Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg demissionair minister Ernst Kuipers hoeveel artsen er in totaal, vanaf begin 2020 tot nu, door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn benaderd omdat ze niet zouden hebben gehandeld volgens de coronarichtlijnen.
Minister Kuipers antwoordde dat de inspectie 21 artsen heeft benaderd over (mogelijke) maatregelen. Daarnaast zijn zo’n 50 zorgverleners aangeschreven vanwege uitlatingen op sociale media of in de media. Daarin is geen onderscheid gemaakt tussen artsen en andere BIG-geregistreerden.
“Samen heeft de IGJ sinds het begin van 2020 tot nu toe ongeveer 70 zorgverleners benaderd naar aanleiding van hun handelen met betrekking tot de coronarichtlijnen en/of gedragsregels binnen hun beroepsgroep,” schrijft Kuipers.
In totaal heeft de inspectie circa 70 zorgverleners die het niet eens waren met het Coronabeleid de mond gesnoerd. Ongetwijfeld durfde een veelvoud hiervan niets te zeggen. Die zogenaamde “wetenschappelijke consensus” heeft dus NOOIT bestaan en was gebaseerd op censuur. #StemFVD pic.twitter.com/GbD6QrF2oF
— Pepijn van Houwelingen (@PvanHouwelingen) October 26, 2023
Veelvoud
Van Houwelingen stelt vast dat de inspectie 70 zorgverleners die het niet eens waren met het coronabeleid de mond heeft gesnoerd.
“Ongetwijfeld durfde een veelvoud hiervan niets te zeggen. Die zogenaamde ‘wetenschappelijke consensus’ heeft dus nooit bestaan en was gebaseerd op censuur,” benadrukt Van Houwelingen.
Huisarts Els van Veen laat weten dat ze meerdere brieven kreeg van de inspectie en dat ze nu nog ‘in onderzoek’ is.
Inspectie deed niets met meldingen over Fouad L.
“Mijn angst voor de inspectie is verdwenen, mijn respect trouwens ook. Dankzij vele ambtenaren die meewerkten, zich niet verdiepten en opdrachten uitvoerden, kon het zover komen dat huisartsen, die enkel hun eed naleven, tot op heden worden vervolgd,” aldus Van Veen.
“Ik begrijp nu beter waarom de inspectie niets doet met meldingen waar wel wat mee zou moeten gebeuren. Zoals over Fouad L. Want daar is geen tijd meer voor.”
Duidelijk waar de prioriteiten liggen
Bij de IGJ zijn eerder dit jaar meerdere meldingen binnengekomen over de geneeskundestudent die verdacht wordt van twee schietpartijen in Rotterdam eind september.
Over de aard van de meldingen en hoeveel dit er zijn geweest, wil de inspectie niets kwijt.
Het is in ieder geval duidelijk waar de prioriteiten liggen.
Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.
‘Godachtige’ figuur verschijnt in wolk boven vulkaan Chili
EU pleit voor digitaal internetpaspoort: ‘Goh, wie had dat nou verwacht?’
Onvoorwaardelijk basisinkomen voor alle Europeanen (video)
Studie laat zien: Lockdowns (in Nederland) werken niet
‘Honderden’ Nederlanders overleden aan hydroxychloroquine, beweerden de media. Nu is het onderzoek TERUGGETROKKEN
“Schietpartij San Bernardino uitgevoerd door huurlingen van Craft International”
In de begroting van VWS worden opnieuw miljarden toegekend aan coronagerelateerde maatregelen: ‘Onbegrijpelijk!’
Waarom de halve wereld kijkt naar een serie die veel vragen oproept over het Amerikaanse rechtssysteem
Baanbrekende ontdekking dwingt tot geheel nieuwe kijk op autisme, Alzheimer en MS