Homepagina » Universum » De mysterieuze Planeet X
De mysterieuze Planeet X

De mysterieuze Planeet X

Astronomen denken dat zich een extra planeet of een ster in het buitenste deel van het zonnestelsel bevindt. De banen van Uranus en Neptunus zijn anders dan je op basis van de natuurkundige wetten zou verwachten.

De afwijking van de banen bedraagt slechts enkele boogseconden, maar voor sterrenkundigen is dit een significante hoeveelheid die moet worden verklaard.

Neptunus werd in 1846 ontdekt aan de hand van afwijkingen in de baan van Uranus die alleen door een andere planeet veroorzaakt konden worden. De onverklaarbare storingen in de baan van Uranus en Neptunus zijn in dit geval kleiner, wat de zoektocht lastiger maakt.

Bruine dwerg

Enige tijd werd Pluto verantwoordelijk gehouden voor het effect, maar na de ontdekking van de kleine maan Charon bleek de massa van Pluto te klein te zijn om de afwijkingen te kunnen veroorzaken. Astronomen richtten hun blik verder het zonnestelsel in.

Kan het object een bruine dwerg – een hemellichaam met een massa die kleiner is dan een ster, maar groter dan een gasreus – zijn of gaat het om een planeet? Of is het misschien een neutronenster?

Toen er nog contact was met de ruimtesondes Pioneer 10 en 11 kon John Anderson van het Jet Propulsion Laboratory van NASA veranderingen in de snelheid van de sondes zeer nauwkeurig berekenen.

Planeet X, die op een afstand van tussen de 6,4 en 11,2 miljard kilometer zou moeten staan om de banen van Uranus en Neptunus te kunnen veranderen, zou alleen invloed moeten hebben op Pioneer 10.

Infrarode straling

Een neutronenster of bruine dwerg, vele malen groter dan een planeet, zou op zo’n 80 miljard kilometer moeten staan en zou beide Pioneers beïnvloeden.

Een nabijgelegen bruine dwerg zendt infrarode straling, voor het oog niet waarneembare elektromagnetische straling, uit. Planeetwetenschapper Ray Reynolds en zijn collega’s van het Ames Research Center van NASA waren van plan om met de Infra-Rood Astronomische Satelliet (IRAS) te speuren naar een bruine dwerg in ons zonnestelsel of daarbuiten.

Volgens sceptici zou Planeet X om de baan van Neptunus te kunnen veranderen net zo groot moeten zijn als Uranus. Zij stellen dat de planeet in dat geval al lang zou zijn ontdekt.

Bovenstaande artikel verscheen in november 1982 in het tijdschrift Science Digest. Het artikel is geschreven door de Amerikaanse astronoom en professor emeritus astronomie van de Northwestern University wijlen J. Allen Hynek.

Enkele prangende vragen blijven nog onbeantwoord. Wat hebben de Pioneers ontdekt? Heeft de Infra-Rood Astronomische Satelliet een bruine dwerg in ons zonnestelsel gevonden? Waarom is het stilgebleven?

Bron: Science Digest

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

39 reacties

 1. Heb zelf astronomie gestudeerd in leiden,, werk zelf aan technologie voor satellieten, sta in contact met astronomen,, er is geen 2e zon, nooit geweest, die pietje leeft in een droom wereld,, waarschijnlijk te veel van de tripmiddeltjes gesnoept,,

  1 likes
 2. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Knn”]@ pietje bell

  Nogmaals, als er werkelijk een tweede ster in ons zonnestelsel zou zijn. Dan zouden we daar snel de effecten van merken. Banen van planeten en astroïden/planetoïden zouden verstoord worden, botsingen tussen hemellichamen, enorme geologische activiteit en instabiliteit door de getijdewerking van deze ster. Blijkbaar heb jij je nooit verdiept in astronomie/sterrenkunde of zelfs natuurkunde, is ook wel te merken![/quote]
  alles is illusie dus ook astronomie/sterrenkunde.niets is wat het lijkt te zijn .zelf verwacht ik dat binnen 8 hooguit 14 dagen alles is te zien met het blote oog.En dan moeten de overheden wel met de waarheid komen.[/quote] nancy lieder zegt dat en je neemt het klakkeloos over, nogmaals en ook de laatste keer dat ik hier op in ga er is geen 2e zon,, maar weet het beter gemaakt we spreken elkaar over een maand weer,, ben benieuwd met welke smoes de X believers nou weer op de proppen komen, vanaf 2003 hadden ze elk jaar weer een excuus, we wachten rustig af 😀

  1 likes
 3. @ Legaal;

  Wat een onleesbare lap tekst weer, maar goed. Ja, de zon komt 2 dagen eerder op in IJsland. Ben jij bekend met het fenomeen schikkeljaar? Een dag duurt namelijk iets langer dan precies 24uur wat dan om de zoveel tijd gecorrigeerd moet worden.

