Homepagina » Buitenaards » Hebben astronomen zojuist de eerste buitenaardse radioboodschap opgevangen?
Hebben astronomen zojuist de eerste buitenaardse radioboodschap opgevangen?

Hebben astronomen zojuist de eerste buitenaardse radioboodschap opgevangen?

Na de ontdekking van vijf mysterieuze radiosignalen die van buiten de Melkweg komen, wordt door sommige astronomen gespeculeerd dat ze mogelijk zijn gestuurd door aliens.

Het gaat om zogeheten snelle radioflitsen, waarvan er tot nu toe slechts 11 waren opgevangen. Er is nu ook voor het eerst een ‘dubbel signaal’ opgepikt. Astronomen die de gegevens van de Parkes-telescoop in Australië analyseren, staan voor een raadsel.

Emily Petroff van de Swinburne University in Melbourne maakt deel uit van het team dat de signalen heeft ontdekt. Ze twitterde: “We hebben geen idee waar we mee te maken hebben, maar we weten wel zeker dat het iets gaafs is.”

Wow!-signaal

De ontdekking wordt al vergeleken met het Wow!-signaal, een radiosignaal dat in 1977 met de radiotelescoop Big Ear werd gedetecteerd door Jerry R. Ehman. Het signaal droeg tekens van niet-aardse oorsprong, maar een herhaling bleef uit.

Snelle radioflitsen werden in 2007 voor het eerst ontdekt, maar nu is ook voor het eerst een dubbele flits opgepikt. Er is tot dusver niets bekend over de herkomst van deze mysterieuze signalen.

Enkele dagen geleden claimden onderzoekers nog dat snelle radioflitsen het gevolg zijn van samensmeltingen tussen zwarte gaten en neutronensterren. Er wordt ook gedacht dat ze veroorzaakt kunnen zijn door pulsars of exotische sterren.

Intelligente herkomst

Vanwege de dubbele flits wordt echter serieus rekening gehouden met een intelligente herkomst. Schrijver Nigel Watson zei: “Het zou fantastisch zijn als blijkt dat dit een buitenaards signaal is. Als we erachter komen dat we niet alleen zijn in dit enorme heelal zou dat een enorme impact hebben op onze kijk op het grotere geheel.”

“Het zou UFO-spotters de kans geven om te kunnen zeggen: zie je wel dat aliens bestaan en geïnteresseerd zijn in onze activiteiten,” aldus Watson.

[Express]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Misschien zien Aliens als ze überhaupt bestaan ons wel als neigbors from hell met alle oorlogen die nu gaande zijn

  11 likes
  • …en zien ze ons als een mogelijke dreiging voor het heelal, zoals we nu al onze aarde parasiteren en vernielen. als ze een paar duizend of misschien wel miljard jaar verder geëvolueerd zijn als ons, zouden ze ons evengoed kunnen uitroeien als insecten..wat ik hun niet kwalijk zou nemen..

   7 likes
   • Oorlogen zijn er altijd al geweest. Uitroeien lijkt me sterk. Jij gaat toch ook niet een bosje mieren kapot stampen die een lieveheersbeestje naar hun koningin dragen.

    4 likes
   • LS…

    Daar hebben we Israël de NWO / USA dus niet voor nodig !

    1 likes
   • Lol.

    Wij een bedreiging voor het heelal? Wij zijn alles behalve een bedreiging. Komen wij aan met ons fossiele raketten en nucleaire bommetjes. Dat staat niet in verhouding met sommige krachten die al aanwezig zijn in het universum.

    0 likes
    • Jullie weten dat oorlogen ook op andere planeten zouden zijn voorgekomen het is een noodzakelijk kwaad helaas.

     Dus zij zullen het waarschijnlijk wel herkennen

     0 likes
 2. De bangmakerij van sommige mensen vind ik kortzichtig. Wezens die de technologie hebben om lichtjaren in zeer korte tijd te overbruggen hebben logischerwijs geen strijd meer om energie en daarmee geen strijd meer om enige vorm van materie. Daarmee is de kans naar mijn mening 99,9% zeker dat zij ons vredelievend zullen benaderen, wij zijn namelijk technologisch geen enkele bedreiging.

  Ik heb meer vertrouwen in elk intelligent buitenaards leven, dan in onze menselijke machthebbers. Als de mogelijkheid bestond om hiervoor te kiezen dan zou ik stemmen voor vriendelijke overname van buitenaf, stel de mensheid in godsnaam onder curatele.

  4 likes
 3. De wereld is, gezien de verdere islamisering van onze bol, al op weg richting de prehistorie. Islamisering leidt tot geweld, vernieling en een gebrek aan ontwikkeling. De EU, turken en saoedi arabie zijn goed bezig…

  3 likes
 4. Waarom er nog zo om heen draaien. Bij vele regeringen is allang bekend dat er buitenaards leven is. Er zijn vele jaren geleden al “persoonlijke” contacten geweest…….Het zal niet lang meer duren voor dit wereldwijd bekend wordt gemaakt.

  2 likes
  • Goh, wat moeten jullie een fantasie hebben om te geloven dat regeringen allang weten dat buitenaardsen ons hier bezoeken.

   Even een vraag: Wat zou het doel en nut zijn om het ons te verzwijgen ? En waar blijven de foto’s en filmmateriaal van de landingen hierop aarde ?

   Of je moet Robbert v/d Broeke ff bellen, die staat regelmatig met aliens in contact…..maar foto’s heeft hij helaas niet. Wel van overleden personen uit genenzijde…hoe naïef wil je zijn om deze flauwekul te geloven.

   Wonderlijk, want als hij de graancirkels bezoekt zijn nét vertrokken !! Droom vooral verder !

   0 likes
   • Jaapie van den Hoek

    Beste Jakob, Kijk eens even op YouTube onder anderen bij Niburu of planeet X en ook even op UFO’s.
    Wat zou het doel en nut zijn om het ons te verzwijgen? Wat denkt U zelf?
    Hoe zal de mensheid en de kerk en het totale geloof er op reageren als dat zo is? De gehele kerk zal als een kaartenhuis in elkaar zakken, als alles wordt geopenbaard. En vergeet dan ook niet dat alle regeringen en banken zullen instorten. En het is ook zo, als mensen niets weten, kunnen de regeringen die mensen makkelijker als slaaf blijven gebruiken. En verder worden alle landingen en zelfs crashes met die zelfde reden verzwegen.

    0 likes
 5. Onze humuniod achtige vrienden uit de kosmos lopen al jaren op Aarde rond, en wij zitten te wachten op radiocontact vanuit de ruimte, wat een farce. Mensen wordt nou eens wakker, aliens komen hier al meer dan 300.000 jaar hier op Aarde.

  1 likes
  • Ze leven lang tussen ons
   En ander komen hier ook maar die lijkt niet op mensen!

   Zelf eentje gezien met een kunstmatige levens vorm van geavanceerde symbiotische Technology .

   1 likes
 6. Iedere flits of radiosignaal van eventuele intelligenties elders in ‘t heelal, kunnen lang geleden verzonden zijn en dat de oorspronkelijke verzenders inmiddels uitgestorven zijn. ‘t Heelal is nou eenmaal een grote ruimte, waarin alle fysieke signalen er een eeuwigheid over doen om van A naar B te gaan !

  0 likes
 7. Ik had gelijk!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nasa

NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het centrum van de Melkweg

Er gebeurt iets heel raars in het ...