CoronaMens en Dier

Zoveel kritische zorgverleners snoerde de gezondheidsinspectie de mond

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) vroeg demissionair minister Ernst Kuipers hoeveel artsen er in totaal, vanaf begin 2020 tot nu, door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zijn benaderd omdat ze niet zouden hebben gehandeld volgens de coronarichtlijnen.

Minister Kuipers antwoordde dat de inspectie 21 artsen heeft benaderd over (mogelijke) maatregelen. Daarnaast zijn zo’n 50 zorgverleners aangeschreven vanwege uitlatingen op sociale media of in de media. Daarin is geen onderscheid gemaakt tussen artsen en andere BIG-geregistreerden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Samen heeft de IGJ sinds het begin van 2020 tot nu toe ongeveer 70 zorgverleners benaderd naar aanleiding van hun handelen met betrekking tot de coronarichtlijnen en/of gedragsregels binnen hun beroepsgroep,” schrijft Kuipers.

Veelvoud

Van Houwelingen stelt vast dat de inspectie 70 zorgverleners die het niet eens waren met het coronabeleid de mond heeft gesnoerd.

“Ongetwijfeld durfde een veelvoud hiervan niets te zeggen. Die zogenaamde ‘wetenschappelijke consensus’ heeft dus nooit bestaan en was gebaseerd op censuur,” benadrukt Van Houwelingen.

Huisarts Els van Veen laat weten dat ze meerdere brieven kreeg van de inspectie en dat ze nu nog ‘in onderzoek’ is.

Inspectie deed niets met meldingen over Fouad L.

“Mijn angst voor de inspectie is verdwenen, mijn respect trouwens ook. Dankzij vele ambtenaren die meewerkten, zich niet verdiepten en opdrachten uitvoerden, kon het zover komen dat huisartsen, die enkel hun eed naleven, tot op heden worden vervolgd,” aldus Van Veen.

“Ik begrijp nu beter waarom de inspectie niets doet met meldingen waar wel wat mee zou moeten gebeuren. Zoals over Fouad L. Want daar is geen tijd meer voor.”

Duidelijk waar de prioriteiten liggen

Bij de IGJ zijn eerder dit jaar meerdere meldingen binnengekomen over de geneeskundestudent die verdacht wordt van twee schietpartijen in Rotterdam eind september.

Over de aard van de meldingen en hoeveel dit er zijn geweest, wil de inspectie niets kwijt.

Het is in ieder geval duidelijk waar de prioriteiten liggen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
roro 237
roro 237
5 maanden geleden

Is hij nog steeds niet opgepakt?

Marcel
Marcel
5 maanden geleden

Hopelijk zullen de Jonge en Kuipers uiteindelijk hun verdiende loon gaan krijgen.

Greet Resist
Greet Resist
5 maanden geleden

volgens het Law of War Manual is het een oorlogsmisdrijf mensen van werkzame geneesmiddelen te weerhouden en experimentele kwakzalverij toe te dienen zonder geinformeerde toestemming

Hugo
Hugo
5 maanden geleden

Dat krijg je met dictatuur, artsen die er verstand van hebben worden door een schoolmeester van de lagere school vertelt hoe ze moeten handelen, en dan heb je ook nog een PVDA trut zonder verstand van zaken die dan vindt dat de BIG registratie ingenomen moet worden. Moet ik nog meer zeggen of weten we nu genoeg.. Bestuurders zonder hersens en moreel kompas. Maar deze goedwillende artsen hebben er nog steeds problemen mee. SCHANDALIG.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x