Buitenland

Amerikaans congreslid: “De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroep IS”

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroepen Al Qaida en Islamitische Staat (IS). Dat heeft het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard zaterdag gezegd op Twitter.

“Als ik geld of wapens geef aan Al Qaida of IS, dan word ik in de gevangenis gegooid,” schreef het congreslid uit Hawaï. “Waarom mag onze overheid dat dan wel doen?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Gabbard, een legerveteraan en lid van een tweetal overheidscommissies, introduceerde donderdag de Stop Arming Terrorists Act.

Waanzin

Ze verwees naar artikelen in de New York Times en Wall Street Journal waarin valt te lezen dat de rebellen die de VS steunt in Syrië bondgenoten zijn van al-Nusra, een aan Al Qaida gelieerde groep.

“De CIA heeft ook via Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar wapens en geld gestuurd naar groepen als IS en Al Qaida,” zei Gabbard.

“Aan deze waanzin moet een einde komen,” ging ze verder.

Onmogelijk

Haar wetsvoorstel moet het Amerikaanse overheidsagentschappen onmogelijk maken om terreurgroepen te steunen.

Enkele weken geleden had Gabbard een ontmoeting met aankomend president Donald Trump, die het wetsvoorstel steunt.

Vrijdag zei ze op CNN dat ze blij is dat Trump ‘een einde wil maken aan het interventionistische beleid dat gericht is op regimeverandering’.

In het interview herhaalde ze ook nog eens dat de Amerikaanse overheid terreurgroepen steunt:

[Daily Caller]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
7 jaren geleden

Die krankzinnigheid is alleen te stoppen met een buitenaardse ambassade.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Als de steun voor ISIS stopt is het binnen de kortste keren afgelopen met hen. Ik hoop dat Trump woord houdt en dat deze waanzin idd gaat stoppen. Ik kijk er naar uit !

rvsracer
rvsracer
7 jaren geleden

Dit is ook te stoppen, als de mensheid eens wakker wordt, en gaat nadenken waarom ze zo blind belasting betaald aan de overheid.
Aangezien de overheid alleen wapens kan weggeven/verkopen aan wie dan ook, door het eerst v/d burgers te krijgen/stelen (via belasting).

Al het probleem natuurlijk veel groter/breder is dan alleen belasting, maar als die inmense geldstroom (globaal) verminderd/stopt naar de (r)overheid toe, dan zal het probleem oorlog een stuk kleiner worden, of zelfs verdwijnen.

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Het is niet alleen een leugenachtige, roofzuchtige en moorddadige wereld, maar ook een heel hypocriete wereld….. “Paus Franciscus heeft in een brief de Syrische president Bashar al-Assad opgeroepen burgers te beschermen tegen het geweld en een veilige corridor voor hulpgoederen te garanderen. In het schrijven riep de katholieke kerkvorst de president van het door een burgeroorlog geteisterde land en de internationale gemeenschap op zich in te spannen voor een stopzetting van de vijandelijkheden.”….Waarom doet de paus niet even de beerput opentrekken en waarom doet hij derhalve geen oproep aan de Amerikaanse krachten die proxy legers financieren en bewapenen?

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x