Homepagina » Buitenland » Amerikaans congreslid: “De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroep IS”
Amerikaans congreslid: "De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroep IS"

Amerikaans congreslid: “De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroep IS”

De Verenigde Staten financieren en bewapenen terreurgroepen Al Qaida en Islamitische Staat (IS). Dat heeft het Amerikaanse congreslid Tulsi Gabbard zaterdag gezegd op Twitter.

“Als ik geld of wapens geef aan Al Qaida of IS, dan word ik in de gevangenis gegooid,” schreef het congreslid uit Hawaï. “Waarom mag onze overheid dat dan wel doen?”

Gabbard, een legerveteraan en lid van een tweetal overheidscommissies, introduceerde donderdag de Stop Arming Terrorists Act.

Waanzin

Ze verwees naar artikelen in de New York Times en Wall Street Journal waarin valt te lezen dat de rebellen die de VS steunt in Syrië bondgenoten zijn van al-Nusra, een aan Al Qaida gelieerde groep.

“De CIA heeft ook via Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar wapens en geld gestuurd naar groepen als IS en Al Qaida,” zei Gabbard.

“Aan deze waanzin moet een einde komen,” ging ze verder.

Onmogelijk

Haar wetsvoorstel moet het Amerikaanse overheidsagentschappen onmogelijk maken om terreurgroepen te steunen.

Enkele weken geleden had Gabbard een ontmoeting met aankomend president Donald Trump, die het wetsvoorstel steunt.

Vrijdag zei ze op CNN dat ze blij is dat Trump ‘een einde wil maken aan het interventionistische beleid dat gericht is op regimeverandering’.

In het interview herhaalde ze ook nog eens dat de Amerikaanse overheid terreurgroepen steunt:

[Daily Caller]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
4 jaren geleden

Die krankzinnigheid is alleen te stoppen met een buitenaardse ambassade.

Havana
Havana
Reactie op  Jaya
4 jaren geleden

En die komt er wanneer ze de volgende en ‘laatste kaart uitspelen’ : een false flag van buitenaardse invasie…

Helen
Helen
Reactie op  Havana
4 jaren geleden

Idd , google op Project Bluebeam !

exegese
exegese
4 jaren geleden

Als de steun voor ISIS stopt is het binnen de kortste keren afgelopen met hen. Ik hoop dat Trump woord houdt en dat deze waanzin idd gaat stoppen. Ik kijk er naar uit !

Derek
Derek
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Geloof jij het zelf?

Trump werkt voor de zelfde meesters alleen met een andere strategie. Een strategie waar iedereen met beide benen mee in de sh*t stapt.

#WAKEUP #TRUMPLIAR

exegese
exegese
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Trump is kicking Satan out of the White House !

https://www.youtube.com/watch?v=oMzUDIGD274

rvsracer
rvsracer
4 jaren geleden

Dit is ook te stoppen, als de mensheid eens wakker wordt, en gaat nadenken waarom ze zo blind belasting betaald aan de overheid.
Aangezien de overheid alleen wapens kan weggeven/verkopen aan wie dan ook, door het eerst v/d burgers te krijgen/stelen (via belasting).

Al het probleem natuurlijk veel groter/breder is dan alleen belasting, maar als die inmense geldstroom (globaal) verminderd/stopt naar de (r)overheid toe, dan zal het probleem oorlog een stuk kleiner worden, of zelfs verdwijnen.

Familie starbucks
Familie starbucks
Reactie op  rvsracer
4 jaren geleden

wanneer ieder nu eens zijn blauwe brief invul met starbucks als naam dan krijg je maar 0,03 % belasting over je inkomen.

weg met ons
weg met ons
4 jaren geleden

Het is niet alleen een leugenachtige, roofzuchtige en moorddadige wereld, maar ook een heel hypocriete wereld….. “Paus Franciscus heeft in een brief de Syrische president Bashar al-Assad opgeroepen burgers te beschermen tegen het geweld en een veilige corridor voor hulpgoederen te garanderen. In het schrijven riep de katholieke kerkvorst de president van het door een burgeroorlog geteisterde land en de internationale gemeenschap op zich in te spannen voor een stopzetting van de vijandelijkheden.”….Waarom doet de paus niet even de beerput opentrekken en waarom doet hij derhalve geen oproep aan de Amerikaanse krachten die proxy legers financieren en bewapenen?

Bagwany
Bagwany
4 jaren geleden

De Paus daar in het Vaticaan ( een eigen staatje) in de EU Italia ( hoelang nog ? ) voor mij mag het morgen afgelopen zijn met de EU , Maar even over de PAUS , kijk heel de religie ,katholiek , gristen, mohammedaan, hervormd , moslims . het is allemaal volgens mij een grote poppenkast , in de middeleeuwen had de kerk zoveel macht ,meer dan zelf benoemde koningen of Ridders ,Roof ridders ,
de mensen werden toen ook al belogen en uitgemolken ,door de toenmalige elite er is niets veranderd sinds die tijd, alleen ze noemen het anders , als je toen der tijd geen tiende penning afdroeg sloegen ze je hoofd er af ,zonden kon je afkopen ,bij de kerk als je maar genoeg betaalde ging je alsnog naar de hemel nu vandaag de dag komt de elite weer weg met afkoopsommen ,roof en hebzucht , de belasting dienst slaat niet meer je hooft er af maar pakken alles wat ze kunnen pakken met behulp van politie en ME zo dat was dat ,is in fijte het zelfde roof verhaal als van vroeger. De priesters en ook andere zelf benoemde kerkelijke leiders hangen van hebzucht ,macht misbruik, verkrachting , en moord aan elkaar ,(uitzonderingen daar gelaten gelukkig zijn er ook nog enkelen die deze ziekte niet hebben ) Dit alles onder het mom van mededogen ,vrijheid en naaste liefde , onze zo genaamde Democratische
leiders hebben helemaal geen belang bij vrede , het enige belang wat zij hebben is hub eigen IK ze zijn ook dood benauwd dat we te slim worden ,nou dat zijn we al dus dat is niets nieuws ) op ruimen net als vroeger maar dan van boven af beginnen. het Vaticaan De Paus Had ook in zijn brief naar al- Assad
kunnen schrijven , WIJ ZORGEN VOOR JULLIE MENSEN WANT WIJ HEBBEN ZOVEEL GELD GEROOFD IN AL DIE JAREN DAT WE DAAR HEEL ITALIE MEE KUNNEN KOPEN dus stuur de rekening maar

x

Check Also

kolonel

Ex-kolonel Russische geheime dienst GROe waarschuwt: ‘Machthebbers willen wereldbevolking uitdunnen’

Er is geen sprake van een pandemie. ...

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

10
0
We lezen graag je reactie!x