Homepagina » Buitenland » “Dit had niemand verwacht”: Poging tot staatsgreep in Turkije, Turkse parlement gebombardeerd
"Dit had niemand verwacht": Poging tot staatsgreep in Turkije, Turkse parlement gebombardeerd

“Dit had niemand verwacht”: Poging tot staatsgreep in Turkije, Turkse parlement gebombardeerd

Bij een poging van een deel van het Turkse leger om de macht in Turkije over te nemen zijn gisteravond en vannacht tenminste 194 mensen omgekomen. Nog eens 1100 mensen raakten gewonden. De meeste slachtoffers zijn burgers. Meer dan 1500 militairen zijn gearresteerd.

Bij het presidentieel paleis in Ankara zijn vannacht bommen afgeworpen. De coupplegers zouden geen gevechtsvliegtuigen meer in handen hebben, maar nog wel helikopters. Eén van de doelwitten was het hoofdkwartier van de Turkse inlichtingendienst. Het gebouw werd onder vuur genomen door legerhelikopters en mannen met machinegeweren.

In Ankara werden tot vanmorgen vroeg geweerschoten gehoord. Bij het hoofdkwartier van het leger in de stad hebben 200 ongewapende militairen zich overgegeven. President Erdogan heeft gezegd dat hij het leger zal zuiveren. Hij heeft een nieuwe opperbevelhebber aangesteld en 29 kolonels en vijf generaals zijn ontslagen.

Geen kleine minderheid

Het Turkse parlement in de hoofdstad werd vanuit de lucht gebombardeerd, meldt persagentschap Anadolu. Daarbij kwamen 12 mensen om het leven, aldus CNN Turkije. Op beelden is te zien hoe een bom tijdens een parlementszitting ontploft.

Hoewel de regering claimt de controle over het land te hebben, waren er tot zaterdagochtend berichten over schietpartijen en bombardementen in Istanboel en Ankara. Militaire vliegtuigen wierpen rond 05.30 uur Nederlandse tijd nog bommen af in de buurt van het presidentieel paleis in de stad.

De militairen die achter de coup zitten zeggen dat ze geen kleine meerderheid vormen. In een verklaring die werd uitgezonden op tv-zender NTV zeggen ze dat ze de macht in het hele land hebben overgenomen.

Verrast

De staatsgreep is gericht tegen het regime van president Erdogan. Het is ‘een poging om de democratie te herstellen’, zo klinkt het. Erdogan werd aan het begin van de coup naar een geheime locatie gebracht. In een telefonische verklaring zei hij: “We gaan de situatie binnen korte tijd oplossen. Deze coup zal niet succesvol zijn.”

Iedereen die Turkije een beetje volgt, is verrast door de poging van het leger om de macht te grijpen. Dat zegt docent en Turkije-kenner Joost Lagendijk vanuit Istanboel. “Dit is onverwacht,” zei hij. “Voor mij en voor iedereen die Turkije de laatste jaren gevolgd heeft.”

Zelf gepland

De geruchten of theorieën dat het regime de coup zelf gepland zou hebben, gelooft hij niet. “Ik heb die ook gelezen, maar volgens mij hebben Erdogan en de AKP niet zo’n groots opgezette couppoging nodig om alsnog hun zin door te drijven,” zei hij.

Het is niet de eerste keer dat het leger een staatsgreep pleegt in Turkije. In 1960 werd de regering van president Celal Bayar afgezet, in 1971 werd premier Demirel gedwongen om af te treden, in 1980 vond een derde coup plaats en in 1997 werd premier Erbakan verjaagd.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • dutchresearcher schreef:

  Ik verwacht dat we hier te maken hebben met een valse vlaggert, en wel omdat:

