Gezondheid

Hoogleraar vernietigend over griepvaccin

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoogleraar Peter Doshi van de University of Maryland School of Pharmacy stelt dat de risico’s van de griep worden overdreven. Hij trekt in het tijdschrift BMJ hard van leer tegen het gebrek aan wetenschappelijk bewijs achter de aanbevelingen voor griepvaccinatie.

De promotie van griepvaccinatie is volgens Doshi één van de meest agressieve gezondheidsmarketingcampagnes van dit moment. In de Verenigde Staten nam het aantal vaccinatiedoses toe van 32 miljoen in 1990 tot 135 miljoen vorig jaar. Een stijging die volgens Doshi niets te maken heeft met een reële vraag van de bevolking, maar alles met bangmakerij.

Vertegenwoordigers van de overheid en de medische wereld vertellen ons steevast dat de griep een gevaarlijke aandoening is, met soms ernstige complicaties die fataal kunnen aflopen. Doshi stelt dat het griepvaccin minder veilig en heilzaam is dan wordt beweerd en ook worden mensen volgens hem systematisch bang gemaakt zodat ze zich snel laten vaccineren.

De farmaceutische industrie bezondigt zich wel vaker aan die tactiek, aldus Doshi. Hij verwijst naar andere aandoeningen die men ons aangepraat heeft door de problemen ervan sterk te overdrijven, zoals erectiestoornissen, een slechte adem of angststoornissen.

Doshi bestempelt veel oude studies als slecht van kwaliteit, die niet bewijzen wat ze geacht werden te bewijzen. Dat het aantal sterfgevallen door influenza sinds 1950 erg laag gebleven is, haalt hij aan als nog een bewijs dat het risico overdreven wordt. Volgens Doshi is nooit aangetoond dat vaccinatie het aantal overlijdens bij ouderen, de meest kwetsbare groep, in belangrijke mate doet afnemen.

[BMJ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
foxy
foxy
7 jaren geleden

Dat de wetenschap, de laatste tij nogal in het ‘śtrafbankje’ moet gaan zitten is schuld aan incompetente staatslieden die zich zogenaamd de ene na de andere blunder kan permiteren, zonder erop aangekeken te worden.
Daarbij klinkt dat niet al te geloofwaardig in de oren van de beleerde burger.
[En prompt schijnen ze weer een andere belangrijke functie te kunnen ambieren~°

trackback
Nieuws over de verandering (Update 19 okt) | Irma Schiffers schrijft… (Dutch/English)
7 jaren geleden

[…] 19 oktober 2014: Hoogleraar vernietigend over griepvaccin Artikel van 19 oktober […]

J. Selten
J. Selten
7 jaren geleden

heel simpel, angst is een van de, zo niet, DE sterkste onderdrukkingsmiddel.

en mensen die onderdrukt worden, kun je alles mee aanvangen, dus ook afzetten e.d.

pietje
pietje
7 jaren geleden

Heb net een griep gehad !!!! Ongemakkelijk maar ja dat versterkt mijn immumsysteem weer ! Ben echt dood ziek geweest ! Is 35 jaar geleden dat ik zoooooo ziek was maar ja het gebeurt gewoon ! Heb het overleefd voor de tweede keer ! Dus je kunt hetb overleven zonder prikkiie ! Bouwt je weerstand op !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x