Homepagina » Universum » Een wereld die niet zou moeten bestaan: Nieuw bewijs voor mysterieuze Planeet X verbaast astronomen
Een wereld die niet zou moeten bestaan: Nieuw bewijs voor mysterieuze Planeet X verbaast astronomen

Een wereld die niet zou moeten bestaan: Nieuw bewijs voor mysterieuze Planeet X verbaast astronomen

Voor de tweede keer dit jaar zeggen vooraanstaande astronomen het bestaan van Planeet X te hebben bewezen, hoewel ze niet met zekerheid kunnen zeggen waar het hemellichaam zich op dit moment bevindt.

Sterrenkundigen van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics presenteerden deze week nieuw onderzoek dat wijst op het bestaan van een nog niet ontdekte planeet in het zonnestelsel. Hoofdonderzoeker Gongjie Li zei niet precies uit te kunnen leggen hoe het bewijs is geproduceerd.

Computersimulaties

Het is de tweede keer dit jaar dat wetenschappers bewijs aanleveren voor het bestaan van Planeet X, een planeet die net zo zwaar is als Neptunus en 10 keer verder van de zon staat dan Pluto.

De onderzoekers weten niet hoe het kan dat deze planeet in zo’n lange elliptische baan om de zon draait. Ze vragen zich af of de planeet in ons zonnestelsel is gevormd of op een later moment het zonnestelsel is binnengekomen.

Li en zijn collega Fred Adams van de Universiteit van Michigan hebben miljoenen computersimulaties uitgevoerd. Het meest aannemelijke scenario is dat Planeet X door een passerende ster naar de buitenste regionen van het zonnestelsel werd getrokken.

Extra gasreus

Astronoom Scott Kenyon heeft een iets andere verklaring. In The Astrophysical Journal schrijft hij dat in het zonnestelsel nog ‘een extra gasreus’ is gevormd. Hij theoretiseert dat Planeet X dichter bij de zon is gevormd, maar vervolgens door gasreuzen als Jupiter en Saturnus naar buiten is geduwd.

Hoewel astronomen nog weinig weten over de herkomst en locatie van Planeet X, zijn ze ervan overtuigd dat hij bestaat.

[Sputniknews]


Vind je dit artikel goed? Deel het dan met iedereen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Dat verhaal over Planeet X of Niburu is toch wel heel erg bizar. Dan is ie er, en dan is ie er weer niet. Dat kan toch niet, tenzij het ding van een andere dimensie zou zijn. Om nog maar te zwigen over alle rampen die Niburu zou veroorzaken. Al jaren lang hoor ik verhalen zoals “volgende maand is hij hier en zal dit dit of dat veroorzaken!” En telkens weer staat men met zijn broek op zijn enkels wanneer die datum of maand voorbij gaat zonder dat er iets gebeurd. Maar geen nood, dan komt hij wel over een maandje of twee! En zo blijft men maar bezig met paniek te zaaien hoewel het groepje believers toch wel heel klein geworden zal zijn na het zoveelste vals alarm. Nu, bestaat er zoiets als een Planeet X? Weet ik veel. Misschien wel, maar als die echt zo dicht bij de aarde dreigt te komen dat hij een kataclysme zou veroorzaken zou elke amateur astronoom hem toch duidelijk moeten kunnen zien. Het is niet alleen bij Nasa dat ze sterrenkijkers hebben.

  37 likes
  • Hai Gaston, snap je punt en ik ben zeker geen expert in deze maar een jaar, een paar jaar of een maand stelt kosmisch gezien helemaal niks voor. Wat hier 1000 jaar is, is daar een fractie van een seconde of elders weer het dubbele. Die planeet x is gewoon te ver om het te zien, zelfs de hubble kan er niet bij en dat heeft weer te maken met het feit dat het heelal zo verschrikkelijk groot schijnt te zijn, dat wij ons als gewone burger niet eens kunnen voorstellen. Voor wat het paniek zaaien, ben ik het wel met je eens trouwens. Er wordt wat mij betreft ook te vaak maar wat geroepen. Hee groet man

   11 likes
   • Onzin. De Hubble heeft zelfs foto’s van deep space gemaakt, dus van een planeet die in ons zonnestelsel of melkwegstelsel zit, zou dat zeker moeten lukken.