  * Het ging om hooguit 1000 soldaten. In Istanbul waren enkel het vliegveld, 2 bruggen, Taksimplein en nog enkele gebouwen bezet. In Ankara idem. Hooguit 15 gebouwen in totaal. Een serieuze couppoging kan nooit met zo weinig mensen worden uitgevoerd. Je begint geen staatsgreep in de veronderstelling dat deze zal mislukken;
  * De legerleiding was wel gegijzeld, maar Erdogan en de premier niet. Hier begin je toch mee, zeker als ze in het land zijn? Het leek me niet zo moeilijk om het land ‘politiek’ te ‘onthoofden’, als de bedoelingen serieus waren;
  * Na enkele uren begonnen de eerste militairen zich al terug te trekken van de eerste plaatsen. Dat is wel heel snel. Als je een tweedaagse trektocht maakt, weet je van niks en alles is alweer voorbij;
  * Een serieuze couppoging had ook steun kunnen zoeken bij de Koerden en/of Armeniërs, zodat je meteen ook een achterland hebt. Eventueel had je met steun van dit deel van het leger een onafhankelijk Koerdistan kunnen uitroepen en kunnen afdwingen. Dat was zeker het einde van Erdogan geweest;
  * Erdogan heeft wel degelijk belang bij een dergelijke gebeurtenis. Hij is democratisch gekozen, net zoals iemand in 1933. Hij is al langer bezig de oppositie de mond keihard te snoeren. Het leger heeft in het verleden vaker ingegrepen in Turkije. Nu kan hij het leger zuiveren (a la Stalin?) en is het gevaar van een ‘echte’ coup geweken.

  Ben benieuwd wat de politiek vandaag voor ons in petto heeft, na Nice en Turkije.

  49 likes
 • Arwijn schreef:

  Eindelijk komen de partijen in beweging. Deze coup zal niet de laatste keer zijn…

  9 likes
  • kees schreef:

   Wat ook in beweging kwam zijn de Turken hier. Geen goed teken gezien wij er ook massaal zat van zijn, iedereen weet wel dat hij of zij (ow sorry en tegenwoordig ook het) verneukt wordt. Toch kunnen wij ons maar niet verenigen en als dat al gebeurt dan stuurt de gevestigde orde er oproerkraaiers tussen om vervolgens de opstandigen te kunnen stigmatiseren. Maar deze gasten staan er blijkbaar meteen, verenigd en georganiseerd, politie doet niks! Wij gaan zo gigantisch verliezen van hun kolonisatie poging, ook gezien onze “aristocratie” duidelijk aan hun kant staat. Wij kunnen straks geen kant meer op als we te lang wachten. Het wordt tijd voor ons de kop er tegenaan te gooien want dit is een heel duidelijk signaal welke kant het op gaat. Laat de deportaties maar beginnen(slechts de deportaties, niet dat andere) en dan de grenzen dicht.

   26 likes
   • jos schreef:

    Moet je als Nederlander een demonsteren zonder dat je toestemming hebt aangevragen en wat doen die turken zonder dat er ingegrepen word demonsteren wat niks ter zaken doet in NL. Dat tot diep in de nacht terwijl er zat mensen zijn die s’morgens moeten werkendie heel de nacht wakker gehouden zijn door deze lui. mag gewoon en is geen probleem maar o wee als de NL dit flikt. Probeer het deze nacht maar eens bv.

    4 likes
   • Typhoon schreef:

    Goede idee kees!

    Turkije moet de 3 miljoen vluchtelingen deporteren richting Europa. Met excuus: we kunnen jullie veiligheid niet garanderen! En daarna de grenzen dicht.

    1 likes
 • rocinante schreef:

  Naar welk spel heb ik zitten kijken?

  Zou dit niet door de Turkse geheime dienst in opdracht van erdogan gedaan zijn?

  Ik las ergens dat vele jonge rekruten die aan de coup meededen, dachten dat ze aan een grote oefening bezig waren. De reeds vervangen legertop was tegen de coup.

  24 likes
  • Loki schreef:

   Heel merkwaardig is wel dat Erdogan net toevallig in het buitenland zat en Yildirim alles op zijn dooie gemak zat te verkondigen.

   De democratie, zoals luid verkondigd, is helemaal niet gered, zelfs nog meer afgebroken nu dictator Erdogan weer “back in business” is. Zitten die turken nou te slapen of niet, want alles wordt maar aangepakt wat ook maar een beetje tegen Erdogan is. Verkiezingen zijn gemanipuleerd en hij ging zelfs over lijken om die te winnen. De Ottomaanse sultan brengt zijn volk steeds meer naar de afgrond en een beetje samenhokken met IS is die ook niet vies van.

   Allah is het volk schijnbaar niet goed gezind.
   Allah had jullie net zo goed oogkleppen kunnen geven.

   Wakker worden

   10 likes
   • Typhoon schreef:

    Turken zijn wakker geworden! Nu jij nog! Open die oogkleppen eens…

    1 likes
    • rocinante schreef:

     Meent u dat echt?

     Turken lopen massaal als blinden achter een valse profeet aan. Ze negeren massaal het gedachtegoed van Ataturk, om het in te wisselen voor barbarij.

     Elk volk krijgt de leider die het verdient, maar moet niet lopen huilen, wanneer het heul slecht afgelopen is.

     3 likes
 • Richard schreef:

  Nu heeft Erdogan ook zijn reichtag.

  12 likes
  • Typhoon schreef:

   Reichstag had die al ! Nu heeft hij ook nog alle moslims achter zich !

   1 likes
   • rocinante schreef:

    Wij hebben kernwapens, en ome Putin heeft nog een rekening openstaan in Turkije. Dat had Hitler niet.

    Wees maar trots dat uw Grote Lijer Hitler als voorbeeld ziet. U weet hoe het daarmee is afgelopen.

    2 likes
    • Richard schreef:

     Dit geeft hem de uitgesproken kans om het leger te zuiveren van hem onwelgevallige elementen en zo alle macht naar zich toe te trekken. In die zin gaat die vergelijking wel op.
     En of hem het zelfde lot wacht als zijn grote voorbeeld moeten we maar afwachten.
     Ik heb geen glazen bol.

     1 likes
   • Richard schreef:

    Ik vond het nationalistische vlagvertoon gisteren in Rotterdam heel eng.
    Ook het nationalistische taalgebruik.
    Vervang het woord Turk voor Ariër, en het woord Koerd voor Jood, dan word je hier al snel een neonazi genoemd.

    2 likes
  • Richard schreef:

   Beangstigende overeenkomsten met Nazi Duitsland

   Als men in het Westen nu nog de beangstigende overeenkomsten met de false flag aanslag op de ‘Reichstag’ en de daarop volgende stapsgewijze machtsovername door Hitlers Nazi´s niet ziet, dan is dat omdat men dat niet wil, of nog erger: omdat men het eigenlijk wel een goed idee vindt dat de Turkse president zich nu definitief als de nieuwe dictator van Europa kan ontpoppen. Tenslotte streeft men in Brussel steeds openlijker naar dezelfde totalitaire macht over alle Europeanen.

   Na de brand in de Reichstag duurde het nog ruim 7 jaar voordat Nazi Duitsland de Tweede Wereldoorlog ontketende. In de tussentijd werden alle tegenstanders in de politiek, het leger en de samenleving uitgeschakeld, en werden de eerste stappen genomen naar het uitmoorden van de Joden.

   http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Erdogan-maakt-5e-colonne-wakker-Turkse-massas-schreeuwen-Allahu-Akbar-in-steden-Europa

   2 likes
 • Ph schreef:

  Hier in België hallucinante taferelen, Turken massaal de straat op, allen voorstanders van de dictator Erdogan.
  De gebouwen van de oppositie worden hier massaal aangevallen, politie-combi’s worden met stenen bekogeld en in brand gestoken, maar niemand werd opgepakt. (alleen maar om de boel niet meer te laten escaleren, maar doe dat maar eens als echte Belg, dan word je in elkaar geslagen, peperspray en het waterkanon)

  Al die Turken die hier nu massaal de straat zijn opgekomen, dubbele nationaliteit afpakken en terug naar hun land van herkomst sturen….zonder pardon!!
  Gezien deze Turken, meestal al de 3de en zelfs 4de generatie, blijkbaar niet geëmigreerd zijn, ze voelen zich dus meer Turk dan Belg.
  Belg als ze hier kunnen profiteren, Turk als ze daar een vrouw gaan halen, of Turk om daar een dictator te steunen…die moeten er uit, zonder pardon!!

  12 likes
  • Typhoon schreef:

   Hoezo je mag toch vreedzaam protesteren?

   0 likes
   • Ph schreef:

    Vreedzaam, politie en combi’s met stenen bekogelen is vreedzaam voor u, ruiten in gooien van de oppositie is vreedzaam voor u, mensen van de oppositie aanvallen is vreedzaam voor u…dan hebt u toch wel een andere definitie dan ik wat vreedzaam betekend.

    Het zijn ook in het algemeen jonge Turken, van de 3de 4de generatie die hier gaan amok maken.
    Als ik in een ander land ben, 3de 4de generatie, dan heb ik echt banden meer met het land waar mijn overgrootouders vandaan komen, maar wel met het land waar ik geboren ben.

    Het is nogmaals een mooi bewijs, dat deze Turken niet willen integreren en dat het politieke integratie beleid heeft gefaald.
    Dus stuur ze dan terug van waar ze komen, laat ze daar dan wonen en leven onder een dictatuur.
    In de plaats dat ze gaan amok maken in een ander land waar er minder dictatuur heerst.

    Trouwens, ga jij in Turkije maar eens betogen tegen en of voor een regering waar uw overgrootouders vandaan komen, je word in een mum van tijd opgepakt en in de bak gegooid, zonder enige vorm en kans op een eerlijk proces.

    3 likes
   • Ikke schreef:

    Dat mag niet zonder vergunning in Nederland, je word dan direct opgepakt.
    Zie Feyenoordsupportes vorigjaar bij de Kuip.
    Je mag ook niet met de auto zonder gordel door de straten rijden met vlaggen en toeteren, en het verkeer hinderen.
    Maar die Turken mogen weer alles in ons landje.
    En de NOS schakeld over als een stelletje van die stoere eikels de cameraman aanvallen, ik zou dat gewoon helemaal live laten zien zodat de rest van Nederlander ook kan zien wat voor idioten het zijn.

    2 likes
  • Ikke schreef:

   Gelijk er uit schoppen die gasten.
   Echt dom volk is het.

   2 likes
  • Ph schreef:

   “blijkbaar niet geëmigreerd zijn”

   Moet geïntegreerd zijn.

   0 likes
 • exegese schreef:

  False flag in every way. Erdogan die op afstand met zijn mobieltje eventjes orde op zaken stelt. ze moeten echt denken dat we allemaal helemaal geschuffeld zijn om dit te geloven.

  16 likes
 • Coeus schreef:

  Meteen al paar duizend rechters opgepaktt in Turkije. Het gaat daar helemaal de verkeerde kant op en het enge is dat wij omringd zijn door een paar honderdduizend landgenoten die vierkant achter de Turkse dictator staan. Die het prima vinden dat kranten worden opgedoekt als ze kritisch schrijven over de charismatisch leider. Geen prettig idee dat dat soort mensen hier wonen.

  11 likes
 • Havana schreef:

  Aanslag in Nice ,Staatsgreep in Turkeye ….zien we hier de NWO hun acties opvoeren en is dit nog maar het begin …? Wie weet..

  9 likes
 • Gijs schreef:

  valt het jullie niet op dat je op npo de hele dag niks anders ziet als deze staatgreep, en op geen andere zender zie de hele dag dit. Waarom nederland wel en de rest niet
  groetjes Gijs

  0 likes
  • exegese schreef:

   @Gijs, dat komt omdat Turkije Nederland bij de Koninklijke ballen heeft via de voormalige SG van justitie joris Demmink welke zich heeft vergrepen aan Turkse jochies en waar ze bewijs over in handen hebben. Rutte staat ook honderd procent achter Erdogan die op zijn beurt Met Nederland kan doen en laten wat ie wil. Dat is echt niet voor niets.

   7 likes
   • ik schreef:

    Zo is dat,waar rook is.. is vuur..
    Allemaal eigenbelang, bij andere machthebbers/dictators stonden ze te blêren dat ze verwijderd moesten worden en werden er grote leugens verspreid o.a massa- vernietigings wapens enz enz en bij die Erdogan roepen die Rutte, Merkel en Obama dat ze achter de ”democratisch gekozen’president staan, de schijnheilígen.
    Eens komt de dag dat hun vieze spelletjes aan het daglicht komen. Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel.

