CoronaMens en Dier

Kuipers heeft er gewoon voor gekozen de geldigheidsduur van de coronapas te verkorten en dat is het dan

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Meer dan 500.000 Nederlanders zullen hun coronapas begin februari verliezen omdat ze niet op tijd een boosterprik hebben gehaald, schat zorgminister Ernst Kuipers in. Maximaal 540.000 mensen krijgen te maken met een coronatoegangsbewijs dat op basis van vaccinatie vervalt, schrijft Kuipers.

Op de vraag waarom hij ervoor heeft gekozen om de Nederlandse geldigheidsduur van de coronatoegangspas aan te passen, antwoordt de minister: “Een wetenschappelijke onderbouwing voor een exacte geldigheidstermijn is niet te geven, maar hoe langer de primaire vaccinatieserie geleden is, hoe lager de effectiviteit tegen ziekenhuisopname, infectie en besmettelijkheid.”

Hij licht toe dat de Europese Commissie in overleg met de lidstaten gekozen heeft voor een geldigheidsduur van de primaire vaccinatieserie van 270 dagen, opgebouwd uit 180 dagen primaire geldigheid plus 90 dagen om de boostervaccinatie te regelen.

Drie argumenten

Kamerlid Fleur Agema (PVV) confronteert Kuipers met een drietal wetenschappelijke argumenten tegen het coronatoegangsbewijs. Uit onderzoek van bloedbank Sanquin blijkt dat de daling van antistoffen in het bloed bij gevaccineerden sterker is dan bij bloeddonors die geïnfecteerd zijn geweest.

Daarnaast heeft Pfizer twijfels bij meer dan één vaccinatie per jaar. Ten derde wijst het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een vierde prik af. Waarom gaat Kuipers dan tóch door met de coronatoegangsbewijzen en beperkt hij nog steeds de geldigheidsduur?

De minister: “Het beperken van de geldigheidsduur van de coronatoegangsbewijzen zorgt voor een verdere risicoreductie tegen ziekenhuisopname en transmissie. Tevens zal de inzet met deze aanpassing een groter effect hebben op de verspreiding van het virus en individuele risico’s verkleinen.”

Kuipers is onderdeel van het probleem

“De inhoud doet er ook voor de nieuwe minister van VWS niet toe,” verzucht Agema. “Hij heeft er gewoon voor gekozen de geldigheidsduur van de vaccinatie- en herstelbewijzen te verkorten en dat is het dan.”

Columniste Marianne Zwagerman voegt toe: “Alleen een verse minister had de tunnelvisie op VWS kunnen slopen. Kuipers is onderdeel van het probleem.”

4.8 102 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Clown Bassie
Clown Bassie
1 jaar geleden

Schedeltje l*lt maar wat.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
1 jaar geleden

Laat het maar 0 dagen worden. Alleen idioten propageren zo’n fascistische pas en nemen er een. Kunnen ze er fotootjes van maken en op facebook zetten en aan ome Ruttler en de andere gekken laten zien hoe ze deugen.

rop
rop
1 jaar geleden

Laat die Man toch een Toupetje nemen ,krijgt ie misschien meer Verstand.

André Willemse
André Willemse
1 jaar geleden

Wat hij ook zegt, weiger de booster en de QR code. Niemand kan je dwingen!!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

168
0
We lezen graag je reactie!x