  Jij komt over het algemeen meer zeer verzochte conclusies op verhalen die ook nuchterder te verklaren zijn. Zoals in een eerder topic met die marsrat, waar uit het niets doodleuk beweerd wordt door jou dat er leven onder het oppervlakte van Mars is en dat die Laura Eisenhower en Obama daar heen geweest zijn. Er is geen enkele bron om dat voor waarheid aan te nemen en die stel jij verder ook niet ter beschikking.

  Daarnaast beweer jij een zogenaame Lightworker of iets dergelijks te zijn maar als om verduidelijking gevraagd wordt komt die niet. Ook wordt er telkens gerefereed naar mensen die dan blijkbaar vermoord zijn door de overheden omdat ze teveel wisten, zonder dat er enige vorm van bronvermelding of referenties gebruikt worden.

  Dan kan je wel verdrietig worden dat ik je een trol noem en je niet geloof, maar je blijft wel lekker cryptisch over ‘Wat er nou precies komen gaat’. Ik had je al eerder gevraagd naar een verduidelijking over dat hele Lightworker gebeuren, wat ook lekker genegeerd word.

  Dus; wees specifiek, duidelijk en vertel ons nou eens precies wat er komen gaat in plaats van alles in nevelen te hullen en lekker cryptisch te doen.

  Wat gaat er komen? Wat houdt NASA voor ons verborgen? Waarom houden ze het voor ons verborgen? Wie zijn die wistleblowers en hoe komen die aan hun informatie? Wie zijn die Lightworkers? Hoe word je er een? Heb je bewijs voor hun bestaan? Wie is de leider? Wie is de vijand? Hoe bevechten we die vijand? Waarom is het de vijand?

  Beantwoord die vragen nou eens.

  1 likes
 4. Een neutronenster is wel heel vergezocht! Ze zijn weliswaar maar zo rond de 20km in diameter, maar hebben een massa van 500.000 keer die van de Aarde. Dus zo’n object zou enorme verstoringen teweegbrengen in t zonnestelsel met zijn enorme zwaartekracht en straling.

  0 likes
 5. Hoe lang moet de massa deze onzin nog slikken.die 2 de zon draait nu rondjes rond onze zon.En heel wat u.f.o verkeer.daar bij en er onder.maar zo als altijd moet dat nieuws op de tv komen.En dat zal ook wel maar dan op het allerlaatste moment .Of als het te laat is.Jammer er worden steeds meer mensen wakker .Dus waarom wachten.met die laatste foto,s van mij(NIburu)? Kan ze ook op google of facebook enz zetten maar dat doe ik liever niet.haalt te weinig uit.

  0 likes
 6. Het is vrij lastig om in de “oortwolk” te kijken , er zijn genoeg planetoiden daar, over het hoe of wat is men bezig te onderzoeken,, maar 1 ding is zeker er draait GEEN bruine dwerg in een ecliptische baan om de zon zoals sitchin zijn theorie aanduid,, maar er is nog genoeg onduidelijkheid en er zwerfen nog genoeg dwergplaneten/planetoiden in die gordel rond die wel degelijk de banen van deze planeten kunnen verstoren zo niet kruizen

  0 likes
 7. Volgens een astronomen Team, kunnen we in de loop van de maand juni het onbekende object (Nibiru?) boven het ecliptisch vlak zien verschijnen.http://www.youtube.com/watch?v=kGvqRhugHrE&feature=player_embedded#!

  0 likes
 8. [quote name=”pietje bell”]Hoe lang moet de massa deze onzin nog slikken.die 2 de zon draait nu rondjes rond onze zon.En heel wat u.f.o verkeer.daar bij en er onder.maar zo als altijd moet dat nieuws op de tv komen.En dat zal ook wel maar dan op het allerlaatste moment .Of als het te laat is.Jammer er worden steeds meer mensen wakker .Dus waarom wachten.met die laatste foto,s van mij(NIburu)? Kan ze ook op google of facebook enz zetten maar dat doe ik liever niet.haalt te weinig uit.[/quote]

  Gast shut up zeg! OMG! ER IS GÉÉN TWEEDE ZON! Anders had iedereen het ondertussen al in de lucht kunnen zien en de effecten van zon zwaar hemellichaam kunnen merken. Hoe lang moeten mensen nog JOUW zweverige onzin slikken?

  0 likes
 9. Wat een onzin die planeet Niburu. Geloof er geen snars van. Er wordt zoveel onzin verteld. Maar ja misschien heb ik het mis. Ik denk het niet. Allemaal afleidingsmanouvres als rookgordijnen voor het proberen op te zetten van een dictatuur van de groene nieuwe wereldorde.

