Homepagina » Buitenland » Dingen worden hier voorgesteld alsof ze uit een stripverhaal komen: heel simplistisch en niet in overeenstemming met de werkelijkheid
Dingen worden hier voorgesteld alsof ze uit een stripverhaal komen: simplistisch en niet in overeenstemming met de werkelijkheid

Dingen worden hier voorgesteld alsof ze uit een stripverhaal komen: heel simplistisch en niet in overeenstemming met de werkelijkheid

Hoe is het mogelijk dat de Europese politieke elite als een kudde schapen achter Washington aan hobbelt? Die vraag houdt emeritus hoogleraren Karel van Wolferen en Kees van der Pijl bezig.

President Trump heeft deze week bekendgemaakt dat de VS zich terugtrekt uit het atoomakkoord met Iran. Hoe moeten we dit zien?

Van Wolferen acht het niet onmogelijk dat Trump dit heeft gedaan om zijn politieke tegenstanders, met name de neoconservatieven, een bot toe te werpen zodat hij even geen last meer van ze heeft.

Gladstrijken

Ondertussen kan dan gekeken worden of Noord-Korea en de VS vrede met elkaar kunnen sluiten, iets wat Trump dan waarschijnlijk de Nobelprijs voor de Vrede zal opleveren.

En daarnaast kan hij dan ook de relatie met Rusland gladstrijken. “Hij kan dat alleen maar doen als hij al die figuren die hem omver willen werpen een bot toewerpt,” zegt Van Wolferen.

Israël

Om dezelfde reden zou Poetin de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben uitgenodigd voor de parade voor Overwinningsdag in Moskou, namelijk om te voorkomen dat hij voor antisemiet uitgemaakt zou worden en om de vele Russische oligarchen van Joodse afkomst te vriend te houden.

Kort hierna gaf Netanyahu het Israëlische leger opdracht om Iraanse doelen in Syrië te bestoken.

Kleuterklas

Van Wolferen merkt op dat je het met Europeanen niet kunt hebben over geopolitieke omstandigheden omdat ze al jarenlang in een soort kleuterklas zitten waarin dingen worden voorgesteld alsof ze uit een stripverhaal komen: heel simplistisch en niet in overeenstemming met de werkelijkheid.

Bekijk de video hieronder in zijn geheel:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
2 jaren geleden

Ik citeer: “Kort hierna gaf Netanyahu het Israëlische leger opdracht om Iraanse doelen in Syrië te bestoken.”

Ik vind dat de media maar erg stil zijn omtrent dit gebeuren.

Op de eerste plaats was een aanval op IsraHel reeds door meerdere mensen voorspeld als zijnde een False Flag, (ruim 2 dagen van tevoren!!!)

Op de tweede plaats heeft Iran ontkent een aanval te hebben uitgevoerd op IsraHel. (wat ik nu zelfs genegen ben te geloven)

Op de derde plaats heeft IsraHel geen land, welk op uitnodiging van het land waar het verblijft, plat te bombarderen in dat betreffende uitnodigende land maar Netanyahu wil Assad ook liever vandaag dan morgen weg hebben!!

Ik krijg sterk de indruk dat Israël zich kan permitteren wat het wil.

Ik hoop dat de mensen welke op deze site reageren op de hoogte zijn van de totstandkoming van dit land in 1948. Telkens als ik me weer eens de rede opzet van Benjamin H. Freedman in het Willard Hotel in Washington in 1961 krijg ik de rillingen op mijn rug en gaan mijn haren recht overeind staan!!

En dan zou de beste Netanyahu ook nog tegen Putin letterlijk hebben gezegd, en weer citeer ik: “Netanyahu tegen Poetin: “Iran wil 6 miljoen Joden uitroeien”………………….ehhhhhhhhh,

en dan zeg ik tegen mezelf, waar kwam me dat getal ook al weer bekend van voor!!

Mensen, hier speelt zich een poppenkast af van ongekende orde echter de wereld wordt er niet beter op en ik ben heel bang dat niemand, maar dan ook helemaal niemand hier nog iets aan kan veranderen…..of……men zou met een idee moeten komen om de familie de Rothschild tot op de wortel af te fakkelen en niets van hen over laten.

Denk dat emigratie de nog enig zinnige optie is want iedere dag er op toezien dat men veilig de avond cq de volgende ochtend gaat halen is m.i. niet heel erg leuk om te doen!!

Gladiator

Stof
Stof
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Masters of the terrordome.
Verschrikkelijke wezens.
Dat ze überhaupt met zich zelf kunnen leven .
Addergebroed.
kwaadaardig en zo irritant

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Stof
2 jaren geleden

@Stof

Of ze met zichzelf kunnen leven? Denk dat ze zelfs nog schijt hebben aan zichzelf. Deze mensen zijn zo gestoord dat ze niet eens doorhebben wie ze zelf zijn. Die voelen geen enkele drup liefde voor hun eigen bestaan. Denk dat ze juist een prettig gevoel krijgen zodra ze iemand anders pijn, ellende en verdriet bezorgen. Dat is voor hun het ultieme geluksmoment dat ze even weer wat gevoel hebben als er een siddering van genot door het stinkende lijf gaat. Stel je iemand voor die vol zit met liefde en warmte en neem daar het tegenovergestelde van en dan nog verder dan dat, ongeveer kom je dan in de buurt van wat deze mensen zijn.

deze
deze
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

hoi Gladiator, goed gezien op die manier, zo is het ook denk ik!

