Blog

Dit maakt het voor particulieren belangrijk om zich goed te verzekeren

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de basis is uitsluitend de zorgverzekering verplicht voor Nederlandse volwassenen. Met deze verzekering voorkom je dat je de kosten voor een medische ingreep of medicijnen zelf moet vergoeden. Het zijn kosten die al snel fors kunnen oplopen.

Naast de zorgverzekering worden tal van andersoortige verzekeringen aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de aansprakelijkheidsverzekering van Allianz Direct, of naar de woonverzekering die deze verzekeringsmaatschappij aanbiedt. Het is om verschillende redenen verstandig om deze verzekeringen af te sluiten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hierbij opmerkend dat een opstalverzekering, vaak onderdeel van de woonverzekering, door veel hypotheekverstrekkers verplicht wordt gesteld. Het voorkomt dat het onderpand van een hypotheek wegvalt bij bijvoorbeeld een brand in huis. In dit artikel lees je meer over het nut van de verschillende soorten verzekeringen.

Nut en noodzaak van een woonverzekering voor particulieren

Waar de opstalverzekering vaak verplicht wordt gesteld door een hypotheekverstrekker, geldt dat niet voor de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Tezamen vormen deze drie verzekeringen de woonverzekering. Om hoge kosten te voorkomen zou je ze alle drie af moeten sluiten als huurder of eigenaar van een woning. Een opstal, inboedel en aansprakelijkheidsverzekering bij Allianz Direct afsluiten kan heel voordelig, door te kiezen voor de samengestelde woonverzekering van deze verzekeraar.

Een opstalverzekering dekt schade aan alle vaste elementen van een woning. Met een inboedelverzekering worden ook de losse elementen gedekt. Denk bijvoorbeeld aan je meubels, het multimediasysteem in huis, enzovoorts. De aansprakelijkheidsverzekering dekt schade veroorzaakt aan andermans bezittingen. Denk aan spullen die je leent, of bijvoorbeeld schade die je veroorzaakt bij het verlenen van een vriendendienst.

Kijk ook naar een rechtsbijstandverzekering

Naast de woonverzekering is ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten verstandig voor huishoudens. Met een rechtsbijstandverzekering kun je rekenen op juridische ondersteuning bij conflictsituaties. Denk aan een conflict met je werkgever, een conflict met een aannemer die een klus in huis uitvoert, een conflict met een webshop, enzovoorts. Het zijn conflicten die op ieder moment en vaak geheel onverwachts ontstaan.

Zou je de kosten voor de hulp van een advocaat of jurist zelf moeten betalen, dan lopen deze al snel fors op. Zonder advocaat een juridische procedure starten is onverstandig; de kans van slagen is in dit geval aanmerkelijk kleiner, dan met de hulp van een advocaat. Bij een rechtsbijstandverzekering betaal je, net als bij een zorg- en woonverzekering, uitsluitend het eigen risico.

Tip: vergelijk vooraf verschillende verzekeringen met een online vergelijkingstool, om de beste optie te vinden.

4 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
yvonjana
yvonjana
5 maanden geleden

Ja dat heb je nodig omdat dit systeem een heel psychotisch ziek systeem is gemaakt door de valse ‘mensen’ zelf!

Lees ook
Close
Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x