Homepagina » Buitenland » Duitse media: Rusland heeft gelijk, olie van terreurgroep IS gaat naar Turkije
Duitse media: Rusland heeft gelijk, olie van terreurgroep IS gaat naar Turkije

Duitse media: Rusland heeft gelijk, olie van terreurgroep IS gaat naar Turkije

De Russische luchtaanvallen op de olie-infrastructuur van IS zorgen voor woede bij Turkije, dat één van de belangrijkste afnemers lijkt te zijn van de olie van de terreurgroep. Dat melden Duitse media.

Na het neerschieten van de Russische straaljager door de Turkse luchtmacht, claimde president Poetin dat Ankara medeplichtig is aan terroristen omdat het regime olie koopt in gebieden in Syrië die in handen zijn van extremisten. En hij heeft gelijk, schrijft de Duitse krant Bild.

Turkije is een belangrijke afnemer van IS-olie, aldus de krant. De oliedeals die Turkse zakenlieden met jihadisten sluiten leveren de terreurgroep ongeveer 10 miljoen dollar per week op.

Ongehinderd

Het Kremlin heeft al langer informatie waaruit blijkt dat olie van IS naar Turkije wordt vervoerd. Toen de Russische luchtmacht meer aanvallen begon uit te voeren op de infrastructuur van IS, besloot Ankara in te grijpen.

Volgens Bild is het Turkse beleid ten aanzien van jihadisten niet transparant. Ankara stelt de vliegbases in het land enerzijds beschikbaar aan de Amerikanen om luchtaanvallen uit te voeren op IS-doelen, maar Erdogan laat terroristen anderzijds ongehinderd via Turkije naar Syrië gaan.

Industriële schaal

Bild merkt op dat NAVO-lid Turkije niet het enige land is dat uit eigenbelang oliedeals sluit met militanten van de Islamitische Staat. Smokkelaars voorzien ook Jordanië en Koerdistan van IS-olie, aldus Eckart Woertz van het Centrum voor Internationale Zaken in Barcelona.

President Vladimir Poetin zei na een persconferentie met de Franse president François Hollande dat grote hoeveelheden IS-olie worden getransporteerd naar Turkije. “We hebben het hier over productie op industriële schaal. […] De olievrachtwagens rijden dag en nacht naar Turkije.”

[Sputniknews]

Vond je deze info belangrijk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

31 reacties

 1. Verbaasd me echt niets. Ik ken geen fouter land dan Turkye en geen foutere man dan Erdogan. Hij dacht door IS van het Koerden probleem bevrijd te worden. Ben zo blij met de zojuist afgekondigde sancties van Putin.

  71 likes
  • Ik ken nog wel een foutere man hoor, ben je Poetin soms vergeten? 🙂
   Gaat huilen over een neergeschoten vliegtuig, maar vergeet zijn aandeel in het neerschieten van een burgervliegtuig boven Oost-Oekraïne.

   Die man liegt, verdeelt en heerst wat bij elkaar. En mensen zoals jij trappen er in.

   Ontopic: Bild en Sputniknews bedrijven geen journalistiek. Er wordt weer van alles beweerd maar geen flintertje bewijs.

   Hoe zit dat eigenlijk met de wapens van de Isis-strijders? Ik zie ze zowat op iedere foto Kalashnikovs dragen. Welk land produceert die dingen?

   7 likes
   • Heb jij de laatste jaren op de maan gezeten?

    51 likes
   • Jij spoort niet, isis wordt betaald door usa en israel. opgericht door usa, heeft obama zelf toegegeven. vliegtuig in oekraine is neergehaald door oekraine zelf. isis wapens woerden door usa en israel geleverd..meer dan genoeg bewijs voor te vinden..succes met je domme leven.

    51 likes
   • Wie zegt dat de Russen mh 17 hebben neergehaald?

    29 likes
   • Als of de VS dat al jaren niet doen
    VS kan niet anders ,het moet wel anders zijn ze de volgende jaar failliet!

    MH 17 hebben dat de Russen gedaan? O nee Poetin zat aan het knopje dacht je dat nou echt?

    Lee Harvey Oswald heeft zeker ook Pres. John F. Kennedy vermoord?

    Poetin heeft te minste lef om Isis aan te pakken VS en de EU hebben andere plannen het gevolg is doden in Parijs,heeft dat Poetin ook zeker gedaan?

    Ik denk dat jij te veel naar NOS nieuws kijkt en brainwash bent.

    17 likes
   • L*l toch niet zo dom man. Putin is helemaal niet betrokken bij het neerschieten van MH-17.
    Putin heeft gelijk die Turken zijn niet te vertrouwen. Die moeten uit de NAVO gezet worden en nooit of te nimmer bij de EU, die overigens opgeheven moet worden. Een samenwerking ok maar niet op deze manier.

    10 likes
   • @days of our lives

    29 november 2015 14:11 op 14:11
    Geloof je zel wat je schrijft? Je weet wel beter!

    9 likes
   • Anderen al veroordelen dat ze ergens intrappen versterkt niet je argument.

    Ook bijzonder dat je praat over flinterdun bewijs, maar iets eerder in je tekst praat over iets wat ook nog niet bewezen is.

    7 likes
   • Verdachte neerschieten van de MH 17 was afgelopen week bij Koenders op bezoek.

    7 likes
   • mogelijke verdachte was afgelopen week bij Koenders op bezoek!

    5 likes
   • Hoeveel onzin kan je in een post kwijt?

