Binnenland

3 reanimaties bij Bredase Singelloop: ‘Te veel tegenwind? Te veel ijs op de Noordpool gesmolten?’

Help ons door dit artikel met je kennissen op je socials te delen!

Tijdens de Singelloop in Breda zijn drie mensen onwel geworden. Ze moesten alle drie worden gereanimeerd. Een woordvoerder kan niet zeggen hoe het met de mensen gaat. ‘Kan gebeuren’, kopt de krant BN DeStem.

Aan omstanders die hiervan getuige zijn geweest, is slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen zagen het gebeuren, meldt Breda Vandaag. De halve marathon van de Singelloop werd bijna een half uur uitgesteld om de hulpdiensten in de gelegenheid te stellen een gevallen deelnemer te verzorgen. Ook de familieloop startte later dan gepland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Onverwachts

Een man viel vlak voor de finishlijn onverwachts voorover. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De man deed mee aan de 10 kilometer. Ook aan twee andere deelnemers is eerste hulp verleend.

“Het regende waarschijnlijk. Of was het veel te heet? Onvoldoende getraind? Niet goed voorbereid? Te weinig gedronken? Te veel ijs op de Noordpool gesmolten? Te veel tegenwind?” vraagt neuroloog Jan Bonte zich hardop af.

Keep running

Hij wijst erop dat er 13.756 mensen meededen aan de Singelloop. Er is onderzoek gedaan naar het aantal mensen dat tijdens een marathon een hartstilstand krijgt. Dat zijn er 0,54 per 100.000. Voor hele marathons 1,01 en voor halve marathons 0,27 per 100.000.

In Breda dus 22 per 100.000, becijferde Bonte. “Komt natuurlijk allemaal door Covid-19,” zegt hij sarcastisch. “Conclusie? Keep running.”

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Halalguy
Halalguy
1 jaar geleden

Allemaal gevaccineerd en daar kun je rustig van uit gaan dat dat zo is

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Te veel boosters?

Leinad
Leinad
1 jaar geleden

Het kan natuurlijk toeval zijn maar dat de krantekop er meteem “kan gebeuren” bij zet laat je wel even nadenken waarom de krant zoiets zou schrijven. Krijgen we dat nu ook met auto ongelukken ? ” dit weekend 7 verkeersdoden in Breda, kan gebeuren”

Linda
Linda
1 jaar geleden

Misschien hun booster nog niet genomen🤔

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x