Buitenland

Kijk: Italiaanse premier Giorgia Meloni onthult hoe Frankrijk Afrika leegrooft

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Op social media circuleren momenteel beelden van een tv-optreden van Giorgia Meloni, de kersverse premier van Italië, dat in januari 2019 is uitgezonden op zender La7.

Ze hield in het programma Non è l’arena een CFA-frank omhoog, de munteenheid die gebruikt wordt in 14 voormalige koloniën in Afrika. In ruil voor de koppeling met de frank waren de Afrikaanse landen na de onafhankelijkheid in de jaren zestig verplicht al hun buitenlandse financiële reserves bij de Franse centrale bank onder te brengen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Belandt grotendeels in de Franse schatkist

Meloni wees erop dat Frankrijk de landen uitbuit. Ze toonde een foto van een kind dat in een goudmijn werkt in Burkina Faso, één van de armste landen ter wereld. Frankrijk drukt koloniaal geld voor Burkina Faso, waar goud in de grond zit, aldus Meloni.

In ruil daarvoor moet Burkina Faso de helft van de exportopbrengst afstaan aan Frankrijk. Het goud dat dit kind uit de grond haalt, belandt grotendeels in de Franse schatkist, benadrukte Meloni.

We moeten Afrikanen niet naar Europa halen, we moeten Afrika bevrijden van Europeanen die het continent beroven, zei ze.

Ruzie

Frankrijk en Italië hebben ruzie over de Ocean Viking, een schip met 230 migranten dat op weg was naar Italië. De Italiaanse regering weigerde het schip te laten aanmeren, waarna het enkele weken op zee doolde. Frankrijk stond het schip uiteindelijk ‘bij hoge uitzondering’ toe in de haven van Toulon.

Frankrijk waarschuwde de Italianen dat de kwestie ‘ernstige gevolgen’ zou hebben voor de relatie tussen Parijs en Rome.

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
1 jaar geleden

Het is de tijd van de grote openbaringen.

Willy wonka
Willy wonka
1 jaar geleden

dievenbende

Steven
Steven
1 jaar geleden

Ik zou als ik Italië was tegen de fransen zeggen dat zij voortaan die schepen maar naar binnen moeten laten komen als ze zo begaan zijn met deze zogenaamde asieltuig.

Maria
Maria
1 jaar geleden

Het zijn allemaal uitbuiters en oplichters. Ik zou zo zeggen, stuur al die asielzoekers naar Frankrijk!

Back to top button
99
0
We lezen graag je reactie!x