Buitenland

Kijk: Italiaanse premier Giorgia Meloni onthult hoe Frankrijk Afrika leegrooft

Help ons door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Op social media circuleren momenteel beelden van een tv-optreden van Giorgia Meloni, de kersverse premier van Italië, dat in januari 2019 is uitgezonden op zender La7.

Ze hield in het programma Non è l’arena een CFA-frank omhoog, de munteenheid die gebruikt wordt in 14 voormalige koloniën in Afrika. In ruil voor de koppeling met de frank waren de Afrikaanse landen na de onafhankelijkheid in de jaren zestig verplicht al hun buitenlandse financiële reserves bij de Franse centrale bank onder te brengen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Belandt grotendeels in de Franse schatkist

Meloni wees erop dat Frankrijk de landen uitbuit. Ze toonde een foto van een kind dat in een goudmijn werkt in Burkina Faso, één van de armste landen ter wereld. Frankrijk drukt koloniaal geld voor Burkina Faso, waar goud in de grond zit, aldus Meloni.

In ruil daarvoor moet Burkina Faso de helft van de exportopbrengst afstaan aan Frankrijk. Het goud dat dit kind uit de grond haalt, belandt grotendeels in de Franse schatkist, benadrukte Meloni.

We moeten Afrikanen niet naar Europa halen, we moeten Afrika bevrijden van Europeanen die het continent beroven, zei ze.

Ruzie

Frankrijk en Italië hebben ruzie over de Ocean Viking, een schip met 230 migranten dat op weg was naar Italië. De Italiaanse regering weigerde het schip te laten aanmeren, waarna het enkele weken op zee doolde. Frankrijk stond het schip uiteindelijk ‘bij hoge uitzondering’ toe in de haven van Toulon.

Frankrijk waarschuwde de Italianen dat de kwestie ‘ernstige gevolgen’ zou hebben voor de relatie tussen Parijs en Rome.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
4 maanden geleden

Het is de tijd van de grote openbaringen.

Willy wonka
Willy wonka
4 maanden geleden

dievenbende

Steven
Steven
4 maanden geleden

Ik zou als ik Italië was tegen de fransen zeggen dat zij voortaan die schepen maar naar binnen moeten laten komen als ze zo begaan zijn met deze zogenaamde asieltuig.

Maria
Maria
4 maanden geleden

Het zijn allemaal uitbuiters en oplichters. Ik zou zo zeggen, stuur al die asielzoekers naar Frankrijk!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

100
0
We lezen graag je reactie!x