Buitenland

Dit is de elite die de Amerikaanse politiek beheerst: 158 families betalen de presidentsverkiezingen

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds het Watergateschandaal is het niet meer voorgekomen dat zo’n kleine groep mensen zo’n grote invloed heeft op de Amerikaanse politiek. Dat schrijft de New York Times.

Rijke Amerikanen hebben in de eerste fase van de verkiezingscampagne liefst 176 miljoen dollar gedoneerd. Het geld is bijeengebracht door slechts 158 families. De krant heeft uitgezocht welke Amerikaanse families de presidentskandidaten sponsoren. In de lijst vinden we onder meer hedgefondsinvesteerder George Soros en zijn zoon Jonathan terug.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ze beheren hedgefondsen in New York, oliebedrijven in Texas en maakten blockbusters in Hollywood. Opvallend is dat een deel van de sponsoren buiten de VS is geboren, in landen als Cuba, Rusland, Pakistan, India en Israël.

Privé-eiland met beveiligingsmacht

De 158 families droegen tot 30 juni ieder 250.000 dollar of meer bij. Nog eens 200 families gaven meer dan 100.000 dollar. De meerderheid van de families steunt de Republikeinen. Net als de meeste ultrarijken, leeft deze elite een teruggetrokken bestaan. Slechts weinigen willen hun donatie toelichten. Bovendien zijn de meeste donaties gedaan via bedrijven of brievenbusfirma’s.

De meeste families zijn geconcentreerd rond slechts negen steden. Velen zijn buren van elkaar, wonen in wijken als Bel Air en Brentwood in Los Angeles; River Oaks in Houston of Indian Creek (foto), een privé-eiland bij Miami met een beveiligingsmacht, slechts 35 huizen en een golfbaan met 18 holes.

In Houston wonen acht verschillende donerende families vlak bij elkaar:

De familie Hildebrand – 250.000 dollar
De familie Nau – 500.000 dollar
De familie Sarofim – 530.000 dollar
De familie Flores – 250.000 dollar
De familie McNair – 2 miljoen dollar
De familie Ansary – 2 miljoen dollar
De familie Kinder – 2 miljoen dollar
De familie Krohn – 250.000 dollar

Meer dan 50 leden van deze families staan in de Forbes 400. Hedgefondsmiljardair Kenneth C. Griffin uit Chicago verdient bijvoorbeeld 68,5 miljoen dollar per maand. Hij heeft 300.000 dollar gedoneerd aan Republikeinse presidentskandidaten. “Deze families zijn buitengewoon succesvol en worden gebruikt om bergen te verzetten,” aldus oud-congreslid David McCurdy.

Top 3

De drie families die de grootste donaties hebben gedaan zijn de familie Wilks uit Texas; de familie Mercer uit New York, onder leiding van hedgefondsinvesteerder Robert Mercer; en Toby Neugebauer, een investeerder uit Texas.

Een kleine 30 families zijn betrokken bij de seminars die twee keer per jaar worden georganiseerd door de beruchte gebroeders Koch. Het gaat onder meer om de familie Deason, Charles Schwab en Karen Buchwald Wright.

[New York Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x