Mens en Dier

Pepijn van Houwelingen legt in 2 minuten uit: zo fout is de Stemwijzer

Help anderen door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Toen Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) de Stemwijzer invulde, vielen hem een aantal dingen op.

Veel belangrijke stellingen – bijvoorbeeld over de EU die steeds meer macht krijgt, over het klimaatbeleid, woke-zaken en migratie – zijn niet opgenomen in de Stemwijzer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een stelling als ‘Er moet een asielstop komen’, daar zijn wij voor, staat niet in de Stemwijzer, zegt Van Houwelingen. “Heel veel belangrijke problemen worden niet geadresseerd in de Stemwijzer.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Voorbeeld 1: referendum

“Wat misschien nog wel zorgelijker is, is dat er allerlei stellingen in de Stemwijzer staan, waar partijen dan het ene invullen, maar in het verleden iets heel anders hebben gestemd,” ontdekte het Kamerlid.

Hij geeft twee voorbeelden. Een stelling van de Stemwijzer is dat inwoners van Nederland een nieuwe wet moeten kunnen tegenhouden met een referendum. Volgens de Stemwijzer is D66 vóór het referendum. Dat terwijl die partij het referendum in 2018 heeft afgeschaft.

Voorbeeld 2: accijns op brandstof

Een tweede voorbeeld. De accijns op benzine, gas en diesel moet omlaag, is ook een stelling van de Stemwijzer. VVD en NSC, de partij van Omtzigt, zijn daar voorstander van.

Maar hoe hebben deze partijen gestemd? VVD en Omtzigt stemden tégen een motie van PVV-Kamerlid Van Dijck over afzien van de accijnsverhoging op brandstof.

“Daarom is het zo ontzettend belangrijk: ga niet af op wat partijen zeggen dat ze willen gaan doen, op goedkope verkiezingsbeloftes. Ga kijken hoe ze daadwerkelijk hebben gestemd,” adviseert Van Houwelingen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 180 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dutch warrior
Dutch warrior
6 maanden geleden

Het satanisme probeert mensen op sluwe wijze te misleiden. Het bewust weglaten van kwalijke zaken is ziek, maar niet onverwacht. Het kwaad doet alles.om zieltjes te winnen

Annette
Annette
6 maanden geleden

Pepijn, je hebt, zoals gewoonlijk, hartstikke gelijk met alles wat je zegt.

Maar….. DE mensen, althans het grootste gedeelte daarvan, is helaas te dom om hier doorheen te prikken.

Die zogenaamde Stemwijzer, bedoeld om onzekere mensen de “juiste” keuze te laten maken, is ontwikkeld door Ipsos. En laat DIE organisatie nu juist behoren bij George Soros en zijn kliek. Als ik het goed heb, hoor. Kan net zo goed van het WEF zijn. Is toch één pot nat.

Eigenlijk moet je dus, in het geval je die Stemwijzer tóch gaat gebruiken, hier ook weer alles 180 graden draaien. Maar dat is in dit geval ook moeilijk, omdat ik heb begrepen, dat Forum voor Democratie zo goed als niet aan bod komt.

Als ik kijk naar hoe mijn man en ik het doen: WIJ hebben in ieder geval geen Stemwijzer nodig om onze keuze te maken. Die keuze staat al JAREN (zolang als Forum voor Democratie bestaat) vast.

WAAROM doen de mensen hier in Nederland zo verrekte moeilijk?

WELKE partij heeft DUIDELIJK een standpunt ingenomen over: oorlog Rusland-Oekraïne, de enorme schade, aangericht door de experimentele gentechinjecties, de méér dan krankzinnige woke-beweging, die tot de ondergang van kinderen leidt, het steunen van onze boeren (zó verschrikkelijk belangrijk voor ons ALLEMAAL wat betreft de voedselvoorziening?

JUIST! Dat is eigenlijk 100% Forum voor Democratie.

Als je daar dan toch niet op wilt stemmen, dan blijft er nog één andere partij over. En dat is de partij van Wybren van Haga: BVNL.

Ik hoop zo van harte, dat de bevolking van Nederland straks ECHT de juiste keuze maakt in het stemhokje. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de rest van Nederland.

Ik denk dat er nog maar weinig tijd over is. Het is nu EROP of ERONDER.

apyr
apyr
6 maanden geleden

Ik doe niet aan de stemwijzer, ik sten FvD

Karel
Karel
6 maanden geleden

Sjah, leugenachtige politiek levert het volk natuurlijk ook
een leugenachtige stemwijzer .
En natuurlijk vooral een leugenachtige telling van de stemmen.

Ga niet stemmen. Legitimeer de leugen niet. Ga hoe dan ook op de barricaden.

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x