Bewustzijn

De mensheid, een collectief bewustzijn en buitenaards contact

Help mee door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Neuroloog en psycholoog Sigmund Freud kwam met het idee dat de mensen een gecompartimenteerd bewustzijn hebben.

We hebben een bewust verstand; het ego, we hebben een onderbewustzijn; een verzameling van onze angsten, haat, agressie en onderbewuste programmering en we hebben een superbewustzijn of hoger zelf; ons innerlijke, onze morele aard, een innerlijk weten.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Teilhard de Chardin introduceerde het begrip noösfeer, een veld van collectief menselijk bewustzijn rond onze aarde, waar we allemaal deel van uitmaken. De Chardin theoretiseerde dat de volgende evolutionaire sprong van de mensheid zich zou afspelen in deze noösfeer.

Volwassenwording

Dean Radin legde uit dat het menselijk bewustzijn op kwantumniveau in zijn totaliteit verstrengeld en verbonden is. Andere wetenschappers verkennen inmiddels ook deze grenzen van menselijk bewustzijn.

Wanneer we al deze ideeën, concepten en de beschikbare data met elkaar vermengen kunnen we aannemen dat menselijk collectief bewustzijn beschikt over collectieve compartimenten van het bewustzijn, onderbewustzijn en superbewustzijn. De buitenaardsen zien de mensheid mogelijk als collectieve entiteit die het pijnlijke proces van spirituele en filosofische volwassenwording doorloopt.

Er zijn delen van onszelf die fysieke of emotionele pijn hebben moeten verduren en die we heel ver hebben weggestopt zodat onze gevoelens over de incidenten nooit geheeld konden worden. Wanneer we niet naar binnen willen kijken om te helen controleert de schaduw ons leven en onze acties tot op een bepaalde hoogte. Door schaduwaspecten van haat, angst en woede te helen word je meer de persoon die je eigenlijk bent en lijn je jezelf uit met je hogere zelf.

Positieve actie

De holografische theorie leert ons dat elk deel een reflectie is van het geheel en vice versa. Zoals individuen een schaduwkant hebben die smeekt gehoord, geheeld en geïntegreerd te worden, zo hebben we ook een collectieve menselijke schaduwkant die hetzelfde doet. Terwijl buitenaardsen toekijken wat er op aarde gebeurt observeren ze onze collectieve menselijke schaduwkant die is ontaard in een planetaire crisis.

Moeten ze ingrijpen en ons redden van de gevolgen van onze eigen onderbewuste vernietigende opwellingen? Dan zouden ze ons in staat stellen door te blijven gaan met ons vernietigende gedrag. Of willen ze ons voor eens en voor altijd leren dat onze individuele acties invloed hebben op onze planeet als geheel? Dat er consequenties verbonden zijn aan ons onderbewuste gedrag waar we onszelf mee moeten confronteren om tot oplossingen te komen.

Door positieve actie te ondernemen mogen we rekenen op hun hulp. Bewezen is dat dergelijke positieve collectieve menselijke actie invloed heeft op de planeet als geheel. Zo hebben experimenten met transcedente meditatie de criminaliteit in grote steden doen dalen. Positieve verandering kan worden gecreëerd zonder te wachten op regeringen, het leger of corporaties.

Dat legereenheden, of diverse groeperingen binnen de schaduwregering, schieten op buitenaardse schepen laat zien dat een deel van ons collectieve onderbewustzijn nog altijd bang voor ze is. Het is onze taak als mensheid op aarde om in onszelf te kijken, te ontdekken welke delen van ons nog steeds bang zijn voor het onbekende, die nog steeds alles wat anders is dan onszelf haten. Als we die schaduwaspecten van onszelf kunnen vinden, helen, integreren en lief kunnen hebben dan worden we klaargestoomd voor contact.

Kernwapens

Dat buitenaardse beschavingen onze kernwapens uitschakelen heeft twee mogelijke redenen. De nucleaire technologie heeft verstrekkende negatieve gevolgen voor de ecologie van het sterrenstelsel, wellicht zelfs van het universum of andere dimensies. De chaostheorie leert ons dat ogenschijnlijk kleine veranderingen op de ene plaats elders grote gevolgen hebben. Een vlinder die met zijn vleugels slaat kan bijvoorbeeld ergens anders een tyfoon veroorzaken.

Daarnaast verstoort de explosie van kernbommen de structuur van de ruimtetijd. Toen we begonnen te experimenteren met dergelijke apparaten trokken we al dan niet ongewild de aandacht van vele verschillende buitenaardse beschavingen. Zij zien het onder meer als hun taak te voorkomen dat de mensheid het galactische ecosysteem verder verstoort.

Wat voor boodschap geeft een kleine elite die een groot deel van de bevolking met behulp van religie of vals patriottistisch nationalisme weet te mobiliseren voor oorlogen af aan zij die vanuit de atmosfeer of wellicht in cognito toekijken? Hoe zullen hoog ontwikkelde buitenaardse beschavingen die de multidimensionale natuurkunde begrijpen en meester zijn aankijken tegen een ras dat als gevolg van een groot collectief onderbewustzijn destructief gedrag vertoont?

Contact

De mensen, plaatsen en gebeurtenissen die ons inspireren, die ons blij maken, liefde geven en ons verbonden laten voelen kunnen ons ook in staat stellen in onszelf te kijken, te ontdekken waar nog oud zeer zit en hoe dat onze perceptie en cognitie individueel en collectief beïnvloedt. Wanneer we dit evolutionaire pad volgen kunnen we ons verbinden op deze planeet en elkaar leren begrijpen. We leren dan ook onze galactische broeders en zusters omarmen. Door de keuzes die we maken wordt ons individuele en collectieve bewustzijn verruimd door innerlijk weten, intelligentie en empathie óf blijft het immer overschaduwd worden door perceptuele filters die we zelf hebben gecreëerd als gevolg van pijn en weigering van heling en begrip.

Individuen die de liefde en haar oneindige unieke expressies omarmen, die kiezen om naar de stilte te luisteren, de fluisterende stem van het hogere zelf, worden op hun beurt een collectieve fluisterende stem voor de mensheid als geheel. Terwijl de aantallen toenemen beweegt de mensheid naar een cruciaal punt in de verruiming van het collectieve menselijke bewustzijn. Wanneer dit punt is bereikt begint het verruimde bewustzijn en de integratie van alle compartimenten van bewustzijn zich exponentieel te verspreiden.

Planeet aarde geeft geboorte aan een nieuwe mensheid die begint te begrijpen dat we in feite onszelf aandoen wat we anderen aandoen. Wanneer we dat genoeg begrijpen creëren we het energetische fundament waarop contact kan plaatsvinden.

Bron: Exopoliticsinstitute.org

Video’s:

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x