Homepagina » Buitenland » “Ongelooflijk”: Zes gewapende militairen voor Bataclan mochten niet ingrijpen tijdens aanslag
"Ongelooflijk": Zes gewapende militairen voor Bataclan kregen opdracht niet in te grijpen tijdens aanslag

“Ongelooflijk”: Zes gewapende militairen voor Bataclan mochten niet ingrijpen tijdens aanslag

Op de avond van de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs op 13 november vorig jaar, hielden zes Franse militairen de wacht voor het gebouw. Ze hebben echter niet ingegrepen toen terroristen het gebouw binnendrongen en negentig mensen doodden omdat dit niet voorzien was in hun ‘rules of engagement’.

Dat zei het Belgische parlementslid Georges Dallemagne onlangs op Bel RTL. “We weten dat de gendarmerie niet heeft ingegrepen toen ze ter plaatse was,” aldus het parlementslid. “We weten dat er zes gewapende militairen voor de Bataclan stonden die niet hebben ingegrepen op het moment dat het bloedbad in de Bataclan plaatsvond.”

Lippen stijf op elkaar

“Ze waren van mening dat ze niet moesten ingrijpen, omdat dat zo niet in hun ‘rules of engagement’ stond,” vervolgde hij. “Die regels schreven voor dat ze enkel zichzelf moesten beschermen. Dat is helemaal ongelooflijk, hallucinant.”

Ook België zet sinds begin 2015 militairen in op gevoelige plekken in het land. Zij staan daar specifiek vanwege de verhoogde terreurdreiging en werken onder het bevel van de politie. De Belgische minister van Defensie Steven Vandeput houdt de lippen echter stijf op elkaar over wat de Belgische militairen op straat al dan niet mogen.

Geen groen licht

Hoewel de militairen die voor de Bataclan stonden in de meerderheid waren en veel levens konden redden, kregen ze geen groen licht om hun wapens te gebruiken. Volgens L’Obs kregen ze te horen: “De slachtoffers worden later gered, zonder steun van het leger.”

Daarbij kan opgemerkt worden dat de aanslagplegers al bekend waren bij de politie en in de gaten werden gehouden door Franse en Belgische inlichtingendiensten.

[Standaard]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Je zou denken dat het hier om een ‘false flag’ zou gaan.

  21 likes
 2. Hetzelfde geldt voor die vrachtwagen in Nice. Stond al langer daar, organisatie had die weg moeten slepen. Daarna nog een waarschuwing aan politie van gewone mensen, die het maar raar vonden dat die vrachtwagen daar stond. Men heeft dus verzaakt om iets te doen, in een tijd, waarbij je wel iets moet doen. Je had daar sowieso voor de zekerheid iemand van de politie daar kunnen plaatsen. Wederom een vreemde zaak.
  Na al die media berichten(stokers) over reorganisaties/misstanden bij politie/defensie EU landen enz. Lijkt het erop, dat men werkt aan 1 EU politie en defensie organisatie via false flag operaties/oefeningen.(met echte doden/gewonden als gevolg). Die oefeningen kunnen verwarde mensen juist aansporen om iets te gaan doen. Het geeft een verkeerd beeld hoe alles in elkaar steekt.
  Conclusie: Het systeem is de boosdoener. In een wereldwijd afbraaksysteem is het moeilijk iets op te bouwen. Maakt niet uit welke kant je staat. Voor EU/tegen EU, christen of moslim, blank of zwart enz. De gewone man is de sjaak. Zie doden en gewonden Turkije. De gewone man is en blijft altijd de sjaak. dmv. hegeliaanse dialectiek. Voor nog dieper inzicht. De gulden snede tactiek. 6/5 verhouding, wereld/land trias politica, werking geldsysteem enz. Er is geen nooduitgang zonder gevolgen voor gewone man.
  Dus: kun je iets leuks doen, dan moet je het nu doen. Of maak een ander blij.

  11 likes
  • Robin,
   zo gaat dat. De modus operandi. 9/11 kwam ook niet onverwacht voor de overheid. Bush stond meteen al klaar met het de moslims in de schoenen te schuiven. Het draaiboek ‘War on Terror’ lag ook klaar, en ging gelijk van start.

   De inspecteur van politie die de leiding had over het onderzoek Charlie Hebdo die werd prompt geliquideerd.

   Neem Nice nu. Van alle kanten is ook dit in beeld gebracht. (net als 9/11, e.d.), camera teams zijn er in no time. Politie echter komt pas ná de show. Heel verrassend – weer – de dader zou moslims zijn. Komt dat ff goed uit!
   Ik kan u vertellen; de meeste terreur sinds WOII is gebleken werk door de CIA geweest te zijn.
   Bijna altijd heel geloofwaardig partijen die er niet mee van doen hebben in de schoenen geschoven.

   Een ander kenmerkt is de perfecte samenwerking met de media.
   Het gaat in die gevallen om de massahysterie.
   En dan komt de clou: het dient een doel.
   Let op de reactie van uit de politiek, de maatregelen die volgen.

   (Ik lees net: Frankrijk roep alle weerbare mannen op zich aan te melden onder de wapens te komen!)
   1 stap verwijderd van uitroepen van de noodtoestand.
   De Chalie Hebdo valse vlag is meteen gebruikt om 1 van de grootste paramilitaire structuur in de EU op poten te zetten.

