Buitenland

Wetsvoorstel om belastingdienst VS af te schaffen

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vierenvijftig Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden willen de belastingdienst IRS afschaffen en het systeem van inkomensbelasting vervangen door een consumptietaks.

De FairTax Act van de Republikein Rob Woodall zou een einde maken aan het zestiende amendement van de Amerikaanse grondwet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat amendement geeft het Congres de macht om inkomensbelasting te heffen zonder deze overheidsinkomsten gelijkmatig over de verschillende staten te hoeven verdelen.

Ingewikkelde belastingregels

Bij een consumptietaks betaal je geen belasting meer over je jaarinkomen, maar over het bedrag dat je hebt uitgegeven aan goederen en diensten voor persoonlijke consumptie.

Het wetsvoorstel van Woodal zou het huidige belastingstelsel vervangen door een consumptietaks van 23 procent op alle nieuwe goederen en diensten. Hij legde uit dat na de verandering geen ingewikkelde belastingregels meer nodig zijn.

Armoedegrens

Verder hoopt hij dat de belastinghervorming de Amerikaanse economie een nieuwe stimulans zal geven. De FairTax maakt het makkelijker voor bedrijven om te groeien en nieuw personeel aan te nemen.

De consumptietaks hoeft niet te worden betaald door mensen die op of onder de armoedegrens leven. Het bedrag dat normaal zou worden betaald door de armen moet volgens het wetsvoorstel worden verspreid over alle inwoners. De armen worden daarmee geheel gespaard van belastingen.

Bron: Thehill.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
11 jaren geleden

Interessant idee maar zou graag meer over de uitwerking willen weten. Ik vraag me af wat dit voor een effect heeft op de inkomsten van de overheid, gaan die omhoog of omlaag?

Wesley
Wesley
11 jaren geleden

Zodat de hoge inkomens helemaal rijk worden en de lage inkomens helemaal niks meer te besteden hebben.

Eden
Eden
11 jaren geleden

Consumptie belasten is veel intelligenter dan arbeid bestraffen. De eerste keer dat ik het eens ben met de republiekijnen 🙂

365Y
365Y
11 jaren geleden

Geen belasting zeg taxs op burger diensten , alleen dat is voldoende de rest wat gemaakt word , moet dan vanzelf ook goedkoper. Voordeel , geen vast contract meer en daarom een spontane vorm van werkvoorziening aldus, kiest men voor een groep met natuur vriend –
schappelijke goederen, of gelegenheids producten, afgestempt op de behoefte van iedereen we zijn dan vrij om te gaan en staan op elk moment , en hierdoor een
mooie spontane baan beoefenend .

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x