” ze ” spelen allemaal een toneelrol welk een gehele klucht laat zien, hebben ze zelf niet door.. ze kloten voor het grote geld en geven geen ene reet om de ( mede ) mens, tijd dat het wiel de andere kant op gaat van deze prachtige aarde, maar dat is denk ik wel nu al aan de hand.. we gaan nu wel heel bijzonder snel overal het duister zien en het grote licht van de zon mogen we al bijna niet meer zien door de chemtrails.. in ieder geval is het 1 grote vieze vuilnisbelt de” leiders ” die deze wereld naar de kloten helpen ( willen) We mogen dan klaarblijkelijk iets niet zien waar van zij het meest bang zijn.. wat een giller..

ook gebruiken ze die chems om ons brein binnen te willen dringen, zeg maar een soort inbraak in je koppie.. en dan de ziektes die ze er mee verspreiden ( nu weer een zogenaamde Ebola uitbraak.. me neus! )
op een enkele na, want je gaat steeds meer begrijpen van de grote ” Beer ” en welke botten hij zich NIET laat voorhouden! Blijft een hele slimme strateeg Poetie.. doet geen een leider hem na, kortom : the best

Voorts.. emigreren .. denk ik zelf al heel lang over na.. zou dan Portugal worden.. maar ik denk niet dat we er iets mee opschieten om weg te lopen voor de dingen die ons leven bepalen, maar gewoon juist met elkaar een GROTE VUIST te ballen en collectief denken proberen aan te leren, en dan zal je eens zien wat een snelheid de voorgaande grijze, stilstaande denkmassa gaat maken, las ergens ooit dat Ibiza The Place 2 B is als er ooit een paddenstoel is te zien aan de hemel i.p.v. de zon maan en sterren
Heeft iets te maken met Es Vedra, een kleine rots voor de kust, ben er geweest een poos terug, nooit iets van vernomen daarvoor over die rots met zijn magische, electronische energetica, die ik toen al heel apart voelde ( maar wist ik nog niet wat ik nu w e e t ), in ieder geval.. laat ze op Ibiza maar oppassen met de bezetting van de politiek die gaande is in spanje ( uiteraard de hele pruttelsoep in de ” eU”
We gaan het zien.. voorlopig zo veel mogelijk genieten van de zon en de steeds meer ( opvallende luchten ) fijn zonnig weekend in de Arena..

groet

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Beste Gladiator,
Dit zag ik in de jaren 80 al fout en heb toen reeds met gezin mijn koffers gepakt.
Het is hier ook geen paradijs, maar hier behoudt men de cultuur en hebben buitenlaners geen zak in te brengen. En zo hoort het ook.

Het gemak dient de mensheid, en vandaar dat het moeilijk is mensen wakker te maken.en te overtuigen.
Hier een lijstje wat ik bij wantoknow heb gecopieerd:
Het systeem dient te worden uitgehongerd door ze niet langer te voeden en toestemming te verlenen datgene te doen waar ze mee bezig zijn. Dit is veel eenvoudiger dan je denkt. Hoe zouden we dit kunnen we doen? Hieronder een aantal mogelijkheden:

Stoppen met (intensief) televisie kijken. Hierdoor worden we dagelijks gehersenspoeld en onder hypnose gebracht. Spendeer dus geen geld en energie aan televisiekijken, kopen of ondersteunen van programma’s.

Stoppen met het spelen van videogames die net als televisiekijken een soort zombie van je maken. Ze voorzien het systeem van energie waardoor ze je beter onder controle kunnen houden.

Stoppen met eindeloos sportprogramma’s kijken op TV en het kopen van bier wat hier aan verbonden is. Het is een totale verspilling van waarde en energie die het slavensysteem ondersteunt.

Stoppen met het kopen van merkkleding en make-up. Zij voeden het controlesysteem, doordat jij UIT je kracht gaat en probeert te voldoen aan ‘een ander (beeld)
We zouden de huidige wegwerpmaatschappij kunnen steunen, door de kleine ambachtswinkels die kwaliteit leveren te steunen met onze aankopen .
Stoppen met het uit eten gaan in dure sterren-restaurants.
Gameshows en reality-TV laten verdwijnen, net als de nepwereld van Hollywood die niets met waarde en respect te maken hebben.

Stoppen met het eten kopen bij fastfood restaurants. Deze maken je bewust ziek. Het voedsel zit vol E-nummers en heeft geen enkele voedingswaarde. Tip: Ga uit eten in locale restaurantjes die hun eigen maaltijden serveren.

