Homepagina » Financieel » Krijgen alle Zwitsers binnenkort 2250 euro per maand? Deze zomer weten we het
Krijgen alle Zwitsers binnenkort 2250 euro per maand? Deze zomer weten we het

Krijgen alle Zwitsers binnenkort 2250 euro per maand? Deze zomer weten we het

Als de Zwitsers deze zomer voor ‘ja’ gaan tijdens een referendum over een gegarandeerd basisinkomen, hebben alle Zwitserse volwassenen recht op een bedrag van 2500 Zwitserse frank (2250 euro) per maand.

Het initiatief, dat is voorgesteld door een groep intellectuelen, is woensdag goedgekeurd door de Zwitserse overheid. Op 5 juni wordt er een volkspeiling gehouden over het basisinkomen.

Zwitserland is het eerste land ter wereld waar wordt gestemd over de landelijke invoering van een onvoorwaardelijk inkomen. Er zijn echter maar weinig politici die voorstander zijn van zo’n inkomen.

Doorbreken

De initiatiefnemers zeggen dat het basisinkomen is bedoeld om het verband tussen werk en inkomen te doorbreken. Mensen hebben dan recht op een gegarandeerd inkomen, ongeacht of ze werken. Ieder kind zou dan 625 Zwitserse frank (560 euro) per maand krijgen.

De overheid schat dat het voorstel zo’n 208 miljard Zwitserse frank (187 miljard euro) per jaar gaat kosten. Het grootste deel moet worden gefinancierd met belastinggeld.

Meerderheid blijft werken

Het actiecomité achter het initiatief bestaat uit artiesten, schrijvers en intellectuelen, waaronder publicist Daniel Straub, oud-regeringswoordvoerder Oswald Sigg en rapper Franziska Schläpfer uit Zürich, meldt persbureau SDA. Ook schrijvers Adolf Muschg en Ruth Schweikert, filosoof Hans Saner en communicatiedeskundige Beatrice Tschanz steunen het voorstel.

Uit een peiling blijkt dat de meerderheid van de Zwitsers zal blijven werken als het voorstel wordt goedgekeurd, aldus de groep. Slechts twee procent van de mensen zei te zullen stoppen met werken.

Een derde van de ondervraagden zei wel te denken dat ‘anderen dan zullen stoppen met werken’. Meer dan de helft van de respondenten (56 procent) verwacht niet dat het basisinkomen er zal komen.

[The Local]


Vind je deze info belangrijk? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

52 reacties

 1. Ik kan me voorstellen dat mensen die al jaren werken ook willen blijven werken maar ik zal me benieuwen of de jeugd nog wel zin heeft om maar school te gaan als ze toch weten dat ze een basisinkomen hebben. Mochten ze hun school dan toch afmaken denk ik dat de gehele motivatie voor deze jeugd weg is om daadwerkelijk te gaan werken

  3 likes
  • Ben ik met je eens,maar werken is slavernij alleen in een modern jassje.
   Daar houden ze het system mee aan elkaar,dingen doen die je aantrekken die je ingegeven worden,en niet dat je vrij in het kiezen bent op shool wat voor werk je later wilt gaan doen,ja je bent vrij in het iezen in wat hun voor jou op tafel leggen,daaruit(het system)kun of MOET kiezen.
   Dus waar we onze liever kindertjes naar toe sturen,is op een nette manier naar een kamp waar ze worden klaar gemaakt voor het diennen van het syseem(verplicht)maar vraag je aan je leeraar om het belangrijkste wat er op deze platte schijf te leren valt te leren(het een zijn met de natuur en de aarde,spiritualitijd)
   Dan vraagt en kijk de hij je aan of hij water ziet branden en zal hij je zeggen van,ja dat gaat niet dat moet je thuis maar doen.
   Mensen denk na,de scholen zijn nog net geen consentratiekampen,maar als je goed kijkt zijn ze het wel maar dan in een mooi jassje.

   33 likes
   • Ben ik gedeeltelijk met je eens maar ik ben ook van mening, niet werken ook niet eten.

