Homepagina » Binnenland » Ding-dong-dic-tatuur, galmt de avondklok
avondklok

Ding-dong-dic-tatuur, galmt de avondklok

Een gastbijdrage van Karel Beckman. Avondklok!

Onze grote leider heeft erom gesmeekt, en we krijgen hem.

Avondklok.

Een klok die we alleen hebben horen luiden in onze geschiedenisboeken. We wisten al lang niet meer waar die klepel hing. Nu luidt hij weer, voor ons, in januari 2021.

Ik ben er blij mee. Ik heb mijn hoop gevestigd op de avondklok. Ik hoop dat het galmen van de avondklok mijn medeburgers wakker zal schudden. Hen zich eindelijk die ene vraag zal laten stellen die nooit wordt gesteld.

Al vele maanden roep ik dat we in een dictatuur terecht zijn gekomen. Het maakte geen indruk.

Lockdowns, anderhalve meter, gedwongen bedrijfssluitingen, een verbod op samenkomsten, kantoorwerken, sporten, reizen, dansen, feesten. Opgesloten bejaarden die eenzaam stierven. De maatregelen werden geaccepteerd als noodzakelijk. Dictatuur, hoezo dictatuur?

De noodwet? De democratie die we allemaal zo hoog hebben zitten werd terzijde geschoven, de rechtsstaat werd met voeten getreden, zoals de Nederlandse Orde van Advocaten vaststelde. Maar nee, de noodwet was noodzakelijk.

De mondkapjesplicht – ook gelaten geslikt. Hoewel maandenlang was betoogd door de autoriteiten dat mondkapjes niet werken, en er geen enkele reden was om daar opeens anders over te denken, lieten mensen de mondkapjesplicht over zich heen komen. Nog steeds.

We doen het voor een ander, kregen we te horen. Als het voor een ander is, tellen rechten blijkbaar niet meer.

De vaccinatie-propaganda-campagne dan – waar ze in de DDR een puntje aan hadden kunnen zuigen – en de vaccinatieplicht die, dat weet iedereen, eraan zit te komen, als je nog normaal wilt kunnen leven? Mag allemaal. Voor het goede doel.

Alsof dictaturen zich niet altijd rechtvaardigen met het een of andere hogere doel.

Feiten en cijfers? Niets maakte indruk. “Er is geen relatie tussen lockdowns, anderhalve meter, mondkapjes – en coronasterfte. Als die maatregelen al iets doen, is het de virusverspreiding uitstellen – en de groepsimmuniteit vertragen. Diezelfde groepsimmuniteit die door de autoriteiten is verboden – tenzij hij wordt bereikt door vaccinaties.”

Dat soort argumenten. Aangevoerd door topwetenschappers van Oxford, Harvard, Stanford. Professoren die zeiden, “zorg dat de jeugd corona krijgt, dat is de beste bescherming voor de ouderen.”

Hielp allemaal niet.

Sterftecijfers. Ze liggen in 2020 niet significant hoger dan in voorgaande jaren, niet in Nederland, niet in andere landen. Nog een wonder eigenlijk, als je nagaat hoeveel extra doden de coronamaatregelen hebben veroorzaakt. De zelfmoorden onder jongeren rijzen de pan uit. “De kosten zijn vele malen hoger dan de baten, ook in termen van gezondheid,” riep een keur aan bezorgde artsen, wetenschappers en dissidente commentatoren.

Geen effect.

Iemand schreef me: dit is toch niet the end of the world as we know it?

De samenleving waar we nu in leven. De regels. De angst. De paniek. NIET the end of the world as we know it?

Maar gelukkig. Nu is er de avondklok.

Hier kan niemand meer omheen. We worden nu van staatswege opgesloten in ons eigen huis in de avond- en nachtelijke uren.

Daarmee zijn we eindelijk officieel een dictatuur!

En het mooie van de avondklok is dat niemand nog met droge ogen kan beweren dat er een medische rechtvaardiging voor is. Een legitieme reden.

De avondklok zet het hele coronabeleid te kijk.

