Bewustzijn

Japanners plaatsen spiritualiteit boven materialisme

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een recent onderzoek van het Japanse ministerie van Algemene Zaken is gebleken dat Japanners vaker spiritueel dan materialistisch zijn. Dat meldt The Japan Times.

Zo’n 64 procent van alle Japanners plaatst ‘spirituele levensvervulling’ boven ‘materiële rijkdom’, het hoogste percentage ooit.

Iets meer dan 30 procent van de Japanners streeft rijkdom na als belangrijkste doel in het leven, het laagste percentage in de Japanse geschiedenis. Vanaf 1979 voeren spirituele zaken al de boventoon in de jaarlijkse peiling, maar nog nooit was het verschil tussen spirituele en materialistische waarden zo groot.

Zeebeving

De verwoestende zeebeving nabij Sendai in 2011 veranderde de prioriteiten van veel Japanners. De economische crisis heeft velen laten zien dat ze ook met minder geld van het leven kunnen genieten.

Volgens 66,5 procent van de respondenten moet het verbeteren van de Japanse economie prioriteit krijgen. Dit betekent niet dat mensen op zoek zijn naar rijkdom, ze willen dat de economie naar behoren functioneert.

Een andere trend in Japan is de herwaardering van levensstijl. Meer dan 37 procent van de ondervraagden zei zich meer te willen richten op vrijetijdsbesteding en recreatieve activiteiten. Persoonlijke levensvervulling en menselijke relaties beginnen steeds meer aandacht te krijgen in de Japanse maatschappij.

Wens

Helaas sluiten de buitenlandse betrekkingen en het overheidsbeleid niet altijd aan op de wens van de Japanse bevolking. Politici van alle kanten van het politieke spectrum zouden er dan ook goed aan doen om deze verschuiving te begrijpen, aldus de krant.

Het onderzoek toont aan dat Japan zowel individueel als nationaal steeds minder vaak de nadruk legt op economische en materiële groei en zich meer begint te richten op de meer genuanceerde en complexe aspecten van de menselijke ervaring. Een dergelijke verandering kan alleen maar goed zijn.

Dat Japanners erg ruimdenkend kunnen zijn is al langer bekend. In deze video uit 2009 geeft de vrouw van de voormalige Japanse minister-president Yukio Hatoyama aan ruim 20 jaar geleden met een driehoekige UFO een bezoek te hebben gebracht aan de planeet Venus.

Bron: Japantimes.co.jp

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roberto
roberto
9 jaren geleden

was hier in nederland spiritualisme maar boven materialisme “Bijna” Iedereen rond mij leeftijd (17) denken alleen maar aan hun spullen alsof het hun leven is. en daarnaast door het school/werk systeem wat we nu hebben en volgen, houden ze ons van het spirituele pad. daardoor zijn we zo makelijk voor te liegen. hopelijk komt er op een dag een verandering dat we meer tijd krijgen voor het spirituele pad.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

1 en 1 = 2 Materiaal slijt, gaat stuk, of er is wel iets anders mee.Een mooie belevenis, gaat je hele leven mee!!Dood materiaal praat ook niet tegen je!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

[quote name=”roberto”]was hier in nederland spiritualisme maar boven materialisme “Bijna” Iedereen rond mij leeftijd (17) denken alleen maar aan hun spullen alsof het hun leven is. en daarnaast door het school/werk systeem wat we nu hebben en volgen, houden ze ons van het spirituele pad. daardoor zijn we zo makelijk voor te liegen. hopelijk komt er op een dag een verandering dat we meer tijd krijgen voor het spirituele pad.[/quote]
Die tijd is nu of nooit. Spijtig genoeg.Pak je tijd daarom!

just.S
just.S
9 jaren geleden

wees blij dat jij kennis hebt op gedaan daarvoor meer weet en er wat mee kan doen een ieder beloopt zijn haar pad op eigen wijze hulp kan je bieden hopen mag maar het begint bij jezelf ik denk ook zo hoor daar niet van maar ik heb geleerd dat kennis iets is wat een ieder zelf moet leren (een verslaafde stuur je ook niet omdat jij het wil het kliniek in die moet uit zich zelf door ervaringen en belevingen zelf willen gaan)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

43
0
We lezen graag je reactie!x