CoronaBuitenland

Caroline van der Plas: hebben wij als Nederland nog invloed op coronabeleid na handtekening Kuipers onder WHO-verdrag?

Help door deze informatie met anderen op je social media te delen!

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft maandag een rondetafelgesprek gehouden over het coronabeleid op de langere termijn. Voor het rondetafelgesprek waren diverse deskundigen uitgenodigd.

Tijdens het gesprek stelde Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging een belangrijke vraag. Ze stelde die vraag namens een groep burgers die zich ontzettend veel zorgen maakt over de handtekening die wordt gezet door minister Kuipers bij de WHO.

Mensen zich af of Nederland nog zeggenschap heeft over het coronabeleid als de WHO een wereldwijde aanpak wil van de pandemie. “Hebben wij als Nederland nog wel invloed op het coronabeleid als er bij de WHO een pandemiebeleid wordt ontwikkeld?” vroeg Van der Plas.

Geen keuzevrijheid

“Dat is namelijk een zorg van veel mensen, dat wij niks meer te zeggen hebben,” lichtte het Kamerlid toe.

Xander Koolman, gezondheidseconoom aan de Vrije Universiteit Amsterdam, antwoordde dat de overheid infectieziektebestrijding moet bepalen en afdwingen. Die bestrijding houdt echter niet op bij de grens.

“Dus als wij van mening zijn dat de nieuwe variant bijzonder gevaarlijk is, dan moet hij worden ingedamd en dan is dat internationaal beleid,” vervolgde Koolman. “Daar heb je als land dan geen keuzevrijheid. Het is nogal een extreme situatie, maar anders werkt dat beleid niet.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Keihard weggegeven

In april schreef Kuipers hierover: “Als Nederland partij wordt bij een dergelijk pandemie-instrument dan kan het inderdaad zijn dat specifieke bepalingen na ratificatie van het instrument door het Nederlandse parlement, via aanpassing van Europese regelgeving direct of indirect hun werking zullen hebben in nationale wetgeving wanneer het maatregelen betreft waar een exclusieve EU-competentie voor geldt.”

Artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult reageert: “We worden straks keihard weggegeven, ondergeschikt aan de regels van de WHO als minister Kuipers dit verdrag gaat ondertekenen en hebben vervolgens als democratisch Nederland niets meer te vertellen. Ook dat was zogenaamd wappietaal.”

5 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Einde van keuzes maken
Einde van keuzes maken
1 jaar geleden

Op moment van tekenen zijn we de klos echter klos dwang en ader gevaarlijk beleid zijn ze niet bang voor tot aan je voedsel en of je huis uit mag of je überhaupt nog een huis hebt of op straat staat …een ramp

Jaco
Jaco
1 jaar geleden

En dan nog zal ik nooooooooit erin meegaan! Vecht me dood.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Caroline van der Plas stelt de vraag: “Hebben wij straks, na het ondertekenen van Ernst Kuipers van het pandemieverdrag van de WHO, nog wel wat te vertellen?”

IK weet het antwoord wel hoor. Helemaal niets, maar dan ook helemaal niets!

Maar als ik kijk naar HOE het de afgelopen TIEN JAAR is gegaan met de verschillende, of eigenlijk niet eens zoveel verschillende kabinetten Rutte, dan is het volgens mij zó, dat de Tweede Kamer sowieso al lang niets meer te vertellen heeft.

Als wij even héél kort terugkijken naar de laatste keer, dat het kabinet gevallen is, nota bene dankzij de Toeslagenaffaire, dan zie je dat, in plaats van dat Mark Rutte met pek en veren weggejaagd is om NOOIT meer terug te komen, het compleet anders is gegaan.

Mark heeft zich toen in die demissionaire periode nog laten ontvallen, dat HIJ, als demissionair minister president, alleen maar méér macht had gekregen.

Na een lange onderhandelingsperiode kwam dezelfde Mark, als een duveltje uit de doos, opnieuw op het toneel. Ditmaal vergezeld door de überheks Sigrid Kaag.

Wij zijn er dus absoluut niets mee opgeschoten. En die arme ouders van die verdwenen kinderen helemaal niets.

Ik denk zelf, dat wij (helaas) moeten vaststellen, dat wij al jarenlang geregeerd worden door het ongekozen World Economic Forum. Je zou het óók zó kunnen brengen: zonder dat ons volk officieel de oorlog is verklaard, zijn wij toch stiekem bezet door een vreemde mogendheid.

Korte tijd geleden werd er gesproken over een nieuwe golf, die waarschijnlijk in de herfst zou komen. Ik vraag mij dan altijd af: HOE weten zij dat nu al? Dat kan natuurlijk alleen maar, als zij daar zelf verantwoordelijk zijn met hun manipulatieve gedrag.

Maar…. nu wordt al bekend, dat wij deze zomer alweer getrakteerd gaan worden op de zoveelste golf.

Voor MIJ is duidelijk, dat dat niets te maken heeft met weer een griepvariant, maar alles met de schade van de experimentele gentechinjecties.

Op deze manier wordt het gros van de mensen om de tuin geleid en verleid om dan maar wéér een prik te halen.

Eén ding is zeker: ONZE rug moet steeds sterker worden!

Martijn
Martijn
1 jaar geleden

Natuurlijk hebben we invloed gewoon niet luisteren naar die domme leugenaars. Best simpel eigenlijk

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x