Homepagina » Binnenland » Huizen gasvrij maken kost veel meer dan het kabinet had beloofd. ‘Het is een drama, echt absurde bedragen’
huizen

Huizen gasvrij maken kost veel meer dan het kabinet had beloofd. ‘Het is een drama, echt absurde bedragen’

Het kost veel meer geld om huizen te ‘vergroenen’ dan het kabinet tot nu toe heeft voorgespiegeld.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft toe dat de kosten te laag zijn ingeschat: “Het gaat om grote bedragen.”

De kosten zijn volgens Aedes, de koepel van woningcorporaties, zo’n 40 tot 50 procent hoger dan in de doorrekening van het PBL van vorig jaar.

Felle kritiek

Het is de tweede keer in korte tijd dat het PBL onder vuur komt te liggen.

Vorig jaar bleek dat het kabinet – dat zich baseerde op cijfers van het instituut – de stijging van de energierekening verkeerd had voorspeld.

Dat terwijl klimaatpaus Ed Nijpels opriep om de doorrekeningen van onder andere het PBL als feiten te gebruiken.

Zowel het kabinet als het PBL kreeg felle kritiek te verduren.

Wéér gelijk

FvD-voorman Thierry Baudet schreef op Twitter: “En helaas krijgen we wéér gelijk over de astronomische kosten van de absurde ‘transitie’.”

“Het is een drama,” zei Kamerlid Alexander Kops (PVV), die erop wees dat vrijwel alle partijen gewoon jaknikkers zijn als het om klimaat en duurzaamheid gaat.

‘Ja, we gaan het gewoon doen, wat het ook moge kosten’, wordt er gezegd terwijl er later dan wordt geklaagd dat het toch niet zo goed gaat en heel veel geld kost, aldus Kops.

Absurde bedragen

Hij merkte op dat huizen in Zoetermeer gasvrij moeten worden gemaakt voor 110.000 euro per woning. In Amsterdam kost het 115.000 euro per woning.

“Dat zijn echt absurde bedragen,” zei hij.

De gemeente Nijmegen zet daarnaast nieuwbouwwoningen neer die op het gas zijn aangesloten. Er is simpelweg niet genoeg geld om ze gasloos te maken.

Stop

En als mensen dan eenmaal van het gas af zijn, gaan ze vaak veel meer betalen.

“Het is gewoon één groot drama,” concludeerde Kops. “Stop met dat vreselijke klimaatbeleid.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[AD]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Exegese
Exegese
1 jaar geleden

De ene blunder wordt op de andere gestapeld,het feit dat dit onbetaalbare onzin is wordt steeds duidelijker,toch wil men er koste wat kost mee doorgaan. Waanzin ten top. Heel dat zwikkie in Den Haag moet daar zo snel mogelijk weg, anders gaan we met z’n financieel en emotioneel totaal ten onder. Hoe ver moet je gaan om een heel land tot waanzin te drijven ?

Silbereye
Silbereye
Reactie op  Exegese
1 jaar geleden

precies de ene blunder na de andere bijvoorbeeld elektrisch rijden windmolens etc.

Janszn
Janszn
Reactie op  Silbereye
1 jaar geleden

Echt, we worden geregeerd door Alpha’s van het linkse soort, die intellectuele handicap hebben. De makke is dat dit soort lieden zichzelf geweldig vinden.
Er zal nog veel fout gaan als het weldenkende volk niet optreedt.

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Eerst proberen ze hem met een woordfoutje van zijn stuk te krijgen en vervolgens wordt er ineens gesproken over isolatie. En wederom vormt men een front tegen PVV, die ze straks gaat bezuren.

Willem
Willem
1 jaar geleden

“Kost veel meer dan het kabinet had beloofd” ….. Had iemand iets anders verwacht dan?

Peter snijder
Peter snijder
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Baudet had weer eens volledig gelijk.
Het reken niveau van dit zooitje Haagsche flapdrollen is hemeltergend.

René
René
1 jaar geleden

Ik ga helemaal niet van het gas af. Er is meer dan genoeg gas langs de noordas van de aarde, nog voor minimaal 80 jaar en meer waarschijnlijk 120 jaar voor de huidige wereldvraag.

En mocht dat allemaal problemen gaan opleveren dan moet er hard gewerkt worden om ook de groene waterstof door de gasleidingen te transporteren (Kosten ca 2 miljard wat gewoon uit de belastingopbrengsten van vastrecht en gas gefinancierd kan worden).
En investeer in kennis om de conversie naar groene waterstof op te krikken tot minimaal 90%, dat moet in 10 jaar haalbaar zijn.

Sebastiaan
Sebastiaan
Reactie op  René
1 jaar geleden

Echt bizar, Nederland heeft het beste gasned van de wereld die kan als het moet ook omgezet worden naar waterstof. Maar dat is helemaal niet nodig want Nordstream 2 van Rusland is bijna klaar. Probleem is dat Amerika Nederland onder druk zet om niet van Rusland af te nemen. ‘wij zouden te afhankelijk’ worden van Rusland.
Complete nonsens, gas zou zelfs goedkoper worden. 40% van de gasprijs is belastingen wat de staat opstrijkt. Sinds de 2de helf 2017 is de gasprijs met 23.16% gestegen. Dat kan je gewoon uitrekenen op je eindafrekening. Heb ik zelf ook gedaan. Gas is fck*ng duur maar heeft niks met transport en productiekosten te maken.

