Homepagina » Binnenland » Je moet heel goed kunnen liegen, dat hoort erbij. Zo draaien politici de burgers een rad voor ogen
Je moet heel goed kunnen liegen, dat hoort erbij. Zo draaien politici de burgers een rad voor ogen

Je moet heel goed kunnen liegen, dat hoort erbij. Zo draaien politici de burgers een rad voor ogen

Politici en de waarheid lijken nogal een moeizame relatie met elkaar te hebben. Niet voor niets prijken politici in onderzoeken naar betrouwbaarheid bovenaan de rij van minst vertrouwde beroepen.

Ger Koopmans, nu gedeputeerde in Limburg en tussen 2002 en 2012 Tweede Kamerlid, zei ooit over zijn beroep: “Je moet heel goed kunnen liegen. Dat hoort erbij.”

Piet Hein Donner ontkende in 2011 in alle toonaarden dat hij in beeld was om vicepresident van de Raad van State te worden. Hij sprak van ‘baarlijke nonsens’. Het jaar erop kreeg hij de functie.

Geen

VVD-leider Mark Rutte beloofde in de verkiezingscampagne van 2012 dat elke werkende Nederlander er 1000 euro bij zou krijgen, dat aan de hypotheekrenteaftrek niet gemorreld zou worden en dat er ‘geen cent meer’ naar Griekenland zou gaan.

Geen van de drie beloften loste hij in. Toch werd zijn VVD bij de afgelopen verkiezingen weer de grootste.

Ook door mij

En vicepremier en minister van Landbouw Carola Schouten (CU) zei in Trouw: “Er ligt een grijs gebied tussen liegen en de waarheid niet helemaal recht doen, en ik merk dat in de politiek die ruimte behoorlijk wordt benut. Ook door mij, natuurlijk.”

Politieke leugens kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Nadat de Amerikaanse president George W. Bush beweerde dat Saddam Hoessein beschikte over massavernietigingswapens en banden onderhield met terroristen volgde een slepende oorlog met Irak.

Leugenaar

Na die oorlog werden de massavernietigingswapens niet gevonden.

De Amerikaanse cartoonist Harvey Kurtzmann zei: “Een politicus spreekt alleen maar de waarheid als hij een andere politicus een leugenaar noemt.”

Heb jij voorbeelden van liegende politici? Laat het weten in een reactie.

Foto: Tm Wikimedia Commons

[RD]


Vind je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Geweldig……”ken jij voorbeelden van liegende politici”

  Ja die heb ik maar ik weet zeker dat ik de ruimte niet heb om deze allemaal hier te benoemen en dat wordt op een gegeven moment ook nog eens behoorlijk saai echter een van de allermooiste (maar vooral erg domme) uitspraken van een politicus is voor wat mij betreft toch wel met afstand die van gekke Ivo, u weet wel, die dikke brombeer en vroegere burgemeester van Rotjeknorrrrrr, ja die ja, Ivo Opstelten inzake het onderzoek naar zijn holmaatje Joris Demmink toen hij tegen een verslaggever zei, komt ie……: “een minister liegt nooit”!!!!!!!!!!!
  Deze heb ik zeker 10x in de herhaling gezet want DAT kon ik nu echt niet geloven en ik vond dit dan ook een gigaleugen van deze…..,nou ja, vul zelf maar in want ik kan dit heerschap absoluut niet serieus nemen!

  Gladiator

  18 likes
  • Wilders is maar een afleiding. Ze willen iemand anders aan de macht brengen! Hou je maar vast. We gaan moderne slaven worden. Ziekenfondst daarna energierekeningen omhoog. Boetes omhoog. Brandstofprijzen omhoog.
   Uitkijken met min. Koend.

   6 likes
  • Brombrombrom…euh….brombrombrom…euh…..bromblombrom…

   Die vond ik het leukste!

   3 likes
 2. Wat dacht je van:
  – die dikke Limburger die minister van Financiën werd: Wij krijgen alles wat we de Grieken hebben geleend terug
  – die sociaal hypocriet (eerst FNV, toen PvdA toen HHEEEEELLLLL ERG RIJK van Chinees geld) Kok met zijn kwartje “tijdelijke” accijns verhoging??