    Dus je ben slaaf van jezelf, en idd scholen zijn indoctrinatie, maar niemand houd je tegen om je kiind(eren) anders op te voeden als een school. Er zijn wat basis verplichtingen maar voor de rest mag je het allemaal zelf doen. Alleen die gemakzucht hé.

    De grootste rijken ter aarde zij nog altijd de Dropouts omdat ze niet in het gareel denken, OA Bill Gates, Branson . John Fentener van Vlissingen en zo zin er nog veel meer.

    Ondernemen is een WERKwoord …..

    0 likes
    • Quid Pro Quo is zo hopeloos achterhaald. De arbeidsproductiviteit is zo enorm hoog, dat je er de aarde en de rest van het universum mee kunt voorzien van consumptie en dan nog is de helft van de wereldbevolking werkeloos.

     Het arbeidsethos is daarom uit de tijd. De welvaart moet goed verdeeld worden en arbeid is niet langer de logische verdeler.

     4 likes
    • Alleen die mensen waren drop outs van onder andere Harvard. Dat is wat anders dan gemiddeld MBO of HBO 🙂

     3 likes
     • Niet persé

      In NL,

      Henny van der Most Drie jaar lts
      John de Mol 1 jaar VWO

      Say no more. Op school leer je hoe je ion de pas moet lopen met de rest. Behalve als je het ZELF gebruikt voor iets waar je in gelooft, voor de rest is school een plaats voor indoctrinatie

      0 likes
 2. Mooi. En de verplichtingen die daaraan hangen volgen later stap voor stap, beetje bij beetje.. Want, voor niets gaat de zon op.

  16 likes
  • Misschien heb je gelijk J. Hofmans. Ik denk echter dat het wel een kans van slagen heeft dat hele basisinkomen. Het geeft de mens zoveel rust en ruimte voor creativiteit. En geen overbodige troep meer op de markt alleen maar voor de omzet om daarmee werknemers te betalen. Echter, er zullen vele bangerikken zijn die bang zijn hun vermogen en dus hun zelf gecreëerde en bedachte status te verliezen.
   Dus..nog een lange weg te gaan. Maar ik denk dat het echt een kans van slagen heeft. Steeds meer mensen zien de onzin in van al dat overbodige geconsumeer!

   15 likes
   • “Steeds meer mensen zien de onzin in van al dat overbodige geconsumeer!”

    Ondanks dat het er steeds meer zijn, zijn dat er helaas nog steeds veels te weinig.
    Een recent voorbeeld, de gekte rond de Mediamarkt “btw”dagen.. er zijn dus ook gewoon mensen die hun 40″ tv van vorig jaar perse moesten vervangen voor een 55” 4K 3D TV.

    We consumeren, om het consumeren zelf. Constant de “behoefte” naar meer, meer, meer. Dat is “wij” in de 21e eeuw.

    2 likes
   • En zodra je al het consumeren weg haalt is er bijna geen economie meer, dus geen belastingen meer om het basisinkomen te betalen. Typisch een voorstel van hoe knoop ik mijzelf op. Wil je iets aan de wereld veranderen(inclusief de consumptiemaatschappij) dan zal je toch echt moeten beginnen met fractioneel bankieren geld in het algemeen. Geld is een 10.000 jaar achterhaalde uitvinding die niet meer werkt sinds we de industriële revolutie hebben gehad.

    0 likes
  • Je moet toch belasting betalen.

   1 likes
  • De Zon gaat niet voor niets op.
   Behalve dan dat er voor zonne-energie flink betaald moet worden.
   Maar opgaan doet ze echt elke dag voor een ieder en ze geeft niet met mate maar volop.

   1 likes
 3. Ook echt 2250 euro… Super veel! begin dan met 500 ofzo…

  2 likes
  • Waarom denk jij dat dat super veel is ?

   Zonder ook maar iets te weten van dat land kan je daar niets van zeggen.