Iedereen die oprecht gelooft dat het allemaal nodig is vanwege de volksgezondheid, zal zich nu toch moeten afvragen of dat wel zo is.

Dat zou bevrijdend moeten werken.

Niemand hoeft nu nog, om morele redenen, blind in het beleid te geloven. Iedereen kan nu frank en vrij beoordelen of – en welke – maatregelen gerechtvaardigd zijn.

Iedereen kan zich nu weer onbekommerd afvragen – hoe moet onze toekomst eruitzien?

Wat zijn de grenzen waaraan de staat zich dient te houden bij het uitvaardigen van vrijheidsbeperkende maatregelen?

Hoe willen we omgaan met het bestrijden van de risico’s die onvermijdelijk op ons pad komen?

Welke dreiging rechtvaardigt welke dwangmaatregelen?

Willen wij echt dat de staat alle denkbare risico’s voor ons probeert uit te sluiten – ten koste van onze vrijheid?

Waar ligt de grens?

Wanneer houdt het op?

Wat zijn onze rechten?

Wat zijn de rechten die we onze kinderen nalaten?

Dankzij de avondklok kunnen we nu eindelijk die ene vraag stellen die maar niet wordt gesteld.

Al sinds het begin van de coronacrisis, gaat het alleen maar over de vraag: welke maatregelen zijn nodig?

Niemand die vraagt: wie bepaalt welke maatregelen worden genomen?

Voor iedereen is dat vanzelfsprekend: de overheid.

Het idee dat mensen – burgers, bedrijven, maatschappelijke instellingen, zorginstellingen – ook zelf zouden kunnen bepalen welke risico’s ze willen lopen, hoe ze om willen gaan met iets als een virus, welke maatregelen zij zelf het beste achten, welke overwegingen zij daarbij willen maken – dat idee wil maar bij niemand opkomen.

Nu we aan het einde van de rit zijn aangekomen – nou ja, bijna, het definitieve einde komt als de verkiezingen in maart worden uitgesteld – en door diezelfde overheid zijn opgesloten in ons huis, zal die vraag, mag je hopen, eindelijk worden gesteld.

Ik hoor de avondklok galmen.

Ding-dong-dic-tatuur.

Nu kan iedereen hem horen.

Over de auteur: Karel Beckman is freelance journalist, mede-auteur van De Democratie Voorbij (uitgeverij Aspekt, 2011) en auteur van De Staat Voorbij (Aspekt, 2017). Zijn website is The Friendly Society. Volg hem op Twitter.

4.8 103 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helena
Helena
1 maand geleden

Prachtig verwoord, zo is het helaas.

Chantal
Chantal
Reactie op  Helena
1 maand geleden

Ja iedereen klaagt maar wat is de oplossing?
Stemmen denken jullie dat dat eerlijk gaat straks?

Ze zijn bang dat er mensen opstaan net als de arts vandaag die gecensureerd werd vanwege kritiek op de avondklok.

Wereldwijd hebben ze met algoritmes de groei van het populisme zien toenemen.

Dit is hun reactie?

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Chantal
1 maand geleden

Stemfraude gebeurt door stemmen te pikken van mensen die niet gaan stemmen. Hoe meer mensen gaan stemmen, hoe kleiner de invloed van fraude. Niet stemmen? Kun je net zo goed meteen naar China emigreren want die revolutie die komt hier niet. Je mag hier namelijk niet over het gras lopen

Edward
Edward
1 maand geleden

De avondklok is een brug te ver, veel te ver. Maar de gemuilkorfde schapen gaan gewoon weer mee, dus ook hier is het weer de tirannie van de meerderheid die iedereen de hel in sleept.

H.J.
H.J.
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Ik heb 1940-1945 meegemaakt ik ga steeds meer vergelijkingen zien.
Is de volgende stap dat andersdenkenden worden afgevoerd.

Vergis je niet, alles wat aan vrijheid verdwijnt komt NOOIT meer terug, Links proeft de smaak van de overwinning.

Fredjohan
Fredjohan
Reactie op  H.J.
1 maand geleden

De oorlog heb ik ook bewust meegemaakt. Het nazisme keert vandaag terug van nooit weggeweest.