    0 likes
  • nou die beelden zojn van irase koerdistan olie die van iraakse koerdistan wordt gekocht,
   dat is geen olie die afkomstig is van isis, sancties van putin stellen gen ene moer,

   putin zelf is de gene die verliest,
   Turkije zal nooit handelen met teroristen, Teroristen zijn niet om te handelen die horen afgemaakt te worden
   Esed is de koper van isis olie en die verkoopt het weer door naar putin,

   putin probeert Turkije zwart te maken,

   0 likes
 2. Turkije hoort niet in de EU. Het land schendt de mensenrechten structureel. Journalisten zijn vogelvrij. Mensenrechtenactivisten worden vermoord. Erdogan duldt geen tegenspraak. Als de studenten een demonstratie organiseren worden ze met traangas en rubberkogels verdreven. Wat n schande. En wij zouden dit land in de EU moeten tolereren.
  Het land speelt gevaarlijk spel. Koerden worden afgeslacht. En de EU kijkt de andere kant op. Wat hebben wij in godsnaam aan onze politici. Ze gooien ons voor de leeuwen. Ik ken geen Nederlanders die Turkije in de EU willen. Alleen aanhangers van Erdogan. Zieke geesten!
  Mensen word wakker!!

  40 likes
  • Helemaal mee eens! En met dit soort achterlijk Europees beleid kan ik alleen maar denken dat het de intentie is om Europa in de handen te geven van uiterst rechts en daarmee in een nieuwe oorlog te storten.

   We worden stelselmatig in de maling genomen door onze politici, pers etc. Mijn enige advies zou zijn om geen enkel bericht voor meer voor zoete koek te nemen. Er zijn vreselijk veel paralellen met WOII en ik heb het gevoel dat er in het westen een stille coup is geweest waarbij zieke zielen de macht hebben gegrepen. Helaas is er geen enkel ander net machtsblok overgebleven om achter te gaan staan….blijf goed opletten oo de richting waar men ons heen stuurt!!

   10 likes
  • probeer maar is hier het zelf de te doen stenen gooien tegen de politie molotof coctails gooien
   politie hier in nederland gaat niet met trasgngas maar met kogels op jou

   hier dit is europa. http://youtu.be/p94J-EsA8g8

   1 likes
 3. Het word tijd dat Turkey eindelijk eens word aangepakt.

  34 likes
 4. Turkije heeft zich zojuist aan gesloten bij illuminatie waar Amerika Israël de baas zijn om de europeese unie in te komen waar Erdogan een geheime deal heeft gesloten met Obama waarbij hij Erdogan de vliegroutes gaf om Rusland uit te dagen. Rusland en iran zijn tegen de illuminatie vandaar dat het westen en Amerika steeds leugens verzinnen over die landen. En nederland zit all sinds de einde ww2 in de illuminatie anders zou Amerika ze nooit bevrijden terwijl Rusland het meest hebt gedaan

  26 likes
  • En welk bewijs heb je voor deze fantastische stellingen??

   Wij worden voorgelogen, eens….maar wij worden voorgelogen door vrijwel iedere grote machthebber, of belanghebbenden.

   Het irriteert mij vooral dat Europa zich laat chanteren door een bananenrepubliek zoals Turkije is.

   7 likes
 5. Zoek de voorspellingen van Edgar Casey maar eens op, wat er nu gebeurd, voorspelde hij al tientallen jaren geleden, en ook dat Rusland hier een sleutelrol rol in zal spelen, en de wereld zal behoeden voor de duistere kliek, die de mensheid in slavernij en onwetendheid houden.

  26 likes
 6. En dan lees ik zondag notabene dat ze in zee willen gaan met Turkije de onderhandelingen om toe te treden toot de Eu worden versneld ,zijn ze nou helemaal van de pot gerukt of wat. Turkije visumloos toegang nou dat wordt me een invasie , kun je op wachten en de doorstroom gaat natuurlijk gewoon door , Turkije gaat de de vluchtelingen” ff staatsburger maken en hoppa reis maar verder zonder visum.

  9 likes
  • invasie nou, mense trekken al terug naar Turkije,

   1 likes
   • Let maar op als Turkije straks bij de EU komt en visumvrij kan reizen, 80 miljoen Turken (veelal moslim) die zonder of minieme enige controle de grenzen over kunnen . Het ”vluchtelingen” probleem lost Erdo wel op door hun mettertijd Turks staatsburger te maken en die kunnen dan ook hoppa overal zonder visum heen wat ze geheid gaan doen want het rijke westen trekt ..

    3 likes
 7. Zoek de voorspellingen van Edgar Casey maar eens op, wat er nu gebeurd, voorspelde hij al tientallen jaren geleden, en ook dat Rusland hier een sleutelrol rol in zal spelen, en de wereld zal behoeden voor de duistere kliek, die de mensheid in slavernij en onwetendheid houden.

  10 likes
 8. Fijn dat we weer kunnen reageren!

  4 likes
 9. Iedereen pist in zijn eigen potje als het goed uitkomt. We moeten allemaal hand in eigen boezem steken. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen. Oplossing? Zou die er zijn! Onze wereld maakt helaas onomkeerbare veranderingen door.

  1 likes
 10. Tjonge jonge wat een reacties.
  Zitten hier duidelijk een hoop mensen die last hebben van tunnelvisie!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Aanval door terroristen in Syrië georkestreerd door Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zie hier het resultaat

Aanval door terroristen in Syrië georkestreerd door Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zie hier het resultaat

Een aanval door al-Nusra-terroristen en hun bondgenoten ...

Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

Er komt een onderzoek naar het NOS Journaal. Is dit misbruik van belastinggeld? Lever hier je items aan

Journalist Arnold Karskens gaat het NOS Journaal ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+