Buitenland

Pacifist pur sang Sjoerd Sjoerdsma (D66): de beste kans op vrede is meer wapens naar Oekraïne

Help ons door dit artikel met anderen op je social media te delen!

Maandag hebben Tweede Kamerleden een bezoek gebracht aan de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het is de eerste keer dat Nederlandse volksvertegenwoordigers in het oorlogsgebied zijn geweest. De delegatie bestond uit Ruben Brekelmans (VVD), Rudmer Heerema (VVD), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Agnes Mulder (CDA) en Kati Piri (PvdA).

Om veiligheidsredenen is het bezoek geheim gehouden. De Kamerleden spraken met de procureur-generaal en de staf van president Zelenski. Die vroegen de delegatie om meer wapens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Ons bezoek aan Oekraïne maakte diepe indruk. Grootste zorg is nu of westerse wapens op tijd aankomen. Daar moeten we ons maximaal voor inspannen!” schreef Brekelmans na het werkbezoek.

Orwelliaanse ‘logica’

Sjoerdsma, die de reactiemogelijkheid onder zijn tweets heeft uitgeschakeld, twitterde: “Indrukwekkende reis naar Oekraïne. De conclusie? De beste kans op vrede is meer wapens naar Oekraïne. F-16’s zijn hard nodig. Laten we vast beginnen met trainen zodat ze inzetbaar zijn wanneer het besluit valt.”

Het D66-Kamerlid krijgt veel kritiek. “Heer Sjoerdsma, George Orwell schreef ‘1948’ als waarschuwing. Niet als handleiding. ‘Meer wapens’ en ‘vrede’ in één zin is Orwelliaanse ‘logica’,” reageert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

Oorlogszucht stijgt naar nieuwe hoogten

Oud-Statenlid Eelco van Hoecke stelt: “Kunnen Ruben Brekelmans en Sjoerd oorlogshitser Sjoerdsma wat mij betreft meteen doorreizen naar het front!”

“De oorlogszucht van D66’er Sjoerd Sjoerdsma stijgt weer naar nieuwe hoogten. Kan iemand mij uitleggen hoe het sturen van meer wapens en F-16’s (inclusief bemanning) helpt om vrede te krijgen?” vraagt Annelies Strikkers.

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jojo
Jojo
1 jaar geleden

ploert! en nog een domme ook!

Bob Dylan
Bob Dylan
1 jaar geleden

Damn you masters of war
You’ve build the big guns
You’ve build the death planes
You’ve build all them bombs

You hide behind walls
You hide behind desks
We just want you to know we can see through your masks

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
1 jaar geleden

Onderhandelingen omtrent vrede worden schijnbaar steeds getorpedeerd door de VS(Redacted-YT/Rumble).Het westen wil geen vrede,gezien alle grondstoffen en vruchtbare bodem in Ukronaziland

maikel
maikel
1 jaar geleden

Wat een kansloze gast is die Tjeerd Sjoerdsma. Voor het eind van het jaar zijn daar ook soldaten. Mark my words..

Trouwens: het is 1984 😉

(jaja ik weet het: betweter)

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x