Rob
Rob
Reactie op  Fredjohan
1 maand geleden

Een tijdje geleden werd er ergens gezegd dat de politie nu doet wat de Naziies niet eens deden. Als je dan de beelden ziet hoe politie agenten domweg mensen hun schedel inrammen (met een wapenstok die alleen bedoeld is om op de bovenarm en bovenbeen te gebruiken), mensen hun ogen aan gort slaan, enz. dan kan ik me niet herinneren dat dat ooit over de Nazies is gezegd. Of dat ze in groepsverband de straten afstruinen op zoek naar een prooi om die keihard aan te pakken. Toen mijn moeder jong was hadden ze thuis een winkel waar de Nazies ook kwamen. Haar vader deed zaken met de Nazies om te voorkomen dat ze de hele winkel leeg roofden en zodat het gezin en de buurt ook nog wat over hielden. Nooit één woord gehoord dat de Nazies op zo’n manier tekeer gingen. Dat terwijl die regelmatig bij hun thuis waren. Volgens mijn moeder kwamen er juist redelijk rustige types bij hun omdat haar vader in zekere mate meewerkte. Had hij dat niet gedaaan dan waren de extreme types gestuurd en hadden de hele boel leeg geroofd en had het gezin en de buurt helemaal niets meer. Maar zelfs over die extreme Nazies heb ik nooit gehoord dat die mensen zo mishandelen als je op de beelden met politie ziet. De Nazies zijn al zeer slecht de geschiedenis in gegaan. Dan gaat de politie minsten zo slecht de geschiedenis in en misschien / waarschijnlijk nog slechter want die slaan hun eigen volk aan gort.

rop
rop
1 maand geleden

Duidelijke taal, Welkom in het nieuwe dictatuur Nederland, het land van het Nederige blinden volkje. en een nieuw begin van dictatoriale onderdrukking.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Velen met mij zagen dit aankomen. Ik werd laatst nog doorgezaagd over de vergelijking met naziduitsland.
Iedereen die denkt dat die er niet is verwijs ik naar het NIOD om aldaar de propaganda uit die tijd te gaan bekijken. De gelijkenis is om te huilen zo accuraat.
Karel ik hoop dat je gelijk hebt dat er nu dan toch eindelijk wat ogen opengaan

Rob
Rob
Reactie op  Rob Bentvelzen
1 maand geleden

Een avondklok wordt alleen in geval van oorlog ingezet. Dat er een oorlog gaande is is voor velen allang duidelijk maar voor velen ook niet. Het feit dat de avondklok is ingesteld is is een heel duidelijk signaal dat er een oorlog gaande is. Het wordt meestal gelinkt aan het gebruik van tanks, vliegtuigen, handwapens etc maar een oorlog gaat altijd over macht en dat beperkt zich niet tot het gebruik van duidelijk zichtbare wapens. Dit kan met recht de eindstrijd genoemd worden, de strijd van de heersende macht tegen het hele menselijke leven. Het meest onvoorstelbare is wel dat er een hoop van de bevolking zijn die die strijd tegen eigen volk voeren, gemanipuleerd door de elite want die elite is zelf nergens toe in staat. Maar ja, we hebben onder de menselijke bevolking duidelijk een heleboel psychopaten die het geen reet interesseert dat ze deel uitmaken van de ‘grote vernietiging’ die gaande is.

linda
linda
1 maand geleden

Er was in november toch een motie aangenomen voor GEEN AVONDKLOK!!
iK GA ME NIETS OP LATEN LEGGEN DOOR DEZE NAZIE’S!

Lies
Lies
Reactie op  linda
1 maand geleden

Klopt maar ze doen het gewoon deze corrupte regering

Pioneertje
Pioneertje
Reactie op  linda
1 maand geleden
Wim Wieringa
Wim Wieringa
Reactie op  linda
1 maand geleden

Klopt en als de politiek zijn rug recht houdt wordt dit plan afgeblazen. Maar ja…………………..

remcops
remcops
Reactie op  Wim Wieringa
1 maand geleden

Misschien maar wat kamerleden aanschrijven vanavond, vooral die van PvdA, GL en D66. Wel goed om ze even te herinneren aan de in november aangenomen motie tegen de avondklok. Hopelijk zitten er nog betrouwbare lieden bij die partijen..