  0 likes
 10. [quote name=”pietje bell”]Hoe lang moet de massa deze onzin nog slikken.die 2 de zon draait nu rondjes rond onze zon.En heel wat u.f.o verkeer.daar bij en er onder.maar zo als altijd moet dat nieuws op de tv komen.En dat zal ook wel maar dan op het allerlaatste moment .Of als het te laat is.Jammer er worden steeds meer mensen wakker .Dus waarom wachten.met die laatste foto,s van mij(NIburu)? Kan ze ook op google of facebook enz zetten maar dat doe ik liever niet.haalt te weinig uit.[/quote]

  En hoelang moeten mensen ook die andere onzin pikken? Onzin filmpjes op YouTube dat men op klaarlichte dag b.v twee “Zonnen” heeft gefilmd (gewoon de Maan en de Zon) Of de planeet Nibiru…De meeste Nederlanders weten niet eens de planeten(officieel 8 nu) op rij op te noemen in ons zonnestelsel. Planeten kunnen we zien voorbijkomen (vaak ook met het blote oog) maar de meeste denken dat ze naar sterren kijken. Dat maakt verder niet uit natuurlijk maar over “onzin” gesproken zie ik dat de “andere kant” er ook wat van kan. Daar word ik niet wijzer van.

  0 likes
 11. Laatst op de b.b.c. een ducu over Nasa en
  zonder aanleiding kwam een foto van ja ‘Nibiru’ in beeld. 😮
  Eeeen in de nieuwe StarTrek movie komt een beeld van Nibiru voor met de tekst ‘cataclysms that would wipe out most of the of the planet’ wat verder niets met dat filmverhaal te maken heeft. Het ziet er tussengeknipt uit. Je struikelt over de hints.

  0 likes
 12. [quote name=”Aardebewoner”]Wat een onzin die planeet Niburu. Geloof er geen snars van. Er wordt zoveel onzin verteld. Maar ja misschien heb ik het mis. Ik denk het niet. Allemaal afleidingsmanouvres als rookgordijnen voor het proberen op te zetten van een dictatuur van de groene nieuwe wereldorde.[/quote]
  [quote name=”Knn”][quote name=”pietje bell”]Hoe lang moet de massa deze onzin nog slikken.die 2 de zon draait nu rondjes rond onze zon.En heel wat u.f.o verkeer.daar bij en er onder.maar zo als altijd moet dat nieuws op de tv komen.En dat zal ook wel maar dan op het allerlaatste moment .Of als het te laat is.Jammer er worden steeds meer mensen wakker .Dus waarom wachten.met die laatste foto,s van mij(NIburu)? Kan ze ook op google of facebook enz zetten maar dat doe ik liever niet.haalt te weinig uit.[/quote]

  Gast shut up zeg! OMG! ER IS GÉÉN TWEEDE ZON! Anders had iedereen het ondertussen al in de lucht kunnen zien en de effecten van zon zwaar hemellichaam kunnen merken. Hoe lang moeten mensen nog JOUW zweverige onzin slikken?[/quote]
  hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.

  0 likes
 13. Ik denk maar zo: “In het veld van de onbeperkte mogelijkheden kan alles.”

  0 likes
 14. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een onzin die planeet Niburu. Geloof er geen snars van. Er wordt zoveel onzin verteld. Maar ja misschien heb ik het mis. Ik denk het niet. Allemaal afleidingsmanouvres als rookgordijnen voor het proberen op te zetten van een dictatuur van de groene nieuwe wereldorde.[/quote]
  [quote name=”Knn”][quote name=”pietje bell”]Hoe lang moet de massa deze onzin nog slikken.die 2 de zon draait nu rondjes rond onze zon.En heel wat u.f.o verkeer.daar bij en er onder.maar zo als altijd moet dat nieuws op de tv komen.En dat zal ook wel maar dan op het allerlaatste moment .Of als het te laat is.Jammer er worden steeds meer mensen wakker .Dus waarom wachten.met die laatste foto,s van mij(NIburu)? Kan ze ook op google of facebook enz zetten maar dat doe ik liever niet.haalt te weinig uit.[/quote]

  Gast shut up zeg! OMG! ER IS GÉÉN TWEEDE ZON! Anders had iedereen het ondertussen al in de lucht kunnen zien en de effecten van zon zwaar hemellichaam kunnen merken. Hoe lang moeten mensen nog JOUW zweverige onzin slikken?[/quote]
  hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.[/quote] jij leeft echt in een droom he,, klopt jij leeft in een illusie, het hele zuidelijk halfrond hahaha,, pff geweldig dit,, vermakelijk gewoon

  0 likes
 15. [quote name=”pietje bell”]hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.[/quote]

  Jij bent de troll hier beste Pietje. Er is geen tweede zon of een Niburu. Als je zo zeker van je zaak bent gooi je die fotos toch online?

  Maar nee, dat ‘doe je liever niet want het haalt te weinig uit’. Wat je wel doet is een hoop onzin spuien hier en aandacht trekken.

  Je bent een beetje net als Legaal hier wat aan het trollen; een hoop grote (ongefundeerde) verhalen zonder enige vorm van bewijs. Die natuurlijk wel bestaat, maar niet geopenbaard of gepubliceerd kan worden.

