Homepagina » Bewustzijn » Dit gebeurt er als je sterft
Dit gebeurt er als je sterft

Dit gebeurt er als je sterft

Wat gebeurt er als we sterven? Deze vraag houdt mensen al sinds mensenheugenis bezig en staat centraal in een aantal baanbrekende wetenschappelijke studies.

Op Reddit werd deze vraag gesteld aan mensen die klinisch dood zijn geweest en uiteindelijk weer bij bewustzijn zijn gekomen. Honderden mensen hebben inmiddels gereageerd. Er zijn mensen die niets voelden toen ze dood waren, sommigen zagen licht of kregen contact met een ander persoon of wezen en anderen waren zich bewust van wat er om hen heen gebeurde terwijl ze ‘dood’ waren.

Hieronder een aantal antwoorden van Reddit-gebruikers:

“Ik onderging een angiogram en keek naar het scherm terwijl ik met de arts sprak. Plotseling ging er een alarm af en raakte iedereen in paniek. Alles werd zwart. Toen ik mijn ogen weer opende hoorde ik een arts zeggen ‘hij is weer terug’. Het voelde uitzonderlijk vredig.”

“Op een dag zakte ik tijdens een presentatie in elkaar. Mijn bloed werd niet meer rondgepompt en ik stopte met ademhalen. Het voelde alsof ik in een eindeloos gat viel terwijl mijn collega’s om hulp riepen. Ik werd gereanimeerd en kan me nog steeds niet herinneren wat er voor en na mijn dood is gebeurd.”

“Na een overdosis heroïne stopte mijn hart met kloppen. Ik zag niets. Het was alsof ik sliep zonder te dromen.”

“Ik zakte in februari 2014 tijdens een vergadering in elkaar en had vijf minuten lang geen hartslag. Ik herinner me alleen nog wat er het uur voor het incident is gebeurd en twee dagen erna, toen ik uit coma werd gehaald.”

“Ik weet nog enigszins wat er tijdens de ambulancerit is gebeurd, maar niet vanuit mijn eigen lichaam. Het was zo vreemd. Het kan een droom zijn geweest, maar ik zag mijn eigen lichaam, zonder hartslag, in de ambulance. Ik herinner me de ambulancebroeder die bij me zat. Hij had mintgroen haar en ik kon zijn naam niet herinneren. Toen ik drie dagen later weer bij kennis was vroeg ik naar hem.”

“Ik stond voor een gigantische muur van licht. De muur strekte zich uit van links, naar rechts en van boven naar beneden, zo ver als ik kon kijken. Het volgende moment werd ik wakker in het ziekenhuis.”

“Ik stond ergens. Om me heen was het mistig en ik zag mijn beste vriend (waar ik ruzie mee had en niet meer mee sprak) uit de mist komen. Hij vertelde me dat ik nog niet kon gaan, dat ik moest blijven proberen en dat hij me weer op aarde zou zien als ik beloofde niet op te geven. Ik stemde toe en werd weer in mijn lichaam gedrukt.”

“Ik zie mezelf in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. Ik sta in de ambulance en kijk neer op mezelf en anderen in de ambulance.”

“Ik had hele gedetailleerde herinneringen terwijl ik ‘dood’ was. Geen wit licht, geen overleden familieleden, niemand die me vertelde terug te gaan, maar ik was zeker weten in staat om dingen te zien die ik niet kon zien vanaf de plek waar mijn lichaam lag. Ik herinner me dat ik praatte en boos was omdat niemand me antwoord gaf. Mijn moeder vertelde me dat ik niets had gezegd omdat ik dood was.”

[Independent]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

48 reacties

 1. En daar gaan we weer. Nee, dit gebeurt er niet wanneer je sterft. Dit zijn een aantal ervaringen van mensen die klinisch dood zijn geweest. En dat is wat anders dan sterven.

