Internet

Australische premier houdt kijkers voor de gek: wereld vergaat

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de Australische minister-president Julia Gillard ‘hadden de Maya’s gelijk’ en ‘is de apocalyps nabij’.

In een video van minder dan een minuut deelt Gillard haar landgenoten mede dat de wereld later deze maand vergaat. Het bleek echter te gaan om reclame voor de ontbijtshow van een lokaal radiostation.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Met een stalen gezicht en omringd door nationale vlaggen van Australië spreekt Gillard haar kijkers toe als ‘Beste overgebleven mede-Australiërs’.

Millenniumbug

“Het einde van de wereld is nabij. Het was niet de millenniumbug, het was ook niet de CO2-taks,” zei Gillard vastberaden. “Het blijkt dat de Mayakalender klopt.”

Eind jaren negentig ontstond er grote onrust onder ICT-experts over de millenniumbug omdat in allerlei computersystemen alleen de laatste twee cijfers van het jaar werden gebruikt bij het opslaan van de datum. Ook verwachtten programmeurs vaak niet dat hun programma’s de eeuwwisseling zouden halen.

Vervolgens associeerde ze het einde van de wereld met ‘vleesetende zombies’ en ‘demonische beesten uit de hel’, maar kwam daarna met beloftes.

Lastige vragen

“Ik zal tot het bittere eind voor jullie blijven vechten,” zei Gillard. “Nu hoef ik tenminste geen Q&A meer te doen,” voegde ze toe, refererend aan een Australische televisieshow waarin politici lastige vragen uit het publiek moeten beantwoorden.

Een woordvoerder van Gillard zei dat de video, die donderdag door radiostation Triple J op YouTube is geplaatst en al meer dan 232.000 keer is bekeken, niets meer is dan een grap.

Humor

“Het is gewoon een beetje humor zo tegen het einde van het jaar,” zei hij. “Niets meer dan dat.” De video komt in navolging van een grap van twee Australische presentatoren van een ander radiostation die het ziekenhuis waar de Britse prinses Kate wordt behandeld opbelden en als koningin Elizabeth en prins Charles vroegen naar haar toestand.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cc
cc
11 jaren geleden

Kan een grap zijn door iemand die op haar lijkt, wel kloppen de mond-bewegingen het komt overee8dz7gwoorden die ze spreekt.

eef
eef
11 jaren geleden

ik zie Rutte dit al doen… maar niet heus.. kortom: wij Nederlanders zijn dan toch wel nuchter als het er op aan komt..
angstzaaien is een slechte raadgever.

tim
tim
11 jaren geleden

Om te zeggen dat de maya’s gelijk hadden moet je wel eerst weten wat ze gezegd hebben. Deze vrouw slaat de plank zoals gewoonlijk weer compleet mis.
apocalyps … HAHAHA best uitgevoerde practicaljoke in de geschiedenis.

Bert
Bert
11 jaren geleden

Het einde komt niet door ‘vleesetende zombies’ of door ‘demonische beesten uit de hel’, maar door ‘The Borg’: “Resistance is futile.”

Back to top button
22
0
We lezen graag je reactie!x