    7 likes
    • Klopt. Niet de afstand doet er toe, maar de helderheid. Hoe helder een planeet is wordt bepaald door zijn grootte, albedo (% gereflecteerd zonlicht) en de afstand tot de zon en de waarnemer. Een planeet die 10x zo ver weg staat als Pluto en zo groot is als Neptunus zal in de orde van grootte van magnitude 20 zijn en dat kan Hubble in principe goed aan. Het is alleen zoeken naar een speld in een hooiberg. Een zwak stipje tussen miljoenen andere zwakke stipjes (sterren).

     11 likes
     • Nog altijd even vriendelijk, Vladi?

      10 likes
     • Dit neemt niet weg dat deze planeet die ze gevonden hebben, aan de hand van computer simulaties, nog steeds niet hebben waargenomen….dus ze hebben nog steeds niets met de benadruk op NIETS!!

      Wiskundige tover formules, computer simulaties (wat je er in stopt komt ook weer der uit) veronderstellingen, schattingen, misschien, mogelijk….zijn nog steeds geen FEITEN, ondanks dat het wel word verkocht als FEITEN!!

      Maar er is een addertje onder het gras, ze hebben centen nodig, nog beter telescopen, nog beter spectrometers etc….

      Het is net als die zgn zwaartekracht golven, speculatief en geen feiten, ondanks het verkocht word als feiten.
      Maar hier ook weer het zelfde, ze hebben centen nodig, namelijk 1.2 miljard Euro om die ondergrondse zwaartekracht detector te bouwen.

      De huidige wetenschap is ondertussen meet een klucht, belust op centen, macht, roem en eer, net zoals politiek.
      Jaren geleden stelde ik me al luidop de vraag: wat is het verschil tussen wetenschap en politiek….wel er is geen verschil, het is allemaal een en het zelfde pot nat!!

      2 likes
     • Geciteerd uit een masonisch wetenschapsboek van de sterrenkunde
      oom henk?

      fff

      0 likes
     • Wat mijn eerdere reactie betreft.

      En nu, een observatorium in Limburg?

      http://eoswetenschap.eu/artikel/en-nu-een-ondergronds-observatorium-nederlands-limburg

      De Einstein Telescoop (ET) is een voorgestelde telescoop voor de detectie en bestudering van zwaartekrachtgolven

      De bouwkosten worden geraamd op 1 miljard euro

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Einstein_Telescoop

      Gigantisch observatorium moet onder Vaalserberg komen

      De aanleg van de faciliteit gaat naar schatting meer dan een miljard euro kosten.

      http://www.1limburg.nl/gigantisch-observatorium-moet-onder-vaalserberg-komen

      0 likes
    • Je weet natuurlijk ook wel dat, er heel wat voor ons verborgen wordt gehouden..
     De geldt niet alleen een nieuwe planeet in ons zonnenstelsel maar ook het steeds meer bekend wordende ufofenomeen.
     Hoe het af zal Lopen, het toestaan en vrijgeven van het disclosure project,de aanwezigheid van buitenaardse volkeren,
     Het blijven interessante tijden.

     6 likes
     • Peter – Er is al jarenlang een vorm van disclosure bezig. Maar altijd montjesmaat en nooit het komplete plaatje. Zoals bijvoorbeeld in Frankrijk waar men jaren geleden al na een langlopende studie naar buiten kwam met de bevestiging dat de hypotese van de buitenaardse ruimteschepen de meest waarschijnlijke is. Maar zoiets is natuurlijk maar het topje van de ijsberg en dat wisten we eigenlijk al lang. Nu ja, velen geloven er niet in, maar voor hen gaat zo een verkaring ook geen verschil maken.

