Homepagina » Buitenland » Amerikaans congreslid: “De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroep IS”
Amerikaans congreslid: "De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroep IS"

Amerikaans congreslid: “De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroep IS”

De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroepen Al Qaida en Islamitische Staat (IS). Dat heeft het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard zaterdag gezegd op Twitter.

“Als ik geld of wapens geef aan Al Qaida of IS, dan word ik in de gevangenis gegooid,” schreef het congreslid uit Hawaï. “Waarom mag onze overheid dat dan wel doen?”

Gabbard, een legerveteraan en lid van een tweetal overheidscommissies, introduceerde donderdag de Stop Arming Terrorists Act.

Waanzin

Ze verwees naar artikelen in de New York Times en Wall Street Journal waarin valt te lezen dat de rebellen die de VS steunt in Syrië bondgenoten zijn van al-Nusra, een aan Al Qaida gelieerde groep.

“De CIA heeft ook via Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar wapens en geld gestuurd naar groepen als IS en Al Qaida,” zei Gabbard.

“Aan deze waanzin moet een einde komen,” ging ze verder.

Onmogelijk

Haar wetsvoorstel moet het Amerikaanse overheidsagentschappen onmogelijk maken om terreurgroepen te steunen.

Enkele weken geleden had Gabbard een ontmoeting met aankomend president Donald Trump, die het wetsvoorstel steunt.

Vrijdag zei ze op CNN dat ze blij is dat Trump ‘een einde wil maken aan het interventionistische beleid dat gericht is op regimeverandering’.

In het interview herhaalde ze ook nog eens dat de Amerikaanse overheid terreurgroepen steunt:

[Daily Caller]


Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Als de steun voor ISIS stopt is het binnen de kortste keren afgelopen met hen. Ik hoop dat Trump woord houdt en dat deze waanzin idd gaat stoppen. Ik kijk er naar uit !

  10 likes
 2. Dit is ook te stoppen, als de mensheid eens wakker wordt, en gaat nadenken waarom ze zo blind belasting betaald aan de overheid.
  Aangezien de overheid alleen wapens kan weggeven/verkopen aan wie dan ook, door het eerst v/d burgers te krijgen/stelen (via belasting).

  Al het probleem natuurlijk veel groter/breder is dan alleen belasting, maar als die inmense geldstroom (globaal) verminderd/stopt naar de (r)overheid toe, dan zal het probleem oorlog een stuk kleiner worden, of zelfs verdwijnen.

  5 likes
 3. Die krankzinnigheid is alleen te stoppen met een buitenaardse ambassade.

  2 likes
 4. Het is niet alleen een leugenachtige, roofzuchtige en moorddadige wereld, maar ook een heel hypocriete wereld….. “Paus Franciscus heeft in een brief de Syrische president Bashar al-Assad opgeroepen burgers te beschermen tegen het geweld en een veilige corridor voor hulpgoederen te garanderen. In het schrijven riep de katholieke kerkvorst de president van het door een burgeroorlog geteisterde land en de internationale gemeenschap op zich in te spannen voor een stopzetting van de vijandelijkheden.”….Waarom doet de paus niet even de beerput opentrekken en waarom doet hij derhalve geen oproep aan de Amerikaanse krachten die proxy legers financieren en bewapenen?

  2 likes
 5. De Paus daar in het Vaticaan ( een eigen staatje) in de EU Italia ( hoelang nog ? ) voor mij mag het morgen afgelopen zijn met de EU , Maar even over de PAUS , kijk heel de religie ,katholiek , gristen, mohammedaan, hervormd , moslims . het is allemaal volgens mij een grote poppenkast , in de middeleeuwen had de kerk zoveel macht ,meer dan zelf benoemde koningen of Ridders ,Roof ridders ,
  de mensen werden toen ook al belogen en uitgemolken ,door de toenmalige elite er is niets veranderd sinds die tijd, alleen ze noemen het anders , als je toen der tijd geen tiende penning afdroeg sloegen ze je hoofd er af ,zonden kon je afkopen ,bij de kerk als je maar genoeg betaalde ging je alsnog naar de hemel nu vandaag de dag komt de elite weer weg met afkoopsommen ,roof en hebzucht , de belasting dienst slaat niet meer je hooft er af maar pakken alles wat ze kunnen pakken met behulp van politie en ME zo dat was dat ,is in fijte het zelfde roof verhaal als van vroeger. De priesters en ook andere zelf benoemde kerkelijke leiders hangen van hebzucht ,macht misbruik, verkrachting , en moord aan elkaar ,(uitzonderingen daar gelaten gelukkig zijn er ook nog enkelen die deze ziekte niet hebben ) Dit alles onder het mom van mededogen ,vrijheid en naaste liefde , onze zo genaamde Democratische
  leiders hebben helemaal geen belang bij vrede , het enige belang wat zij hebben is hub eigen IK ze zijn ook dood benauwd dat we te slim worden ,nou dat zijn we al dus dat is niets nieuws ) op ruimen net als vroeger maar dan van boven af beginnen. het Vaticaan De Paus Had ook in zijn brief naar al- Assad
  kunnen schrijven , WIJ ZORGEN VOOR JULLIE MENSEN WANT WIJ HEBBEN ZOVEEL GELD GEROOFD IN AL DIE JAREN DAT WE DAAR HEEL ITALIE MEE KUNNEN KOPEN dus stuur de rekening maar

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

nos

NOS belazert de kluit: ‘Hier zien we weer een heel mooi voorbeeld van mediamanipulatie’

Weet u het nog? Vorig jaar werden ...