   Misschien kost een brood wel een heel maandsalaris.. heb je daarna snel honger..

   Oh je was aan het vergelijken met NL…

   Ik denk dat het de voorloper is om straks vrijwillig cq verplicht een chip ingebouwd te krijgen, slaaf

   Gratis geld, denk na. oh nee vergeten. Dat is dus het Midas complex, maar idd daar hebben we in NL geen moeite mee

   3 likes
   • Wat is je punt? Denk je dat een brood in Zwitserland 2250 euro kost? Het kost daar ook gewoon ongeveer 2 euro… Dus tenzij jij meer dan duizend broden eet in een maand, zit het wel goed met dat “honger” gevoel van je.

    2250 euro is een hoop geld. Dat wil zeggen: Je kan er een hoop dingen van doen. OOK in Zwitserland. Het is namelijk niet zo ver van hier. Het is er vrijwel hetzelfde… Ik ben er vorige zomer nog geweest. Beetje duurder, niet zo heel veel…

    Voor de rest maak je echt geen enkel argument… Het lijkt alsof je een beetje in jezelf aan het praten bent.

    1 likes
    • Nou Roeland, in Zwitserland is het leven echt duurder dan hier in Nederland. Heb enkele Zwitserse vrienden en dat hebben we zo uitgerekend.

     Een basisinkomen moet voldoende zijn om sober van te kunnen bestaan, dat het basisinkomen dan verschillend is per regio behoeft geen uitleg dunkt me?

     Denk eens aan de AOW en kinderbijslag die naar Turkije en Marokko gaat en waar hele families van kunnen leven. Of die Bulgaren die de kans schoon zagen met de toeslagen.

     Gewoon een onvoorwaardelijk basisinkomen voor iedereen met 1 paspoort die minimaal 20 jaar staat ingeschreven in de basisadministratie.

     5 likes
     • Je begrijpt dus serieus wat die gast probeerde te zeggen? Ik begreep er namelijk echt geen bal van. Gebrabbel. Hij stelde vragen aan zichzelf ofzo en dan half sarcastische antwoorden daar op geven… Alsof IK die dingen had gezegd… Het enige wat ik zei: Waarom gelijk zo veel? Geef 500 euro om te beginnen.

      Je gelooft ook serieus dat een brood daar een maandsalaris kost?

      Ik denk dat het zonde is om een mooi plan om zeep te helpen, alleen omdat je gelijk vol inzet. Voor de rest ben ik het helemaal niet oneens met wat jij zegt… Maar die Its me is gewoon niet goed bij zn hoofd…

      Hij doet net alsof ik allemaal dingen heb gezegd die ik nooit zei… noemt me slaaf en praat gewoon onzin: “Gratis geld denk na.o nee vergeten. dat is dus het midas complex…” WTF? Waar heeftie het over?! Die gast is niet helder joh.

      0 likes
   • Als een basisloon vastzit aan een ingeplante chip (Itsme)….Brrrr, dan roep ik keihard NEE!!!
    Ik ging nog teveel uit van het goede in de mens lees: overheid

    1 likes
 4. Mensen laat je niet verblinden door dit soort regelingen met de basisinkomen.

  Ze strooien zand in uw ogen. Je hebt niets aan een basisinkomen als je huur met 6 wordt vermenigvuldigd.

  U bent een slaaf en U blijft een slaaf van de geld jongens. De slavenketting waarmee U vast zit wordt alleen dikker en steviger, geen ontsnappen meer aan.

  Wanneer gaan de mensen het nou begrijpen!!!

  6 likes
  • Spreek voor jezelf en laat mensen lekker hun eigen beslissingen maken wat ze wel of niet geloven.

   We zijn toch al slaven. We worden geboren met een documentnummer en opgevoed om schulden te hebben. Huis kopen. Mooi joh. hypotheekje.. hoort er allemaal bij. totdat 1 van de twee buiten zijn of haar schuld om werkeloos word en geen uitkering krijgt wegens dat de ander boven 1200 de euro verdient.