  Hup, laat die foto’s zien. Maak ons ‘sheeple’ wakker! Show us the proof! :’)

  0 likes
 16. [quote name=”pietje bell”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een onzin die planeet Niburu. Geloof er geen snars van. Er wordt zoveel onzin verteld. Maar ja misschien heb ik het mis. Ik denk het niet. Allemaal afleidingsmanouvres als rookgordijnen voor het proberen op te zetten van een dictatuur van de groene nieuwe wereldorde.[/quote]
  [quote name=”Knn”][quote name=”pietje bell”]Hoe lang moet de massa deze onzin nog slikken.die 2 de zon draait nu rondjes rond onze zon.En heel wat u.f.o verkeer.daar bij en er onder.maar zo als altijd moet dat nieuws op de tv komen.En dat zal ook wel maar dan op het allerlaatste moment .Of als het te laat is.Jammer er worden steeds meer mensen wakker .Dus waarom wachten.met die laatste foto,s van mij(NIburu)? Kan ze ook op google of facebook enz zetten maar dat doe ik liever niet.haalt te weinig uit.[/quote]

  Gast shut up zeg! OMG! ER IS GÉÉN TWEEDE ZON! Anders had iedereen het ondertussen al in de lucht kunnen zien en de effecten van zon zwaar hemellichaam kunnen merken. Hoe lang moeten mensen nog JOUW zweverige onzin slikken?[/quote]
  hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.[/quote]
  vanaf de zon gerekend (een ster);
  mercurius, venus, aarde, mars, een gordel van stenen (die mogelijk ooit een planeet was), jupiter, saturnus, uranus, neptunus, pluto. bent u er wel eens geweest op een van die andere planeten of is dit slechts schoolboekenkennis ? een vraag.

  0 likes
 17. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”pietje bell”][quote name=”Aardebewoner”]Wat een onzin die planeet Niburu. Geloof er geen snars van. Er wordt zoveel onzin verteld. Maar ja misschien heb ik het mis. Ik denk het niet. Allemaal afleidingsmanouvres als rookgordijnen voor het proberen op te zetten van een dictatuur van de groene nieuwe wereldorde.[/quote]
  [quote name=”Knn”][quote name=”pietje bell”]Hoe lang moet de massa deze onzin nog slikken.die 2 de zon draait nu rondjes rond onze zon.En heel wat u.f.o verkeer.daar bij en er onder.maar zo als altijd moet dat nieuws op de tv komen.En dat zal ook wel maar dan op het allerlaatste moment .Of als het te laat is.Jammer er worden steeds meer mensen wakker .Dus waarom wachten.met die laatste foto,s van mij(NIburu)? Kan ze ook op google of facebook enz zetten maar dat doe ik liever niet.haalt te weinig uit.[/quote]

  Gast shut up zeg! OMG! ER IS GÉÉN TWEEDE ZON! Anders had iedereen het ondertussen al in de lucht kunnen zien en de effecten van zon zwaar hemellichaam kunnen merken. Hoe lang moeten mensen nog JOUW zweverige onzin slikken?[/quote]
  hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.[/quote]
  vanaf de zon gerekend (een ster);
  mercurius, venus, aarde, mars, een gordel van stenen (die mogelijk ooit een planeet was), jupiter, saturnus, uranus, neptunus, pluto. bent u er wel eens geweest op een van die andere planeten of is dit slechts schoolboekenkennis ? een vraag.[/quote]

  een vriendin van mij woont in australie, zuidelijk halfrond. ik heb haar naar de 2e zon gevraagd en zij wist niet waar ik het over had. Op jet zuidelijk halfrond is niets te zien.

  0 likes
 18. [quote name=”Knn”]Een neutronenster is wel heel vergezocht! Ze zijn weliswaar maar zo rond de 20km in diameter, maar hebben een massa van 500.000 keer die van de Aarde. Dus zo’n object zou enorme verstoringen teweegbrengen in t zonnestelsel met zijn enorme zwaartekracht en straling.[/quote]

  idd een neutronenster zou tevens ook alle leven zoals hier op aarde onmogelijk maken

  0 likes
 19. [quote name=”Crayon”][quote name=”pietje bell”]hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.[/quote]

  Jij bent de troll hier beste Pietje. Er is geen tweede zon of een Niburu. Als je zo zeker van je zaak bent gooi je die fotos toch online?

  Maar nee, dat ‘doe je liever niet want het haalt te weinig uit’. Wat je wel doet is een hoop onzin spuien hier en aandacht trekken.

  Je bent een beetje net als Legaal hier wat aan het trollen; een hoop grote (ongefundeerde) verhalen zonder enige vorm van bewijs. Die natuurlijk wel bestaat, maar niet geopenbaard of gepubliceerd kan worden.

