Homepagina » Binnenland » Huizen gasvrij maken kost veel meer dan het kabinet had beloofd. ‘Het is een drama, echt absurde bedragen’
huizen

Huizen gasvrij maken kost veel meer dan het kabinet had beloofd. ‘Het is een drama, echt absurde bedragen’

Het kost veel meer geld om huizen te ‘vergroenen’ dan het kabinet tot nu toe heeft voorgespiegeld.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft toe dat de kosten te laag zijn ingeschat: “Het gaat om grote bedragen.”

De kosten zijn volgens Aedes, de koepel van woningcorporaties, zo’n 40 tot 50 procent hoger dan in de doorrekening van het PBL van vorig jaar.

Felle kritiek

Het is de tweede keer in korte tijd dat het PBL onder vuur komt te liggen.

Vorig jaar bleek dat het kabinet – dat zich baseerde op cijfers van het instituut – de stijging van de energierekening verkeerd had voorspeld.

Dat terwijl klimaatpaus Ed Nijpels opriep om de doorrekeningen van onder andere het PBL als feiten te gebruiken.

Zowel het kabinet als het PBL kreeg felle kritiek te verduren.

Wéér gelijk

FvD-voorman Thierry Baudet schreef op Twitter: “En helaas krijgen we wéér gelijk over de astronomische kosten van de absurde ‘transitie’.”

“Het is een drama,” zei Kamerlid Alexander Kops (PVV), die erop wees dat vrijwel alle partijen gewoon jaknikkers zijn als het om klimaat en duurzaamheid gaat.

‘Ja, we gaan het gewoon doen, wat het ook moge kosten’, wordt er gezegd terwijl er later dan wordt geklaagd dat het toch niet zo goed gaat en heel veel geld kost, aldus Kops.

Absurde bedragen

Hij merkte op dat huizen in Zoetermeer gasvrij moeten worden gemaakt voor 110.000 euro per woning. In Amsterdam kost het 115.000 euro per woning.

“Dat zijn echt absurde bedragen,” zei hij.

De gemeente Nijmegen zet daarnaast nieuwbouwwoningen neer die op het gas zijn aangesloten. Er is simpelweg niet genoeg geld om ze gasloos te maken.

Stop

En als mensen dan eenmaal van het gas af zijn, gaan ze vaak veel meer betalen.

“Het is gewoon één groot drama,” concludeerde Kops. “Stop met dat vreselijke klimaatbeleid.”

Bekijk het filmpje hieronder:

[AD]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • vladi schreef:

  logisch is het buiten proporties duurder.
  we hebben het hier wel over regering.
  is er ooit iets goedkoper geworden?

  NEE NOOIT !

  er moet gegraaid en genaaid worden.
  is dat ooit eerder gebeurd?

  JA ALTIJD !

  zolang er koningen,keizers,graven,baronnen,prinsen,presidenten en nog meer van dit spuugsel bestaat blijven wij slaaf.
  wij zijn het continue oneens en worden gedwongen de alsmaar en oneindige bullshit die over ons uitgestrooid te accepteren.

  criminele wetgevingen,grondwetten die buiten ons zicht veranderd worden om de strop steeds verder om de moe gewerkte mens strak te trekken.

  wij worden financieel,fysiek en psychisch gekraakt….gehacked.

  let the lambs stand up and become lions……

  fff

  34 likes
 • René schreef:

  Ik ga helemaal niet van het gas af. Er is meer dan genoeg gas langs de noordas van de aarde, nog voor minimaal 80 jaar en meer waarschijnlijk 120 jaar voor de huidige wereldvraag.

  En mocht dat allemaal problemen gaan opleveren dan moet er hard gewerkt worden om ook de groene waterstof door de gasleidingen te transporteren (Kosten ca 2 miljard wat gewoon uit de belastingopbrengsten van vastrecht en gas gefinancierd kan worden).
  En investeer in kennis om de conversie naar groene waterstof op te krikken tot minimaal 90%, dat moet in 10 jaar haalbaar zijn.

