Homepagina » Het Complot » Hoe een geheimzinnige elite de Europese Unie creëerde om een wereldregering te vormen
Hoe een geheimzinnige elite de Europese Unie creëerde om een wereldregering te vormen

Hoe een geheimzinnige elite de Europese Unie creëerde om een wereldregering te vormen

De Britse premier David Cameron is van plan in juni een referendum te houden over de vraag of Groot-Brittannië lid moet blijven van de Europese Unie. De Britse bevolking moet begrijpen dat de oprichting van de Europese Unie vanaf dag één gericht is geweest op het vormen van een federale superstaat. Dat stelt professor Alan Sked van de London School of Economics.

De oorspronkelijke oprichter van Ukip wil mensen herinneren aan de manier waarop Groot-Brittannië ooit lid is geworden van deze ‘club’. Sommigen denken dat het land lid is geworden van de Europese Economische Gemeenschap omdat de Britse economie op die manier uit het slop kon worden getrokken. De EEG was echter niet in staat om als economische motor te werken, aldus Sked.

Groei werd in de jaren zestig en zeventig gerealiseerd door hervormingen die door de individuele landen werden ingevoerd. EU-beleid is daarentegen altijd irrelevant of ongunstig gebleken (zoals in het geval van de euro), zegt de professor.

Wereldregering

Anderen denken dat Groot-Brittannië lid is geworden omdat het land zich na de Tweede Wereldoorlog meer wilde richten op het hart van Europa en minder op het Britse Rijk. Volgens Sked is dat ook onjuist. Hij vraagt zich af waarom Groot-Brittannië zich in 1973 bij de EEG heeft gevoegd. Duitsland was opgedeeld en Frankrijk had net koloniale oorlogen in Vietnam en Algerije verloren. De overige leden hadden op wereldniveau weinig te betekenen.

Het antwoord is volgens Sked dat de Britse premier Harold Macmillan en zijn adviseurs een wereldregering wilden vormen gebaseerd op regionale federaties. Hij was goede vrienden met de Franse politiek adviseur Jean Monnet, die ook in een wereldregering geloofde.

Onder leiding van Macmillan vroeg het land het lidmaatschap van de EEG aan. Hij wilde samen met de Verenigde Staten en Europese voorstanders van een federalistische wereldorde de Frans-Duitse alliantie tegenwerken.

CIA

Eén van de ministers van Macmillan kondigde in het Britse Hogerhuis zelfs aan dat het buitenlandbeleid van de overheid gericht was op de vorming van een wereldregering, aldus Sked.

Monnet ontwikkelde een actiecomité dat werd gefinancierd door de CIA en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Anglo-Amerikaanse establishment werkte vanaf dat moment aan de creatie van de federale Verenigde Staten van Europa.

Dit is vandaag de dag nog steeds het geval, merkt Sked op. Machtige internationale lobbygroepen proberen te bewijzen dat een terugkeer naar democratisch zelfbestuur de nekslag zal betekenen voor Groot-Brittannië. Amerikaanse functionarissen hebben er al op gewezen dat het land in dat geval zal worden uitgesloten van vrijhandelsakkoorden met de VS en waarschuwen bovendien dat de EU TTIP nodig heeft om te kunnen overleven.

Gelukkig, zo zegt Sked, worden Republikeinse presidentskandidaten eurosceptischer en spreken tijdschriften zoals The National Interest zich uit voor een Brexit. “De internationale coalitie achter Macmillan en [zijn opvolger Edward] Heath zal het dit keer een stuk lastiger krijgen,” schrijft hij. “Het Britse volk is al eens voor de gek gehouden en laat dat niet snel weer gebeuren.”

[Telegraph]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IFF
IFF
5 jaren geleden

De Europese Unie is niets anders dan de voortzetting van Hitler’s nazi-rijk: “Ein Volk, ein Reich, ein Führer.” Ex DDR Merkel sloopt daarom de Unie. De euro als vierde reichsmark doet de rest. Ze zij onlangs nog; “Wir schaffen das.”

Hawks
Hawks
5 jaren geleden

Meneer Sked moet zijn huiswerk beter doen. De EEG is voortgekomen uit een initiatief om oorlog te voorkomen in de aangesloten landen en niet om welke kwakkelende economie dan ook uit een slop te halen.

En daar is het verdomd goed in geslaagd, en doet dat nog steeds.

Berenbotje
Berenbotje
5 jaren geleden

Niet een wereldregering, maar een wereldlijke regering. Een regering die de mensen geestelijk dood maakt en as slaven gebruikt. Een materialistische regering, voor en van de materialisten.

kim
kim
5 jaren geleden

Hoe een geheimzinnige elite de Europese Unie creëerde om een wereldregering te vormen…

En ze denken nog steeds dat we achterlijk zijn en het /hun niet doorhebben.

x

Check Also

corona

Grote corona-uitbraak onder gevaccineerden in woonzorgcentrum in Nijvel, 12 doden

In een woonzorgcentrum in het Belgische Nijvel ...

globalis

Waarom de aanval van de globalisten op de mens en de menselijkheid onvermijdelijk zal mislukken

De Europese Unie heeft met de jaren ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

9
0
We lezen graag je reactie!x