Buitenland

Deense Oekraïneganger onthult: ‘Russische krijgsgevangenen worden geëxecuteerd in Oekraïne’

Help door deze info met anderen op je socials te delen!

Volgens een Deense militair in Oekraïne doodt het Oekraïense leger gevangengenomen Russen, wat in strijd is met het oorlogsrecht. De militair, Jonas, is afgereisd naar Oekraïne en heeft zich daar aangesloten bij het leger.

“Er worden mensen vermoord,” zei Jonas tegen de Deense zender TV 2, die heeft bevestigd dat hij in Oekraïne is en deel uitmaakt van het Oekraïense leger.

De militair zei dat hij met een aantal gevangengenomen Russische soldaten heeft gesproken toen ze nog leefden. Zo sprak hij met een amper 18-jarige Rus die zei dat hij in Rusland werkzaam was als computerprogrammeur. “De volgende ochtend werd hij begraven,” zei Jonas.

Afslachten als varkens

TV 2 wijst erop dat het Commando speciale operaties van de Oekraïense krijgsmacht begin maart liet weten dat zij niet langer genade zou tonen, maar iedereen die bijdraagt aan het bombarderen van burgers zou ‘afslachten als varkens’.

Krijgsgevangenen zijn officieel beschermde personen. Het is niet toegestaan om executies uit te voeren zonder proces. Een krijgsgevangene kan in principe voor de rechter worden gebracht en ter dood worden veroordeeld, maar de doodstraf is in vrijwel alle Europese landen afgeschaft.

Op het moment dat soldaten de wapens hebben neergelegd en gevangen zijn genomen, moeten ze volgens het internationaal recht worden gespaard.

Geverifieerd

Eerder publiceerden de Oekraïners foto’s van Russische krijgsgevangenen, wat ook in strijd is met het oorlogsrecht. Eind vorige maand zorgde een filmpje waarin Russische soldaten door Oekraïense troepen in hun knieën worden geschoten voor opschudding.

Er circuleren ook beelden waarop Russische soldaten door het hoofd worden geschoten nadat ze gevangen zijn genomen. De beelden zijn geverifieerd door de New York Times.

4.8 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
65 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 maanden geleden

Geachte heer T.H.P. Baudet,

Naar het zich nu voorlopig laat aanzien is de NAVO betrokken geweest bij de moord op 5000+ Burgers in Marioepol, er komen vanuit Militaire Bronnen erg veel geluiden binnen dat o.a. Amerikanen, Engelsen, Duitsers, Fransen & Zweden, zich bevinden in een “Ketel” in het Azovstal-Industriegebied…Onbevestigde militaire bronnen maken tevens melding van de Arrestatie van een Amerikaanse Luitenant-Generaal…Als dit waar blijkt te zijn bevind de NAVO zich in a very, very dééép pile of shit…..

https://zaplog.pro/post/29978/operatie-denazificatie-part-iii

Zelf ook nog leuke of interessante feiten of wetenswaardigheden te melden aan alle Tweede Kamerleden der Staten Generaal 
mail dan nu gratis naar:

https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/alle_kamerleden

Met vriendelijke groet M. Hugens

Marianna
Marianna
2 maanden geleden

de moordenaars hebben het publiek mee

Anne
Anne
2 maanden geleden

Het is gewoon moord en maar achter die zelensky aan lopen. Ik vetrouw die vent voor geen meter.

Burgerstem
Burgerstem
2 maanden geleden

En dit zijn de ‘mensen’ die Europa beschermt, hen geld en munitie stuurt. Dit artikel zal helaas de grenzen van de NOS niet bereiken

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

65
0
We lezen graag je reactie!x