Buitenaards

Hebben astronomen zojuist de eerste buitenaardse radioboodschap opgevangen?

Help mee door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na de ontdekking van vijf mysterieuze radiosignalen die van buiten de Melkweg komen, wordt door sommige astronomen gespeculeerd dat ze mogelijk zijn gestuurd door aliens.

Het gaat om zogeheten snelle radioflitsen, waarvan er tot nu toe slechts 11 waren opgevangen. Er is nu ook voor het eerst een ‘dubbel signaal’ opgepikt. Astronomen die de gegevens van de Parkes-telescoop in Australië analyseren, staan voor een raadsel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Emily Petroff van de Swinburne University in Melbourne maakt deel uit van het team dat de signalen heeft ontdekt. Ze twitterde: “We hebben geen idee waar we mee te maken hebben, maar we weten wel zeker dat het iets gaafs is.”

Wow!-signaal

De ontdekking wordt al vergeleken met het Wow!-signaal, een radiosignaal dat in 1977 met de radiotelescoop Big Ear werd gedetecteerd door Jerry R. Ehman. Het signaal droeg tekens van niet-aardse oorsprong, maar een herhaling bleef uit.

Snelle radioflitsen werden in 2007 voor het eerst ontdekt, maar nu is ook voor het eerst een dubbele flits opgepikt. Er is tot dusver niets bekend over de herkomst van deze mysterieuze signalen.

Enkele dagen geleden claimden onderzoekers nog dat snelle radioflitsen het gevolg zijn van samensmeltingen tussen zwarte gaten en neutronensterren. Er wordt ook gedacht dat ze veroorzaakt kunnen zijn door pulsars of exotische sterren.

Intelligente herkomst

Vanwege de dubbele flits wordt echter serieus rekening gehouden met een intelligente herkomst. Schrijver Nigel Watson zei: “Het zou fantastisch zijn als blijkt dat dit een buitenaards signaal is. Als we erachter komen dat we niet alleen zijn in dit enorme heelal zou dat een enorme impact hebben op onze kijk op het grotere geheel.”

“Het zou UFO-spotters de kans geven om te kunnen zeggen: zie je wel dat aliens bestaan en geïnteresseerd zijn in onze activiteiten,” aldus Watson.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
corbison
corbison
8 jaren geleden

Misschien zien Aliens als ze überhaupt bestaan ons wel als neigbors from hell met alle oorlogen die nu gaande zijn

Anne
Anne
8 jaren geleden

Waarom er nog zo om heen draaien. Bij vele regeringen is allang bekend dat er buitenaards leven is. Er zijn vele jaren geleden al “persoonlijke” contacten geweest…….Het zal niet lang meer duren voor dit wereldwijd bekend wordt gemaakt.

Martijn1205
Martijn1205
8 jaren geleden

De bangmakerij van sommige mensen vind ik kortzichtig. Wezens die de technologie hebben om lichtjaren in zeer korte tijd te overbruggen hebben logischerwijs geen strijd meer om energie en daarmee geen strijd meer om enige vorm van materie. Daarmee is de kans naar mijn mening 99,9% zeker dat zij ons vredelievend zullen benaderen, wij zijn namelijk technologisch geen enkele bedreiging.

Ik heb meer vertrouwen in elk intelligent buitenaards leven, dan in onze menselijke machthebbers. Als de mogelijkheid bestond om hiervoor te kiezen dan zou ik stemmen voor vriendelijke overname van buitenaf, stel de mensheid in godsnaam onder curatele.

jro
jro
8 jaren geleden

Iedere flits of radiosignaal van eventuele intelligenties elders in ’t heelal, kunnen lang geleden verzonden zijn en dat de oorspronkelijke verzenders inmiddels uitgestorven zijn. ’t Heelal is nou eenmaal een grote ruimte, waarin alle fysieke signalen er een eeuwigheid over doen om van A naar B te gaan !

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x