Fredjohan
Fredjohan
Reactie op  remcops
1 maand geleden

Een regering die demissionair is kun je niet wegsturen. Als u het maar snapt.

Edward
Edward
Reactie op  linda
1 maand geleden

D66 is alweer omgepraat door OMT. In een dictatuur is een motie niks waard.

Rob
Rob
Reactie op  linda
1 maand geleden

Het maakt niet uit wat ze zeggen. De afgelopen tijd zou duidelijk gemaakt moeten hebben dat, als er ergens over gepraat wordt, het er ook komt. Dat is allang bepaald voordat ze er überhaupt over beginnen. Wat je te zien krijgt is domweg een opgevoerd toneel voor de bühne.

Shir
Shir
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Klopt! Die avondklok zit gewoon in het script!

Christina
Christina
1 maand geleden

The best is yet to come

Dirk
Dirk
1 maand geleden

U houdt van een leven in vrijheid, voor uzelf, uw kinderen en kleinkinderen nou lees dit dan even en trek uw conclusie. Kijk meteen even in welke tijdspanne zich dit afspeelt m.b.t. hetgeen zich in de VS afspeelde en afspeelt.

Lucky
Lucky
1 maand geleden

Wanneer gaat het volk de 2 niet meer regerende fascisten arresteren??? Of laten wij dit schorem steeds maar verder gaan met hun achterlijke niet onderbouwde beleid???

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
1 maand geleden

De avondklok gaat in om 20.30u.
Goh, waar doet me dat nou aan denken, 2030?

doornbos
doornbos
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Inderdaad, in 2030 dient de grootste genocide uit de geschiedenis van de mensheid te zijn afgerond. Wat zal het gedrag van de nazi’s in Den Haag op 5 mei aanstaande zijn, zo vraag ik mij thans af.

Rob
Rob
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Inderdaad opvallend. Maar ja, ze spelen altijd met symboliek dus zo vreemd is het dan ook weer niet. Eigenlijk geven ze gewoon (weer) aan dat het de globalistische agenda betreft dus geven ze zich ook weer eens bloot. Het punt is alleen dat een groot deel dat niet ziet. Velen zijn er niet eens mee bekend en velen ook niet terwijl ze er zelf deel van uit maken. Getuige o.a. het extreme optreden van veel politie agenten, boá etc. Maar ja, als je je eigen hand al niet voor ogen kunt zien dan kun je daar ook niet voorbij kijken.

Sophia
Sophia
1 maand geleden

ja ongelooflijk, dat mensen nog steeds denken dit is nodig!? Ik merk wel dat mensen een kort lontje hebben, en erg gespannen zijn. Alle leuke dingen kunnen niet meer! Om te ontspannen. Ik maak me zorgen wanneer komt hier een eind aan?? mensen denken als ze maar goed hun best doen dat dit helpt! Heel triest dat dit echt niet zo is.
Gewoon met zijn allen niet meedoen, dat helpt maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Lies
Lies
Reactie op  Sophia
1 maand geleden

( De boete’s)

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Sophia
1 maand geleden

De boetes, maar die betaal je natuurlijk niet. Er staan witteboordencriminelen aan het hoofd. Let that sink in.
Ik denk dat het écht nodig is om zoveel mogelijk mensen te rekruteren, dat het onmogelijk is om te handhaven.

Marco
Marco
Reactie op  Sophia
1 maand geleden

Met ze alle de straat .

x

Check Also

corona

‘Niet corona, maar overheid verwoestte de economie’

Gouverneur van de Amerikaanse staat South Dakota ...

who

Advocaten slepen WHO voor rechter wegens ‘misleiding van de wereld over corona-uitbraak’

Een groep advocaten bereidt zich voor om ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

138
0
We lezen graag je reactie!x