  16 likes
 3. ik snap mensen echt niet die denken dat er met stemmen iets gaat veranderen en die hele onzin serieus nemen die “mensen” verdienen tonnen aan het voor de gek houden van het volk.

  voor mij is dit gewoon absoluut onacceptabel alles eromheen.

  16 likes
 4. Als ik politici zie denk ik altijd: Zou ik een auto van hem kopen?
  Het antwoord luidt altijd steevast Nee.

  9 likes
 5. Liegen is nogal een ruim begrip. Misleiding en oplichting komt wat duidelijker en past volgens mij beter bij de politieke partijen die de afgelopen 20 jaar het voor het zeggen hebben gehad. En dan zal ik nog wel een paar oneerlijke praktijken vergeten zijn.

  14 likes
 6. Over het onderzoek naar het neerhalen van het MH-17 vliegtuig liegen ze dat het gedrukt staat . De onderste steen mag nooit naar boven komen . Die is nodig om de leugenstank uit de beerput af te dekken .

  11 likes
  • bijna alles was zwart afgebalkt in de rapporten van dat belachelijke naamdragende ” instituut ” JIT ”
   ZEGT alles.. hoe dom denken ze dat de mensen zijn nog in deze tijden met internet !??

   2 likes
 7. wat dacht je van de MH17 onderste steen boven nou die steen komt nooit boven of de verkeerde worden veroordeeld.
  wat dacht je van dat iedere burger er op vooruit gaat bruto ja maar de rest kan je raden.
  wat ik niet snap is dat gekozenen ook afgezet kunnen worden door de burger en waarom gebeurd dit niet?
  ik zal het voortouw nemen RUTTE WEG WEZEN EN WEL DIRECT.

  12 likes
 8. Als je de leugen maar vaak genoeg herhaald ga je hem zelf geloven, kijk naar de grijns van Rutte, met zijn glimmende hoofd en het haar netjes in een scheiding… Helaas is het gros van de mensen zo gebrainwashed dat ze de leugens voor zoete koek nemen.

  11 likes
 9. Heb jij voorbeelden van liegende politici?
  Natuurlijk voorbeelden genoeg.
  Wat denk je van de spaarrente !!! Die staat volgens premier Rutte op 2,9% tot zelfs 5,4%, terwijl de Jan met de Pet in werkelijkheid nauwelijks meer krijgt dan 0%.
  Wat denk je van het woningforfait !!! Als je keurig je huis afbetaald hebt dan kan je volgens premier Rutte geld generen uit de stenen van je afbetaalde huis. En over deze extra inkomsten die je uit je afbetaalde huis krijgt moet je dan weer belasting betalen. Hij verteld er alleen niet bij hoe je met je huis geld kan verdienen om aan het woningforfait te komen.
  Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden, maar de bovenstaande voorbeelden zijn voor veel mensen toch wel heel herkenbaar.

  11 likes
 10. We gaan er allemaal op vooruit, stratenmakers hoeven niet tot hun 67ste door, H keizer is integer, ik ben een premier voor ALLE nederlanders, de onderste steen komt boven, wiet is troep (maar wel zelf verbouwen), zorg is goed geregeld, onze onderzoeken zijn onafhankelijk gedaan en dus te vertrouwen…
  We hebben te maken met een narcist die zijn eigen leugens wil geloven en dat van ons ook eist.

  11 likes
 11. Als we met z’n allen zouden besluiten om NOOIT meer te gaan stemmen, dan pas kunnen we zien hoe er in DenHaag gerotzooid wordt.Reken maar dat Rutte weer 33 zetels bemachtigd. Dan zal de corruptie duidelijk worden !

  11 likes
 12. Er wordt weer veel gepraat, bewezen en gesuggereerd door werkend Nederland.
  Echter politici, farmacie en multinationals worden pas ongerust als dat niet meer gebeurd.
  Wellicht gaan u en ik de werkende mens voor een salaris dat aan het einde van de maand op of bijna op is.
  Nadenken en begrijpen dat wij u en ik de slaven zijn van NV Nederland.
  De vraag is alleen wanneer.

