Buitenland

Doldwaze ontwikkelingen rond Nederland-op-slot-wet: ‘Dit is een ongekende schoffering van de kiezers’

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Maandag stemden de EU-landen in met de omstreden natuurherstelwet. De wet van oud-Eurocommissaris Frans Timmermans geldt als het belangrijkste overgebleven onderdeel van de zogeheten Green Deal.

De Oostenrijkse milieuminister Leonore Gewessler hielp de wet aan een meerderheid, door die op eigen houtje te steunen. De bondskanselier van Oostenrijk vindt dat het Europees Hof van Justitie de stemming ongeldig moet verklaren. Hij stelt dat het stemgedrag van de minister onwettig is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Regeringspartij ÖVP spreekt van een ambtsmisdrijf en wil aangifte doen. Volgens Oostenrijkse media zal de regering de minister hoogstwaarschijnlijk ontslaan.

Dat dit nu gebeurt is echt ongekend

Diverse partijen reageren verbolgen op de gang van zaken. “Dit is een ongekende schoffering van kiezers in EU-landen en een miskenning van de veranderde politieke realiteit. Daarnaast is dit een ernstige schending van de Oostenrijkse grondwet en de federale staatsordening. Het is in Oostenrijk bij Grondwet verboden om als milieuminister in de EU tegen de eigen regering in te gaan,” stelt BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

“Volgens artikel 16 moet de vertegenwoordiger van iedere lidstaat gemachtigd zijn om namens zijn regering het stemrecht uit te oefenen. Dat was hier niet het geval. Dat dit nu gebeurt is dus echt ongekend!” voegt ze toe.

Tweede Kamerlid André Flach (SGP) vindt het ‘zorgelijk’ dat de natuurherstelwet is aangenomen. “Deze wet is slecht nieuws voor het dichtbevolkte Nederland. Nog meer onhaalbare doelen gaan de natuur niet helpen, maar wel ons platteland verder ontwrichten.”

Écht vals spel

Europarlementariër Rob Roos is ‘helemaal klaar’ met de ondemocratische EU en met het klimaat-communisme. “De Europese verkiezingen hebben aangegeven dat mensen écht een andere koers willen, maar we worden vanuit Brussel alsnog opgezadeld met deze Nederland-op-slot-wet. Dit is een ramp voor ons dichtbevolkte land.”

Ook BBB-lijsttrekker bij de Europese verkiezingen Sander Smit is woedend. “Écht vals spel, zonder democratisch mandaat, schending van de Oostenrijkse Grondwet door Groene milieuminister zijn géén probleem voor Timmermans.”

Timmermans is in zijn nopjes. “Mooie dag voor de Europese natuur,” schrijft hij op X. “Ook mooi dat vals spel door Nederland niet is beloond,” sneert hij.

“Maar bovenal: onze natuur krijgt nu een kans op herstel en dat is heel dringend nodig,” beweert Timmermans.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 155 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

a) Oostenrijk. Dat verbaast mij niets gelet op de geschiedenis op een persoon die zij heeft voortgebracht, die dood en verderf heeft veroorzaakt al dan niet gefaciliteerd of in opdracht van derden.
b) Inzake NL. Wat wil de EUSSR doen als NL zich daar niet aan houdt? Het niet bestaande Europese leger op ons afsturen en ons bezetten? Laten ze daarginder maar de Rambam krijgen. Wij willen voedselzekerheid en gaan voor voedselzekerheid en anders stappen wij uit de EUSSR en mochten zij moeilijk doen dan sluiten wij de Rijn en de Westerschelde af. Simpel zat.

Paulien
Paulien
1 maand geleden

Klimaatpsychopaat!

Mikkie
Mikkie
1 maand geleden

Zie je nou wel..stemmen heeft helemaal geen zin..
Hier ken ik er nog zo één. Van huffelen..

DWD
DWD
1 maand geleden

Natuur herstel wet is van de baan.

De stem van de Oostenrijkse groene minister is ongeldig verklaard en zij zal worden ontslagen.

WET IS NIET AANGENOMEN.

https://www.derstandard.at/story/3000000224662/eu-renaturierung-kanzler-erklaert-gewessler-als-nicht-bevollmaechtigt

https://www.derstandard.at/story/3000000224705/eu-renaturierung-gewessler-stimmt-zu-nichtigkeitsklage-fix

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x