Binnenland

PVV-Kamerlid zet oorlogshitser Sjoerdsma op zijn plek: ‘Dit is onze oorlog niet’

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vroeg Tweede Kamerlid Raymond de Roon (PVV) dinsdag hoe zijn partij ervoor wil zorgen dat Oekraïne de oorlog wint.

“Het is niet aan de PVV om daarvoor te zorgen. Dat is aan de strijdende partijen, aan Rusland en Oekraïne. En dat is aan de Verenigde Staten, die de grote motor zijn aan Oekraïense zijde voor het goed kunnen voeren van die oorlog en voor het in stand houden van die oorlog. Dat zijn de drie partijen die om de onderhandelingstafel moeten om een vrede te creëren. Het is dus niet aan de PVV maar aan die drie partijen. Het is ook niet aan Nederland trouwens, want Nederland telt natuurlijk helemaal niet mee in dat hele verhaal. Het gaat om de drie die het voor het zeggen hebben: Rusland, Oekraïne en de Verenigde Staten,” antwoordde De Roon.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Misvatting

Sjoerdsma wees erop dat de PVV in november vorig jaar een motie heeft ingediend om per direct alle Nederlandse wapenleveranties aan Oekraïne te stoppen. “Het gevolg daarvan zou zijn dat Rusland verder kan gaan met moorden, met martelen en met raketterreur, zonder dat Oekraïne in staat zou zijn om zichzelf te verdedigen,” zei hij.

De Roon: “Dat is weer een misvatting, de misvatting dat Nederland op de afloop en het verloop van de oorlog ook maar enige invloed zou kunnen hebben. Dat is gewoon niet het geval. Als die Nederlandse hulp stopt, dan gaat die oorlog gewoon door. Ongeacht wat meneer Sjoerdsma daarvan vindt of anderen hier in deze zaal of in het kabinetsvak, die oorlog gaat gewoon door, onverminderd.”

Puinzooi die dit kabinet heeft aangericht

Sjoerdsma vroeg nog waarom de PVV ‘in het donkerste uur van de Oekraïense geschiedenis de rug toedraait en al die mensen in Oekraïne die vechten voor hun leven in de steek laat’.

“Ik wil graag uitleggen waarom wij zeggen dat we moeten stoppen met het steunen van Oekraïne in die oorlogvoering. Dat zal ik u precies uitleggen. Dat is namelijk omdat de puinzooi die dit kabinet en mede ook uw partij in Nederland heeft aangericht, opgeruimd moet worden. De focus moet niet liggen op de oorlog daar, want dit is onze oorlog niet. Het is niet een oorlog die in het belang van Nederland is of wordt gevoerd. Het is de rommel hier waarvoor het kabinet verantwoordelijk is. Daaraan kunnen wij als Kamerleden zelf ook iets doen door stelling te nemen over hoe het kabinet opereert. Dat moet gebeuren. Focus op wat er in Nederland mis is en niet op wat er in die oorlog in Oekraïne gebeurt, waarop wij uiteindelijk toch geen invloed hebben,” reageerde De Roon.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hans
hans
1 jaar geleden

sjoerdsma kan gewoon zijn koffertje pakken en zich bij het nazi-regime melden om mee te vechten. dat is meteen het enige wat hij mag doen in deze kwestie.
niet onze oorlog.

Ron d'Hondt
Ron d'Hondt
1 jaar geleden

De Roon heeft gelijk, we moeten de onderhandelingen voor vrede stimuleren en niet de oorlog…

Charlotte
Charlotte
1 jaar geleden

Goed betoog! Inderdaad het is niet onze oorlog! 🧐

klausss
klausss
1 jaar geleden

Hahaha, nddrland vergeleken bij Rusland.
Dat is hetzelfde als een moerasje hebben in je achtertuin…
Stem uit de pishoek, hahaha…Sjoerd, als je zo,n patriot bent, waarom ga je zelf niet ?..
kom maar van je pluche babystoel af.., zielig figuur.
Maar dat gaan “we” natuurlijk niet doen he ?…

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x