Buitenland

Wat valt jou op aan de timing van de aanklachten tegen Trump?

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

De Amerikaanse oud-president Trump is voor de derde keer in vier maanden aangeklaagd door de Amerikaanse justitie. De aanklacht gaat over zijn pogingen om het resultaat van de presidentsverkiezingen in 2020 om te keren en zijn rol bij de bestorming van het Capitool op 6 januari.

De aanklacht komt voort uit het onderzoek van speciaal aanklager Jack Smith naar pogingen door Trump om de verkiezingswinst van Biden ongedaan te maken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het campagneteam van Trump, die donderdag weer voor de rechter moet verschijnen, omschrijft de aanklacht als ‘een politiek proces dat doet denken aan nazi-Duitsland’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Onverwachte wending

Wie kijkt naar de timing van de aanklachten tegen Trump, ziet een patroon ontstaan. Op 17 maart gaf Hunter Biden, de zoon van president Joe Biden, terloops toe dat de laptop from hell van hem is. Een dag later, op 18 maart, zei Trump dat hij zou worden aangeklaagd.

Op 7 juni openbaarde de FBI documenten over smeergeld ter waarde van miljoenen dollars dat de Bidens aannamen van Burisma, een Oekraïens gasbedrijf waar Hunter voor werkte. Een dag later, op 8 juni, klaagde Smith Trump aan voor het meenemen en achterhouden van vertrouwelijke documenten uit het Witte Huis.

Op 26 juli voorkwam een rechter dat Hunter Biden kon schikken in een belastingontduikingszaak. De media spraken van een onverwachte wending in de politiek zeer gevoelige kwestie. In ruil voor mogelijke strafvermindering zou Hunter schuld bekennen inzake belastingfraude, maar de zogenoemde plea deal ging niet door.

Onder druk gezet

Een dag later, op 27 juli, voegde het Amerikaanse ministerie van Justitie meer aanklachten toe aan de zaak tegen Trump rond het achterhouden van geheime documenten.

Op 31 juli getuigde een voormalige zakenpartner van Hunter Biden in het Congres dat Joe Biden 20 keer telefonisch contact had met de zakenpartners van zijn zoon en dat directeuren van Burisma hem onder druk hadden gezet om de hoogste aanklager van Oekraïne te ontslaan. Die wilde corruptie bij Burisma aan de kaak stellen.

Een dag later, op 1 augustus, werd Trump dus opnieuw aangeklaagd door Smith.

Echt walgelijk

“De timing van deze aanklachten is krankzinnig. Ze volgden stuk voor stuk op bombshells over de misdaadfamilie Biden,” schrijft columnist Benny Johnson.

“Zien anderen hier ook een patroon in?” vraagt Donald Trump jr. zich af. “De corrupte bureaucraten van het Biden-regime klagen Trump steeds aan op de dag na een rampzalig verhaal over de misdaadfamilie Biden.”

Volgens hem zijn de VS een bananenrepubliek geworden. “Echt walgelijk.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 147 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
9 maanden geleden

Dat de Bidens zich alles kunnen permitteren en overal mee wegkomen en dat deze aanklachten tegen Trump gewoon een middel zijn om hem te verhinderen om opnieuw president te worden.

semper amici
semper amici
9 maanden geleden

De bewijzen tegen Biden en zijn crack zoontje HUnter, stapelen zich op. Dus de dems / deepstate willen er alles aan doen, dat een privé persoon geen president meer kan worden. Echter zullen alle gordijnen worden geopend, aangezien the film the sound of freedom, bewijzen tegen Biden adm. en het leger die officieel onderzoek plegen tegen het covid vaccin!!! Trump wordt weer gekozen!!!! Volgens hogere advocaten zijn de aanklachten tegen Trump amateuristisch te noemen.

Hugo
Hugo
9 maanden geleden

Ik vertrouw meer en meer op Trump, dan op die criminele misdadige familie van Biden. Wat is Amerika onder de zogenaamde democraten afgezakt naar een misdadig,oorlogszuchtig,onbetrouwbaar land geworden met criminelen in de CIA en in de regering BIDEN. en Nederland loopt daar als een loops teefje achteraan….sukkels

Koos
Koos
9 maanden geleden

Een blind paard kan nog zien, dat ten koste van alles moet worden voorkomen dat Donald Trump weer president word, en hun hele woke en klimaatagenda in duigen valt.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x