  31 likes
  • Sebastiaan schreef:

   Echt bizar, Nederland heeft het beste gasned van de wereld die kan als het moet ook omgezet worden naar waterstof. Maar dat is helemaal niet nodig want Nordstream 2 van Rusland is bijna klaar. Probleem is dat Amerika Nederland onder druk zet om niet van Rusland af te nemen. ‘wij zouden te afhankelijk’ worden van Rusland.
   Complete nonsens, gas zou zelfs goedkoper worden. 40% van de gasprijs is belastingen wat de staat opstrijkt. Sinds de 2de helf 2017 is de gasprijs met 23.16% gestegen. Dat kan je gewoon uitrekenen op je eindafrekening. Heb ik zelf ook gedaan. Gas is fck*ng duur maar heeft niks met transport en productiekosten te maken.

   16 likes
   • Shadow1100 schreef:

    Er staat in Groningen al een stikstoffabriek die tonnen stikstop per dag kan produceren om het Russische gas wat caloriearmer te maken. Onze (r)overheid wil gewoon op alle fronten de burger belasten. Lang leve onze democratie die langzaam wegzakt in een dictatuur door de groene Kmer en DDR66. Schandalig……..

    5 likes
  • edwin schreef:

   rene het gas raakt nooit op het komt gewoon uit de binnenkant van de aarde net zoals olie, de voorraad is oneindig, het heeft helemaal niks te maken met afgestorven bomen en plantenresten, het is onderzocht, gas komt niet alleen uit Groningen maar komt uit ook massa putten uit de Noordzee. Heb gelezen dat we maar 20% gebruiken van wat er per jaar gewoon automatisch vrijkomt. We sluiten nu putten af maar als je maar wacht voor een aantal jaar vullen ze automatisch weer op

   9 likes
 • Exegese schreef:

  De ene blunder wordt op de andere gestapeld,het feit dat dit onbetaalbare onzin is wordt steeds duidelijker,toch wil men er koste wat kost mee doorgaan. Waanzin ten top. Heel dat zwikkie in Den Haag moet daar zo snel mogelijk weg, anders gaan we met z’n financieel en emotioneel totaal ten onder. Hoe ver moet je gaan om een heel land tot waanzin te drijven ?

  28 likes
 • Jeff schreef:

  Eerst proberen ze hem met een woordfoutje van zijn stuk te krijgen en vervolgens wordt er ineens gesproken over isolatie. En wederom vormt men een front tegen PVV, die ze straks gaat bezuren.

  18 likes
 • Henk schreef:

  Tja werkelijk niet te geloven de andere landen zoals Deutsland bijvoorbeeld gaan juist nu alles op het gas bouwen en aansluiten omdat het de meest schone brandstof is tevens ligt er gloednieuwe gaspijp uit Rusland klaar dus afhankelijk van Groningen zijn we niet . Alleen hier in stom Nederland gaan we wel de boel omdraaien vanwege de lobby’isten die de rommel lopen te pushen zodat fabrikanten al handen wrijvend lopen te kwijlen met warmtepompen en al de andere spullen die er bij nodig zijn . De vuilnisbelt word dan volgestouwd met gaskachels en gasfornuizen die niet afbreekbaar zijn leidingwerk idem dito . Voor je portemonnee een gruwel je houd geen rooie cent meer over om te eten lang leve de de milieumaffia .

  16 likes
 • Willem schreef:

  “Kost veel meer dan het kabinet had beloofd” ….. Had iemand iets anders verwacht dan?

  15 likes
 • Henk schreef:

  Nog een punt namelijk hoe meer werkende electriciteits verbruikers cq apparaten in de woningen hoe evenredig meer de straling ervan in iedere woning de hoogte in gaat . Dat is gewoon een vaststaand feit en kunnen ze niet ontkennen . Dus de bullsh*t verhalen van electriciteit is schoon is absoluut niet waar . Meer electiciteit betent automatisch meer straling ervan .

  13 likes
  • Elise schreef:

   Het betekent ook automatisch, dat de stroom vaker uit gaat vallen. Onze netwerken kunnen het nu al niet aan. Bij natuurgeweld is alles op stroom ook niet verstandig. Dan erbij, het is hack gevoelig.(en dat is alles via internet/wifi)/ dus ook nieuwe technologie/5g. Wordt bv. het licht uitgeschakeld door je buurman. Ook grootmachten kunnen hier weer misbruik van maken. Dus moet je gewoon kiezen wat het beste is. En dat is gewoon op gas blijven doorgaan.

