Buitenland

Deense Oekraïneganger onthult: ‘Russische krijgsgevangenen worden geëxecuteerd in Oekraïne’

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

Volgens een Deense militair in Oekraïne doodt het Oekraïense leger gevangengenomen Russen, wat in strijd is met het oorlogsrecht. De militair, Jonas, is afgereisd naar Oekraïne en heeft zich daar aangesloten bij het leger.

“Er worden mensen vermoord,” zei Jonas tegen de Deense zender TV 2, die heeft bevestigd dat hij in Oekraïne is en deel uitmaakt van het Oekraïense leger.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De militair zei dat hij met een aantal gevangengenomen Russische soldaten heeft gesproken toen ze nog leefden. Zo sprak hij met een amper 18-jarige Rus die zei dat hij in Rusland werkzaam was als computerprogrammeur. “De volgende ochtend werd hij begraven,” zei Jonas.

Afslachten als varkens

TV 2 wijst erop dat het Commando speciale operaties van de Oekraïense krijgsmacht begin maart liet weten dat zij niet langer genade zou tonen, maar iedereen die bijdraagt aan het bombarderen van burgers zou ‘afslachten als varkens’.

Krijgsgevangenen zijn officieel beschermde personen. Het is niet toegestaan om executies uit te voeren zonder proces. Een krijgsgevangene kan in principe voor de rechter worden gebracht en ter dood worden veroordeeld, maar de doodstraf is in vrijwel alle Europese landen afgeschaft.

Op het moment dat soldaten de wapens hebben neergelegd en gevangen zijn genomen, moeten ze volgens het internationaal recht worden gespaard.

Geverifieerd

Eerder publiceerden de Oekraïners foto’s van Russische krijgsgevangenen, wat ook in strijd is met het oorlogsrecht. Eind vorige maand zorgde een filmpje waarin Russische soldaten door Oekraïense troepen in hun knieën worden geschoten voor opschudding.

Er circuleren ook beelden waarop Russische soldaten door het hoofd worden geschoten nadat ze gevangen zijn genomen. De beelden zijn geverifieerd door de New York Times.

4.8 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Geachte heer T.H.P. Baudet,

Naar het zich nu voorlopig laat aanzien is de NAVO betrokken geweest bij de moord op 5000+ Burgers in Marioepol, er komen vanuit Militaire Bronnen erg veel geluiden binnen dat o.a. Amerikanen, Engelsen, Duitsers, Fransen & Zweden, zich bevinden in een “Ketel” in het Azovstal-Industriegebied…Onbevestigde militaire bronnen maken tevens melding van de Arrestatie van een Amerikaanse Luitenant-Generaal…Als dit waar blijkt te zijn bevind de NAVO zich in a very, very dééép pile of shit…..

https://zaplog.pro/post/29978/operatie-denazificatie-part-iii

Zelf ook nog leuke of interessante feiten of wetenswaardigheden te melden aan alle Tweede Kamerleden der Staten Generaal 
mail dan nu gratis naar:

https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/alle_kamerleden

Met vriendelijke groet M. Hugens

Marianna
Marianna
2 jaren geleden

de moordenaars hebben het publiek mee

Burgerstem
Burgerstem
2 jaren geleden

En dit zijn de ‘mensen’ die Europa beschermt, hen geld en munitie stuurt. Dit artikel zal helaas de grenzen van de NOS niet bereiken

Frans Peeters
Frans Peeters
2 jaren geleden

En EU slaat zich op zijn borst om meer wapens te leveren aan Zelensky de vazal van de WEF in plaats democratisch overleg tussen Poutin en Biden de rest heeft toch niet te vertellen

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x