Buitenland

“Ongelooflijk”: Zes gewapende militairen voor Bataclan mochten niet ingrijpen tijdens aanslag

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op de avond van de aanslag in concertzaal Bataclan in Parijs op 13 november vorig jaar, hielden zes Franse militairen de wacht voor het gebouw. Ze hebben echter niet ingegrepen toen terroristen het gebouw binnendrongen en negentig mensen doodden omdat dit niet voorzien was in hun ‘rules of engagement’.

Dat zei het Belgische parlementslid Georges Dallemagne onlangs op Bel RTL. “We weten dat de gendarmerie niet heeft ingegrepen toen ze ter plaatse was,” aldus het parlementslid. “We weten dat er zes gewapende militairen voor de Bataclan stonden die niet hebben ingegrepen op het moment dat het bloedbad in de Bataclan plaatsvond.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Lippen stijf op elkaar

“Ze waren van mening dat ze niet moesten ingrijpen, omdat dat zo niet in hun ‘rules of engagement’ stond,” vervolgde hij. “Die regels schreven voor dat ze enkel zichzelf moesten beschermen. Dat is helemaal ongelooflijk, hallucinant.”

Ook België zet sinds begin 2015 militairen in op gevoelige plekken in het land. Zij staan daar specifiek vanwege de verhoogde terreurdreiging en werken onder het bevel van de politie. De Belgische minister van Defensie Steven Vandeput houdt de lippen echter stijf op elkaar over wat de Belgische militairen op straat al dan niet mogen.

Geen groen licht

Hoewel de militairen die voor de Bataclan stonden in de meerderheid waren en veel levens konden redden, kregen ze geen groen licht om hun wapens te gebruiken. Volgens L’Obs kregen ze te horen: “De slachtoffers worden later gered, zonder steun van het leger.”

Daarbij kan opgemerkt worden dat de aanslagplegers al bekend waren bij de politie en in de gaten werden gehouden door Franse en Belgische inlichtingendiensten.

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freek
Freek
7 jaren geleden

In de bron staat nog vermeld:
“Zijn [Georges Dallemagne] uitspraak komt op de dag dat het rapport van de Franse onderzoekscommissie wordt voorgesteld en een dag nadat bekend raakte dat er vanuit Frankrijk kritiek kwam op de Belgische inlichtingendiensten.”

Nou, het lijkt alsof meneer Dallemagne misschien wat gepikeerd was door de Franse kritiek en zelf maar een bericht over falende Fransen de wereld in slingert.

Ben benieuwd naar het genoemde rapport en verklaringen van eventuele andere getuigen. Het zou toch op moeten vallen als er zes gewapende militairen voor de deur staan, zou ik zeggen.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Je zou denken dat het hier om een ‘false flag’ zou gaan.

Armonicus
Armonicus
7 jaren geleden

“Ongelooflijk”: Zes gewapende militairen voor Bataclan mochten niet ingrijpen tijdens aanslag”

Helemaal mee eens, het is ‘ongelooflijk’! Hoewel de term ‘ongeloofwaardig’ meer van toepassing is. Want nu blijkt ook nog eens, dat de bezoekers van het concert langdurig gemarteld zijn.
Jawel, ogen uitgestoken, castraties, onthoofdingen en vrouwen in hun genitaliën gestoken. En na castratie moesten de slachtoffers ook nog hun eigen afgesneden scrotum opeten. Dit zou ook nog eens gefilmd zijn door de terroristen zelf! Want een beetje terrorist heeft niet alleen altijd netjes zijn identiteitspapieren bij zich, maar ook een camera om zijn misdaden vast te leggen!
Terwijl er al die tijd zes soldaten voor de deur stonden? Laat me raden, die soldaten hebben natuurlijk extra bevoegdheden nodig om in de toekomst wel tijdig in te kunnen grijpen?

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Hetzelfde geldt voor die vrachtwagen in Nice. Stond al langer daar, organisatie had die weg moeten slepen. Daarna nog een waarschuwing aan politie van gewone mensen, die het maar raar vonden dat die vrachtwagen daar stond. Men heeft dus verzaakt om iets te doen, in een tijd, waarbij je wel iets moet doen. Je had daar sowieso voor de zekerheid iemand van de politie daar kunnen plaatsen. Wederom een vreemde zaak.
Na al die media berichten(stokers) over reorganisaties/misstanden bij politie/defensie EU landen enz. Lijkt het erop, dat men werkt aan 1 EU politie en defensie organisatie via false flag operaties/oefeningen.(met echte doden/gewonden als gevolg). Die oefeningen kunnen verwarde mensen juist aansporen om iets te gaan doen. Het geeft een verkeerd beeld hoe alles in elkaar steekt.
Conclusie: Het systeem is de boosdoener. In een wereldwijd afbraaksysteem is het moeilijk iets op te bouwen. Maakt niet uit welke kant je staat. Voor EU/tegen EU, christen of moslim, blank of zwart enz. De gewone man is de sjaak. Zie doden en gewonden Turkije. De gewone man is en blijft altijd de sjaak. dmv. hegeliaanse dialectiek. Voor nog dieper inzicht. De gulden snede tactiek. 6/5 verhouding, wereld/land trias politica, werking geldsysteem enz. Er is geen nooduitgang zonder gevolgen voor gewone man.
Dus: kun je iets leuks doen, dan moet je het nu doen. Of maak een ander blij.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x