   Dat gaat niet om terreurbestrijding, maar om inperken van ónze vrijheden. Met de nep-vluchtelingen halen ook de Fransen 100-en jihadisten binnen. Bewust. M.n. de Franse regering heeft trainingskampen in Turkije en Syrie om jihadisten te drillen. De grondtroepen, waarmee ze Assad willen liquideren en de Alawieten erbij; ook Christenen, Yezidie, Koerden, zullen ze ‘koppensnellen’.
   http://www.globalresearch.ca/france-building-military-bases-in-syria-report/5531259

   Let op: Franse Minister van Justitie: ‘We moeten leren leven met terreu’ …. ->
   maw. wen er maar aan: de staat doet niet aan terreurbestrijding, in tegendeel. ‘Terreur’cq. PSYOPS, dienen een politiek doel.

   De manier die de globalisten gebruiken om alle macht bij de lidstaten weg te halen, en te concentreren in het almaar groeiende monster, met steeds meer en langer tentakels: de EU.
   TTIP heeft uitgebreide defensie paragraven, ; veiligheid (incl. censuur – opgerekte definitie van ‘hate speech’, dat ook omvat iedere kritiek op het EU-beleid!).

   Daags voor de coup poging in Turkije zou Frankrijk al reeds zijn diplomaten hebben teruggehaald . . . . .
   Het komt net na de genormaliseerde betrekkingen met Izrell. De leider van de coup is jaren militair attaché in Izrel geweest. Toevallig niet? En de militaire basis Icerlik is gesloten – vanwaar uit missies werden gevlogen om IS te bestrijden en/of te bevoorraden, want ook S.A. gebruikt die basis voor haar steun aan het Khalifaat.
   In de politiek is niks toevallig.
   Erdogan heeft dit al aangegrepen om journalisten op te pakken, social media zouden zijn geblokkeerd, ca. 3.000 militairen zijn gevangen gezet, worden vervolgd. Nu al luidt het dat de doodstraf wordt her ingevoerd ‘om toekomstige coups te voorkomen’.
   En dít is van belang. You bet! Niks in onze kartelmedia, alleen het PSYOPS script eindeloos herhalen.
   ‘Netanyahu: Turkish Coup How Erdogan Realized He Really Does ‘Need Israel’- OpinionHaaretz
   http://www.haaretz.com/opinion/.premium-1.727388

   Ook dat was kennelijk al voorgekookt; de grip op Turkije vergroten. Middel tot doelen. Draaischijf van de moslimterreur om het de grenzen in het M.O. opnieuw te trekken, alsmede ons te onderwerpen aan hun Wereldhegemonie, aka. ‘het Grote Plan’.

   We krijgen nog zoveel terreur voorgeschoteld tot de laatste verdediger van humanitaire, democratische waarden is uitgeschakeld. ‘Wen er maar aan’, zeggen de politici . . . .
   Ook het geweld door de nep-vluchtelingen, ca. 90%; politie in heel Europa heeft de instructie niet in te grijpen, soms zelfs niet eens te verbaliseren of rapporteren. Dient ook politiek doel.

   4 likes
 3. “Ongelooflijk”: Zes gewapende militairen voor Bataclan mochten niet ingrijpen tijdens aanslag”

  Helemaal mee eens, het is ‘ongelooflijk’! Hoewel de term ‘ongeloofwaardig’ meer van toepassing is. Want nu blijkt ook nog eens, dat de bezoekers van het concert langdurig gemarteld zijn.
  Jawel, ogen uitgestoken, castraties, onthoofdingen en vrouwen in hun genitaliën gestoken. En na castratie moesten de slachtoffers ook nog hun eigen afgesneden scrotum opeten. Dit zou ook nog eens gefilmd zijn door de terroristen zelf! Want een beetje terrorist heeft niet alleen altijd netjes zijn identiteitspapieren bij zich, maar ook een camera om zijn misdaden vast te leggen!
  Terwijl er al die tijd zes soldaten voor de deur stonden? Laat me raden, die soldaten hebben natuurlijk extra bevoegdheden nodig om in de toekomst wel tijdig in te kunnen grijpen?

  6 likes
 4. In de bron staat nog vermeld:
  “Zijn [Georges Dallemagne] uitspraak komt op de dag dat het rapport van de Franse onderzoekscommissie wordt voorgesteld en een dag nadat bekend raakte dat er vanuit Frankrijk kritiek kwam op de Belgische inlichtingendiensten.”

  Nou, het lijkt alsof meneer Dallemagne misschien wat gepikeerd was door de Franse kritiek en zelf maar een bericht over falende Fransen de wereld in slingert.

  Ben benieuwd naar het genoemde rapport en verklaringen van eventuele andere getuigen. Het zou toch op moeten vallen als er zes gewapende militairen voor de deur staan, zou ik zeggen.

  3 likes
 5. Euhm armonicus shut the f up als je geen bewijs hebt k heb nog geen martel filmpjes gezien op de interwebs

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

rutte

Wilders: ‘Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!’

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het ...

btw

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ...