Binnenland

Dit gebeurde er echt tijdens de boerenprotesten: ‘Ze hoorden niet bij ons’

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Boeren zeggen dat de politie dinsdag tijdens de protesten bij Stroe en Kootwijkerbroek bijzonder agressief en gewelddadig heeft opgetreden en dat berichten in de media over deze protesten niet kloppen.

De media toonden beelden van jongeren die bij Kootwijkerbroek politiebusjes aanvielen met onder meer sloophamers. De politie pakte 10 mensen op in verband met onder meer openlijke geweldpleging en poging tot doodslag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de boeren klopt de informatie van de politie niet. Een jonge boerin zegt tegen de Barneveldse Krant dat ze bij de A1 bij Stroe werden verrast door een onbekend groepje dat dicht bij de snelweg autobanden in brand stak.

Zo’n verdenking is echt ongelooflijk

“Dat ging razendsnel en fikte binnen een minuut, maar ze hoorden niet bij ons. We kennen ze ook niet. Tijdens de uitnodiging voor het protest was nadrukkelijk gezegd dat we geen banden in brand zouden steken,” aldus de boerin.

Daarnaast reed een 19-jarige jongen in een trekker met kieper die werd achtervolgd door politiebusjes. Bij het wildrooster op de Heetweg probeerde een ME-busje de trekker in te halen. Omdat er op het wildrooster geen ruimte was voor twee grote voertuigen zwenkte de kieper iets uit, met als gevolg dat de bus ertegenaan reed, vertelt zijn vader. “Daarom is hij aangehouden voor poging tot doodslag, maar ze wilden hem gewoon inhalen waar geen ruimte was. Zo’n verdenking is echt ongelooflijk,” zegt hij in een uitgebreid interview met de krant.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Dat is dus niet waar

De vader, die de voertuigen volgde in zijn bestelbus, kreeg een stroomstootwapen op zich gericht en werd in zijn buik geslagen door ME’ers en leden van een arrestatieteam.

Een agent vuurde zijn stroomstootwapen af op zijn jongste zoon. “Hij heeft een paar hevige schokken gekregen en daarna ook nog klappen met een wapenstok,” zegt hij tegenover de Barneveldse Krant.

Beelden van de politie-inzet gingen rond op social media, waarna mensen massaal naar het gebied kwamen en de politiebusjes begonnen aan te vallen. Op dat moment waren bijna alle boeren alweer thuis. “Dit geweld tegen de politie wordt aan onze groep toegeschreven. Dat is dus niet waar,” benadrukt de vader.

Vrijgelaten

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging heeft naar aanleiding van het interview nogmaals gevraagd om een feitenrelaas van de minister van Justitie over de boerenprotesten, nu de verhalen van de media en boeren niet overeenkomen. “Wat is er nu echt gebeurd? De Kamer moet de feiten krijgen. Donderdag werd het feitenrelaas nog geweigerd door Rutte,” klaagt Van der Plas.

Woensdagavond werd Tim Hoogeveen opgepakt tijdens een protestactie op de A37 bij Holsloot. Hij werd verdacht van poging tot doodslag omdat hij met zijn trekker zou zijn ingereden op een politieauto. Media en politici schreeuwden moord en brand. Justitie kon op basis van beelden en verklaringen niet vaststellen dat het om poging tot doodslag ging en Tim werd weer vrijgelaten, bericht RTV Drenthe.

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans van Alphen
Hans van Alphen
1 jaar geleden

De mainstream media is er altijd als de kippen bij om de boel op te fokken en om de demonstranten in een kwaad daglicht te zetten.

Fransdo
Fransdo
1 jaar geleden

Mijn indruk is dat de politie een steeds dubieuzere rol gaat spelen bij een hoop, meestal vreedzame protesten. Sommige demonstranten accepteren dat dan niet en de beelden die daarbij dan worden gemaakt worden in de MSM getoond, niet de aanvankelijke aanleiding. Het zijn Stazi-achtige taferelen.

Feniks
Feniks
1 jaar geleden

Politiek en politie toont zich steeds meer van een smerige kant en vijandelijk tegenover de bevolking.
Vertrouwen onder de bevolking is totaal weg.
Hoor het overal om mij heen.
Onherstelbaar…

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Het zal mij niet verbazen dat het werk is van die gore ROMEO,S de maffia regering zal alles in het werk stellen om de boeren zwart te maken. Dat hebben we immers goed kunnen zien bij de corona demonstratie,s politie, leger en de politiek zijn niet meer te vertrouwen. zo erg is het gesteld in dit WEF…Nederland. Er moet snel heel veel veranderen anders verwacht ik grote problemen, en wij echte Nederlanders staan vierkant achter de boeren.

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x