  Hup, laat die foto’s zien. Maak ons ‘sheeple’ wakker! Show us the proof! :’)[/quote]
  Jou psyche beveiligt jou door de gebeurtenis als niet waar te beschouwen.
  Maar jou sensatiezucht en verstand vraagt wel even later om die foto’s te laten zien.
  Dat doen we dus niet Nou ben jij aan de beurt met heel je familie. Nou kan een ander jou ellende op t.v. bekijken.
  Als je hier niet tegen kan moet rtl4 blijven kijken.

  0 likes
 20. [quote name=”MentiX”][/quote]
  Jou psyche beveiligt jou door de gebeurtenis als niet waar te beschouwen.
  Maar jou sensatiezucht en verstand vraagt wel even later om die foto’s te laten zien.
  Dat doen we dus niet Nou ben jij aan de beurt met heel je familie. Nou kan een ander jou ellende op t.v. bekijken.
  Als je hier niet tegen kan moet rtl4 blijven kijken.[/quote]

  Wat? Ik snap er niets van wat je zegt. Natuurlijk vraag ik hem om foto’s. Hij beweert dat hij ze heeft en die planeet X in aantocht is, ik beweer en geloof het tegenovergestelde. Nu sta ik er wel zodanig voor open dat ik hem vraag om zijn foto’s / bewijs te laten zien. Is dat zo vreemd?

  En ‘nu ben ik aan de beurt met mijn familie’? Is dat een bedreiging of iets dergelijks? En iets met RTL4? Er is werkelijk waar geen touw aan vast te knopen.

  0 likes
 21. [quote name=”MentiX”][quote name=”Crayon”][quote name=”pietje bell”]hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.[/quote]

  Jij bent de troll hier beste Pietje. Er is geen tweede zon of een Niburu. Als je zo zeker van je zaak bent gooi je die fotos toch online?

  Maar nee, dat ‘doe je liever niet want het haalt te weinig uit’. Wat je wel doet is een hoop onzin spuien hier en aandacht trekken.

  Je bent een beetje net als Legaal hier wat aan het trollen; een hoop grote (ongefundeerde) verhalen zonder enige vorm van bewijs. Die natuurlijk wel bestaat, maar niet geopenbaard of gepubliceerd kan worden.

  Hup, laat die foto’s zien. Maak ons ‘sheeple’ wakker! Show us the proof! :’)[/quote]
  Jou psyche beveiligt jou door de gebeurtenis als niet waar te beschouwen.
  Maar jou sensatiezucht en verstand vraagt wel even later om die foto’s te laten zien.
  Dat doen we dus niet Nou ben jij aan de beurt met heel je familie. Nou kan een ander jou ellende op t.v. bekijken.
  Als je hier niet tegen kan moet rtl4 blijven kijken.[/quote] wat een onzin kraam jij weer uit,, heeft niets met mainstream te maken, wij gaan daar niet van uit,, gewoon zelf onderzoek doen!! Met de mogelijke middelen en je komt uit op gewoon 1 zon,, sorry dreamer , er is voor jou geen 2e zon,

  0 likes
 22. [quote name=”lauke”][quote name=”MentiX”][quote name=”Crayon”][quote name=”pietje bell”]hopelijk niet lang meer.want het heeft totaal geen zin om nog energie hier in te steken.En excuus hoef ik niet ,als er ineens voor de slapende massa het een en ander zich ontvouwd.maar ja het hele zuidelijke halfrond ziet het wel.Dus de halve wereld ziet iets wat niet bestaat.ga lekker verder trollen.[/quote]

  Jij bent de troll hier beste Pietje. Er is geen tweede zon of een Niburu. Als je zo zeker van je zaak bent gooi je die fotos toch online?

  Maar nee, dat ‘doe je liever niet want het haalt te weinig uit’. Wat je wel doet is een hoop onzin spuien hier en aandacht trekken.

  Je bent een beetje net als Legaal hier wat aan het trollen; een hoop grote (ongefundeerde) verhalen zonder enige vorm van bewijs. Die natuurlijk wel bestaat, maar niet geopenbaard of gepubliceerd kan worden.

  Hup, laat die foto’s zien. Maak ons ‘sheeple’ wakker! Show us the proof! :’)[/quote]
  Jou psyche beveiligt jou door de gebeurtenis als niet waar te beschouwen.
  Maar jou sensatiezucht en verstand vraagt wel even later om die foto’s te laten zien.
  Dat doen we dus niet Nou ben jij aan de beurt met heel je familie. Nou kan een ander jou ellende op t.v. bekijken.
  Als je hier niet tegen kan moet rtl4 blijven kijken.[/quote] wat een onzin kraam jij weer uit,, heeft niets met mainstream te maken, wij gaan daar niet van uit,, gewoon zelf onderzoek doen!! Met de mogelijke middelen en je komt uit op gewoon 1 zon,, sorry dreamer , er is voor jou geen 2e zon,[/quote]
  De foto,s liggen deels bij Anton Wat niburu hier mee doet is aan hun .Als zij het nog te vroeg vinden om uit te stallen op de side prima toch.Ik weet wat ik zie En voor de snuggere onder u de fotograaf maakt de foto,s en de camera registreert dat dus maw sommige maken mooiere foto,s met een camera van een paar gulden dan andere met een camera van 10.000 euro.

