Buitenland

Dingen worden hier voorgesteld alsof ze uit een stripverhaal komen: heel simplistisch en niet in overeenstemming met de werkelijkheid

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoe is het mogelijk dat de Europese politieke elite als een kudde schapen achter Washington aan hobbelt? Die vraag houdt emeritus hoogleraren Karel van Wolferen en Kees van der Pijl bezig.

President Trump heeft deze week bekendgemaakt dat de VS zich terugtrekt uit het atoomakkoord met Iran. Hoe moeten we dit zien?

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Van Wolferen acht het niet onmogelijk dat Trump dit heeft gedaan om zijn politieke tegenstanders, met name de neoconservatieven, een bot toe te werpen zodat hij even geen last meer van ze heeft.

Gladstrijken

Ondertussen kan dan gekeken worden of Noord-Korea en de VS vrede met elkaar kunnen sluiten, iets wat Trump dan waarschijnlijk de Nobelprijs voor de Vrede zal opleveren.

En daarnaast kan hij dan ook de relatie met Rusland gladstrijken. “Hij kan dat alleen maar doen als hij al die figuren die hem omver willen werpen een bot toewerpt,” zegt Van Wolferen.

Israël

Om dezelfde reden zou Poetin de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben uitgenodigd voor de parade voor Overwinningsdag in Moskou, namelijk om te voorkomen dat hij voor antisemiet uitgemaakt zou worden en om de vele Russische oligarchen van Joodse afkomst te vriend te houden.

Kort hierna gaf Netanyahu het Israëlische leger opdracht om Iraanse doelen in Syrië te bestoken.

Kleuterklas

Van Wolferen merkt op dat je het met Europeanen niet kunt hebben over geopolitieke omstandigheden omdat ze al jarenlang in een soort kleuterklas zitten waarin dingen worden voorgesteld alsof ze uit een stripverhaal komen: heel simplistisch en niet in overeenstemming met de werkelijkheid.

Bekijk de video hieronder in zijn geheel:

Foto: YouTube/Café Weltschmerz

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
5 jaren geleden

Ik citeer: “Kort hierna gaf Netanyahu het Israëlische leger opdracht om Iraanse doelen in Syrië te bestoken.”

Ik vind dat de media maar erg stil zijn omtrent dit gebeuren.

Op de eerste plaats was een aanval op IsraHel reeds door meerdere mensen voorspeld als zijnde een False Flag, (ruim 2 dagen van tevoren!!!)

Op de tweede plaats heeft Iran ontkent een aanval te hebben uitgevoerd op IsraHel. (wat ik nu zelfs genegen ben te geloven)

Op de derde plaats heeft IsraHel geen land, welk op uitnodiging van het land waar het verblijft, plat te bombarderen in dat betreffende uitnodigende land maar Netanyahu wil Assad ook liever vandaag dan morgen weg hebben!!

Ik krijg sterk de indruk dat Israël zich kan permitteren wat het wil.

Ik hoop dat de mensen welke op deze site reageren op de hoogte zijn van de totstandkoming van dit land in 1948. Telkens als ik me weer eens de rede opzet van Benjamin H. Freedman in het Willard Hotel in Washington in 1961 krijg ik de rillingen op mijn rug en gaan mijn haren recht overeind staan!!

En dan zou de beste Netanyahu ook nog tegen Putin letterlijk hebben gezegd, en weer citeer ik: “Netanyahu tegen Poetin: “Iran wil 6 miljoen Joden uitroeien”………………….ehhhhhhhhh,

en dan zeg ik tegen mezelf, waar kwam me dat getal ook al weer bekend van voor!!

Mensen, hier speelt zich een poppenkast af van ongekende orde echter de wereld wordt er niet beter op en ik ben heel bang dat niemand, maar dan ook helemaal niemand hier nog iets aan kan veranderen…..of……men zou met een idee moeten komen om de familie de Rothschild tot op de wortel af te fakkelen en niets van hen over laten.

Denk dat emigratie de nog enig zinnige optie is want iedere dag er op toezien dat men veilig de avond cq de volgende ochtend gaat halen is m.i. niet heel erg leuk om te doen!!

Gladiator

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Gladiator,

Het is ook niet niks wat de Amerikaanse joodse zakenman Benjamin H. Freedman destijds allemaal over de zionistische beweging beweerde. Wat Israël en zionisme aangaat. De situatie ligt zeer gevoelig en erg complex. Israël kent vele gezichten. Zelf maak ik nooit onderscheid tussen de ene of andere mens want wij zijn allemaal gelijk. Ik kan dan ook een spuughekel krijgen aan mensen die dat wel doen. Vooral als het gebaseerd is op basis van vervlogen tijden.

!PS. Documentaire tip van het jaar!

Helaas en als zo vaak, worden de meest leerzame documentaires op een laat tijdstip uitgezonden als half Nederland al op een oor ligt. Terugkijken kan ik in eerste instantie niet want daarvoor heb ik een +abonnement nodig van uitzending gemist, terwijl op uitzending gemist de documentaire niet werd geplaatst. Heb ik wat gemist? Gelukkig biedt YouTube uitkomst.

Gisteravond nog op tv. Kijk en huiver zou ik tegen iedereen willen zeggen.

https://www.npo.nl/2doc/10-05-2018/VPWON_1290685

johan den haag
johan den haag
5 jaren geleden

Ik heb niet heel veel Facebook vrienden en die hoef ik ook niet, maar toch ongeveer 50 en onder hen zouden er 25 moeten zijn die als weldenkend verondersteld mogen worden.
Als ik een foto plaats van de vakantie dan levert dat al snel 20 duimpjes op.

Maar nu ik deze youtubelink gepost heb met commentaar dat het supercommentaar op de huidige geopolitiek is en dat tussen 23 en 25 minuten prachtige dingen gezegd worden, heb ik na 1 week nog maar 0 duimpjes.

Tsja

Wat moet je dan heh

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x