Gezondheid

Komkommers bestrijden kanker, hartziekte en meer

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wil je optimaal gezond blijven? Dan doe je er goed aan eens wat vaker komkommer te eten. Deze vrucht (dat lees je goed) heeft namelijk heel veel te bieden.

Komkommer werd zo’n 4000 jaar geleden voor het eerst gekweekt in het noorden van India. Zoals The Old Farmer’s Alamanac vermeldt, werden komkommers in het verleden vooral gebruikt als medicijn tegen vrijwel alles. Sinds kort raken ook veel moderne laboratoria steeds meer geïnteresseerd in de mogelijk geneeskrachtige eigenschappen ervan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoewel komkommers niet uitzonderlijk veel vitamines en mineralen bevatten, danken ze hun status van supervoedsel vooral aan het hoge gehalte aan fytochemicaliën zoals cucurbitacines, lignanen en flavonoïden.

Veel van deze stoffen helpen tegen kanker, ontstekingen, diabetes, bacteriën, schimmels en pijn. Daarnaast werken ze als antioxidant en helpen ze bij de genezing van wonden.

Kankerbestrijdende cucurbitacines

Wetenschappers hebben ontdekt dat cucurbitacines in het lichaam signaalpaden blokkeren die belangrijk zijn voor kankercellen. In 2010 verscheen een onderzoek in het Scientific World Journal waarin werd gesuggereerd dat deze stoffen in de toekomst mogelijk gebruikt gaan worden als kankermedicijn.

Uit een studie in het tijdschrift Cancer Research is bovendien gebleken dat cucurbitacine B de groei van alvleesklierkankercellen tegenhoudt. De onderzoekers merkten op dat de stoffen in landen als China en India al honderden jaren worden gebruikt als volksmedicijn.

Ziekteremmende lignanen

Lignanen zijn polyfenolen die vooral worden gevonden in kruisbloemige groenten zoals broccoli en kool. Recent onderzoek heeft aangetoond dat komkommers ook een goede bron van lignanen zijn.

De komkommer bevat drie soorten lignanen die geassocieerd worden met een lager risico op hart- en vaatziekten en diverse soorten kanker. Een studie uit 2010 in het blad Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases laat zien dat deze drie stoffen je hart beschermen.

Komkommers bestaan voor 96 procent uit water en zijn dus een ideale manier om gehydrateerd te blijven. Ze helpen ook tegen een verbrande huid door de zon en geven je een frisse adem.

[NaturalNews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Crazyeddy
Crazyeddy
7 jaren geleden

Oh fijn, nu zijn het ineens weer KOMKOMMERS die kommer en kwel kunnen opheffen… what is next on the list?!

rocinante
rocinante
7 jaren geleden

Zolang een komkommer bij mij in de buurt €0,69 kost, zal ik geen komkommers eten. Stelletje afzetters.

formidabele
formidabele
7 jaren geleden

De vrouwtjes zijn er gek op?
Kan misschien wel kloppen, leef tenminste nog?

trackback
Eindtijdsignalen en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x