Binnenland

Dit is een extreem vrijheidsberovende wet en niemand weet waarom hij nu ingevoerd is

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

De regering kondigde vorige week het staatsnoodrecht af, waardoor gemeenten verplicht zijn om vluchtelingen op te vangen. Met deze noodwet kunnen ook panden worden gevorderd, maar dat is volgens staatssecretaris Eric van der Burg ‘voorlopig niet nodig’.

Columnist Marianne Zwagerman vindt dat mensen veel te lauw reageren op de noodwet. “Met deze wet kregen we ook een niet werkende, onnodige avondklok. Dit is een extreem vrijheidsberovende wet en niemand weet waarom hij nu ingevoerd is,” twittert ze.

Doodenge uitleg van deze wet

Ze wijst erop dat je met deze wet uit je huis gezet kunt worden. Eigenlijk is de wet bedoeld voor oorlog en hele erge crisissituaties zoals de Watersnoodramp, weet Zwagerman.

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs merkt op dat de wet in 1952 is ingevoerd om gebieden of huizen te kunnen ontruimen in het geval van een (dreigende) ramp. Als elke (humanitaire) ramp waar ook ter wereld hier straks dus onder valt, dan zijn we vogelvrij. Doodenge uitleg van deze wet, aldus Sluijs.

Zo weinig ophef

Hugo staat aan de deur en zegt: u moet hier weg want dit huis hebben we nodig voor andere dingen, ‘staat vrijwel letterlijk in de wettekst’. “Hugo de Jonge staat er niet letterlijk in, maar de rest wel,” zei Zwagerman in het radioprogramma Op z’n Kop. Ze begrijpt niet dat er zo weinig ophef is over de wet.

Ze vraagt zich daarnaast af waarom al die lege kantoorpanden die dan gevorderd zouden worden niet allang omgebouwd zijn voor al die twintigers die niks kunnen vinden. “Mensen die nu anti-kraak wonen, moeten hun huis uit omdat daar Oekraïners in moeten.”

“Eén ding weet je zeker: waar gaat Hugo de Jonge niet aanbellen? Bij de pandjesprins,” zei Zwagerman.

4.9 117 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
127 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sherma
Sherma
9 maanden geleden

Je zou denken dat de roverheid ergens een vijand ziet. Wie kan dat zijn? Het volk?? Worden ze niet graag op de vingers getikt, de 1115 die op twitter blijven benoemd worden?

André
André
9 maanden geleden

Mensen zijn moe geslagen

Alice
Alice
9 maanden geleden

Daarom is die nietsontziende engnek aangebleven. Een reptiel wat over lijken gaat en nu op een ander departement doorgaat met zijn slopershamer. Hoe lang nog??

Dobby
Dobby
9 maanden geleden

Wanneer gaan we nou eens massaal opstaan tegen deze noodwetten’???
Ze leiden ons linea recta een dictatuur in.
Er is ´slechts’ sprake van kunstmatig gecreëerde nood en crisis….
Laten we dit echt nou allemaal over onze kant gaan?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

127
0
We lezen graag je reactie!x