  0 likes
 23. @ pietje bell

  Nogmaals, als er werkelijk een tweede ster in ons zonnestelsel zou zijn. Dan zouden we daar snel de effecten van merken. Banen van planeten en astroïden/planetoïden zouden verstoord worden, botsingen tussen hemellichamen, enorme geologische activiteit en instabiliteit door de getijdewerking van deze ster. Blijkbaar heb jij je nooit verdiept in astronomie/sterrenkunde of zelfs natuurkunde, is ook wel te merken!

  0 likes
 24. Crayon,ik ben toch echt niet aan het trollen hier.Het hele Universum is aan het veranderen.voor ik dacht 2 jaren terug zeiden de inwoners van ijsland al de zon komt 2dagen eerder op na zoveel dagen duisteris,ik hoop toch dat je weet dat er bij het poolgebied zoveel maanden donker blijft en zoveel maanden daar de zon niet ondergaat na een paar maanden duisternis kwam dus de zon 2dagen te vroeg.Hoe verklaar je dat Crayon.is het zal je oook niet opgevallen zijn dat de zon witter is geworden.Wij zijn door de aardbeving van Haitie uit de balans geraakt,Japan is na de sunamie 1 meter naar de kust verschoven,en is Japan langzaam aan het onderlopen,net zoals de eilanden van Indoneschie.Alles is aan het veranderen.De laatste weken zijn er in Amerika veel stormen en tornado,s okee het is het seizoen voor tornado,s,maar deze keer is het wel heel heftig daar heel veel hagelbuien,ik spreek iedere dag mensen die in het gebied wonen.Yellostone park,er zijn daar altijd wel aardbevingen,maar nu zijn ze heftig aan het worden.zelfs als je in Europa kijkt is het weer niet meer zoals het is.En ja nu de zon,de NASA en de NSA houden heel veel dingen en zaken voor ons verborgen.En wij als je onderzoek doet worden door Wistelblowers op de hoogte gehouden,en denk je dat deze liegen,met gevaar voor eigen leven.En ja er zijn er al veel wisleblowers om het leven gebracht,en dan kom jij aan zetten dat ik aan het trollen ben,terwijl ik weet dat er veel wisleblowers over hun schouders moeten kijken om niet zogenaamd een ongeluk te krijgen.Dat maakt mij verdrietig,wand dat zijn wel de mensen die ons proberen wakker te maken in wat voor een wereld wij leven.Ik maak de tijd vrij,om jullie ook hier te vertellen wat er aan de hand is,het enige wat ik nu zeg kijk om je heen de media geeft ons verkeerde nieuws,dat is gewoon een mind control.De rest is nu aan jou we zitten in een 8 baan en ik ben klaar voor wat er komen gaat,ik hoop jij ook of stop je na deze toch maar je hoofd in het zand?

  0 likes
 25. [quote name=”Knn”]@ pietje bell

  Nogmaals, als er werkelijk een tweede ster in ons zonnestelsel zou zijn. Dan zouden we daar snel de effecten van merken. Banen van planeten en astroïden/planetoïden zouden verstoord worden, botsingen tussen hemellichamen, enorme geologische activiteit en instabiliteit door de getijdewerking van deze ster. Blijkbaar heb jij je nooit verdiept in astronomie/sterrenkunde of zelfs natuurkunde, is ook wel te merken![/quote]
  alles is illusie dus ook astronomie/sterrenkunde.niets is wat het lijkt te zijn .zelf verwacht ik dat binnen 8 hooguit 14 dagen alles is te zien met het blote oog.En dan moeten de overheden wel met de waarheid komen.

  0 likes
 26. @ legaal beste legaal er is veel meer dan wij zelf met onze eigen ogen kunnen waarnemen, er is veel meer in het universum, maar sommige dingen in de complotjes worden wel heel erg overtrokken en omtrent dit onderwerp niburu/wormwood/ X zijn er veel bewijzen dat deze niet in ons stelsel is en al zeker niet in een ecliptische baan rond onze zon zoals sitchin dit aangeeft,, sitchin stond ook in contact met de CIA, dit kan ook onder een valse vlag zijn,,want als zo n dergelijk bruine dwerg in ons stelsel zit, dan word het net een biljart tafel en zeker als ie tussen de banen van mars en jupiter door moet schuiven dan zou je dat zeker moeten merken aan hun banen, dat is nou eenmaal zo,, dat het universum veranderd klopt maar dat doet het al miljarden jaren, das niets nieuws, de aarde veranderd/venieuwd, maar ook dat proces is niet vreemd, we moeten ons aanpassen en door gaan,voor ons zijn veel andere beschavingen vergaan en ook voor ons geld geen onsterfelijkheid,, was dat niet het streven van de annunaki onsterfelijkheid?

