Financieel

Paus Franciscus: ‘Gehechtheid aan geld maakt mensen kapot’

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de ochtendmis afgelopen maandag heeft paus Franciscus uitgehaald naar de verheerlijking van geld.

De paus zei dat de gehechtheid aan geld leidt tot de vernietiging van gezinnen, vrienden en het individu.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Het [geld] leidt tot afgoderij, het maakt je relatie met anderen kapot,” zei hij volgens Radio Vatican. “Het gaat niet om het geld, maar de houding, die we hebzucht noemen. Deze hebzucht maakt je ziek omdat je alles ziet in termen van geld. Het maakt je kapot, het maakt je ziek.”

Waakzaam

De paus legde verder uit dat hebzucht een instrument is van afgoderij. “De apostel Paulus vertelt ons dat Jezus Christus, die rijk was, zichzelf arm maakte om ons te verrijken. Dat is het pad van God: bescheidenheid, jezelf verlagen om te dienen. Hebzucht leidt ons daarentegen naar het tegenovergestelde pad,” zei hij. “Jezus waarschuwt mensen waakzaam te zijn tegen alle hebzucht, want men kan rijk zijn, maar het leven bestaat niet uit bezittingen.”

Franciscus richt zich vaker op sociale problemen, waaronder armoede, de rechten van immigranten en de rechten van arbeiders. Eerder dit jaar haalde hij het nieuws omdat hij had gezegd dat de kerk zich te veel bezighoudt met abortus, anticonceptie en homoseksualiteit.

Consumptiegoederen

Begin dit jaar riep hij wereldleiders op om een einde te maken aan de verering van geld. “De verering van het Gouden Kalf heeft een nieuwe en harteloze betekenis gekregen in de geldcultus en het dictatorschap van een economie zonder gezicht en menselijk doel,” zei Franciscus tijdens een toespraak voor ambassadeurs in het Vaticaan. Hij voegde toe dat mensen vooral worden gezien als consumptiegoederen.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

81 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

De apostel Paulus vertelt ons dat Jezus Christus, die rijk was, zichzelf arm maakte om ons te verrijken, jezus bestond toch niet?? dus de beste broeder lult weer uit z,n nek en wat verdiend Paus Franciscus de boskabouter zelf dan?

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Ik ben het geheel met hem eens maar hij verteld er niet bij dat de wereld zo gemanipuleerd is, in de eisen en eigenschappen van de mens in het Tijdperk VISSEN. Wij worden zo bestuurd en begeleid. Islam, geen ontwikkeling en geen rente. Het Westen grote ontwikkeling en daarom rente om het doorslaan van de maatschappij tegen te gaan. Je zou zeggen dat ze dat goed doen. Er zit veel logica in!!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
10 jaren geleden

Zegt de man van de grootste goudberg ter wereld. Zou ie niet eerst eens met die bischop uit duitsland moeten gaan praten.

Gerard1941
Gerard1941
10 jaren geleden

Dat moet die stinkend rijke kerk zo nodig zeggen.

Back to top button
81
0
We lezen graag je reactie!x