  Ik begrijp best wel dat we het leven zin willen geven, maar kom nu niet aan met te veronderstellen dat ‘bijna dood’ ervaringen, wat feitelijk ‘dus nog levend’ ervaringen zijn, te koppelen aan hoe het zou zijn als je dood bent.
  Een goede vriend van me gaat binnenkort sterven. Ik vroeg hem wat hij dacht over hoe het voor hem zou zijn na de dood. Zijn reactie vond ik ontnuchterend: ‘Waarschijnlijk hetzelfde als voor mijn geboorte.’

  Waarvan akte…

  9 likes
  • Hallo Hawks,

   ik denk dat je nogal kort door de bocht vliegt, zoals de meeste materialistische denkers. Ten eerste: Bijna dood is bijna dood, en laat wel degelijk iets zien van hoe het is als je bijna dood bent. Of je moet denken dat er bij de dood ineens iets heel anders is dan wanneer je bijna dood bent, en dat lijkt mij onlogisch.

   Ten tweede: Je zegt dat die reactie van die vriend van jou ontnuchterend is. Maar waarom neem je zijn reactie wel serieus en de reacties van mensen die iets hebben meegemaakt niet? Dat doet mij denken aan wensdenken (waar materialisten andersdenkenden vaak van beschuldigen, zonder door te hebben dat hun eigen denken ook kan voortkomen uit wensen!).
   Ten derde: Wat weet iemand van de tijd voor diens geboorte? Helemaal niks, dus je weet je ook niet of je er vroeger wel of niet was. Dus ook weer een materialistisch nietszeggende opmerking.

   Daarom kom ik tot de conclusie dat je niks zegt, behalve dat jij er niet in gelooft. En dat is jouw recht.

   6 likes
   • Ha Foppe,

    Ik neem de reactie van deze mensen die klinisch dood zijn geweest en die dat beschrijven wel degelijk serieus. Ik geloof niet dat ik ergens in mijn schrijven de draak steek met zo’n reactie, of deze reacties/ervaringen in twijfel trek. Ik vind de titel en de conclusie pretentieus, namelijk dat op basis van deze ervaringen je kan zeggen hoe het moet zijn/gaan als je sterft. Daar heb ik mijn vraagtekens bij.
    Wat ik ontnuchterend vind aan de reactie van mijn vriend (uiteraard hoort daar context bij) is, dat hij zegt dat het voor hem een verspilling van tijd en energie is om na te denken over Straks, terwijl hij nog maar zo weinig Nu heeft.
    Wat weet iemand over de tijd van voor zijn geboorte? Nou, evenveel als iemand die gestorven is. Ga maar na: in alle drie de gevallen (Voor, Tijdens en Na (leven)) spreek je over 3 distinctieve verschijningsvormen/entiteiten, waarvan ik me afvraag hoe je deze aan elkaar kan linken, en waarom je dat zou doen.

    Jammer overigens dat je me, zonder dat je me kent of de dialoog opzoekt, wegzet als materialistische denker, en daarmee probeert alle overige argumenten te diskwalificeren (ad hominem).

    6 likes
  • Precies zoals je het zegt als je dood bent is het zelfde als dat je nog niet geboren bent met andere woorden Reïncarnatie het zal misschien wel kloppen maar geen mens zal er achter komen omdat het geheugen helemaal gewist wordt geen onderzoek of uitvindingen die dit ooit zou kunnen waarmaken wat er gebeurdt na de dood maar wat wel zeker is, is dat er steeds meer mensen op aarde komen en dat er misschien wel meerdere aardes zijn die paar miljard lichtjaren ver vandaan zitten, je kunt het vergelijken met slapen in het begin doe je je ogen dicht maar daarna val je weg je hoort niks je ziet niks je beweegt niet je weet niet eens dat je adem haalt. Dus eigenlijk kun je slapen er wel een beetje zien als even dood zijn. Klinkt misschien dom maar het ligt het dichtst in de buurt wat iedereen elke dag meemaakt

   2 likes
  • Een keer komen we er achter wat het is om dood te gaan en/of wat het is om dood te zijn. Of overgegaan zijn. Het is maar net hoe je het benoemen wilt.
   Ik ben wel nieuwsgierig hoor, maar wil voor de zekerheid nog even hier blijven))))

   1 likes
  • Kunt u dat , volgens u benoemde, verschil tussen klinisch dood en sterven onderbouwen. Kunt u uit eigen ervaring spreken.

   0 likes
 2. Ik vind dit helemaal niet interessant. Ik wil me nu alleen nog focussen op het nu. We moeten elkaar zingeving geven, want het systeem neemt de ziel van ons af. Technologie loopt over ons heen. In de trailer van de Black ops 3 draait het al om chips in mensen, waarmee je telepathisch kan communiceren en die tegen robots gaan vechten. Het is nu nog maar een spel, maar we weten dat technologie verder is dan wij denken.

  1 likes
  • ”In de trailer van Black ops 3 draait het al om chips in mensen waarmee je telepatisch kan communiceren en die tegen robots gaan vechten…” Je moet eens weten hoeveel mensen al telepatisch communiceren met hoog ontwikkelde wezens in meditaties, en vechten is zoo 3D. De algemene boodschap is dat Gaia iets anders met de planeet voorheeft dan die darkies in Hollywood in hun beperkte jongensdromen zouden willen realiseren.

   1 likes
   • Ach Faith, van Rowling tot Black Ops 3 tot WO3 in september. Moet je zoiets nog serieus nemen?

    Telepathisch communiceren kan de mens zelf, zonder enige chip of whatever. Maar het geldt wel vanaf een bepaalde resonantie. In een telepathische omgeving is waarheid per definitie transparant aanwezig en moeten “gedachten” een redelijke ordening hebben in een positieve sfeer.
    In andere gevallen zou telepathie tot een enorme chaos leiden en dat staan telepaten niet toe.

    Ben je er niet aan toe dan kun je telepathie niet waarnemen maar het is wel alom aanwezig daarvoor hoef je niet “buiten dit zonnestelsel” te reizen.

    Telepathische wezens zijn inderdaad verder ontwikkeld en daaronder zijn ook mensen.

    1 likes
    • Toch is Elize er van overtuigd dat de darkies de zuivere telephatische boodschappen van hoog ontwikkelde wezens kunnen verstoren maar geloof me, ze hebben die capaciteiten helemaal niet.

     0 likes
     • Dat ben ik met je eens Faith. Maar wat met toch een klein beetje interesseert, is hoe iemand dat soort dingen bij elkaar fantaseert (is wat anders als filosofie!) en dat vervolgens als waarheid gaat aannemen. Zou dat echt uitsluitend door angst en paniek komen? Of is er meer aan de hand?

      Alles wat zij zegt, zie ik bij haar nu door een “fantasie bril”.
      Haar nick kan beter “Fantasie49” zijn 😉

      1 likes
  • Ach Elise, jij bent er toch van overtuigd dat er na september 2015 nog maar zo’n 500 miljoen mensen op aarde over zijn? Dan zou ik het ook allemaal niet meer interessant vinden, ook niet om hier reacties te gaan plaatsen…

   Tenzij je er natuurlijk niet écht in geloofd en mensen alleen maar angst in wil boezemen (misschien doe je dat zelfs onbewust) om mensen maar te overtuigen van je eigen ideetjes. Dan ben je niet anders als die ‘elite’ die je zo verfoeit.

   0 likes
   • Ik zei toch: we leven in het nu. Maak het dan voor elkaar nog leuk, totdat je dood gaat. Kwaliteit gaat voor kwantiteit. Daar moet je dus aan werken/denken en niet aan de dood zelf.
    Ik ben niet de enige die gelooft dat het huidig systeem zich gedraagt als een olifant die onze zielen eruit stampt. En die Georgia Guide stones staan er echt. Dat zoiets mag blijven staan is al een zonde tegen de mensheid. Een chip is dataopslag en besturing. Dus je telepatheert niet meer zelf als mens.
    En dan pas komt dood gaan bij mij om de hoek kijken. Hoe kun je overgaan als je ziel ontnomen is? Dus de tijd die we nog echt samen hebben, moeten we goed gebruiken. Dit gaat over technologie, maar er is ook nog een natuurlijk gevaar. De klimaatveranderingen zorgen voor droogte of juist overspoelen van zeewater op land. Hierdoor ontstaan massa migratie en conflicten. Drinkwater wordt schaars.
    Agenda 21/NWO is een feit. Het kapitalisme is failliet. We leven in een schuldensysteem. Economische groei bestaat alleen nog maar bij de top. Geboortebeperking plan is duidelijk zichtbaar. Banen nemen af en er komen steeds meer mensen bij elkaar.(grote stad) Van alle kanten wordt dus zingeving moeilijker te vinden. En daar moeten we nu aan gaan werken. En dat begint bij bewustwording wat er allemaal aan de hand is of wat nog komen gaat. Wij moeten er dus voor zorgen dat een ander zijn zingeving behoud en daarmee behoud je je eigen zingeving. Anders vervallen we in Sodom en Gomorra toestanden. Dus nee, ik wil geen mensen bewust angst aan praten. Ik wil juist dat mensen zich bewuster gaan gedragen. En ja, daar horen ook dingen bij, die niet leuk zijn om te horen. Wil je dit niet zien, dan houd je jezelf voor de gek.
    Ik geef toe dat ik wel eens vooruit filosofeer. Maar er zijn genoeg feiten die nu wel realiteit zijn.

    0 likes
    • Interessante stuff Elize,

     https://www.ninefornews.nl/alien-contact-de-boodschap-video/

     En wij maar wachten op die alien video met een boodschap, nu blijkt dat die allang geweest is! Als alles goed is vallen nu de laatste oogkleppen af en is het beperkte denken verleden tijd.

     0 likes
    • “Een chip is dataopslag en besturing. Dus je telepatheert niet meer zelf als mens.”

     Jij hebt geen telepathische ervaring want als dat wel zo was zou je dit niet (kunnen) zeggen. Daarom ga ik er maar vanuit dat al het andere wat je roeptoetert ook maar wat aan elkaar gebreide hersenspinsels zijn door wat informatie via Internet aan elkaar te verbinden en je eigen sausje erover heen te gooien. Dat is een “oordeel” maar zelf doe je ook niet anders en vaak ook nog in de “ik” vorm.

     0 likes
    • Trouwens Elize, ik vindje helemaal nooit vooruit filosoferen, je slaat van angst en paniek alle kanten op en je bent vooral een msm fan gezien je permanente staat van angst en paniek. Die hebben jou goed bij de kladden! En daardoor zit je op een dwaalspoor. Maar dat is mijn idee.

     0 likes
  • Of je je nu focust op het nu of niet, het is onmogelijk je niet op het nu te focussen. Er is namelijk alleen maar nu. Dat is een feit. Mensen verkeren in de illusie dat ze mensen zijn met een vrije wil. Daar is op geen enkele manier sluitend bewijs voor te vinden.

   0 likes
   • Ook niet dat het niet zo is.

    0 likes
    • Jawel, door zelfonderzoek kan je het voor jezelf zien dat het zo is. Ga maar eens goed kijken waar JIJ beslissingen neemt. Je zal keer op keer zien dat er een beslissing wordt genomen waar JIJ enkel getuige van bent. Ons wordt geleerd dat we mensen van vlees en bloed zijn met hersenen die voor ons denken. Maar daarvan uitgaan is een aanname totdat je het zelf hebt geconstateerd dat het zo is.