    4 likes
 • Joop schreef:

  Zelf gepland natuurlijk nu kan Erdogan gelijk zien wie zijn voor en tegenstanders zijn. Deze tegenstanders zullen meteen een kopje kleiner worden gemaakt zodat de kleine man met de grote bek de dictator kan blijven uithangen.

  8 likes
 • dutchresearcher schreef:

  Even in aanvulling op mijn vorige post. Hoe pleeg je een coup voor dummies?

  Als je in Nederland een coup zou willen plegen, zul je minimaal het volgende moeten doen. Als de AIVD meeleest, lees en leer. Niet meteen in de stress schieten, ik wil alleen even laten zien wat minimaal nodig zou zijn, verder niets. Voor de daadwerkelijke uitvoering is de doorsnee Nederlander (waaronder ik) veel te druk met andere dingen (Pokemon en zo) en/of te lui. Uw regering zal derhalve geen strobreed in de weg worden gelegd met het uitvoeren van de NWO-agenda 😉

  Te bezetten:

  * De volgende centra dienen volledig bezet te worden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Dus niet enkel enkele gebouwen en bruggen, maar de gehele stad;
  * De belangrijkste verbindingswegen, steden en knooppunten tussen deze steden. Steden als Delft, Leiden, Haarlem, Maarssen,… dienen ook bezet te worden;
  * De volgende vliegvelden: Schiphol, Zestienhoven en Valkenburg;
  * Hilversum (media);
  * Haven van Rotterdam en evt. IJmuiden;
  * Elke militaire basis in straal van 25km van een van deze steden;
  * Tijdelijke bezetting van vliegbasis Volkel en Leeuwarden, F16’s naar vliegvelden Randstad vliegen.
  * Bezetten (of vernietigen) bruggen naar Flevoland en Zuid-Nederland om versterkingen tijdelijk oponthoud te bezorgen;

  Hoogstwaarschijnlijk is degene die de Randstad controleert, degene die het hele land controleert. Je zult dus een gebied van zo’n 3000 km2 onder controle moeten zien te krijgen op de eerste of de tweede dag. In elk geval VOORDAT de tegenreactie op gang komt. Vervolgens graaf je jezelf in en wacht af (verdedigen is gemakkelijker dan aanvallen);

  Personen die (vanaf eerste uur) gevangen genomen zouden moeten worden in dit geval:

  * Gehele kabinet en Koningshuis;
  * De leiders van alle politieke partijen;
  * Burgemeesters van de grote steden;
  * Nederlandse Europarlementariërs;
  * Legerleiding;
  * Evt. andere bekende Nederlanders die pro-regering zijn en evt. als leider zouden kunnen optreden.

  Doel is om het organiseren van de tegenbeweging de kop in te drukken.

  Wat is hier voor nodig?

  * Minimaal 20.000-30.000 loyale (!) militairen;
  * Materieel waaronder in ieder geval gevechtsvliegtuigen, tanks, munitie en m.n. voldoende brandstof;
  * Een inspirerende leider, die ervoor zorgt dat de bevolking snel kiest voor de nieuwe machthebbers;
  * Een verhaal en vooral ook een plan, waar men achter kan staan;
  * Luchtafweergeschut, luchtdoelraketten en evt. marineschepen om je te weren tegen dreiging van buitenaf. Als Ned. regering daadwerkelijk dreigt te verliezen, kun je wachten op een bevrijding vanuit België en Duitsland, olv Geallieerden.

  Met andere woorden. Deze benodigdheden trek je niet zomaar even uit de klei. In de geschiedenis is dat ook niet vaak gelukt, tenzij je dus het hele leger achter je hebt staan. Vertaald naar Turkije: vele malen groter dan Nederland, dus is dat nog lastiger. Conclusie: false flag

  8 likes
 • Elise49 schreef:

  Wat gevaarlijker is, is dat mensen zich laten meeslepen in een systeem/gebeurtenis, waarbij de gewone man geen zicht op heeft.(achterkamer politiek) Voorbeeld: groep bij Den Haag. Leken wel bezeten beesten. idd. een Hitler momentje(iemand teveel adoreren) en volgens mij staat daar ook iets van geschreven in heilige boeken. Die bezetenheid zit nog steeds in die hoofden en kan elk moment weer oplaaien. Zijn die mensen nou zo dom om zo snel een kant te kiezen? Hallo Turken: Laat het eerst bezinken en bekijk het eerst eens van een afstandje, voordat je wat doet en roept. Het mes snijdt altijd aan 2 kanten of zelfs meer.

