Buitenland

Moskou: “Bewijs dat zoon Turkse president betrokken is bij oliehandel met Islamitische Staat”

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een woordvoerder van het Kremlin heeft op zaterdag gezegd dat Moskou informatie heeft waaruit blijkt dat de zoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een belang heeft in de oliehandel met terroristen in Syrië.

De informatie bewijst dat de zoon van Erdogan een belang heeft in de oliehandel met de militanten, aldus Dmitri Peskov.

Satellietbeelden

De Russische president Poetin heeft Turkije eerder al beschuldigd van het kopen van olie van IS-terroristen. Hij liet satellietbeelden zien waarop lange rijen tankwagens te zien zouden zijn, die olie uit door IS bezette gebieden in het noordoosten van Syrië vervoeren naar Turkije. Erdogan ontkende de beschuldigingen.

“Er bestaat inderdaad bepaalde informatie,” zei Peskov tegenover zender Rossiya 1, zonder verder in te gaan op de details. “Ik weet niet hoe gedetailleerd die is, maar er is zeker sprake van een belang.”

Wraakactie

De Syrische minister van Informatie Omran al-Zoubi zei eerder dat Turkije het Russische gevechtsvliegtuig uit de lucht heeft geschoten bij de Syrische grens als wraakactie voor de luchtaanvallen op olievrachtwagens die op weg waren van Syrië naar Turkije.

Moskou voert sinds 30 september luchtaanvallen uit op de Islamitische Staat en andere militante groepen in Syrië. Sinds de Turkse aanval op de straaljager verslechteren de banden tussen Moskou en Ankara. President Poetin zei na het incident dat de aanval een ‘dolkstoot in de rug was van medeplichtigen aan terroristen’.

[PressTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Ik zou maar geen Kalkoen bestellen met Kerstmis want je weet nooit of die familie van Erdogan is

flardinga
flardinga
7 jaren geleden

Iedereen die handel drijft met ISIS is medeverantwoordelijk voor het instant houden van deze beweging, iedereen die met hen samenwerkt is dus medeschuldig, heel simpel!!!

Peter
Peter
7 jaren geleden

KAPITALISME = SATAN

Jeff
Jeff
7 jaren geleden

Fijn om te zien, dat je geen face-book account hoeft aan te maken. Face-book is wat mij betreft een onderdeel van het bedoelde “big brother gebeuren” alleen is de massa nu zelf big brother.
Grappig, dat iedereen er met open ogen instinkt en dan intussen de vrije geest propageren.
Wat mij betreft kiezen uit meerdere kwaden, want wat is de dubbele agenda van de wel gerespecteerde Poetin dan? Ik kan er uiteraard dik naast zitten hoor, maar heb eigenlijk geen enkel vertrouwen in welke regering dan ook in deze op hande zijnde 3e w.o. Ook Rusland brengt selectief nieuws naar buiten om de oppositie zwart te maken.
Wou ik gewoon even kwijt. Groet, Jeff

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

23
0
We lezen graag je reactie!x