   Huis verkopen? en weer huren? ja als je je huis verkocht kreeg.

   Een basisinkomen in plaats van een bijstandsuitkering lijkt mij veel praktischer. Word ook aantrekkelijk om weer wat meer samen te gaan wonen. Bijvoorbeeld geen alimentatie en de huurkosten met zijn 2en of 3en delen. Geen gezeik zeg maar.

   Vooralsnog zitten er mijns inziens meer positieve dan negatieve kanten aan een basisinkomen. Ook is het eerlijk. Als je meer geld wilt blijf je gewoon lekker nog wat werken.

   Heb je enig idee hoe de werkgelegenheid er over 50 jaar uit gaat zien? Onze werkweek word sedert 1900 steeds korter en zal steeds korter worden wegens de automatisering. Dan kun je niet verwachten dat iedereen werkt omdat er simpelweg niet genoeg banen zullen zijn. Ja of je moet meer van die onzin banen creeren om de mensen een hand boven het hoofd te houden. astro tv of reclamebureaus etc.

   2 likes
   • Over 50 jaar moeten mensen net zo eten en ergens wonen als vandaag de dag en zorgen voor hun gezin.

    Rechtsom of linksom je zal wat moeten blijven doen om te kunnen eten. Of verwacht je dat over 50 jaar je eten vanzelf op je bord terecht komt.

    2 likes
   • Astro tv of reclamebureau’s…het eerste wat zal verdwijnen in de nieuwe eerlijke wereld zijn die gebakken lucht beroepen en dus ook de commercieele tv. Dat kost een schep geld wat wij nu nog duur betalen en iedereen kan er buiten.
    Hoe schreeuwerig ze zich ook opdrongen dat we ze nodig hebben.
    De media zal eindelijk in betrouwbare handen vallen en iedereen die zich daar zo asociaal verrijkt heeft (overigens zonder iets bijzonders te kunnen die die bakken met geld verklaren) kan gaan wieberen.

    0 likes
   • Een basisinkomen in plaats van een bijstandsuitkering,

    Whats in a name,

    Voorlopig zijn de Nederlandse experimenten met een basisinkomen financieel slechter als een bijstandsuitkering. Qua duur en hoogte, dat is de huidige realiteit.

    0 likes
  • Nou met zo’n negatieve reactie doe je helemaal niks.

   3 likes
   • Je hebt meer aan gratis wonen dan aan een basisinkomen. Als het basisinkomen er komt, dan zal dat zeker niet zijn omdat het een voordeel voor jouw is. Wie daar wel baat bij heeft zijn de slimme geld jongens en hun kliek. Wie heeft daar meeste voordeel bij, de paardenkop die op dat geld staat.

    Ik kan het niet helpen als je dat niet begrijpt.

    Een stuk land en ga je eigen eten verbouwen en voor jezelf zorgen als je geen ander werk hebt.

    Blijf dromen, als je denkt dat mensen voor je basisinkomen gaan werken. Weer zo’n regeling die straks door je strot wordt geduwd.

    0 likes
 5. Ja lekker afhankelijk van de staat,dat is wat men wil,en als men dan en beetje de kont in de krip gooit dan krijg je niets meer.

  7 likes
  • De Zon gaat niet voor niets op! want zonder ben je nergens in het heelal. Ik vind het dan ook een slecht spreekwoord!
   Behalve dan dat er voor zonne-panelen flink betaald moet worden die gaan niet voor niets het dak op. Al zou dat al lang hebben gemoeten.
   Maar opgaan doet de Zon echt elke dag voor een ieder en ze geeft niet met mate maar volop.
   En de verdienste van de Zon zal zijn het denken met het HART maar dan moeten we het denken wel van het hoofd naar het Hart brengen!
   Waarom denken ‘wij’ dat het opnieuw een machtsmiddel zal zijn?.
   Kunnen wij ook anders denken? We kunnen anders denken.
   Als een andere nieuwe wereld zich aandient dan moet het denken ook zich vernieuwen.
   Het vraagt een grote verantwoordelijkheid om met vrijheid om te gaan terwijl je gratis inkomen hebt. Mits je dat geld krijgt om vrij te zijn, vrij te worden, vrij te blijven, vrij te delen! Omdat dan het hoofddenken zijn bijdrage gaat leveren aan het Hartedenken.

