Universum

NASA spot enorme mysterieuze ‘muur’ rond ons zonnestelsel. Ontdek er hier alles over

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

NASA-wetenschappers zeggen bewijs te hebben gevonden voor een mysterieuze ‘muur’ rond ons zonnestelsel. De Amerikaanse sonde New Horizons zou deze muur van waterstof hebben gespot.

De muur vormt de grens van ons zonnestelsel, de plek waar de ‘bubbel’ rond de zon ophoudt en een massa interstellaire materie begint.

De NASA-onderzoekers zijn er vrij zeker van dat New Horizons, de sonde die in 2015 langs Pluto scheerde, die grens kan waarnemen.

Voyager-sondes

In het tijdschrift Geophysical Research Letters schrijven ze dat de sonde extra ultraviolet licht heeft waargenomen, precies wat je zou verwachten als je een muur van waterstof tegenkomt.

De twee Voyager-sondes, die eind jaren zeventig werden gelanceerd, pikten in 1992 een soortgelijk ultraviolet signaal op.

De wetenschappers houden nog een slag om de arm. Ze zeggen dat nog niet definitief is bewezen dat de sondes op een muur van waterstof zijn gestuit; het zou ook kunnen gaan om een andere bron die dieper in het sterrenstelsel gelegen is.

Veel gevoeliger

Ze merkten wel op dat Alice, het instrument waarmee de ontdekking is gedaan, veel gevoeliger is dan de apparatuur aan boord van de Voyager-sondes.

New Horizons gaat nu twee keer per jaar zoeken naar ultraviolet licht en vervolgens de gegevens terugsturen naar de aarde.

Dieper

“Als er op een bepaald moment geen ultraviolet licht meer wordt gemeten, heeft New Horizons de muur mogelijk achter zich gelaten,” zeiden de onderzoekers in een verklaring.

“Maar als het licht niet zwakker wordt moet de bron dieper in het heelal liggen,” klonk het.

[Metro]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
4 jaren geleden

Zoiets zou je wel kunnen verwachten aan de grenzen van het zonnestelsel, het moet er ook enorm koud zijn nl 273,15 min Celsius, dus stoppen atomen hun beweging en dan zou het letterlijk een vaste muur zijn van waterstof.

Mike
Mike
4 jaren geleden

Het is maar een theorie, maar het zou me niet verbazen als deze ‘muur’ lang geleden door de negatieve buitenaardsen is gecreëerd, voordat ze ons zonnestelsel en ons in gijzeling namen.

Met behulp van deze ‘muur’ konden zij naderende bondgenoten wellicht vroegtijdig herkennen om ze vervolgens te benaderen / uit te schakelen.

Ook op aarde schijnen we tegenwoordig over radar technologie te beschikken die gebruik maakt van nanodeeltjes van bijv.aluminiumoxide die met vliegtuigen in onze atmosfeer zijn gedumpt. Hierdoor zou het bereik van de radar installaties ongeveer verdrievoudigd zijn en kan men binnen een fractie van een seconde een groot gebied scannen. Dit wordt niet alleen gebruikt om raketten, schepen en vliegtuigen op te sporen, maar ook ufo’s.

Jantje
Jantje
4 jaren geleden

Voyager is toch het zonnestelsel al uitgevlogen?

RayOfLight
RayOfLight
4 jaren geleden

Kijken door een ‘muur’

Vraag me nu toch af of licht gebroken wordt door deze waterstof muur Misschien kijken we wel naar het universum door soort een borrelglaasje. Alles zou vervormd en kleiner dan het in werkelijkheid is kunnen zijn….
Lijkt me dat de parallax van sterren dan anders moet worden berekend ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x