      Maar veel meer dan dat verwacht ik niet. Als men begint over buitenaardse rassen is de volgende vraag of er kontakt is geweest, en zo ja waarom men er dan zolang over gelogen heeft. Om nog maar te zwijgen over het feit dat iedereen zal komen met de vraag hoe die ufo’s zich voortbewegen. En als men dat beantwoord is de volgende vraag, “waarom zitten wij dan nog te knoeien met olie, steenkool en gas?” gevolgd door kommentaar zoals “Val ons niet meer lastig met gezeik over de opwarmig van de aarde en dat wij daarvoor verantwoordelijk zouden zijn want dat hebben we zo opgelost als we doen zoals die grijze mannetjes uit de ruimte doen!” Probleem is dat de olie, gas en steenkool industrie zowat de grootste ter wereld is wat betekent dat de rijksten (en dus machtigsten) op aarde geen vragende partij zullen zijn voor een totale disclosure.

      4 likes
   • Jeff
    6 mei 2016 09:58 op 09:58

    Als gewone burger zou je eens de specificaties van de Hubble telescoop moeten bestuderen….dan kom je al vrij snel tot de ontdekking dat je argument nergens op slaat.

    Adrian

    3 likes
    • dank je Adrian, zoals ik al zei…geen expert….maar gelukkig ben jij er nog

     5 likes
     • @Jeff
      6 mei 2016 14:24 op 14:24

      En jouw reactie rechtvaardigt onzin zoals je deze in de volgende zin uitkraamde…???

      “Die planeet x is gewoon te ver om het te zien, zelfs de hubble kan er niet bij en dat heeft weer te maken met het feit dat het heelal zo verschrikkelijk groot schijnt te zijn, dat wij ons als gewone burger niet eens kunnen voorstellen.”

      Echt onvoorstelbaar hoe snel mensen proberen “de slimmerik” uit hangen in hun verweer zonder inhoudelijk ook maar ergens op te reageren. Wordt waarschijnlijk ook heel lastig als iemands eerste opmerking al volstrekt zonder inhoud was om noch maar te zwijgen van de onjuistheid van de aan elkaar gepunnikte klinkers en medeklinkers. Kortom, als iemand iets beweerd….moet het wel kloppen s-jeff-ke.

      Adrian

      2 likes
   • [email protected] Ja, dat tijd relatief is is een goed punt. Sommigen beweren zelfs dat tijd slechts een door de matrix gecreeerde illusie is en dat verleden, heden en toekomst gelijktijdig gebeuren. Dat is ook wat heel wat mensen met een bijna dood ervaring vertellen. Moeilijke concepten om te begrijpen allemaal, maar het is niet omdat het moeilijk is dat het niet waar kan zijn.

    Dat Planeet X of Niburu bestaat is best mogelijk, maat dat dit gepaard zou gaan met een kataclysme? Dat verhaal hoor ik al minstens 10 jaar. Eerst vertelde men ons dat het (natuurlijk) zou gebeuren in 2012, al of niet gepaard met een terugkeer van de Anunnaki. En sinsdien houd men ons konstant aan het lijntje. Als Niburu al een gevaar zou betekenen denk ik niet dat het voor morgen zal zijn. Trouwens, wij mensen hebben helemaal geen Niburu nodig om rampen te veroorzaken. Daar zorgen we zelf wel voor. 🙂

    10 likes
  • Mocht hij zo dichtbij komen dat hij hier op aarde voor problemen zou gaan zorgen dan moet hij toch zeker wel zichtbaar zijn. een dwergplaneet als pluto is zichtbaar. mocht hij echt zo groot zijn dan heeft hij toch echt wel wat helderder zijn.
   Afstand telt zeker mee, niemand er over nagedacht dat hij als hij zo groot en zwaar is dat hij dan uit het zwaartekrachtveld van de zon geslingerd zou worden?

