Homepagina » Universum » NASA spot enorme mysterieuze ‘muur’ rond ons zonnestelsel. Ontdek er hier alles over
NASA ontdekt enorme mysterieuze 'muur' rond ons zonnestelsel. Ontdek er hier alles over

NASA spot enorme mysterieuze ‘muur’ rond ons zonnestelsel. Ontdek er hier alles over

NASA-wetenschappers zeggen bewijs te hebben gevonden voor een mysterieuze ‘muur’ rond ons zonnestelsel. De Amerikaanse sonde New Horizons zou deze muur van waterstof hebben gespot.

De muur vormt de grens van ons zonnestelsel, de plek waar de ‘bubbel’ rond de zon ophoudt en een massa interstellaire materie begint.

De NASA-onderzoekers zijn er vrij zeker van dat New Horizons, de sonde die in 2015 langs Pluto scheerde, die grens kan waarnemen.

Voyager-sondes

In het tijdschrift Geophysical Research Letters schrijven ze dat de sonde extra ultraviolet licht heeft waargenomen, precies wat je zou verwachten als je een muur van waterstof tegenkomt.

De twee Voyager-sondes, die eind jaren zeventig werden gelanceerd, pikten in 1992 een soortgelijk ultraviolet signaal op.

De wetenschappers houden nog een slag om de arm. Ze zeggen dat nog niet definitief is bewezen dat de sondes op een muur van waterstof zijn gestuit; het zou ook kunnen gaan om een andere bron die dieper in het sterrenstelsel gelegen is.

Veel gevoeliger

Ze merkten wel op dat Alice, het instrument waarmee de ontdekking is gedaan, veel gevoeliger is dan de apparatuur aan boord van de Voyager-sondes.

New Horizons gaat nu twee keer per jaar zoeken naar ultraviolet licht en vervolgens de gegevens terugsturen naar de aarde.

Dieper

“Als er op een bepaald moment geen ultraviolet licht meer wordt gemeten, heeft New Horizons de muur mogelijk achter zich gelaten,” zeiden de onderzoekers in een verklaring.

“Maar als het licht niet zwakker wordt moet de bron dieper in het heelal liggen,” klonk het.

[Metro]


Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. Zoiets zou je wel kunnen verwachten aan de grenzen van het zonnestelsel, het moet er ook enorm koud zijn nl 273,15 min Celsius, dus stoppen atomen hun beweging en dan zou het letterlijk een vaste muur zijn van waterstof.

  4 likes
 2. Voyager is toch het zonnestelsel al uitgevlogen?

  13 likes
  • Ja dat klopt in 2013 en had een gouden plaat bij zich met boodschappen van de mensen voor als er iemand, een alien dan natuurlijk, interresse mocht hebben. Ging dus door die muur…

   5 likes
 3. Het is maar een theorie, maar het zou me niet verbazen als deze ‘muur’ lang geleden door de negatieve buitenaardsen is gecreëerd, voordat ze ons zonnestelsel en ons in gijzeling namen.

  Met behulp van deze ‘muur’ konden zij naderende bondgenoten wellicht vroegtijdig herkennen om ze vervolgens te benaderen / uit te schakelen.

  Ook op aarde schijnen we tegenwoordig over radar technologie te beschikken die gebruik maakt van nanodeeltjes van bijv.aluminiumoxide die met vliegtuigen in onze atmosfeer zijn gedumpt. Hierdoor zou het bereik van de radar installaties ongeveer verdrievoudigd zijn en kan men binnen een fractie van een seconde een groot gebied scannen. Dit wordt niet alleen gebruikt om raketten, schepen en vliegtuigen op te sporen, maar ook ufo’s.

  8 likes
 4. Kijken door een ‘muur’

  Vraag me nu toch af of licht gebroken wordt door deze waterstof muur Misschien kijken we wel naar het universum door soort een borrelglaasje. Alles zou vervormd en kleiner dan het in werkelijkheid is kunnen zijn….
  Lijkt me dat de parallax van sterren dan anders moet worden berekend ?

  4 likes
 5. Niburu is ook door de muur gekomen, dus zo geweldig is die muur nou ook weer niet……

  1 likes
  • Zat erop te wachten… Waar is die planeet dan? Ben enorm benieuwd… wijs hem aan! Waar ik hier lees is dat we waarschijnlijk wel degelijk gecreëerd zijn en dat in combinatie met de theorie van een holografisch universum zou dat helemaal niet zo gek zijn. Dus…..

   3 likes
 6. De Grote Muur.

  1 likes
 7. Anonymous NoLegalName

  Weer een fantasieverhaal waar de schaapjes in geloven. Nasa = om te misleiden. Sciencefiction…..

  0 likes
 8. Wie weet kan die waterstof gordel zich ooit nog tot een ster of gas planeet vormen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

hyundai

Hyundai komt met elektrische vrachtwagens op waterstof. Zo ‘groen’ zijn ze

Naast elektrische auto’s komen er ook steeds ...