Stoppen met o.a. SMART-phone-technologieën en kant-en-klare producten. Tip: Stop juist nieuw energie in onderlinge verhoudingen en leer kinderen zich zelfstandig te kunnen redden. Leer ze kamperen, koken, creatief zijn, hun eigen voedsel te verbouwen etc.

Stop met de aankoop van gloednieuwe auto’s. De autofabrikanten en oliemaatschappijen maken deel uit van het Deep State-programma dat ‘vrije energie’ al bijna een eeuw verborgen voor ons houden..!

Zorg voor liefde en harmonie in je leefomgeving. Het systeem doet er alles aan om conflicten te veroorzaken waardoor er een negativiteit ontstaat waar het zich mee kan voeden.

Nou en krijg dat nu eens voor elkaar……

Rene
Rene
Reactie op  Gladiator
2 jaren geleden

Ben het helemasl met u eens

Gezinusk
Gezinusk
2 jaren geleden

Gladiator,

Het is ook niet niks wat de Amerikaanse joodse zakenman Benjamin H. Freedman destijds allemaal over de zionistische beweging beweerde. Wat Israël en zionisme aangaat. De situatie ligt zeer gevoelig en erg complex. Israël kent vele gezichten. Zelf maak ik nooit onderscheid tussen de ene of andere mens want wij zijn allemaal gelijk. Ik kan dan ook een spuughekel krijgen aan mensen die dat wel doen. Vooral als het gebaseerd is op basis van vervlogen tijden.

!PS. Documentaire tip van het jaar!

Helaas en als zo vaak, worden de meest leerzame documentaires op een laat tijdstip uitgezonden als half Nederland al op een oor ligt. Terugkijken kan ik in eerste instantie niet want daarvoor heb ik een +abonnement nodig van uitzending gemist, terwijl op uitzending gemist de documentaire niet werd geplaatst. Heb ik wat gemist? Gelukkig biedt YouTube uitkomst.

Gisteravond nog op tv. Kijk en huiver zou ik tegen iedereen willen zeggen.

https://www.npo.nl/2doc/10-05-2018/VPWON_1290685

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gezinusk
2 jaren geleden

Gek he, nu doet ie het wel. Anders;

https://www.youtube.com/watch?v=eD7clwy0450

johan den haag
johan den haag
2 jaren geleden

Ik heb niet heel veel Facebook vrienden en die hoef ik ook niet, maar toch ongeveer 50 en onder hen zouden er 25 moeten zijn die als weldenkend verondersteld mogen worden.
Als ik een foto plaats van de vakantie dan levert dat al snel 20 duimpjes op.

Maar nu ik deze youtubelink gepost heb met commentaar dat het supercommentaar op de huidige geopolitiek is en dat tussen 23 en 25 minuten prachtige dingen gezegd worden, heb ik na 1 week nog maar 0 duimpjes.

Tsja

Wat moet je dan heh

Emile
Emile
Reactie op  johan den haag
2 jaren geleden

Ik ken het, als je geen simpel filmpje upload maar een serieus filmpje plaatst dan ben je al snel een negatieveling of je bent veel te serieus joh.
Met de huidige technologische middelen zijn ze helaas al veel te druk bezig.
Een hobby van jonge mensen wat ik om me heen hoor is , neflixen (tja) , bioscoop, winkelen en facebooken, tja, need I say more., en dat varieert qua leeftijd van 20 tot 40 zeg maar, daaronder is het al helemaal slecht gesteld.
Hoeveel kinderen internetten nog ? , ze gebruiken apps maar ze typen amper nog http://WWW.etc..
Ze hebben alleen nog maar een tablet waarbij een toestenbord amper word gebruikt, laat staan een internet browser.
Het dagelijks nieuws komt van de app facebook en de app van de Telegraaf of de NU.nl app en that’s it, dat zijn immers de populairste apps 😉
Over tien jaar bestaat internet nog amper in Nederland denk ik, en dan bedoel ik dat jongelui niet meer op onderzoek uitgaan, goeie sites vinden, want apps zijn veel handiger immers, en als alles straks apps zijn dan krijgen we alleen dat te zien wat ze ons willen laten zien.
Het is belangrijk om kinderen kennis te laten maken met het internet, niet alleen apps en een simpele tablet, een verontrustende ontwikkeling, maar daar zijn er zoveel van.
Ik ben weer veel te serieus :-), hebben jullie die fransozen gezien die uit hun auto stapten in Beekse Bergen, waarbij hun kind bijna werd gegrepen door een Cheetah, dat was de talk of the day een paar dagen geleden, das toch veel interessanter !!

x

Check Also

overledenen

Ruim 200 overledenen krijgen stempas: ‘Ook de doden mogen stemmen’

In de gemeente Hoorn zijn 1500 stempassen ...

polen

Polen verzet zich tegen coronawaanzin en censuur

Ook Polen wordt in een wurggreep gehouden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x