Binnenland

3 reanimaties bij Bredase Singelloop: ‘Te veel tegenwind? Te veel ijs op de Noordpool gesmolten?’

Help door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Tijdens de Singelloop in Breda zijn drie mensen onwel geworden. Ze moesten alle drie worden gereanimeerd. Een woordvoerder kan niet zeggen hoe het met de mensen gaat. ‘Kan gebeuren’, kopt de krant BN DeStem.

Aan omstanders die hiervan getuige zijn geweest, is slachtofferhulp aangeboden. Veel mensen zagen het gebeuren, meldt Breda Vandaag. De halve marathon van de Singelloop werd bijna een half uur uitgesteld om de hulpdiensten in de gelegenheid te stellen een gevallen deelnemer te verzorgen. Ook de familieloop startte later dan gepland.

Onverwachts

Een man viel vlak voor de finishlijn onverwachts voorover. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. De man deed mee aan de 10 kilometer. Ook aan twee andere deelnemers is eerste hulp verleend.

“Het regende waarschijnlijk. Of was het veel te heet? Onvoldoende getraind? Niet goed voorbereid? Te weinig gedronken? Te veel ijs op de Noordpool gesmolten? Te veel tegenwind?” vraagt neuroloog Jan Bonte zich hardop af.

Keep running

Hij wijst erop dat er 13.756 mensen meededen aan de Singelloop. Er is onderzoek gedaan naar het aantal mensen dat tijdens een marathon een hartstilstand krijgt. Dat zijn er 0,54 per 100.000. Voor hele marathons 1,01 en voor halve marathons 0,27 per 100.000.

In Breda dus 22 per 100.000, becijferde Bonte. “Komt natuurlijk allemaal door Covid-19,” zegt hij sarcastisch. “Conclusie? Keep running.”

4.9 109 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Halalguy
Halalguy
2 maanden geleden

Allemaal gevaccineerd en daar kun je rustig van uit gaan dat dat zo is

Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Te veel boosters?

Leinad
Leinad
2 maanden geleden

Het kan natuurlijk toeval zijn maar dat de krantekop er meteem “kan gebeuren” bij zet laat je wel even nadenken waarom de krant zoiets zou schrijven. Krijgen we dat nu ook met auto ongelukken ? ” dit weekend 7 verkeersdoden in Breda, kan gebeuren”

Linda
Linda
2 maanden geleden

Misschien hun booster nog niet genomen🤔

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

92
0
We lezen graag je reactie!x