     Je bent Bewust-Zijn. Niks zweverig, maar juist voor iedereen te controleren die bereid is werkelijk te kijken, voorbij alle overtuigingen, voorbij alle geloof. Snap je niet wat ik zeg, dan zou je het leuke boekje Verlichting voor Luie Mensen van Paul Smit eens kunnen lezen. Paul neemt je op humoristische wijze mee naar de waarheid over het bestaan en wijst je op de foute aannames die vrijwel alle mensen doen. Veel leesplezier! 🙂

     0 likes
     • Das mooi, dan kan ik rustig gaan roven, stelen, oorlogje spelen enzovoort. Ben ik zelf niet verantwoordelijk want ja, ik heb de beslissing echt niet genomen hoor. IK besta helemaal niet. Zal ik de politie die boekjes ook eens laten lezen 🙂

      0 likes
     • @Moonraker
      Ehhh, als je bewustzijn bent dat niets kan doen, dan kan je dus ook niet de beslissing nemen rustig te gaan roven, stelen, oorlogje spelen, etc. Je kan niet het waarheidsparadigma gaan mixen met een persoonlijk paradigma. Het paradigma van waaruit je het bekijkt moet je dan wel consistent doortrekken. Maar goed, de meeste mensen laten zich 24/7 afleiden en misleiden. De waarheid is niet voor pussies, maar voor mensen die de onbedwingbare behoefte voelen de waarheid te kennen. Het boekje van Paul Smit is dan een geweldig goed begin.

      0 likes
     • Ik ben er enkel getuige van dat ik ga stelen, roven, oorlogje spelen en beetje commentaartjes leveren.

      Sorry, kan er verder niets aan doen hoor.

      0 likes
 3. Het is dan ook beter om het woord dood te schrappen uit het woordenboek en het woord overgaan te gebruiken. Dood betekent zonder leven en dat kan nooit zijn.

  3 likes
 4. Het is onmogelijk dat het leven is ontstaan door een toevallige samenloop van omstandigheden. Je vraagt jezelf af waarom er zoveel verschillende levensvormen zijn op onze aarde. Zoveel plantaardig leven. De ideale omstandigheden van water en zon in evenwicht met alles om ons heen. De geboorte herinnerd zich niemand. Onze hersenen moeten leren en verder ontwikkelen. Pas na enkele jaren komen bij velen de eerste herinneringen naar boven. Maar wat er gebeurd als we overlijden, of overgaan? Dit zal altijd een vraag blijven. Reïncarnatie lijkt mij niet te bestaan, want er zijn nu veel meer mensen dan enkele miljoenen jaren geleden. Waar komen anders al die geesten vandaan die eerder al zouden zijn overleden. Het zet me met regelmaat wel aan het denken. Toeval bestaat hierbij in ieder geval niet.

  2 likes
 5. De sterf-ervaringen verschillen hier nogal per individu. Ik kan weinig eenduidigheid ontdekken in uiteenlopende uitspraken van deze ‘stervenden’.

  0 likes
  • De enige consensus die ik in deze verschillende sterf-ervaringen proef is bij allen ervaring van LIEFDE.

   0 likes
   • Sowieso is de term liefde nogal omstreden. Wat wordt er immers mee bedoeld? U zult het wellicht met me eens kunnen zijn dat liefde het meest misbruikte woord ter wereld moet zijn. Socrates heeft in zijn tijd al geprobeerd ereen duidelijk antwoord op te krijgen en dat is hem niet gelukt.

    Alles over leven na de dood is puur giswerk. Een bijnadood-ervaring bewijst niets. Een miljoen eensluidende bijnadood-ervaringen bewijzen nog steeds niets. De titel van dit artikel is dan ook zeer misleidend. De drijvende kracht achter dergelijke artikelen en bijbehorende discussie lijkt de hoop op een leven na de dood te zijn. En die hoop is weer gebaseerd op de angst van mensen om niet te bestaan. En die angst is weer verbonden met de overtuiging dat elk mens werkelijk bestaat en autonoom kan handelen op basis van een vrije wil. Maar wie de werkelijke feiten gaat onderzoeken kan niet anders dan tot de ontluisterende conclusie komen dat er geen enkel bewijs is voor een vrije wil. Het is namelijk onmogelijk om de ware Jij aan te wijzen die een rol speelt in alle processen. Het enige dat je zal zien als je dit onderzoekt is dat je van alle ervaringen die je hebt getuige bent. Er is geen doener, er wordt voor je gedaan. Ergo, je bent bewustzijn en bewijstzijn is zich alleen bewust en kan niets doen.