   Fantasieverhaal en iedereen gaat er in mee.
   Angst is een slechte raadgever. Dacht dat de meeste bezoekers op deze site dat wel door hadden.

   2 likes
 2. Perfecte titel! Hij zou niet moeten bestaan, en doet dit ook niet! Planeten bestaan namelijk niet als bollen materie die in een eindeloze leegte rondzweven, op hun plaats gehouden door mysterieuze krachten.

  4 likes
 3. Bedoelen ze met Planeet X Nibiru?

  2 likes
 4. NASA’s WISE Survey Finds Thousands of New Stars, But No ‘Planet X’

  After searching hundreds of millions of objects across our sky, NASA’s Wide-Field Infrared Survey Explorer (WISE) has turned up no evidence of the hypothesized celestial body in our solar system commonly dubbed “Planet X.”

  http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4073

  1 likes
  • En dit is de zoekparameter…

   ” This recent study, which involved an examination of WISE data covering the entire sky in infrared light, found no object the size of Saturn or larger exists out to a distance of 10,000 astronomical units (au), and no object larger than Jupiter exists out to 26,000 au. One astronomical unit equals 93 million miles. Earth is 1 au, and Pluto about 40 au, from the sun.”

   Het te zoeken object is niet gelijk aan of groter dan Saturnus of Jupiter, maar kleiner ala Neptunus.

   3 likes
   • Men heeft net niets, WISE was zelfs in staat om planeten het formaat van Neptunus te vinden, zelfs onze hedendaagse telescopen zijn daar toe in staat, maar tot nog toe komen ze allen thuis van een kale reis.
    Mensen moeten nuchter blijven en niet zomaar alles gaan geloven of aannemen, thats wishfull thinking!!

    Trouwens, ze zijn al aan het fantaseren (fantaseren gebaseerd op water en lucht) dat deze planeet zou ontstaan zijn kort met onze zon (ster) terwijl dat deze fantasie planeet ook een ingevangen planeet kan zijn. (niemand die daar aan denkt)
    Hun wiskundige tover formules (niets meer dan dat) zijn dan ook nog eens gebaseerd op amper een paar objecten in de zgn kuiper belt, terwijl dat iedere nuchtere wetenschapper weet (jawel weten gebaseerd op feiten) dat er in de kuiper belt met regelmaat botsingen voorkomen.
    Waarbij deze zes (amper zes) objecten die ze meenemen in hun simulaties, ook het resultaat kunnen zijn van zulke botsingen.

    Dus neen, als wetenschapper (amateur) ben ik nog steeds niet overtuigt, ik wil feiten, bewijzen, simulaties en wiskundige tover formules zijn geen bewijzen laat staan feiten.. dat mijn beste en natuurlijk met alle respect, dat is een Feit!!

    Our solar system may have a ninth planet after all — but not all evidence is in
    We still haven’t seen it yet

    The entire argument about the existence of Planet X is a theoretical one, based on mathematical models made from six Kuiper Belt objects

    http://www.theverge.com/2016/1/20/10801824/ninth-planet-x-discovered-evidence

    Nasa warns it is too early to confirm Planet X but pledges ‘if it’s there, we’ll find it’

    Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3410939/Is-REALLY-mysterious-new-planet-Nasa-warns-early-confirm-Planet-X-pledges-s-ll-it.html#ixzz47xQhzPjy
    Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook

    0 likes
    • “WISE was not able to detect Kuiper belt objects, because their temperatures are too low. It was able to detect any objects warmer than 70–100 K. A Neptune-sized object would be detectable out to 700 AU, a Jupiter-mass object out to 1 light year (63,000 AU), where it would still be within the Sun’s zone of gravitational control. A larger object of 2–3 Jupiter masses would be visible at a distance of up to 7–10 light years.”