  10 likes
 13. Politici zijn satanisten, satan liegt ook altijd.

  10 likes
 14. Anton Geesink, onze wereldberoemde judoka uit de vorige eeuw deed de uitspraak: Als je politiek wil bedrijven moet je enigszins criminele inslag hebben.
  Dat klopt dus. Hem werd het niet in dank afgenomen maar dat het klopt wordt steeds weer bewezen.
  Eigenlijk stemmen we dus op geboefte en iedereen trapt er steeds weer in en natuurlijk komt het niet uit dat het gepeupel zich via referenda uitspreekt dus draaien we dat de nek om.

  7 likes
 15. En zou die Executive Order van Trump waar zijn? Waarbij corrupte mensen hun spullen zal worden afgepakt?

  https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/executive-order-blocking-property-persons-involved-serious-human-rights-abuse-corruption/

  4 likes
 16. Mensen die ( m o e t e n ) liegen moeten ALLES onthouden.. dat is al een taak op zich
  wat er allemaal ” beloofd ” is is in principe de leugen, zodat ze eindeloos blijven liegen en grenzeloos onbeschaamd hun geld verdienen, zo zie ik het in ieder geval
  Die 1000 euro was een hele smerige zet, zo ook de euro dukaten en zooooo veel meer, de mh17 en de andere vieze praktijken ( nu ook op rare manier Karhof opeens dood ..) de bonnetjes, de pedozaak, marianne vaatstra, romey en nog een meisje, steeds weer opnieuw gooien ze er een schep boven op zodat de onderste steen nooit boven KAN komen, het is allemaal geprogrammeerd in die lui wat ze moeten doen/ zeggen/ liegen voor het geld wat ze vangen en hun ego trip die ze maken.. ziek ziek ziek
  ik geloof dat ons land echt naar de kloten is, wie is er opgevoed met de leuze : ” we leven in een ” democratisch ” land? Schone schijn bedriegt.. blijkt

  Er zijn volgens mij maar een paar politici die NIET liegen en de waarheid glashard en helder verwoorden durven maar geframed worden! Maar goed, het maakt allemaal niet uit, het is helaas al te laat, Pim schreef ooit De Puinhopen van Paars .. hij is niet voor niks omgebracht omdat hij juist de leugens wilde stoppen en op een eerlijke manier zijn drijfveren toonde

  Pfff… ik stop met al die politiek, want we worden alleen maar zieker en zieker van dit gespuis in den haag met a : de verbouwing van 5 jaar, de verbouwing van het paleis van 53 miljoen, het serviesje van maxima, de belachelijke afscheidsparty’s die WIJ betalen als burger !!
  Maar wie weet…. laat rutte opeens een grote scheet.. voor mij mag hij opdonderen met zijn eeuwige neplach en grijns en zijn GAVE bedoelingen

  7 likes
 17. Wat dacht je van Zalm die destijds maar bleef beweren dat door invoering van Euro de prijzen niet waren gestegen.

  4 likes
  • zalm… die vette vis die zo gezond is voor je bloedvaten.. vreet hem rauw !

   griezelig meelopertje ook, zo als alllen die daar op een blauw stuk plastic ( of is het leer …??) met hun reet zitten te broeien op ons zuurverdiende geld..
   de euro.. de munt van de Bezetting en de stijging van mensen die met keihard werken hun zaak naar de kloten hebben zien gaan, dat is de opzet geweest om die klote munt in te voeren, meer niet en niets minder

   3 likes
 18. De gehele politiek is 1 grote leugenfabriek!! Het erge wat ik daaraan vind is dat die mensen ook een klein bewustzijn hebben dus niet groter als die van ons.

  5 likes
 19. We houden jullie in het oog.

  5 likes
 20. Ik smeer nog wat extra vaseline op mijn reet, om nog harder genaaid te worden door de politici. En weet je, ik vind het nog lekker ook !

  Met vriendelijke BEEEEEEEEEEEEEEEH, een schaap !

