Binnenland

Kaag en koningin Maxima openen themaweek over verstandig omgaan met geld: ‘Moet niet gekker worden’

Help door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Maandag is de week van het geld gestart. De twaalfde editie van de week van het geld is in de Jaarbeurs Utrecht geopend door D66-leider Kaag en koningin Maxima, erevoorzitter van Wijzer in geldzaken. Het thema is dit jaar: bedwing de bling.

“Goed omgaan met geld kun je leren. Door van jongs af aan te oefenen met sparen, plannen en keuzes maken, leren kinderen om verstandige financiële keuzes te maken. En dat is belangrijk, want de financiële verleidingen zijn overal,” licht Kaag toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Niet de financiële wizzard uithangen

Historicus en publicist Roelof Bouwman wijst erop dat D66 bij de Provinciale Statenverkiezingen van alle partijen het hoogste campagnebudget had (1.807.355 euro) plus de hoogste advertentiekosten per stem (3,50 euro).

“Dan moet je misschien niet de financiële wizzard uithangen tijdens de week van het geld,” vindt Bouwman.

Overheid de grootste oorzaak

“Moet niet gekker worden,” zegt het Zoetermeerse gemeenteraadslid Jeffrey Zanoni. “Een overheid die mensen wil leren met geld om te gaan terwijl de overheid de grootste oorzaak is van de toenemende armoede.”

Zanoni wijst erop dat de overheid de afgelopen 20 jaar al 17 keer de jaarrekening niet op orde had. In de afgelopen twee decennia ontdekte de Algemene Rekenkamer maar liefst 17 keer fouten in de jaarrekening van het ministerie van VWS.

Collier van diamanten

Jan van der Lange twittert: “Twee vrouwen getrouwd met mannen met dubieus verkregen vermogens, die de wereld eerste klas overvliegen behangen met Gucci en Hermes om jou te vertellen dat je een beetje op je knaken moet letten. Als het niet zo tenenkrommend hypocriet was werd het bijna humor.”

Tijdens haar bezoek aan Marokko had koningin Maxima een collier van diamanten om dat meer dan een miljoen euro waard is.

4.8 141 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

208 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Wil je het nog hypocrieter hebben?

Je moet wel ongelooflijk veel lef hebben EN natuurlijk volkomen van God los zijn, als je deze twee wijven (heb er helaas geen ander woord voor) hoort lopen kwekken over het omgaan van geld.

Of het nu om Kaag gaat of om Maxima, dat maakt geen ene moer uit: ALLEBEI hebben ze van zijn lang zal ze leve nog NOOIT te maken gehad met een LEGE PORTEMONNEE.

HOE in hemelsnaam kunnen deze schertsfiguren dan ook maar bij benadering zich voorstellen, hoe het is om ieder eurodubbeltje om te draaien en niet te weten hoe je de huur, de energierekening of voedsel kan betalen?

Niet dus! Dus een goede raad: kruip lekker diep in een hol en houd op met jullie schijnheilige gedoe.

Als jullie ECHT wat willen doen voor de Nederlandse bevolking: neem maar in ieder geval, laten wij zeggen, een paar duizend gelukszoekers op in jullie riante paleizen en woningen. Dat moet een makkie zijn.

Kijk…. dan maak je pas ECHT een goed gebaar en laten jullie zien dat jullie het goed menen.

Maar mijn voorstel is natuurlijk een utopie: dat gaat NOOIT gebeuren.

Uiteindelijk behoren deze ‘VARKENTJES”, gelijk het verhaal van George Orwell, tot een heel andere soort dan de varkentjes, die wij zijn. Zij zijn méér gelijk dan wij.

Nick
Nick
1 jaar geleden

De truuc die ze hier spelen om af te leiden hun eigen criminele misdaden is:
Het individu neerzetten als zondebok als het gaat om geld als middel tot slavernij.

Wanneer het individueel unieke van mensen, ook qua omgang met geld en hoe ze het zelf willen gebruiken,

wordt vervangen als de standaard van moraliteit en vrijheid,

door een opgelegde ‘gemeenschappelijke’ algemene norm’, bepaald door ‘elites’, via onderwijs, massamedia e.d. hersenspoelmachines, dan gaan de sluizen open voor demagogen en dictators.

Deze twee duivels doen precies dat!

Underground
Underground
1 jaar geleden

WALGELIJK !!

maia
maia
1 jaar geleden

Koningin? Niet de mijne.

Back to top button
208
0
We lezen graag je reactie!x