Archeologie

Schokkende oude Egyptische geschriften onthullen bizarre geheimen over Jezus

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Jezus was een gedaanteverwisselaar die soms onzichtbaar was en kon vliegen. Dat blijkt uit oude Egyptische teksten die zijn bestudeerd door professor Roelof van den Broek van de Universiteit Utrecht.

De teksten, die zijn geschreven door bisschop Cyrillus van Jeruzalem, bevatten een aantal opvallende passages.

Zo zou stadhouder Pontius Pilatus hebben gezien hoe Jezus voor zijn ogen verdween. En in een droom zag hij Jezus vliegen.

Kussen

Ook vroegen de autoriteiten Judas volgens de teksten om Jezus te identificeren door hem te kussen omdat hij van gedaante kon verwisselen.

“Toen zeiden de Joden tegen Judas: ‘Hoe kunnen we Jezus arresteren? Hij heeft niet een enkele vorm, maar zijn uiterlijk verandert.”

“Soms is hij rossig, soms is hij blank, soms is hij rood, soms heeft hij de kleur van tarwe, soms is hij bleek als asceten, soms is hij jong en soms een oude man.”

Niet opgenomen

Het boek van Cyrillus van Jeruzalem werd uiteindelijk niet opgenomen in de Bijbel. Historici menen namelijk dat waarschijnlijk niemand geloofde dat de teksten op waarheid berustten.

Van den Broek zei dat waarschijnlijk zelfs de schrijver van de teksten het niet geloofde. Maar sommige details, bijvoorbeeld het avondmaal met Jezus, geloofde hij mogelijk wel.

Wonderen

“De mensen in die tijd, zelfs de hoogopgeleiden, hadden geen kritische houding,” zei hij. “Wonderen werden mogelijk geacht en waarom zou een oud verhaal niet waar zijn?”

Van den Broek schreef een boek over zijn bevindingen, getiteld Pseudo-Cyril of Jerusalem On the Life and the Passion of Christ.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lee
Lee
5 jaren geleden

Als ik dit lees kan ik alleen maar concluderen dat ze in die tijd ook al aan de paddo’s zaten. Daar kun je hele rare dingen van gaan zien.

trackback
Eindtijdsignalen en andere opmerkelijke nieuwsfeiten | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
janssen
janssen
5 jaren geleden

Jezus was een Alien met een knipperlicht !

henk
henk
5 jaren geleden

Jezus was een verlichte man, en verlichte hebben alle Siddhi,s vrij, omdat zij een zijn met het goddelijke, er zit geen ego meer tussen. Zij zijn samengevallen met zichzelf.
Siddhi is sanskriet voor spirituele krachten.
Helderziendheid is bijvoorbeeld ook een Siddhi Er zij er meer:
levitatie, op verschillende plaatsen tegelijk zijn, materialisatie van voorwerpen ect.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x