Buitenland

Professor: Oekraïne wordt in de pan gehakt, Rusland domineert het slagveld

Help mee door deze info met vrienden op je social media te delen!

Het Oekraïense leger wordt momenteel in de pan gehakt. Rusland domineert het slagveld. Dat zei de Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs in gesprek met oud-jurist Andrew Napolitano.

De Verenigde Staten hielden Oekraïne weg van de onderhandelingstafel en zeiden tegen de Oekraïners dat ze moesten blijven vechten. Het gevolg was dat honderdduizenden mensen stierven, aldus professor Sachs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

President Zelensky en zijn hoogste generaal Zaloezjny zitten in de zak van de VS. Ze worden door de VS gefinancierd en aangestuurd. Het liep uit op een bloedbad en een ramp. En dit blijft doorgaan, zei hij.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Precies het tegenovergestelde

Dit conflict veroorzaakt een ramp in Oekraïne, jaagt de VS enorm op kosten en dient geen doel, benadrukte professor Sachs.

Biden wilde Rusland verzwakken, maar deed precies het tegenovergestelde. Hij maakte Rusland sterker, droeg bij aan grootschalige modernisering en uitbreiding van het Russische leger en dit was te voorspellen.

Hij heeft deze zinloze oorlog willens en wetens verlengd en daarom heeft hij bloed aan zijn handen, zei Sachs.

Zelensky heeft niet lang meer

Rusland heeft gewonnen en Oekraïne is vernietigd door de EU en NAVO, reageert theatermaker George van Houts. “Wat een vernietiging van jonge levens, infra, economie en ‘westerse waarden’. Oekraïne is verkracht, uit elkaar getrokken en in de oven verbrand door de VS en de EU. Met opzet. Werd al gepland vanaf 2014.”

Volgens Van Houts heeft Zelensky niet lang meer. “Dit is de zoveelste proxy war die de VS en NAVO verliezen. Afghanistan, Syrië.” En dan beweren de VS dat ze Rusland uitgeput hebben. “Jaja.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 168 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Deze oorlog evenals andere oorlogen is diep en diep triest.

Aangewakkerd en in stand gehouden door de Duivelse Propagandamachine, de media, zoals De Telegraaf, De NPO, RTL, SBS. Zij moeten zich de ogen uit de kop schamen.

Van Haga stelde de juiste vraag aan Rutte: zou u willen sterven voor Oekraïne?
Evenals Van Haga aangaf: zou u willen dat u zelf of uw kinderen sterven in de Oekraïnse oorlog?

Kennelijk stelt de Nederlandse massa deze vraag niet, en de propagandamachine al helemaal niet.

Annette
Annette
4 maanden geleden

Dit is alweer de allerlaatste dag van een zéér bewogen jaar. Zoals ik hier al vaker heb geschreven, lijkt de wereld de laatste jaren in NIETS meer op de wereld, waarin ik nu, bijna 75 jaar geleden werd geboren.

In ieder geval wil ik via deze weg alle lezers en lezeressen (ik blijf stug volhouden dat er wat mij betreft niet meer dan 2 genders zijn) een gezellige Oudejaar toewensen en, nog belangrijker, hopelijk een fantastisch 2024.

Laat 2024 alsjeblieft een jaar worden om NOOIT meer te vergeten. Waarin alle ellende die over ons is uitgestort en nog steeds aan de gang is, voorgoed verdwenen zal zijn.

En dan nu het onderwerp Oekraïne:

Wat de Amerikaanse econoom Jeffrey Sachs zegt in dit interview, is voor ons natuurlijk helemaal geen nieuws.
Iedereen, die de hele strijd zo’n beetje vanaf eind februari 2022 heeft gevolgd, wist natuurlijk al lang, dat Rusland helemaal niet aan het verliezen is. Het tegendeel is waar.

Uiteraard was er natuurlijk, vanuit het standpunt van de !% superrijken, maar één doel: het compleet kapot maken van het grote Rusland onder leiding van Vladimir Poetin, om hun Great Reset te kunnen uitvoeren.

Als je de hele wereld wilt veroveren, dan heb je daar ALLE landen voor nodig. Godzijdank ligt niet alleen Rusland dwars, maar nog veel meer landen.

OOK gaat het wat betreft de Oekraïne natuurlijk om de vele kostbare grondstoffen en graan.

Er wordt altijd beweerd, dat er in een oorlog in feite NOOIT winnaars en verliezers zijn. Dat is natuurlijk niet waar, omdat juist aan oorlog voeren ongelooflijk veel geld wordt verdiend door de allerrijksten op deze aarde.

Deze “mensen” (ik kan ze eigenlijk geen mensen noemen) hebben ongelooflijk veel bloed aan hun handen, omdat er ook in deze oorlog weer zoveel slachtoffers vallen.

Als je het grote kwaad ziet als een slang, dan kom je tot de conclusie, dat die 1% met alle macht en geld, de kop is.

En wat moet je dan doen? Juist. De kop eraf slaan.

Als dat gebeurt, dan zal er eindelijk vrede voor iedereen kunnen zijn.

DAT is mijn wens voor 2024.

Emma
Emma
4 maanden geleden

Amerikaanse presidenten en hun ministers zijn altijd al oorlogszuchtige lieden geweest. Zij denken dat de hele wereld hun eigendom is.

King of light
King of light
4 maanden geleden

De daar op volgende vraag is dan; Waarom stuurt onze regering materieel en geld naar deze bodemloze put?
Alles onder de noemer voor, en ja hoor daar is ie weer, “onze veiligheid”.
Da’s natuurlijk de grootste kolder, want het is eerder andersom; onze regering brengt ons als bevolking en veiligheid in gevaar. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Maar de veroorzakers zijn als dat uitkomt al uitgevlogen naar elders.

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x