   1 likes
 • Aad schreef:

  Voor dat geld kan je ieder jaar overwinteren in Portugal of Spanje.
  Het is erger als je een NL slaaf bent, dan moet je wel hierin meegaan.
  Of allemaal naar Duitsland emigreren.

  11 likes
 • Denker schreef:

  Het wordt tijd dat ze eerlijk gaan zeggen dat we van het Russische gas af moeten ( Washington bepaald) Zo niet dan moeten ze gedwongen gaan worden. Het wordt tijd dear ballen gaan tonen, en zelf bepalen wat wij willen. Die failliete (wereldheersers) moeten maar eens terug gefloten gaan worden. ( Misschien een boycotte)

  10 likes
 • Pietka schreef:

  Multinationals die ons uitpersen
  Boeren verkoop je land ! voor 6 euro / m2 en de boven ons gestelden verkopen dat weer voor 600/m2 na een magische verandering van het bestemmings plan
  Immigratie de boven ons gestelden willen veel land verkopen dus we gaan naar 30 000 000 mensen , en laat de bouw maar bouwen €€€
  Duurzaamheid : gas is 100 € / maand huis verduurzamen 115 000 / 100 == > 1150 / 12 ==> daar kan je 96 jaar voor stoken, maar het is wel goed voor jouw geweten .
  En De warmtepomp boeren , de banken ect ect zijn je eeuwig dankbaar

  Niet voor niets zijn de gekochte NOS BNR Volkskrant ect ect media niet neutraal het gaat immers om verschrikkelijk veel geld

  Rutte , Jesse klaver , en rotje zijn gewoon hoeren van de werkelijke macht net als de hogere ambtenaren die daar achter zitten.

  6 likes
  • vladi schreef:

   hoeren zeg je?
   een hoer betaal je en dan krijg je wat je verwacht.
   dit zijn geselecteerde psychopaten.gekneed op universiteiten.
   vijanden van alles wat leeft.

   fff

   7 likes
 • Rob schreef:

  Ze hebben allemaal getekend voor de zogenaamde klimaatdoelen zonder eerst de kosten in kaart te brengen In feite zeggen ze dus ‘begin maar te bouwen en dan zien we wel wat het kost’. Dat is wat de miep naast hem in feite zegt. Waarom heb je een wet nodig om kosten in beeld te brengen? Blijkbaar gewoon als afleiding om gewoon te beginnen. Als ze de kosten in beeld willen hebben dan moeten ze dat van de bouwbedrijven krijgen, niet van één of ander overheids orgaan dat met schattingen en statistiek smijt. Alleen deskundigen met verstand van bouwen kunnen dat in beeld brengen. Maar dan komen kosten in beeld die ze niet willen horen omdat die veel hoger zijn dan ze liegen. En dan worden ze met zichzelf geconfronteerd wat ook weer niet de bedoeling is. Kortom, het gaat er gewoon om dat die plannen, koste wat het kost, doorgedrukt worden. Dat is nou eenmaal het concept en die komt van bankiers zoals we in een video hebben gezien en gehoord.

  5 likes
 • eindhoven schreef:

  die willen niet dat rusland rijk wordt.

  2 likes
  • Pietka schreef:

   De Russen worden al rijk met de Duitsers de Balkan de Chinezen ect ect , dus rijk worden met Nederland ja !? Heb mijn twijfels
   denk eerder dat Nederland niet meer rijk kan worden van Rusland
   De VOC mentaliteit slaat niet meer aan in Rusland een rijk dat 1000 jaren oud is , zodadelijk worden de bildenbergers en andere geheime genootschappen uit Oekraïne Syrië en Irak geschopt, dat is eerder het probleem voor het kleine facistische land aan de Noordzee.

   1 likes
 • supermen schreef:

  We moeten de huizen ook gastvrij maken in plaats van gasvrij.
  ALLE HUIZEN AAN HET GAS!

  0 likes
 • x

  Check Also

  van haga

  Van Haga: ‘Enorme foutenmarge bij coronatest leidt tot verkeerd beeld’

  Premier Rutte beweerde in de Tweede Kamer ...

  kamerlid

  Kamerlid Van Haga: ‘Er zijn geen besmettingen meer. Het is afgelopen’

  Woensdag was er een demonstratie tegen de ...

  >