Binnenland

Huizen gasvrij maken kost veel meer dan het kabinet had beloofd. ‘Het is een drama, echt absurde bedragen’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het kost veel meer geld om huizen te ‘vergroenen’ dan het kabinet tot nu toe heeft voorgespiegeld.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft toe dat de kosten te laag zijn ingeschat: “Het gaat om grote bedragen.”

De kosten zijn volgens Aedes, de koepel van woningcorporaties, zo’n 40 tot 50 procent hoger dan in de doorrekening van het PBL van vorig jaar.

Felle kritiek

Het is de tweede keer in korte tijd dat het PBL onder vuur komt te liggen.

Vorig jaar bleek dat het kabinet – dat zich baseerde op cijfers van het instituut – de stijging van de energierekening verkeerd had voorspeld.

Dat terwijl klimaatpaus Ed Nijpels opriep om de doorrekeningen van onder andere het PBL als feiten te gebruiken.

Zowel het kabinet als het PBL kreeg felle kritiek te verduren.

Wéér gelijk

FvD-voorman Thierry Baudet schreef op Twitter: “En helaas krijgen we wéér gelijk over de astronomische kosten van de absurde ‘transitie’.”

“Het is een drama,” zei Kamerlid Alexander Kops (PVV), die erop wees dat vrijwel alle partijen gewoon jaknikkers zijn als het om klimaat en duurzaamheid gaat.

‘Ja, we gaan het gewoon doen, wat het ook moge kosten’, wordt er gezegd terwijl er later dan wordt geklaagd dat het toch niet zo goed gaat en heel veel geld kost, aldus Kops.

Absurde bedragen

Hij merkte op dat huizen in Zoetermeer gasvrij moeten worden gemaakt voor 110.000 euro per woning. In Amsterdam kost het 115.000 euro per woning.

“Dat zijn echt absurde bedragen,” zei hij.

De gemeente Nijmegen zet daarnaast nieuwbouwwoningen neer die op het gas zijn aangesloten. Er is simpelweg niet genoeg geld om ze gasloos te maken.

Stop

En als mensen dan eenmaal van het gas af zijn, gaan ze vaak veel meer betalen.

“Het is gewoon één groot drama,” concludeerde Kops. “Stop met dat vreselijke klimaatbeleid.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[AD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
2 jaren geleden

De ene blunder wordt op de andere gestapeld,het feit dat dit onbetaalbare onzin is wordt steeds duidelijker,toch wil men er koste wat kost mee doorgaan. Waanzin ten top. Heel dat zwikkie in Den Haag moet daar zo snel mogelijk weg, anders gaan we met z’n financieel en emotioneel totaal ten onder. Hoe ver moet je gaan om een heel land tot waanzin te drijven ?

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Eerst proberen ze hem met een woordfoutje van zijn stuk te krijgen en vervolgens wordt er ineens gesproken over isolatie. En wederom vormt men een front tegen PVV, die ze straks gaat bezuren.

Willem
Willem
2 jaren geleden

“Kost veel meer dan het kabinet had beloofd” ….. Had iemand iets anders verwacht dan?

René
René
2 jaren geleden

Ik ga helemaal niet van het gas af. Er is meer dan genoeg gas langs de noordas van de aarde, nog voor minimaal 80 jaar en meer waarschijnlijk 120 jaar voor de huidige wereldvraag.

En mocht dat allemaal problemen gaan opleveren dan moet er hard gewerkt worden om ook de groene waterstof door de gasleidingen te transporteren (Kosten ca 2 miljard wat gewoon uit de belastingopbrengsten van vastrecht en gas gefinancierd kan worden).
En investeer in kennis om de conversie naar groene waterstof op te krikken tot minimaal 90%, dat moet in 10 jaar haalbaar zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x