Bewustzijn

Japanners plaatsen spiritualiteit boven materialisme

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een recent onderzoek van het Japanse ministerie van Algemene Zaken is gebleken dat Japanners vaker spiritueel dan materialistisch zijn. Dat meldt The Japan Times.

Zo’n 64 procent van alle Japanners plaatst ‘spirituele levensvervulling’ boven ‘materiële rijkdom’, het hoogste percentage ooit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Iets meer dan 30 procent van de Japanners streeft rijkdom na als belangrijkste doel in het leven, het laagste percentage in de Japanse geschiedenis. Vanaf 1979 voeren spirituele zaken al de boventoon in de jaarlijkse peiling, maar nog nooit was het verschil tussen spirituele en materialistische waarden zo groot.

Zeebeving

De verwoestende zeebeving nabij Sendai in 2011 veranderde de prioriteiten van veel Japanners. De economische crisis heeft velen laten zien dat ze ook met minder geld van het leven kunnen genieten.

Volgens 66,5 procent van de respondenten moet het verbeteren van de Japanse economie prioriteit krijgen. Dit betekent niet dat mensen op zoek zijn naar rijkdom, ze willen dat de economie naar behoren functioneert.

Een andere trend in Japan is de herwaardering van levensstijl. Meer dan 37 procent van de ondervraagden zei zich meer te willen richten op vrijetijdsbesteding en recreatieve activiteiten. Persoonlijke levensvervulling en menselijke relaties beginnen steeds meer aandacht te krijgen in de Japanse maatschappij.

Wens

Helaas sluiten de buitenlandse betrekkingen en het overheidsbeleid niet altijd aan op de wens van de Japanse bevolking. Politici van alle kanten van het politieke spectrum zouden er dan ook goed aan doen om deze verschuiving te begrijpen, aldus de krant.

Het onderzoek toont aan dat Japan zowel individueel als nationaal steeds minder vaak de nadruk legt op economische en materiële groei en zich meer begint te richten op de meer genuanceerde en complexe aspecten van de menselijke ervaring. Een dergelijke verandering kan alleen maar goed zijn.

Dat Japanners erg ruimdenkend kunnen zijn is al langer bekend. In deze video uit 2009 geeft de vrouw van de voormalige Japanse minister-president Yukio Hatoyama aan ruim 20 jaar geleden met een driehoekige UFO een bezoek te hebben gebracht aan de planeet Venus.

Bron: Japantimes.co.jp

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roberto
roberto
11 jaren geleden

was hier in nederland spiritualisme maar boven materialisme “Bijna” Iedereen rond mij leeftijd (17) denken alleen maar aan hun spullen alsof het hun leven is. en daarnaast door het school/werk systeem wat we nu hebben en volgen, houden ze ons van het spirituele pad. daardoor zijn we zo makelijk voor te liegen. hopelijk komt er op een dag een verandering dat we meer tijd krijgen voor het spirituele pad.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

1 en 1 = 2 Materiaal slijt, gaat stuk, of er is wel iets anders mee.Een mooie belevenis, gaat je hele leven mee!!Dood materiaal praat ook niet tegen je!

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”roberto”]was hier in nederland spiritualisme maar boven materialisme “Bijna” Iedereen rond mij leeftijd (17) denken alleen maar aan hun spullen alsof het hun leven is. en daarnaast door het school/werk systeem wat we nu hebben en volgen, houden ze ons van het spirituele pad. daardoor zijn we zo makelijk voor te liegen. hopelijk komt er op een dag een verandering dat we meer tijd krijgen voor het spirituele pad.[/quote]
Die tijd is nu of nooit. Spijtig genoeg.Pak je tijd daarom!

just.S
just.S
11 jaren geleden

wees blij dat jij kennis hebt op gedaan daarvoor meer weet en er wat mee kan doen een ieder beloopt zijn haar pad op eigen wijze hulp kan je bieden hopen mag maar het begint bij jezelf ik denk ook zo hoor daar niet van maar ik heb geleerd dat kennis iets is wat een ieder zelf moet leren (een verslaafde stuur je ook niet omdat jij het wil het kliniek in die moet uit zich zelf door ervaringen en belevingen zelf willen gaan)

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x