     Inderdaad blijft het speculeren, als ie al bestaat, hoe groot, hoe zwaar, hoe ver etc. etc. Kan dus best zijn dat “planeet X” al of nog buiten bereik is van de sensoren.

     Echter, bij speculeren als bewijzen zien, dan is dat niet vreemd op deze website…

     2 likes
     • Het is niet alleen op deze site hier, waar men speculatie als bewijs (feit) zien, het gebeurd ook op andere zgn wetenschappelijke sites.
      Zelfs bepaalde wetenschappers (zowel pro’s als amateurs) gaan met speculaties om als zou het om bewijzen (feiten) gaan…en dat stoort/frustreert mij enorm.

      Vandaar ook steeds met zulke speculaties, dat ik zo fel kan reageren en oproep dat de mensen nuchter moeten blijven en niet te snel/te hard van stapel moeten lopen.
      Voor mij bestaat de planeet in het geheel niet, tot het tegendeel bewezen is aan de hand van visuele waarnemingen.

      Aan jouw reactie te zien ben je zelf ook wel vrij nuchter, oef, ik ben al blij dat ik niet de enige ben’)

      2 likes
 5. We lezen hier al jaren verhalen van mensen die beweren een planeet links van de zon te zien. Afgezien van het feit dat deze planeet dan toch echt al weer meer mensen zou moeten zijn opgevallen, houdt kennelijk ook niemand rekening met het feit dat zo’n planeet niet het hele jaar door vlakbij de zon kan staan, aangezien de Aarde zelf ook om de zon draait. Een planeet kan onmogelijk een half jaar lang op dezelfde positie blijven staan. Lensflares daarentegen…

  7 likes
 6. “Hoofdonderzoeker Gongjie Li zei niet precies uit te kunnen leggen hoe het bewijs is geproduceerd.”
  Uit de bron: “”Evidence points to Planet Nine existing, but we cannot explain for certain how it was produced,” said CfA astronomer Gongjie Li, the lead author of the research”.
  Gongjie Li doelt op de planeet, niet op het bewijs (dat zou wel erg onbenullig zijn). “We kunnen niet uitleggen hoe hij [de planeet] is gevormd”.

  6 likes
 7. Wazig gezever van wazigisten

  4 likes
 8. Het schijnt nu zo te zijn dat het ministelsel van Nibiru en haar satelieten is afgeremd en nu stil is komen te staan!!! Als dat zo ie dan zijn er toch wel erg vreemde krachten aan het werk!

  3 likes
  • ooit gehoord van de Sphere Being Alliance? ja, volgens Corey Goode(klokkenluider secret space program) is er een barricade opgesteld door de SBA net voorbij de kuyperbelt. die barricade houd bezoekers tegen die niet geautiriseerd zijn om ons zonnestelsel binnen te treden. misschien dus ook niburu/planet x?

   0 likes
 9. “…vooraanstaande astronomen het bestaan van Planeet X te hebben bewezen, hoewel ze niet met zekerheid kunnen zeggen waar het hemellichaam zich op dit moment bevindt.”
  “Hoofdonderzoeker Gongjie Li zei niet precies uit te kunnen leggen hoe het bewijs is geproduceerd.”

  Ja, dat klinkt weer als een echte Astronomische doorbraak!

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Zitten er buitenaardse boodschappen verscholen in ons DNA? Deze wetenschappers zeggen van wel

Zitten er buitenaardse boodschappen verscholen in ons DNA? Deze wetenschappers zeggen van wel

Kazakse wetenschappers stellen dat er in ons ...

Bewoonbare superaarde ontdekt waar vloeibaar water kan bestaan. Deze spannende ontdekking kwam totaal onverwacht

Bewoonbare superaarde ontdekt waar vloeibaar water kan bestaan. Deze spannende ontdekking kwam totaal onverwacht

Astronomen hebben aangekondigd dat ze de meest ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.