  0 likes
 27. “Destijds waren NASA astronomen er zo van overtuigd dat deze planeet bestond dat ze op een zeker moment zeiden, “Het enige wat we nog moeten doen, is het een naam geven”. De toenmalige hoofdastronoom Dr. Robert Harrington was ” “In 1991 vertrok Harrington voor NASA met”  De beste man lijkt nooit voor NASA te hebben gewerkt zelfs (wel voor de USNO), hoe dik kan je duim zijn? http://ad.usno.navy.mil/wds/history/harrington.h …

  0 likes
 28. In diverse star maps is Nibiru donker gemaakt op verschillende manieren !
  Probeer dat maar te debunken “lauke” !!

  CERN wetenschapper bevestigd dit:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lnnHRIRyO4M

  0 likes
 29. [quote name=”MentiX”]Laatst op de b.b.c. een ducu over Nasa en
  zonder aanleiding kwam een foto van ja ‘Nibiru’ in beeld. 😮
  Eeeen in de nieuwe StarTrek movie komt een beeld van Nibiru voor met de tekst ‘cataclysms that would wipe out most of the of the planet’ wat verder niets met dat filmverhaal te maken heeft. Het ziet er tussengeknipt uit. Je struikelt over de hints.[/quote] hints??? Waarom ,, is het een spelshow?!! Wie het eerst raad dat niburu bestaat,, kom toch eens op!! Vandaag de nieuwste film in premiere!,, geen speelfilm maar spelfilm startrek,, vind de maantjes van niburu, ze zitten door de film heen verstopt!!, maar de blauwe kachina is de meeste punten waard!!! Kom aan he,, serieus ja??

  0 likes
 30. [quote name=”MentiX”]In diverse star maps is Nibiru donker gemaakt op verschillende manieren !
  Probeer dat maar te debunken “lauke” !!

  CERN wetenschapper bevestigd dit:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lnnHRIRyO4M%5B/quote%5D dat is niets meer of minder bugs in het raster!! Bewijs jij mij maar eens dat het bestaat,, geef mij maar eens coordinaten waar ie moet zijn, dan kijk ik er naar met mijn telescopen(al zelf onderzoek na gedaan maar goed) en wat heeft jou doen geloven dat planeet x bestaat? Heb je je wel eens in sterrenkunde verdiept? ken je de wetten van kepler? Leg mij nou eens uit wat jou over de streep heeft getrokken te doen geloven in deze hypothese! En dan moet je niet aankomen met nancy lieder en of marshal masters

  0 likes
 31. Ook nog iets trouwens,, in 1 van de filmpjes van 00skyvieuw “team” laten ze neptunus zien 10º boven de eciptic,, wel raar voor een object dat een orbitial inclination heeft van 1,8º,, ook weer een bewezen hoax !!

  0 likes
 32. [quote name=”lauke”][quote name=”MentiX”]In diverse star maps is Nibiru donker gemaakt op verschillende manieren !
  Probeer dat maar te debunken “lauke” !!
  CERN wetenschapper bevestigd dit:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lnnHRIRyO4M%5B/quote%5D dat is niets meer of minder bugs in het raster!! [/quote]

  Dat zijn dan drie -verschillende- soorten bugs op dezelfde plaats ? Dat kan helemaal niet ! Ga jij eens googlen op ‘plotseling gestorven astronomen’ kort na elkaar aan een heel zeldzame ziekte. En ze waren aktief bezig met Nibiru. Ik verzin niks. Allemaal realiteit. Ga nu ergens anders trollen.

  0 likes
 33. [quote name=”MentiX”][quote name=”lauke”][quote name=”MentiX”]In diverse star maps is Nibiru donker gemaakt op verschillende manieren !
  Probeer dat maar te debunken “lauke” !!
  CERN wetenschapper bevestigd dit:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lnnHRIRyO4M%5B/quote%5D dat is niets meer of minder bugs in het raster!! [/quote]

  Dat zijn dan drie -verschillende- soorten bugs op dezelfde plaats ? Dat kan helemaal niet ! Ga jij eens googlen op ‘plotseling gestorven astronomen’ kort na elkaar aan een heel zeldzame ziekte. En ze waren aktief bezig met Nibiru. Ik verzin niks. Allemaal realiteit. Ga nu ergens anders trollen.[/quote] wederom weer geen antwoorden op mijn vragen aan jou?? t, mijn vragen aan jou , waar zijn de antwoorden? Omdat je ze niet kan geven! Omdat er GEEN bewijs is van het bestaan van deze hypothese, jij bent er van overtuigd, nou dan mag jij mij de coordinaten geven waar X zich bevind, je laat je lijden door alles wat op internet staat en vericht zelf geen astronomisch onderzoek, sta in contact met meerdere astronomen en dit is deels mijn werk, maar goed verdoe mijn tijd om hier nog op in te gaan, fijne dag verder