    Maar…..als we bewustzijn zijn, dan is het ook niet mogelijk om te sterven. Maar die conclusie is niet bevredigend als je ervan overtuigd bent dat je een mens bent met een vrije wil.

    Zoals altijd is alles weer anders dan het lijkt. 😉

    0 likes
 6. Zijn mensen dan ooit niet-dood? Als ik de hedendaagse wetenschappers goed begrijp, zijn mensen robotten, gemaakt van dode materie, die slechts de illusie hebben dat ze leven. Bij het sterven ontwaak je uit die illusie.

  Als je bij ‘leven’ diep in meditatie gaat, en alle illusies van je afwerpt, kom je de grote leegte tegen: Het niet-zijn. De basis van alles. Alles wat je rechtstreeks aankijkt, blijkt leeg te zijn. Zowel liefde als angst, en zowel energie als materie. In de fysica kunnen ze dan ook niets ‘aankijken’. De werkelijkheid is ongrijpbaar omdat ie niet-is.

  En dat blijkt ook uit het fenomeen tijd: Wat je nu leest, is nu alweer verleden tijd. En aangezien verleden tijd niet-is, is alles om je heen niet.

  De mens is dood voor zijn leven, tijdens zijn leven en na zijn leven.

  0 likes
  • Tijdens een aards leven heb je altijd die hersenen, het ego die zich overal mee bemoeit. Eenmaal uit dat lichaam is de ziel, die wijs en zachtaardig is, bevrijd van het lichaam.Die ziel is vele vle keren eerder overgegaan en is niet bang.Ik zeg maar zo; het is allemaal goed geregeld.

   0 likes
   • Dat lijkt me enkel speculatie. Ervaringen zijn in ieder geval geen bewijs voor wat waar is. Maar mensen houden van verhalen, en dus verzinnen ze die bij de vleet. Het probleem met verhalen is dat ze nooit waar kunnen zijn. Alleen directe waarneming is waar. Elk verhaal erover is onwaar.

    0 likes
 7. Natuurlijk weet niemand wat er na je dood gebeurt.
  De reacties zijn inderdaad van mensen die klinisch dood waren.
  Als er geen bloed wordt rondgepompt, komt er geen zuurstof in je hersenen en dan ga je hallucineren….
  Dat is misschien wel de reden dat verdrinking een mooie dood zou zijn….

  0 likes
 8. Een bijna dood ervaring, is niet hetzelfde als echt ‘dood’ gaan.
  Er zijn wel overeenkomsten, maar je bent nog wel verbonden met je lichaam, dus wordt je ervaring bij een B.D.E sterk beinvloed door je aardse bewustzijn.
  Er zijn bijv. ook mensen, die naar een donkere plaats gaan (de ‘hel’ zou je het kunnen noemen) als ze hun lichaam verlaten, maar dat is na het echte overgaan, niet meer mogelijk.
  Iedereen gaat naar een plek waar alleen maar liefde en licht is.
  Ik begrijp dan ook totaal niet, dat er nog mensen zijn, die bang zijn voor de dood.

  Kijk eens naar dit filmpje, als je echte belangstelling hiervoor hebt:
  https://www.youtube.com/watch?v=b65hEGLuYwI

  0 likes
  • Mensen zijn bang voor de dood omdat niemand weet wat er na het overlijden is.

   0 likes
   • Het enige waar de mens bang voor is, is voor z’n eigen gedachtes/overtuigingen

    0 likes
    • Nee, het is precies andersom.
     Mensen ervaren angst, door de (beperkende) overtuigingen die ze hebben.