  4 likes
  • Typhoon schreef:

   Turkije is een democratische land en mag niet in de handen van de elite vallen! Vandaar alle ophef, welteverstaan…

   0 likes
   • Elise49 schreef:

    Erdogan is van de vrijmetselarij. Hij speelt het NWO spel gewoon mee. Laatste weken berichten: Turkije maakt weer vrienden met Rusland en Israël. Nu maakt hij ruzie met Amerika over Gulen. Gijzelt een Navo plek. Dit kan wel eens echt uitlopen op een WO3. De dollar en Amerika zijn overbodig geworden, omdat het geldsysteem nu compleet failliet is en men gooit er maar een oorlog tegenaan als uitweg.
    Zoals ik al eerder zei: de drie geloven spelen(vrijmetselarij is een onderdeel van geloof) het eindspel naar een NWO. Lees zeven zegels van de bijbel. We zijn nu bij zegel 2. Grote oorlogen.
    De zeven zegels hebben met de NIburu te maken. Niburu heeft met het klimaat, systeem en bewustwording te maken. Alles verloopt op een eeuwenoude planeten standen cycli.
    De zeven zegels op een rij.
    1ste zegel: de anti-christ. Saturnus(Satan) Alles(het geld/leefsysteem, de natuur, de mens) wordt afgebroken.(beginpunt was 2012(Maya berekening)/begin Aquarius tijdperk)
    2de zegel: grote oorlogen(begin 2015/shemitah berekening(planeten standen en natuurfenomenen zoals zon en maan verduistering op bepaalde data. Shemita houdt in: schulden vereffenen en graanschuren volstouwen. Het financieel systeem verliep op deze berekening(crisis om 7 jaar), die ook bij Dogon enz. bekend is als feestviering cycli.(de complete geest reiniging)
    3de zegel: hongersnood. Door oorlog/natuurrampen/afbraak geld/leefsysteem/massa volksverhuizingen.
    4de zegel: plagen. Door natuur veranderingen en andere ellende.
    5de zegel: marteling geloof. Mensen krijgen zoveel over zich heen en zoeken houvast.
    6de zegel: Aardbeving
    7de zegel: vloed.
    Ik ben niet gelovig opgevoed, maar de geloven/oudheid/mythologie en bepaalde primitieve bevolkingen vertellen allemaal in grote lijnen hetzelfde verhaal. De huidige toestand van de wereld vertelt dit verhaal. Wij hebben daar geen vat op, omdat alles via de drie eenheid wordt uitgevoerd. Hegeliaanse dialectiek bij mensen. Natuurwetten + en += + enz. altijd is de uitkomst plus. Piramide is gebouwd via de gulden snede/)Orion/stier. Zelfs pokemon gebeurt met drie kleuren. Onze aarde is ontstaan/bestaat uit een drie eenheid. Venus en Mars botsten tegen elkaar en daar is de aarde uit ontstaan. De driehoek(symbool) staat dus voor deze drie eenheden. Vandaar bij het geloof: in de naam van…. Het alziend oog betekent: macht op alle vlakken. God. Alle mensenmacht/toedoen valt onder satan god, alle natuurwetten valt onder de echte god/macht. Waarom de ster(symbool) op alle vlakken? Een ster heeft 5 punten. Deze staan voor: vuur/water/aarde/hout en oerijzer. Via het element ijzer(technologie) neemt men het element hout(al het levende/natuur) over. De aarde en wij worden door elkaar geschud als in de loterij bol(poolshift), om daarna weer een nieuw tijdperk te beginnen. Een complete Niburu. Ni betekent zowel niet als nieuw. Buru betekent geboorte. De slang die zijn eigen staart opeet/oneindige cycli.
    Op alle vlakken worden er dus dingen afgebroken. Deze gevolgen gaan wij meemaken. Deze gevolgen gaan niet in 1 keer, maar zijn wel verweven met elkaar. En uiteindelijk bereikt men op alle vlakken het nulpunt. Elk mens gaat beseffen hoe belangrijk een mens/dier/plant waard is. Elk mens gaat beseffen dat een leven zo voorbij kan gaan. Dus geniet nog zoveel mogelijk van rust/leven, want het rommelt van alle kanten. En net zoals een vulkaan, kan die elk moment uitbarsten. Ook dit noemt men een Niburu in de oude geschriften/bevolking enz.
    Tip: lees geloof/mythologie enz. als natuurelementen/fenomenen. Zoals Joris en de draak. Water en vuur is. Jezus/god met witte paardenleger door de lucht en over muren. Dat zijn bruisende golven koppen van water. Dit heb ik niet zelf verzonnen: Dit wordt ook zo omschreven in de kunstwereld. bv. een schilderij met een flinke zee branding. Golfkoppen zijn dus paardenhoofden. Golf: springend paard/springtij/zondvloed. Zevende zegel. Veel cycli verloopt op 7. 7 dagen(gebaseerd op planeten/natuur) bv. Ons hele leven/al het levende wordt/werd al zo ingevuld, dus neem het aub serieus. Ik vind het ook niet leuk, maar tegen dit gebeuren is niemand opgewassen.