  4 likes
 21. Mh17 het lijkt er op dat oekrainse nationalisten het gedaan hebben in samenspraak met de navo. En dat ze rusland en loegansk seperatisten de schuld geven en dat dit stil gehouden moet worden omdat er mijarden uit oekraine geparkeerd staan op de zuid as. En de eu wil oekraine erbij hebben om de enorme schulden berg verder te kunnen verdelen.

  4 likes
 22. Deze is ook echt goed, Burgermeester van Den Haag mev. Krikke.

  Begin dit jaar wordt het land opgeschrikt door een heel onlogische benoeming. Mevrouw Pauline Krikke wordt benoemd tot burgemeester van Den Haag.

  Pauline Krikke de voormalige burgemeester van Arnhem, werd ontslagen wegens INTIMIDATIE, directief gedrag en LUIHEID.
  Daarnaast werd ze verdacht van betrokkenheid bij DRUGSHANDEL.

  Met andere worden BURGERS zijn beter af zonder Burger Meester!!!

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=11893:witwasoperatie-voor-nieuwe-burgemeester-den-haag&catid=9:binnenland&Itemid=22

  3 likes
 23. De waarheid over de politici is erger dan hun leugens!

  Spoedprocedure

  Minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken heeft het wetsvoorstel daartoe maandag ingediend bij het belangrijkste adviesorgaan van kabinet en parlement, de Raad van State, en gevraagd om een spoedprocedure.

  De coalitiepartners hebben afgesproken het raadgevend referendum af te schaffen via een intrekkingswet.

  “Ik vind het niet goed om de suggestie te wekken dat mensen nog veel invloed hebben,” zei Ollongren.

  Ze wil wel betaald worden door de mensen, maar mensen moeten maar de leugens slikken. Hoe kan je als Democratische politica zo een uitspraak doen?

  Natuurlijk willen ze, referendum afschaven, want elke referendum tot op heden, was een NEE, tegen plannen van politici. Van EU tot Oekraine verdrag…altijd NEE. Afschaffen dan maar….

  Er komt trouwens nog een referendum aan: Doe mee, voor de LOL! De sleepwet! Lees meer op

  https://www.aivd.nl/

  3 likes
 24. als het loop als een kip. als het kakel als een kip. als het er uit ziet als een kip.is het voor mij een kip…………als er een meevaller is op gebied van geld. is het kijk dat krijgen jullie van vvd cda d66……en de rest. dat gebeurt meestal met de rechter hand kijk. kijk .kijk .dan moet je automatisch de linker hand in de gaten houden wand die zit gelijk in je kond zak te graaien

  2 likes
 25. Zij geven de voorzet, nu inkoppen en doorgeven.
  Link :https://www.youtube.com/watch?v=P9QzraxWbhM
  Live long and prosper
  Voyager

  1 likes
 26. Onder elke pet [Het uitoefenen van een beroep]zit een identificatie van gemaakte rol meestal gaat dat gepaard met schijn en heiligheid .
  Een gespeelde geleerde rol geleerd in de school van kennis gebaseerd op een schijn demo[n] creatie , dat word hun identiteit en de wereld is hun podium waarin ze dat tot uitvoering brengen vanuit onder hun pet
  schijn en heiligheid gaan altijd gepaard met list en bedrog.. waarheid kan daarin niet in bestaan list en bedrog viert er hoogtij in …

  1 likes
 27. Tegenwoordig noemen ze het jezelf verkopen. Wie zichzelf niet kan verkopen (niet kan liegen of overdrijven of bagatelliseren) die heeft een probleem, een heel groot probleem.

  0 likes
 28. Politici moeten beleid maken en het is niet verwonderlijk, dat in BELEID en DEBIEL dezelfde letters zitten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

politieagent

Ex-politieagent Abe slachtoffer van zinloos politiegeweld op Malieveld: ‘Dit moet echt stoppen!’

Voormalig politieagent en ondernemer Abe Dijkstra is ...

rutte

Het masker valt af. Bijna 90 procent Nederlanders: ‘Rutte heeft ons NIET goed door coronacrisis geloodst’

De VVD doet het erg goed in ...