   1 likes
  • Afhankelijk van de staat, Multi nationals of whatever… Afhankelijk van elkaar als mensen ben je sowieso of je wilt of niet.

   1 likes
   • Afhankelijk van mekaar heb ik geen moeite mee, wel met een niet betrouwbare heel ver van je af staande anonieme overheid, Die het voor “iedereen” opneemt. Kijken we bv naar het OM dan weet je al snel dat je het er niet mee eens bent

    0 likes
 6. Ja hoor iedereen die wel iets bezit door hard werken en investeren in zichzelf door scholing gaat alles delen met iedereen wiens ultieme droom gratis geld is. De werkelijkheid zal zijn dat deze groep mensen zich op elkaar gaat richten omdat men over en weer voordeel van elkaar heeft en in elkaar wil investeren en niet in een stel handje ophouders die menen dat het hun geboorterecht is om maar te doen en laten wat je wil op kosten van een ander. Een wereld zoals in de film Elysium zal jullie deel worden. Niet een bounty paradijs waar je met zijn allen zit te wachten op de grote verlossende ufo die al die geldverdieners , waar jullie dan wel weer van vreten willen , zal straffen voor hun samenzweringen en waar komt het geld dan vandaan? Dus dream on tot je op een dag wakker wordt op de vuilnisbelten van de haves die wel willen investeren in zichzelf en een ander ipv handje ophouden!!

  2 likes
  • Vind ik ook Rocko, lekker doorgaan zoals nu. Het recht van de sterkste is wat geld!

   En dat zullen er steeds minder worden, vandaar ook dat steeds meer mensen (die afvallen) nu zien dat het anders moet. Jouw tijd zal ook nog komen, mijn beste Rocko.

   3 likes
   • Zal een grote deceptive voor je worden arme dromer

    1 likes
   • Welk geld?
    Het verschil tussen een minimumloner en een midden inkomen is netto 130 euro per maand.
    En daar ben je dan zoveel jaar voor naar school gegaan, heb je je op je werk uit de naad gewerkt voor een promotie of een loonsverhoging, en oh ja een lease auto, die je eigenlijk zelf betaald, en alleen als je hem privé mag gebruiken heb je er ook wat aan.

    1 likes
  • In een wereld die erop gebaseerd is dat er maar één de wereldkampioen is die alles krijgt, zijn er steeds minder mensen die mee kunnen doen. Volstrekt logisch en feitelijk.

   Wat de gevolgen daarvan kunnen zijn, is minder feitelijk te benaderen maar je hoeft er echt geen filosoof voor te zijn. En wat nu aan de gang is, is één van de mogelijke uitkomsten.
   Mooie wereld hé?

   2 likes
 7. 666 is dichterbij dan je denkt.

  het ene geloof word tegen het andere uitgespeeld

  5 likes
  • Idd. Christ versus anti Christ. Maar in feite wordt de mens getransformeerd naar een totaal gecontroleerd mens en heeft beide(Christ/anti-Christ) niks met geloof(het goede voor ons huidige mens) te maken. Na de Niburu, wel of niet natuurlijk(onderscheidt is moeilijk te achterhalen door technologie) worden er weer een nieuwe adam en eva geboren. Een nieuw tijdperk. Zoals die er al vele voor ons zijn geweest. Dit sluit weer goed aan de 13 trappen/tijdperken van de Maya’s. 2012 was een begin van het einde van huidige mens. Dus niks met aarde vergaan te maken, maar met verandering van de mens. Ook zij hebben een kunstwerk van een gezicht met uitstekende tong. Wat nieuw geboorte betekent. Ook zij hadden contact met kosmonauten/ufo’s. Is er een kristallen schedel gevonden daar. enz.
   Kristal kan men ook zien als een schijnende ster. Het goedje(kristalzout) dat ons gaat veranderen of opruimen. De schijnende ster(ook wel black star genoemd) die Sirius voorstelt. De piramides die naar Sirius/Orion wijzen. Momenteel is Orion goed te zien met blote oog. De zandloper. En dat in combinatie met de planeten standen/maan en zonsverduisteringen(de shemitha) enz is dit geen goed teken. Tenzij je de mens als kwaadaardig ziet. En je wilt transformeren. Ik dus niet, maar ik denk dat ik er niet onderuit kom. Maar goed, ik probeer tot het laatst bij de aarde te blijven, want dat is mijn/onze moeder.

   1 likes
   • Wat jij hier schrijft is een allegaartje van wishfull thinking en niet onderbouwde aannames over artefacten zoals kristallen schedels om jouw ideeen een zogenaamde solide basis te geven .
    Kristallen schedels zijn b.v. een hoax , puur bedoeld om goedgelovigen te misleiden om er geld aan te verdienen. De schedels zijn bewijsbaar machinaal vervaardigd in de 19de eeuw in Duitsland, ga maar ff google. 🙂

    2 likes
 8. Klinkt goed € 2250,-, ik vraag me alleen wel af of geld dan niet heel snel zijn waarde zal verliezen en dat je alsnog verplicht moet gaan werken om rond te kunnen komen.

  Qua afhankelijkheid van de staat maakt het volgens mij weinig verschil, aangezien wij nu al totaal afhankelijk zijn van staat en/of werkgevers en je dus feitelijk geen moer te vertellen hebt.

  3 likes
  • Dat er inflatie zou ontstaan door de invoering van een basisinkomen is al door verschillende economen ontkracht.

   Kijk bijvoorbeeld naar de praktijk, ondanks het feit dat de ECB 60 miljard! per maand in de economie pompt om de inflatie aan te jagen, lukt het maar niet. Er wordt gedacht in achterhaalde economische modellen die gebaseerd zijn op schaarste en eeuwige groei. Een kind weet dat dit onzin is.

   2 likes
 9. Het basisinkomen is een goed idee. 2250 euro per maand is ook een prima idee. Waarom laag beginnen? Er is genoeg geld. Waarom niet aanvaarden dat je het verdient en dat je het waard bent? En dat je medemens dit ook verdient en het waard is. We krijgen dan een heel andere samenleving. Een samenleving die past bij deze tijd. Het past ook bij deze tijd om gedachten die ons niet opbouwen los te laten. Ik hoop dat het in Zwitserland er door komt. Dit hoop ik echt.

  5 likes
 10. De wereld is voor iedereen.

  5 likes
 11. Er bestaat al lang een economie gebaseerd op vertrouwen, wederzijds respect en betrokkenheid. Waar de mens in meerderheid graag nuttig en zinvol bezig wil zijn zonder maandelijks te moeten sabbelen voor een hongerloontje bij mensen met de grootste bek. Een economie van overvloed in redelijkheid waar arbeid slechts een bescheiden rol speelt, is al lang een feit.

  Maar of de mensen alhier al zover geëvolueerd zijn is zeer de vraag. Het beter willen hebben als de buurman, afgunst hebben, niet willen delen, doorgeschoten individualisme, het recht van de sterkste, weinig (sociaal) intellect etcetera… viert nog steeds (en het lijkt wel steeds meer) hoogtij. Chaos voor de val en kans op nieuwe ordening.

  4 likes
 12. Op lange termijn gaat een basisinkomen je juist afhankelijk maken van de overheid, en hoe afhankelijker jij bent hoe makkelijk jij mee zult gaan met veranderingen en verplichtingen die de overheid jou zal gaan opleggen. Om een voorbeeld te noemen, een microchip in je lichaam. Oh, dit wilt u niet, dan ook geen basisinkomen. Dit idee is prachtig als dit een initiatief van het volk is, maar dit is niet het geval. Dit is een initiatief van mensen die het zelf niet nodig zullen hebben, van academici, de elite, Brzezinski’s technocratische avant-garde.

  1 likes
  • Ze kunnen nu ook al een chip verplichten hoor, geen chip zou op dit moment kunnen betekenen: geen werk, geen uitkering, geen toeslagen, geen gezondheidszorg, geen woning, geen scholing, etc. ik zie weinig verschil met een basisinkomen.

   3 likes
 13. Moet kunnen maar dan moet iedereen meespelen. Ook de regering en de bedrijven. Wat gaan de multinationals doen? Probleem is dan wel hoe je hun salaris moet berekenen, aan welke quota. De besparingen kunnen de kosten dan dekken. Geen uitkeringsinstanties meer, geen pensioenen, geen riante overbetaalde ambtenaren die niets naders doen dan mekaar in leven houden met onzin papiertjes die door 10talle handen moeten gaan, enz.
  Mensen, zeker als ze blijven werken hebben veel meer te besteden en dat is goed voor de economie en schept het werkgelegenheid maar slecht voor de banken want er hoeft niet zoveel meer geleend te worden en als er al geleend wordt dan wordt veel sneller afgelost. De schuldenberg daalt dus en dat is goed voor iedereen.
  Er kan dan ook een berekening gevoerd worden hoeveel belasting er moet betaald worden om het systeem draaiende te houden, maar ik vermoed dat, als het systeem eenmaal goed op dreef is en iedereen meedoet, dat het een vrij laag percentage zal zijn.

  3 likes
 14. er zullen mensen bij gebaat zijn en fluctueren en anderzijds zullen sommigen hiermee gedupeerd worden ….. maar hee; is dat nu niet ook al het geval? Ik denk wel dat het een positieve invloed is in het verschil tussen arm en rijk

  3 likes
 15. 2250 euro? das 550 dan ik nu heb als ik fulltime ga werken. laat maar komen, zal wel thuisblijven en profiteren vant leven dan 😉
  maar de consequenties zullen niet min zijn denk ik want de staat heft je dan helemaal in zijn macht…

  2 likes
 16. Arbeid wordt steeds minder belangrijk en de werkelijkheid is dat de best betaalde jobs helemaal niet door mensen die in zichzelf geinvesteerd hebben bezet zijn, maar door het ons-kent-ons systeem.
  Al kun je niets, dan nog kun je veel verdienen als je in de juiste familie geboren bent of de juiste vrienden hebt.
  Daar komt meteen een eind aan met het basis inkomen. Kun je niets dan heb je een basis inkomen, heb je hersens en/of twee rechterhanden dan kun je meer verdienen, ongeacht waar je wiegje stond. Wel zo eerlijk.

  2 likes
 17. Leuk.
  Maar zal al blij zijn als de overheid mijn zorgpremie voor 4 personen op zich zal nemen.
  En geen eigen risico dat langzaam naar de €450.- gaat.

  1 likes
 18. Dat lijkt maar zo Pinoccio, omdat ze totaal in paniek zijn.Ze hebben idd nog nooit zo raar gedaan. Hoe onnozel moet je zijn om serieus te denken dat alles bij het oude zal blijven. Zelfs de elite, die inmiddels parasieten genoemd worden, weten dat hun laatste uur geslagen heeft.
  Wall st. is al dicht. Je hoort er niets meer van. De dollars komen Russische en Chinese tekens op en dat oog en pyramide eraf.
  Dan heb je werkelijk oogkleppen op als je nog niet door hebt dat zelfs de Amerikanen massaal wakker zijn. Wie had dat ooit gedacht!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zwitserland

EU-crisis: Zo bereidt Zwitserland zich voor op eigen ‘Brexit-moment’

Zwitserland houdt binnenkort een referendum over het ...

zwitserland

Zwitserland zet uitrol 5G stop vanwege gezondheidsrisico’s. Kijk, zo kan het dus ook

Zwitserland heeft de uitrol van 5G voor ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 20 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.