Mens en Dier

Docente Nederlands gaat internet over: ‘Wij doen niet mee aan medische apartheid’

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Willemijn van Brenk, docente Nederlands, vond het na tientallen berichten van verdrietige en hulpeloze kinderen tijd om een bericht naar buiten te gooien. “Ik heb lang nagedacht, lang getwijfeld of ik dit wel zou moeten doen. Maar ik ga het wel doen,” zegt ze in een TikTok-filmpje dat inmiddels zo’n 100.000 keer is bekeken.

“Ik lees in het nieuws over diverse landen hier ook direct om ons heen dat ongevaccineerden niet meer binnen welkom zijn,” zegt Willemijn. “Ik schrik behoorlijk van dit bericht. En ik hoop dat dit in Nederland niet gaat gebeuren. Dat is mijn vrees op dit moment.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
@willemijnvbrenkJe bent goed zoals je bent. Liefde overwint uiteindelijk altijd. ?? Dikke kus!♬ origineel geluid – Mevrouw Van Brenk

Wij doen niet mee aan medische discriminatie

“Ik heb dan ook besloten om uit persoonlijke titel de volgende mededeling te doen: wij doen niet mee aan medische apartheid. Wij doen niet mee aan medische discriminatie,” benadrukt ze. Wij hebben nog nooit iemand hier geweigerd op basis van geloofsovertuiging, seksuele geaardheid, seksuele voorkeur of medische achtergrond. Dat gaan wij in de toekomst ook niet doen.”

“Maak wat betreft het vaccin gewoon een persoonlijke weloverwogen keuze,” aldus Willemijn. “Het is oké, wat je ook kiest. Prik je wel: oké. Prik je niet: het is oké. Als je een keuze maakt waar je zelf achter staat, dan is je keuze hoe dan ook goed.”

Mijn lokaaldeur staat altijd open

Laat je niet leiden door angst. Angst is een slechte raadgever. Angst en uitsluiting in welke vorm dan ook zijn wat mij betreft niet de manier om dit alsnog af te dwingen bij mensen, zegt ze. “Iedereen is welkom en mijn lokaaldeur staat altijd open.”

4.8 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

112 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Leuk koppie, mooie heldere ogen. Willemijn, ik hoop dat je oproep heel veel kijkers zal raken.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik vind dit natuurlijk hartstikke goed van Willemijn van Brenk. Maar…. ik snap het niet helemaal. Zij zegt: “Wij doen hier niet aan mee!” Waarom praat zij in de meervoudsvorm? Wil dit zeggen, dat ALLE leerkrachten op de school, waar zij les geeft, er zó over denken?
Wat ik de afgelopen weken heb begrepen is, dat er verschillende leerkrachten zijn, die zo’n beetje hun eigen invulling geven. Ik denk dan aan die vrouw, die zei dat ze geen ongevaccineerde leerlingen meer les wilde geven. Ik ben even haar naam vergeten.
Als je er goed over nadenkt, leven wij in een compleet krankzinnige tijd. Discriminatie is (terecht) verboden. Of je nu wit, geel, groen of blauw bent, christen, jood, moslim, hindoe bent, hetero, homo, trans of wat dan ook. DAT mag geen verschil maken. Maar…. NU mag er ineens WEL gediscrimineerd worden als het gaat om gevaccineerd of niet.
Totaal belachelijk!
Ik vind het ook erg voor de jeugd. In plaats om deze jongeren een stabiele omgeving te bieden als school, gebeurt precies het omgekeerde.
In ieder geval doet Willemijn hier niet aan mee. Goed gedaan, meid!

Ton Van ‘t Wout
Ton Van ‘t Wout
2 jaren geleden

Kanjer!

John Doe
John Doe
2 jaren geleden

Langzaamaan worden mensen wakker, komen in opstand en laten hun mening steeds een beetje harder horen.
Hulde voor de mensen die bij hun standpunten blijven.

Back to top button
112
0
We lezen graag je reactie!x