Shadow1100
Shadow1100
Reactie op  Sebastiaan
1 jaar geleden

Er staat in Groningen al een stikstoffabriek die tonnen stikstop per dag kan produceren om het Russische gas wat caloriearmer te maken. Onze (r)overheid wil gewoon op alle fronten de burger belasten. Lang leve onze democratie die langzaam wegzakt in een dictatuur door de groene Kmer en DDR66. Schandalig……..

edwin
edwin
Reactie op  René
1 jaar geleden

rene het gas raakt nooit op het komt gewoon uit de binnenkant van de aarde net zoals olie, de voorraad is oneindig, het heeft helemaal niks te maken met afgestorven bomen en plantenresten, het is onderzocht, gas komt niet alleen uit Groningen maar komt uit ook massa putten uit de Noordzee. Heb gelezen dat we maar 20% gebruiken van wat er per jaar gewoon automatisch vrijkomt. We sluiten nu putten af maar als je maar wacht voor een aantal jaar vullen ze automatisch weer op

vladi
vladi
1 jaar geleden

logisch is het buiten proporties duurder.
we hebben het hier wel over regering.
is er ooit iets goedkoper geworden?

NEE NOOIT !

er moet gegraaid en genaaid worden.
is dat ooit eerder gebeurd?

JA ALTIJD !

zolang er koningen,keizers,graven,baronnen,prinsen,presidenten en nog meer van dit spuugsel bestaat blijven wij slaaf.
wij zijn het continue oneens en worden gedwongen de alsmaar en oneindige bullshit die over ons uitgestrooid te accepteren.

criminele wetgevingen,grondwetten die buiten ons zicht veranderd worden om de strop steeds verder om de moe gewerkte mens strak te trekken.

wij worden financieel,fysiek en psychisch gekraakt….gehacked.

let the lambs stand up and become lions……

fff

Henk
Henk
1 jaar geleden

Tja werkelijk niet te geloven de andere landen zoals Deutsland bijvoorbeeld gaan juist nu alles op het gas bouwen en aansluiten omdat het de meest schone brandstof is tevens ligt er gloednieuwe gaspijp uit Rusland klaar dus afhankelijk van Groningen zijn we niet . Alleen hier in stom Nederland gaan we wel de boel omdraaien vanwege de lobby’isten die de rommel lopen te pushen zodat fabrikanten al handen wrijvend lopen te kwijlen met warmtepompen en al de andere spullen die er bij nodig zijn . De vuilnisbelt word dan volgestouwd met gaskachels en gasfornuizen die niet afbreekbaar zijn leidingwerk idem dito . Voor je portemonnee een gruwel je houd geen rooie cent meer over om te eten lang leve de de milieumaffia .

Henk
Henk
1 jaar geleden

Nog een punt namelijk hoe meer werkende electriciteits verbruikers cq apparaten in de woningen hoe evenredig meer de straling ervan in iedere woning de hoogte in gaat . Dat is gewoon een vaststaand feit en kunnen ze niet ontkennen . Dus de bullsh*t verhalen van electriciteit is schoon is absoluut niet waar . Meer electiciteit betent automatisch meer straling ervan .

Elise
Elise
Reactie op  Henk
1 jaar geleden

Het betekent ook automatisch, dat de stroom vaker uit gaat vallen. Onze netwerken kunnen het nu al niet aan. Bij natuurgeweld is alles op stroom ook niet verstandig. Dan erbij, het is hack gevoelig.(en dat is alles via internet/wifi)/ dus ook nieuwe technologie/5g. Wordt bv. het licht uitgeschakeld door je buurman. Ook grootmachten kunnen hier weer misbruik van maken. Dus moet je gewoon kiezen wat het beste is. En dat is gewoon op gas blijven doorgaan.

Aad
Aad
1 jaar geleden

Voor dat geld kan je ieder jaar overwinteren in Portugal of Spanje.
Het is erger als je een NL slaaf bent, dan moet je wel hierin meegaan.
Of allemaal naar Duitsland emigreren.

Denker
Denker
1 jaar geleden

Het wordt tijd dat ze eerlijk gaan zeggen dat we van het Russische gas af moeten ( Washington bepaald) Zo niet dan moeten ze gedwongen gaan worden. Het wordt tijd dear ballen gaan tonen, en zelf bepalen wat wij willen. Die failliete (wereldheersers) moeten maar eens terug gefloten gaan worden. ( Misschien een boycotte)

Rob
Rob
1 jaar geleden

Ze hebben allemaal getekend voor de zogenaamde klimaatdoelen zonder eerst de kosten in kaart te brengen In feite zeggen ze dus ‘begin maar te bouwen en dan zien we wel wat het kost’. Dat is wat de miep naast hem in feite zegt. Waarom heb je een wet nodig om kosten in beeld te brengen? Blijkbaar gewoon als afleiding om gewoon te beginnen. Als ze de kosten in beeld willen hebben dan moeten ze dat van de bouwbedrijven krijgen, niet van één of ander overheids orgaan dat met schattingen en statistiek smijt. Alleen deskundigen met verstand van bouwen kunnen dat in beeld brengen. Maar dan komen kosten in beeld die ze niet willen horen omdat die veel hoger zijn dan ze liegen. En dan worden ze met zichzelf geconfronteerd wat ook weer niet de bedoeling is. Kortom, het gaat er gewoon om dat die plannen, koste wat het kost, doorgedrukt worden. Dat is nou eenmaal het concept en die komt van bankiers zoals we in een video hebben gezien en gehoord.

x

Check Also

coronapaspoort

70% Nederlanders voorstander van coronapaspoort? Hoe ze de kluit belazeren

Zeventig procent van de Nederlanders ziet coronapaspoort ...

baudet

‘Het kartel stort voor onze ogen in elkaar. Het politieke systeem is aan het einde van haar Latijn’

“Rutte heeft gelogen. Opnieuw,” zei FVD-leider Thierry ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

22
0
We lezen graag je reactie!x