Archeologie

Is dit een 500.000 jaar oude bougie?

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1961 waren drie mensen op zoek naar geodes voor hun cadeauwinkel in Olancha in de Amerikaanse staat Californië. Eén van hen trof een geode aan die er vreemd uitzag. Tijdens een aflevering van het tv-programma ‘In Search of…’ werd aandacht besteed aan het mysterieuze voorwerp, dat ook wel het Coso-artefact wordt genoemd.

Mike Mikesell, één van de drie individuen, zaagde de knol die aan de binnenkant begroeid is met kristallen met een diamantzaag doormidden. Hij deed een schokkende ontdekking. In de geode zag hij iets wat leek op een moderne bougie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De geode kan tot wel 500.000 jaar oud zijn, honderdduizenden jaren voordat hoogontwikkelde beschavingen op aarde ten tonele zouden verschijnen. Virginia Maxey, één van de ontdekkers, zei dat een geoloog de fossielen rond het voorwerp had gedateerd op 500.000 jaar oud.

Pierre Stromberg en Paul V. Heinrich hebben geprobeerd te bewijzen dat de bougie in de jaren twintig is gemaakt en in een soort snelbeton is ingekapseld. De enige mensen die het voorwerp met eigen ogen hebben gezien zijn de drie ontdekkers en Ron Calais, die meent dat de geschiedenis van de wereld onjuist is.

Het artefact werd jarenlang bewaard in de woning van Wallace Lane, de derde ontdekker, maar volgens Stromberg en Heinrich liet hij anderen er niet bij in de buurt komen. Het is niet bekend waar het voorwerp nu ligt.

De naam van de geoloog die het object heeft gedateerd is nooit genoemd, waardoor sommigen vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van de studie. Heinrich en Stromberg voegen echter toe dat ‘er weinig hard bewijs is dat de oorspronkelijke ontdekkers de intentie hadden om mensen te misleiden’.

De twee onderzoekers gingen met röntgenfoto’s die door Calais zijn gemaakt en tekeningen naar Chad Windham, voorzitter van de Spark Plug Collectors of America (SPCA). Volgens Windham gaat het om een Champion-bougie uit de jaren twintig. Toch zijn er de nodige verschillen tussen de Champion-bougie en het voorwerp in de geode.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Misschien is het wel een gebakje waar de slagroom over datum van is.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
9 jaren geleden

Nee het is niet een 500.000 jaar oude bougie. Het is een bougie met eroverheen gesedimenteerde gesteente etc en hard geworden. Het is een bougie uit begin vorige eeuw !

Emile
Emile
9 jaren geleden

Hmm, heb eerste maar eens opgezocht wat een “Geode” is en vind het kort door de bocht om te zeggen dat de bougie van 100 jaar geleden zou zijn.
Ik heb begrepen dat een Geode een soort steenlagen zijn met in het midden ruimte voor kristalafzet, sommige zijn kostbaar en veel ook niet.
Het lijkt me vrij logisch dat zo’n “Geode” niet in 100 jaar tijd zo’n omvang kan krijgen.
Het vormen van de laagjes duurt simpelweg te lang.
Of ie 500.000 jaar oud is , geen idee, hij kan ook 10.000 jaar oud zijn.
En dan nog het mysterieuze voorwerp in het midden, we zeggen wel “Bougie” maar is het dat ook, het voorwerp schijnt te zijn verstopt, dus zinloos om allerlei theorieën te spugen.
We moeten weten : Hoe lang duurt het minimaal om zo’n Geode te vormen qua grootte,gewicht ,etc..
En we moeten hem kunnen bestuderen om erachter te komen wat er zich daadwerkelijk in de kern bevind, niet raden maar weten , dat lijkt me zinvoller 🙂

Bring it on, zal ik zeggen !!

jayden
jayden
9 jaren geleden

Het ziet eruit als een waxinelichtje.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x