  0 likes
 34. @mentix,,,, er zijn duizenden astronomen wereldwijd, prof/amateur , als een dergelijke bruine/rooie dwergster in dit stelsel zit zouden deze astronomen er al lang meldingen van hebben gemaakt en al helemaal rond deze tijd nu X zogenaamd dichtbij moet zijn, er is geen haan die er naar kraait, je moet van 2 kanten naar deze hypothese kijken of je zelf eens gaan verdiepen in de wereld van de astronomie en sterrenkunde, trollen is het niet, leg de feiten op tafel, maar jij komt met complot verhalen aanzetten en als je de wetten van kepler kent dan zou de baan van deze hypothetische dwergster dus kunnen berekenen

  0 likes
 35. Nog 1tje dan om het af te leren, hoop dat je dit snapt!!!Uit de wetten van Kepler volgt immers dat een planeet met een omlooptijd van 3600 jaar een baan heeft die nagenoeg parabolisch – is wat betekent dat X ongeveer op ontsnappingssnelheid langs de zon zwaait. Zo n planeet krijgt na een aantal rondjes om de zon een steeds cirkelvormiger omloop, of hij wordt voorgoed weggeslingerd, de ruimte in. En aangezien de aarde toch echt 4,5 miljard jaar oud is, heeft X daarvoor al minstens een en een kwart miljoen omlopen de tijd gehad.

  0 likes
 36. We zijn nu al 1 week in Juni.
  En het is nog stil omtrent Nibiru.

  Normaal gesproken moeten er vanuit zuidafrika ,Australie,Argentinie en Nieuwzeeland tienduizenden meldingen komen over een planeet .
  Maar Vvorlopig nog steeds stil.
  Zal wel weer het zoveelste loosalarm zijn.
  En de geleerde maken dan graag weer een nieuwe berekening.

  0 likes
 37. [quote name=”bert”]We zijn nu al 1 week in Juni.
  En het is nog stil omtrent Nibiru.

  Normaal gesproken moeten er vanuit zuidafrika ,Australie,Argentinie en Nieuwzeeland tienduizenden meldingen komen over een planeet .
  Maar Vvorlopig nog steeds stil.
  Zal wel weer het zoveelste loosalarm zijn.
  En de geleerde maken dan graag weer een nieuwe berekening.[/quote] en zo is dat! Wat ik niet kan begrijpen is dat mensen nog steeds geloven in deze hypothese, deze new age hype heeft oa nancy leader en marshall masters al veel geld op geleverd met absolute lariekoek boeken en speculaties zonder enig vorm van bewijs, maar goed

  0 likes
 38. @ Lauke

  Jij maakt tenminste zin. Ik heb even gedaan wat MentiX voorstelde en gegoogled naar mysterieuze sterfgevallen bij astronomen.. je komt uit op veel sites met “artikels” hieromtrent. Uiteraard gaat het hier om sites die vooral verslaafd zijn aan conspiracy hier en conspiracy daar. ik had eerlijk ook gen zin om dieper te graven. Maar goed, volgens deze sites was er degelijk iets gebeurd.. en hoewel ik alternatieve media toejuich , heb ik voor vele zaken sterke twijfels. Ik denk dat wij op dat gebied hetzelfde zijn. We willen (ik toch) van zowel de mainstream media als van de alternative media op de hoogte blijven en zoals elke alternatieve media site/docu/artikel ons zegt; vel uw eigen oordeel.

  Dat heb ik eigenlijk altijd lachwekkend gevonden , die uitspraak. Al opgevallen dat deze zin vooral op het einde van artikels/docu’s komt? Eerst uitpakken met een headline waarin staat wat en hoe en waarom, dan vervolgens heel de rimram aan u verkondigen waar meestal wordt gesuggereerd hoe je ermee moet omgaan of wake up of open your eyes, etc..om dan tenslotte toch maar te eindigen met “je hoeft ons woord niet te geloven hoor, oordeel zelf”…

  Er zijn echt veel goede alternatieve docu’s over allerhande onderwerpen maar ik wil ook harde bewijzen en gegronde referenties ipv suggestieve zwans.

  Het gevaar met alternatieve media is dat er velen zijn die zonder meer alles geloven wat zij verkondigen en dus mijn eigen oordeel: mainstream EN alternative media zijn beiden berust op het brainwashen van de mensen. Zij die dit begrijpen en die bij beide kanten kan oordelen wat zever is en wat waar kan zijn , zijn de echt wakkeren onder ons.

  Het kan heus geen kwaad om alternatieve, onderdrukte theoriën naar de mainstream te pushen. laten samenwerken die linker-en rechterhelft van het “mediabrein”!

  sorry voor het afwaaien van de topic :p

  Grtz

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

De organisatie Physicians Committee for Responsible Medicine, ...

Vader en zes kinderen schuilen jaren in Drentse kelder in afwachting van einde der tijden. Zo overleefden ze

Vader en zes kinderen schuilen jaren in Drentse kelder in afwachting van einde der tijden. Zo overleefden ze

In het Drentse Ruinerwold zijn zes mensen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.