Universum

Een wereld die niet zou moeten bestaan: Nieuw bewijs voor mysterieuze Planeet X verbaast astronomen

Help mee door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de tweede keer dit jaar zeggen vooraanstaande astronomen het bestaan van Planeet X te hebben bewezen, hoewel ze niet met zekerheid kunnen zeggen waar het hemellichaam zich op dit moment bevindt.

Sterrenkundigen van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics presenteerden deze week nieuw onderzoek dat wijst op het bestaan van een nog niet ontdekte planeet in het zonnestelsel. Hoofdonderzoeker Gongjie Li zei niet precies uit te kunnen leggen hoe het bewijs is geproduceerd.

Computersimulaties

Het is de tweede keer dit jaar dat wetenschappers bewijs aanleveren voor het bestaan van Planeet X, een planeet die net zo zwaar is als Neptunus en 10 keer verder van de zon staat dan Pluto.

De onderzoekers weten niet hoe het kan dat deze planeet in zo’n lange elliptische baan om de zon draait. Ze vragen zich af of de planeet in ons zonnestelsel is gevormd of op een later moment het zonnestelsel is binnengekomen.

Li en zijn collega Fred Adams van de Universiteit van Michigan hebben miljoenen computersimulaties uitgevoerd. Het meest aannemelijke scenario is dat Planeet X door een passerende ster naar de buitenste regionen van het zonnestelsel werd getrokken.

Extra gasreus

Astronoom Scott Kenyon heeft een iets andere verklaring. In The Astrophysical Journal schrijft hij dat in het zonnestelsel nog ‘een extra gasreus’ is gevormd. Hij theoretiseert dat Planeet X dichter bij de zon is gevormd, maar vervolgens door gasreuzen als Jupiter en Saturnus naar buiten is geduwd.

Hoewel astronomen nog weinig weten over de herkomst en locatie van Planeet X, zijn ze ervan overtuigd dat hij bestaat.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gaston
Gaston
6 jaren geleden

Dat verhaal over Planeet X of Niburu is toch wel heel erg bizar. Dan is ie er, en dan is ie er weer niet. Dat kan toch niet, tenzij het ding van een andere dimensie zou zijn. Om nog maar te zwigen over alle rampen die Niburu zou veroorzaken. Al jaren lang hoor ik verhalen zoals “volgende maand is hij hier en zal dit dit of dat veroorzaken!” En telkens weer staat men met zijn broek op zijn enkels wanneer die datum of maand voorbij gaat zonder dat er iets gebeurd. Maar geen nood, dan komt hij wel over een maandje of twee! En zo blijft men maar bezig met paniek te zaaien hoewel het groepje believers toch wel heel klein geworden zal zijn na het zoveelste vals alarm. Nu, bestaat er zoiets als een Planeet X? Weet ik veel. Misschien wel, maar als die echt zo dicht bij de aarde dreigt te komen dat hij een kataclysme zou veroorzaken zou elke amateur astronoom hem toch duidelijk moeten kunnen zien. Het is niet alleen bij Nasa dat ze sterrenkijkers hebben.

Henk001
Henk001
6 jaren geleden

“Hoofdonderzoeker Gongjie Li zei niet precies uit te kunnen leggen hoe het bewijs is geproduceerd.”
Uit de bron: “”Evidence points to Planet Nine existing, but we cannot explain for certain how it was produced,” said CfA astronomer Gongjie Li, the lead author of the research”.
Gongjie Li doelt op de planeet, niet op het bewijs (dat zou wel erg onbenullig zijn). “We kunnen niet uitleggen hoe hij [de planeet] is gevormd”.

onbekend
onbekend
6 jaren geleden

Het schijnt nu zo te zijn dat het ministelsel van Nibiru en haar satelieten is afgeremd en nu stil is komen te staan!!! Als dat zo ie dan zijn er toch wel erg vreemde krachten aan het werk!

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Bedoelen ze met Planeet X Nibiru?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x