    2 likes
  • Elise49 schreef:

   We en ze(geheime dienst) weten nu wel tot welke kleur deze pokemons/gasten behoren.

   1 likes
 • ferrimassi schreef:

  De erfenis van attaturk is nu officieel dood, lang leve het turkse kalifaat.. En dat moet bij Europa. Dit was de laatste kans voor een seculier Turkije.

  3 likes
  • Ikke schreef:

   Velen zijn dan nog zo naïef om te denken dat Erdogan in de EU wil zitten, natuurlijk niet, hij wil ze alleen maar plukken en onafhankelijk blijven.
   Binnen de EU raakt hij een deel van zijn macht.
   Hij kan Europa makkelijk bezetten, je hebt gezien hoe gek die Turken hier op straat werden. Gatver.
   Er zijn nu al miljoenen Turkse soldaten binnen de EU !

   2 likes
   • Ph schreef:

    Juist, en als Europa de Visum voor de Turken afschaf zoals Dictator Erdogan dat wilt, dan zit je in een mum van tijd met 80 Miljoen Turken op je dak.

    Turken voeren geen oorlog meer, ze nemen landen anders over dan in het verleden, dat is nu eenmaal het beleid van vele moslim landen….ga en vermenigvuldig u!!

    0 likes
 • Waarheid69 schreef:

  Als onze medelanders met 2 paspoorten zo happy zijn met hun land van herkomst…. wat let ze dan om lekker terug te gaan, geweldig toch…. of is ons sociale stelsel wel erg aantrekkelijk.. Wanneer gaan we ingrijpen. En ja Erdo heeft weer een goede zet gemaakt… alleen dat snorretje nog.. dan is ie compleet.

  5 likes
 • Dacross schreef:

  Turkije kenner Joost Langendijk moet zijn kop uit zijn kont halen en geen zever verhalen ophangen. Als hij niet ziet wat er hier speelt dan zijn zijn boeken ook niet meer waard als het papier waarop het geschreven is. Maar wat verwacht je van een politicus… een coupe plegen met een handje vol zwervers en een paar tanks, dat had echt een kans van slagen ja…Erdogan zit nu nog veel strakker in het zadel. Flinke pr stunt.

  4 likes
 • Johny schreef:

  Wie er ook achter zat, feit is dat het aanzien van Erdogan in de wereldgemeenschap is aangetast door de couppoging. Hij kan het verwijt krijgen dat hij niet namens alle Turken spreekt.

  2 likes
 • Johan schreef:

  Een stabiel en geciviliseerd land als Engeland vertrek en Europa danst met Oekraïne en Turkije. Beide landen kampen met grote interne problemen. Welke krachten drijven ons om ons te committeren met deze landen?
  Wat is Europa? Wat is een eenheid?

