Homepagina » Binnenland » ‘Ongelofelijk vernietigend rapport’ over lockdown kwam nooit bij minister De Jonge terecht: ‘Verbijsterend’
rapport
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

‘Ongelofelijk vernietigend rapport’ over lockdown kwam nooit bij minister De Jonge terecht: ‘Verbijsterend’

Ene meneer Van der Zanden uit Haarlem heeft via een Wob-verzoek een rapport boven water gekregen dat is opgesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en waaruit blijkt dat er 520.000 levensjaren vernietigd zouden worden bij het instellen van een lockdown.

“Tot mijn verbijstering is dat rapport nooit bij het ministerie van Volksgezondheid terechtgekomen,” zei Tweede Kamerlid Wybren van Haga tijdens het coronadebat. “Als er zo’n brisant rapport ligt, hoe is het dan in godsnaam mogelijk dat dat niet op tafel komt?” vroeg hij aan zorgminister Hugo de Jonge.

Dat vroeg ik helemaal niet

Die zei dat er in de afgelopen tijd ‘ongelofelijk veel documenten’ zijn geproduceerd. “Het gaat over zulke ongelofelijke aantallen dat het onmogelijk is, zelfs in een heel mensenleven, om al die documenten tot je te nemen. Het zal wel vaker gebeurd zijn dat er een document is gemaakt dat mij niet heeft bereikt; gelukkig maar,” aldus De Jonge. De minister zei verder dat het ‘absoluut evident’ is dat lockdowns schade opleveren, maatschappelijk of economisch.

“Dat vroeg ik helemaal niet,” reageerde Van Haga. “Er blijkt opeens een ongelofelijk vernietigend rapport te zijn waaruit blijkt – van tevoren, dus voordat wij de lockdown gingen instellen – dat als wij de lockdown zouden instellen, 100.000 levensjaren gewonnen zouden worden, maar 620.000 levensjaren verloren zouden gaan. Netto saldo: min 520.000 levensjaren.”

Ongelofelijk belangrijk

“Ik snap dat er bergen papier zijn, maar dit is zo ongelofelijk belangrijk dat het op tafel had moeten liggen. In dat geval hadden wij nooit die lockdown gehad. Het gaat hier niet eens om de economische nevenschade, het gaat hier keihard om de medische nevenschade,” benadrukte Van Haga.

De Jonge ontweek opnieuw de vraag van het Kamerlid en zei dat de exacte vragen over dit stuk ‘schriftelijk worden beantwoord’.

4.9 88 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arie
Arie
1 maand geleden

Allemaal poppenkast: alleen FvD is nog werkelijke oppositie en daarmee gaan we deze oorlog ook niet winnen.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
1 maand geleden

Het wordt tijd voor een rapport over het functioneren van Hugo de Jonge. Ik weet bij voorbaat al dat dit rapport vernietigend zal zijn, daar hoef ik geen verder onderzoek naar te doen en daar hoeft dus ook niet op gewacht te worden.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Er wordt hier gesproken over 520.000 levensjaren die verloren zouden zijn gegaan door de Lockdowns…Tel daar dan ook nog even alle Mensenlevens bij op die dit hele Operatie-Depopulatie Project op de Langere Termijn gaat Kosten….

Ed Kas
Ed Kas
1 maand geleden

Deze mafketel die zich minister noemt schrikt niet eens van de uitkomst van het rapport. Ongelofelijk, dat hij nog niet met pek en veren is afgevoerd is toch niet meer te bevatten. Wat een LOOSER.

x

Check Also

de jonge

Rechter legt dwarsliggende De Jonge dwangsom op: ‘Hij gaat richting ‘ambtsmisdrijf’ hiermee’

Zorgminister Hugo de Jonge moet voor 30 ...

media

‘Dit zou het énige onderwerp in de media moeten zijn. Er is iets aan de hand en het is ernstig’

In landen over de hele wereld ligt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

129
0
We lezen graag je reactie!x