Paranormaal

Britse universiteit onderzoekt uittredingen

Help anderen door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Aan de Nottingham Trent University (NTU) in Groot-Brittannië wordt momenteel onderzoek verricht naar uittredingen, ook wel astrale projectie genoemd. Tijdens een uittreding heeft iemand tijdelijk het gevoel gescheiden te zijn van het fysieke lichaam.

Dr. David Wilde van de NTU zei in een persverklaring: “De eigenschappen die een uittreding karakteriseren zijn rijk en gevarieerd, maar worden in de moderne wetenschap over het algemeen genegeerd.” De onderzoeken van Wilde zijn een stuk gedetailleerder dan veel eerdere studies en maken een duidelijk onderscheid tussen uittredingen en hallucinaties.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Onderzoekers van de Universiteit van Ottawa in Canada maakten een hersenscan van een vrouw die een buitenlichamelijke ervaring had. Ze maakten liever geen gebruik van de term uittreding of astrale projectie.

De 24-jarige studente psychologie zei dat ze al sinds haar jeugd haar lichaam bewust kan verlaten. Tijdens een uittreding is de vrouw naar eigen zeggen in staat om te interacteren met de buitenwereld. Het betrof de eerste studie naar een persoon zonder hersenafwijkingen die op commando kan uittreden. Het onderzoek is in februari verschenen in het blad Frontiers in Human Neuroscience.

Britse universiteit onderzoekt uittredingenOok dr. Charles Tart, professor emeritus psychologie aan de Universiteit van Californië in Davis, deed onderzoek naar uittredingen. Hij plaatste een getal op een plank boven het bed waarop een vrouw lag te slapen. Het willekeurige getal zat in een ondoorzichtige envelop. De vrouw gaf na afloop het juiste getal door.

De vrouw was uitgekozen voor het experiment omdat ze naar eigen zeggen meerdere keren per nacht wakker wordt terwijl ze vanaf het plafond neerkijkt op haar lichaam. De studie is in 1968 gepubliceerd in het Journal of the American Society for Psychical Research.

[Nottingham Trent University]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
michael
michael
9 jaren geleden

Raaaar maar ik heb het zelf voorgehad ik stond in mijn woonkamer in mijn droom midden in de nacht ik besefte plots wat doe ik hier in het midde van de nacht ik werd me bewust van mijn ddroom maar het was een beetje akelig om daar staan in de midden van de nacht dus ik wou wakker worden ik zei constant word wakker in mijn droom dan had ik het idee ik doe me zelf een beetj pijn zo word ik wakker en ik beet zachtjes in mijn linkerduim als ik dat deeed vloog ik plots doorheen al mijn muuren van mijn appartement naar mijn slaapkamer toe ik zag me zelf en mijn vriendin liggen in bed ik vloog rechtstreeks in mijn lichaam vond het achteraf spannend maar een leuke ervaring ik geloof wel in uittredingen van het lichaam hopeljk maak ik binnenkort nog een mee maar ik rook soms een beetje te veeel wiet dat belemmert je droomtoestand een beeetje

brian
brian
9 jaren geleden

meditatie kan ook tot uittreding leiden sorry voor de dubbele reactie maar dit onderwerp is bij 2 topics relevant

Verboven Tim
Verboven Tim
9 jaren geleden

Dit werkte bij mij de eerste nacht na het lezen van deze handleiding:
http://obe4u.com/files/SOBT.pdf
De eerste keer is echt geweldig, het is bij iedereen anders maar in mijn geval kreeg ik gezoem in mijn oren en vloog ik tegen het plafond van mijn slaapkamer. Daarna kon ik ook verder vliegen en het rare is dat alles levensecht is, terwijl in een lucide droom je snel dingen waarneemt die niet kloppen.
Vanaf pagina 488 word ook uitgelegd dat alien abductions OBE(out of body experiences) zijn.

frans
frans
9 jaren geleden

Schoorvoetend komt de Geestelijke wereld als oorzaak van het materiele weer in de belangstelling
Een mooi perspectief.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x