  2 likes
 • Pttp schreef:

  Serieus????? Zien jullie niet welke geschiedenis hier is geschreven??? Fk politiek fk die coup fk cia die zn vingerafdrukken erop heeft. Als hier in NL een dictator zat zouden wij hem dan massaal steunen? Zouden wij als volk die weten van zn plannen hem steunen? Nee! Waarom staat een HELE volk op in Turkije? Wat beschermden ze daar met hun leven? Een dictator die hun leven daar zuur maakt? Nee! Hun vormden 1 grote eenheid stonden als volk samen met alleen hun blote handen stokken of stenen tegen over een uitgeruste militaire groep die net mensen hebben lopen af schieten. Het volk daar heeft ons geleerd dat als we samen 1 worden en vechten voor onze vrijheid dat we alle wapens etc kunnen verslaan. En jullie zien de negatieve kant. Ja ik dacht eerst ook false flag. Na onderzoek, het enige wat ik zag was tastbare bewijs van the Power of the people. En dat is ook the whole point of a NWO. Omdat het volk van deze wereld het machtigste leger van deze wereld is.

  1 likes
  • Richard schreef:

   Vroeger, toen ik op de lagere school zat, en dan spreken wij over de jaren 70, vonden ouders van onze pas aangekomen Turkse klasgenootjes het al prachtig om hun zoontjes in militair uniform naar school te sturen.
   Het fascisme zit hen diep in de genen ingebakken. De islam is, net als de democratie, en ook het christendom dat was/is, slechts een instrument. Crypto joden, dat zijn het.

   1 likes
 • Richard schreef:

  Een eerdere voorspelling van Martin Vrijland die helemaal niet zo ver van de boom valt:
  Mijn visie voor de toekomst van Europa is als volgt: Het Europese volk pikt de arrogantie van Brussel niet langer. De spanningen tussen Europa en Rusland lopen ondertussen op, als gevolg van de toenemende NAVO druk aan de Russische grenzen. De Turkse president Erdogan heeft inmiddels zoveel aan macht gewonnen en heeft zoveel aanhang binnen de Europese grenzen, dat hij zal besluiten de onsamenhangende militair en economische zakenpartner Europa over te nemen en sterk leiderschap te bieden. Kortom er zal een Turkse coup komen. U mag mij nu nog uitlachen, maar de tijd zal het leren. Overigens is dit iets wat achter de schermen allang beklonken is en de Europese leiders zijn hiervan op de hoogte. Zij spelen hun spel als bedreven topacteurs. Deze planning ligt al decennia lang vast. Het grote oprijzende Ottomaanse Rijk dat natuurlijk gesteund wordt door de VS (waar mogelijk ook een dusdanige chaos ontstaat dat Obama zijn derde termijn af zal dwingen onder martial law), om zo gezamenlijk op te trekken tegen Rusland en haar partners. Ach, misschien draaf ik wel door en moeten we gewoon blijven geloven en vertrouwen in Europa en haar vriendelijke democratische leiders.
  http://www.beyondthematrix.nl/2016/05/15/een-brexit-en-de-gevolgen-voor-europa/

  http://www.beyondthematrix.nl/2016/07/16/de-turkse-coupe-een-tweede-reichstag-1933-false-flag/#comments

  1 likes
 • All Seeing Fish schreef:

  Ik vind het wel toevallig dat Erdogan eerder banden aanhaalt met Israël en Rusland!

  1 likes
 • Ikke schreef:

  Zie de kaart bij heden.

  https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Turken#

  Dan is het wel ff schrikken hoe de Turken zich verspreid hebben.
  En dan te beseffen dat Erdogan ze binnen 2 uur de straat op krijgt of nog gekker.

  1 likes
 • only yoU schreef:

  Kan dit voor hem aanleiding zijn naar de absolute macht te grijpen?
  Werk voor Turken om hun landgenoten te gaan helpen?

  0 likes
 • x

  Check Also

  rivm

  ‘Democratisch’ Nederland anno 2020: LEGER bewaakt RIVM

  Surrealistische taferelen in Bilthoven, waar het RIVM ...

  den haag

  Den Haag zet LEGER in tegen wanhopige boeren. ‘Rutte laat wederom zijn ware aard zien’

  Een anti-racismedemonstratie? Geen probleem. De agenten knielen ...

  >