     0 likes
     • Juist, en dat zei ik ook.
      Met andere woorden: Mensen zijn niet zozeer bang voor de dood, al denken ze van wel, maar de angsten die ze voelen komen voort uit overtuigingen/gedachtes die ze rond het begrip “dood” hebben

      0 likes
  • Ellen! Hoe kom je er eigenlijk bij dat iedereen die dood gaat naar een plek gaat waar alleen maar liefde en licht is? Wat te denken van figuren als Hitler of Rommel. Denk je nou werkelijk dat die naar het licht gaan? Voor alle duidelijkheid de hel is geen plaats waar het brandt! De hel is volledige duisternis, en de hel daar is het vreselijk koud! Want waar een afwezigheid van liefde is, is slechts kou en duisternis! Het stormt daar altijd en men kan nergens schuilen. Wie zaait zal tenslotte oogsten! Wie liefde afwijst zal slechts ijzige kou en duisternis ervaren. Dat is simpelweg de wet van oorzaak en gevolg!

   0 likes
   • En zo heeft iedereen zijn/haar eigen interpretatie over wat er komt na het overlijden (=transformatie).
    Het leuke is: Iedereen zal gelijk krijgen, simpelweg omdat DIT stoffelijke leven een projectie is van onze eigen geest. Wat er dus NA dit stoffelijke leven gebeurt, is eveneens een projectie van onze eigen geest…

    Deze BDE-er legt al die wilde fantasieen lekker naast zich neer: Tijdens mijn BDE in 2004 heb ik geen Hel of Hemel gezien, wat ik WEL heb meegemaakt hou ik lekker voor me, daar hebt niemand hier iets aan.
    Ik heb ook geen enkele behoefte om wat ik heb meegemaakt aan wie dan ook uit te leggen, dan ga ik alleen maar voor een ander invullen wat ze kunnen verwachten en dat is onzin…wacht maar af tot het zo ver is, laat alles lekker zijn natuurlijke beloop gaan en dan zullen jullie zelf “zien”wat ik bedoel

    0 likes
    • Dat er een projectie van onze geest zou zijn lijkt me een aanname. Waaruit bljkt dat onomstotelijk? Bij mijn weten zijn we alleen getuige van een ervaring. Dat is een feit.

     Voor de rest groot gelijk hoor. Je ervaringen delen werkt enkel geloof in de hand. En geloof is het enige wat mensen ervan weerhoudt de waarheid te zien.

     0 likes
 9. Te zijner tijd zullen we het allemaal gaan ondervinden

  0 likes
 10. In de boeken van Michael Newton (De Zielenreis) wordt precies uitgelegd wat er gebeurt met je ziel als deze je lichaam verlaat…. Het is het meest onthullende boek wat ik in mijn leven heb gelezen. Ik bekijk het leven vanuit een nieuw perspectief. Enjoy.

  0 likes
  • Ook al heeft de schrijver het allemaal beleefd zoals beschreven, dan is dat slechts een beschrijving van zijn ervaring. Welke conclusies kunnen je daaruit trekken? Nou, geen enkele dus. Wie dat wel doet heeft een stukje geloof te pakken. En geloof is nooit waar.

   0 likes
 11. Death men tell no tails. Welliswaar een uitdrukking in het Engels, maar ik moet de eerste echte dode nog tegenkomen. Als je terugkomt ben je niet dood. Ook niet geweest.

  0 likes
 12. Niet waar dit is een droom.

  0 likes
 13. Ik heb alvleesklierkanker en weet dat het einde inzicht is. Twee weken geleden tijdens een vermoeide periode van slaap zag ik een lange donkere tunnel met aan het einde twee mensen hand in hand . Is dit vaak een voor proces van de dood dan ben ik gerustgesteld.

  0 likes
 14. Ik heb al jaren als ik slaap dan zie ik telkens 2 geesten in m,n kamer 1 daarvan laat mijn aardse lichaam los zo dat ik aan het hiernamaals kan wennen

  Ik heb mijn lieve opa gezien en dat is bijzonder alleen weet ik niet of dit iets met de dood te maken heeft

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Mensen hebben geen idee wat het inhoudt als je je aanmeldt als orgaandonor. Zet deze datum alvast in je agenda

Dankzij de nieuwe Wet op de orgaandonatie ...

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

Leven na de dood: professor vertelt wat er volgens haar gebeurt nadat we sterven

De Amerikaanse professor Nancy Murphy heeft in ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.