Buitenland

We dromen over drones, zegt 13-jarige jongen voordat hij omkomt bij een drone-aanval van de CIA

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand werd de 13-jarige Mohammed Tuaiman gedood tijdens een drone-aanval van de CIA in Jemen. Vlak voor zijn dood sprak hij met de Britse krant The Guardian over de angst die hij, zijn vrienden en zijn buren hebben voor drones.

“Ik zie ze iedere dag en we zijn er bang voor,” zei hij. “Veel kinderen hebben ’s nachts nachtmerries over drones en hebben psychische problemen. Ze hebben onze streek veranderd in een hel. We dromen zelfs over drones.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De vader en broer van Mohammed werden in 2011 gedood door een drone toen ze hun kamelen aan het voeren waren. Afgelopen maand, op 26 januari, werd Mohammed zelf gedood door een drone.

“Ze vertellen ons dat deze drones opstijgen van bases in Saoedi-Arabië en Jemen en dat Amerika ze stuurt om terroristen te doden, maar ze doden altijd onschuldige burgers. We weten niet waarom ze ons doden,” zei Mohammed tijdens zijn interview.

“In hun ogen hebben we niet het recht om te leven zoals ieder ander mens en hebben we geen gevoelens of emoties, huilen we niet en voelen we geen pijn zoals ieder ander mens,” voegde hij toe.

De familie heeft tot op heden geen verklaring gehad voor de drone-aanvallen. De familieleden zijn volledig aan hun lot overgeleverd, aangezien er in hun gebied geen hulp beschikbaar is behalve van Al Qaida. Ondanks het feit dat de familie genoodzaakt was die hulp aan te nemen, benadrukt broer Maqdad dat zij op geen enkele wijze betrokken zijn bij de strijd van Al Qaida.

“Mohammed was geen lid van Al Qaida, hij was een kind,” zei hij. Nadat onze vader overleed kwam Al Qaida naar ons toe om hulp te bieden, maar we horen niet bij hen.”

[Guardian]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kal-Purush
Kal-Purush
9 jaren geleden

Ja, waarom zou de US een verklaring afleggen omtrent het doden van burgers?
Doden per drone is het makkelijkste tot nu toe, geen verantwoording, geen persoonlijke fout toegeven en vooral geen affiniteit met de doden.
Werken op afstand met een dodelijk wapen is heel normaal en “per ongeluk” gedode onschuldigen is meer en meer een risico van de drone oorlog, volgens de US.
Wat dit land doet is met geen pen te beschrijven, moorden ad random, en echte tegenstanders worden niet uitgeschakeld.
Zolang zij maar kunnen zeggen: “wij hebben zo en zo veel Al Qaida strijders uitgeschakeld.
Dat daar ik weet niet hoeveel onschuldigen bij zitten is voor de US geen punt, de ver van mijn bed show.
Walgelijk deze manier van oorlog voeren, de US heeft altijd een grote mond omtrent wat er gebeurt in de wereld maar zijn zelf de grootste boosdoeners en moordenaars op deze bol.
Fijn he Nederland, gelinieerd te zijn aan de grootste moordenaar op deze wereld en vooral deze blindelings blijven steunen want zij zijn OH ZO GOED voor ons.
De Nederlandse regering moet zich schamen omtrent hun slaafsheid naar de US toe.
En Rutte maar lachen en zich verkopen aan deze walgelijke moloch.

rop
rop
9 jaren geleden

IN hun ogen hebben we geen emotie geen pijn geen gevoelens env. dat klopt ook, want die mensen die drones sturen hebben dat ook niet die voelen geen greintje pijn, in hun producten zit geen gevoel , net zoals in hun hersens, ze zijn explosief, net als de afzender, zijn ze gevoelloos genadeloos en geen respect voor het leven ..alleen dode hersens kennen geen gevoel. ze spelen met mensen alsof het een ding is..

Elles
Elles
9 jaren geleden

The more I know about people, the more I love my dog

Jupp
Jupp
9 jaren geleden

NATOs/UNOs False Flag Partner, IS(IS) Will use Lax EU Immigration for Deploying Its Warriors in Europe to Restore the Osman Empire as Caliphate. High-ranking NATO-General: Immediate NATO-Response Worldwide http://new.euro-med.dk/20150220-natosunos-false-flag-partner-isis-will-use-lax-eu-immigration-for-deploying-its-warriors-in-europe-to-restore-the-osman-empire-as-caliphate-high-ranking-nato-general-immediate-nato-response-wor.php#comment-188977

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x