Mens en Dier

Duitse gezondheidsminister: ‘Trump heeft gelijk met kritiek op WHO’

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

President Donald Trump heeft een punt met zijn kritiek op de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn gezegd in een interview met de Financial Times.

“De WHO moet hervormen,” zei hij. “We moeten achterhalen waar het geld precies naartoe gaat.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het VN-agentschap is te afhankelijk van bepaalde lidstaten en moet op de schop, stelde Spahn. “De organisatie is gevoelig voor beïnvloeding door individuele leden en moet minder afhankelijk worden van die landen.”

Niet helemaal opdoeken

De Duitse minister vindt het te ver gaan om de WHO helemaal op te doeken, aangezien armere landen niet zonder de organisatie kunnen. “Eerst moeten we de crisis het hoofd bieden. Daarna kunnen we praten over de WHO.”

Hij deed zijn uitspraken enkele dagen nadat Trump had gedreigd uit de WHO te stappen. Afgelopen maand zette de Amerikaanse president de financiering van het agentschap tijdelijk stop.

Prominent figuur

Spahn is niet zomaar iemand. Hij is een prominent figuur binnen de CDU van Angela Merkel en al vaak getipt als haar opvolger.

In sommige Duitse media werd hij bekritiseerd vanwege zijn uitspraken over de coronapandemie. Zo zei hij in januari op de Duitse tv dat de symptomen van Covid-19 milder zijn dan die van de griep.

[FT]

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gladiator
Gladiator
3 jaren geleden

Deze beste topcrimineel voelt zo langzamerhand de bui al hangen…….enkele weken geleden deed ditzelfde jongetje, eigenlijk een “Bankkaufmann”, de wel zeer spraakmakende uitspraak dat het Duitse volk de mensen welke deze beslissingen hadden gemaakt inzake deze “lockdown en alle daarbij horende maatregelen op dat moment”, (hem dus en de andere Duitse Bondsdag idioten) het hun niet kwalijk moesten nemen als ze hier en daar een “foutje hadden gemaakt” en de zaken dus niet goed beoordeeld hadden…….met als gevolg de totale Duitse economie met een rotvaart tegen de muur en welke absoluut niet meer goed te krijgen is met als aantoonbaar bijkomend gevolg een veelvoud meer doden in andere sferen zoals hart- en vaat patiënten en kankerpatiënten enz enz welke niet in ziekenhuizen geholpen konden worden en reeds zijn overleden!

Mijn opmerking hierbij is nog deze dat ik de grootste mate van schuld deponeer bij de MSM welke wereldwijd totaal gelijkgeschakeld is!!

Wat hier gebeurd is te gek voor woorden en ik kan nog steeds niet geloven dat er om ons heen zoveel mensen rondlopen welke compleet comateus zijn!!
Er wordt in ons land alsmede in Duitsland nog steeds meer waarde gehecht aan de uitspraken van veterinair artsen dan aan de wereld top elite van virologen!!!

Gegroet,

Gladiator

Rob
Rob
3 jaren geleden

Klinkt als retoriek. Opvolger van Merkel zegt al genoeg. Mooie praatjes zijn alleen bedoeld om het volk te winnen maar het zit hem nog steeds in de daden. Dat wordt hier in Nederland ook al decennia gezegd. Wat heeft die gezondheidsminister voor het Duitse volk gedaan? In de huidige wereld gaat het niet om gezondheid maar om macht en geld. De hele zorg sector draait op ziekte. Als de mens werkelijk gezond zou zijn dan zou het hele huidige zorg systeem waarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dan stort het helemaal in want dan valt er niets meer aan het menselijk lichaam te verdienen.

Lisette
Lisette
3 jaren geleden

De VN en haar tentakels is al sinds jaar en daar een zooitje….maar men bleef aan struisvogel politiek doen…..Donald Trump love him or hate him heeft als enige de stinkende communistische beerput in Amerika die de mensheid naar de verdoemenis helpt open gemaakt…corona moest Trump de das om doen, maar zoals het altijd gaat wie een kuil voor een ander graaft valt er meestal zelf in…..de deep state criminelen gaan allemaal met de billen bloot.

Joris
Joris
3 jaren geleden

Jens Spahn (Duitse minister en lobbyist)

Angela Merkel wil haar partijcriticus Jens Spahn als minister van Volksgezondheid opnemen in het kabinet van een mogelijke grootse coalitie. De vangst: al jaren geleden verdiende Spahn lobby voor de medische en farmaceutische sector.

Jaren Spahn wordt al jaren beschouwd als een potentiële kandidaat voor de functie van minister van Volksgezondheid, nu zou hij het moeten worden. Angela Merkel riep verrassend genoeg haar partijrecensent op in het kabinet voor een grootse coalitie met de SPD. Maar Spahn neemt het werk niet onbelemmerd over. Als lid van de Bondsdag verdiende hij lobbywerk voor de gezondheidsindustrie – zonder de extra inkomsten openbaar te maken.

Discrete bedrijfsconstructie
Vijf jaar geleden onthulde het nieuwsmagazine Focus een discrete bedrijfsconstructie: in 2006 vormde Spahn volgens het rapport een vereniging voor burgerrechten met lobbyisten die eigenaar was van het agentschap Politas, dat klanten in de medische en farmaceutische sector adviseerde. En volgens “Focus” met goede contacten met de Bundestag campagne: “Of het nu gaat om een hoorzitting, een achtergrondgesprek of een plenair debat, wij zijn er voor u.”

https://www.t-online.de/nachrichten/deutschland/parteien/id_83295652/kuenftiger-minister-jens-spahn-verdiente-an-lobbyarbeit.html

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x