Gezondheid

Hoogleraar vernietigend over griepvaccin

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Peter Doshi van de University of Maryland School of Pharmacy stelt dat de risico’s van de griep worden overdreven. Hij trekt in het tijdschrift BMJ hard van leer tegen het gebrek aan wetenschappelijk bewijs achter de aanbevelingen voor griepvaccinatie.

De promotie van griepvaccinatie is volgens Doshi één van de meest agressieve gezondheidsmarketingcampagnes van dit moment. In de Verenigde Staten nam het aantal vaccinatiedoses toe van 32 miljoen in 1990 tot 135 miljoen vorig jaar. Een stijging die volgens Doshi niets te maken heeft met een reële vraag van de bevolking, maar alles met bangmakerij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vertegenwoordigers van de overheid en de medische wereld vertellen ons steevast dat de griep een gevaarlijke aandoening is, met soms ernstige complicaties die fataal kunnen aflopen. Doshi stelt dat het griepvaccin minder veilig en heilzaam is dan wordt beweerd en ook worden mensen volgens hem systematisch bang gemaakt zodat ze zich snel laten vaccineren.

De farmaceutische industrie bezondigt zich wel vaker aan die tactiek, aldus Doshi. Hij verwijst naar andere aandoeningen die men ons aangepraat heeft door de problemen ervan sterk te overdrijven, zoals erectiestoornissen, een slechte adem of angststoornissen.

Doshi bestempelt veel oude studies als slecht van kwaliteit, die niet bewijzen wat ze geacht werden te bewijzen. Dat het aantal sterfgevallen door influenza sinds 1950 erg laag gebleven is, haalt hij aan als nog een bewijs dat het risico overdreven wordt. Volgens Doshi is nooit aangetoond dat vaccinatie het aantal overlijdens bij ouderen, de meest kwetsbare groep, in belangrijke mate doet afnemen.

[BMJ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
foxy
foxy
9 jaren geleden

Dat de wetenschap, de laatste tij nogal in het ‘śtrafbankje’ moet gaan zitten is schuld aan incompetente staatslieden die zich zogenaamd de ene na de andere blunder kan permiteren, zonder erop aangekeken te worden.
Daarbij klinkt dat niet al te geloofwaardig in de oren van de beleerde burger.
[En prompt schijnen ze weer een andere belangrijke functie te kunnen ambieren~°

trackback
Nieuws over de verandering (Update 19 okt) | Irma Schiffers schrijft… (Dutch/English)
9 jaren geleden

[…] 19 oktober 2014: Hoogleraar vernietigend over griepvaccin Artikel van 19 oktober […]

J. Selten
J. Selten
9 jaren geleden

heel simpel, angst is een van de, zo niet, DE sterkste onderdrukkingsmiddel.

en mensen die onderdrukt worden, kun je alles mee aanvangen, dus ook afzetten e.d.

pietje
pietje
9 jaren geleden

Heb net een griep gehad !!!! Ongemakkelijk maar ja dat versterkt mijn immumsysteem weer ! Ben echt dood ziek geweest ! Is 35 jaar geleden dat ik zoooooo ziek was maar ja het gebeurt gewoon ! Heb het overleefd voor de tweede keer ! Dus je kunt hetb overleven zonder prikkiie ! Bouwt je weerstand op !

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x