Homepagina » Buitenland » Duitse overheid werd in 2013 al gewaarschuwd voor corona-pandemie. Zo reageerde de regering-Merkel
pandemie
Foto: kremlin.ru CC BY 4.0

Duitse overheid werd in 2013 al gewaarschuwd voor corona-pandemie. Zo reageerde de regering-Merkel

De Duitse overheid is meer dan zeven jaar geleden al gewaarschuwd voor een pandemie. Daarbij werd opgemerkt dat de Duitse gezondheidszorg niet is berekend op een dergelijke crisis.

De overheid koos ervoor om geen voorbereidingen te treffen, maar om tientallen miljarden euro’s te pompen in de ‘klimaatcrisis’.

Critici vragen zich nu af waarom de Duitse overheid nooit actie heeft ondernomen.

Catastrofale gevolgen

In een overheidsdocument zijn twee scenario’s uitgewerkt: overstromingen en een mogelijke Sars-achtige pandemie.

Op pagina 55 gaan de auteurs in op de potentiële risico’s van een pandemie. Ze waarschuwen ook voor de catastrofale gevolgen.

Het is alsof de auteurs in de toekomst konden kijken: ze noemen specifiek het coronavirus, en schrijven dat de uitbraak in ‘februari in Azië’ zal beginnen.

Het rapport gaat verder in op de grote economische veranderingen en de inperking van fundamentele rechten die zo’n pandemie tot gevolg heeft.

Nooit serieus genomen

Ruim zeven jaar later blijkt dat de Duitse overheid de risicoanalyse nooit serieus heeft genomen. Wel investeerde de overheid talloze miljarden in maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan.

Econoom en schrijver Markus Krall haalt het rapport aan in een recent interview.

De overheid had jaren geleden al geïnvesteerd moeten hebben in de gezondheidszorg. Dat ze geen actie heeft ondernomen, laat zien hoe ‘incompetent’ zij is, aldus dr. Krall.

Hij is van mening dat de overheid te traag reageert vanwege haar opengrenzenbeleid.

Onacceptabel

“Onze bondskanselier [Merkel] wilde koste wat kost vasthouden aan haar open grenzen en dat doet ze nog steeds,” zei Krall.

Over de prioriteiten van de Duitse overheid zei hij: “Dit is onacceptabel. Het is onverantwoordelijk.”

De overheid had bijvoorbeeld 100.000 ademhalingstoestellen kunnen aanschaffen voor 50 miljoen euro ter voorbereiding op een pandemie.

“In plaats daarvan spendeerden we miljarden, vele miljarden, honderden miljarden aan andere dingen,” zei hij.

Merkel zit nu zelf vanwege het coronavirus in quarantaine.

[NoTricksZone]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Exegese schreef:

  Helderziend of corrupt tot op het bot ?
  Hoe konden zij zo lang van tevoren weten over een corona uitbraak in febr. In China ?

  16 likes
  • ChiXiStigma schreef:

   Vermoedelijk omdat februari een topmaand is voor corona virussen, en een muterende griep logischer is als bedenken dat er nieuw virus komt, we wachten al 100 jaar op een nieuwe Spaanse griep.
   Maar sowieso kan de overheid het nooit goed doen, hadden ze die zooi gekocht en er gebeurt niets (Mexicaanse griep) dan waren ze uitgelachen, kopen ze niets en het gaat mis is het ook niet goed.

   6 likes
   • Exegese schreef:

    Sinds wanneer zitten wij te wachten op een nieuwe Spaanse griep in vredesnaam ? Wie wacht daar op ? Ik absoluut niet. En die stunt met 34miljoen vaccins waar Ab Osterhaus zelf flink aan verdiende was net zo goed na een gigantisch overtrokken paniekzaaierij inderdaad nergens voor nodig. Is grotendeels vernietigd en gedeeltelijk verkocht aan Afrika geloof ik . En de overheid kan het zeker wel goed doen door net als bij elke griepgolf de gevolgen zien als acceptabel risico. Net zoals je elke dag in de auto stapt en je begeeft in het verkeer waar jaarlijks zo’n 1000 doden te betreuren zijn. Dat wordt ook al sinds jaar en dag als acceptabel risico gezien. Sommigen gaan dood maar verreweg de meesten leven lang en gelukkig,dat is het leven en heel die chaos die men nu creëert doet daar niets aan af of bij. Alleen de ellende die hier uit voort komt zal gigantisch zijn. Dit kent zijn weerga niet.

    4 likes
    • ChiXiStigma schreef:

     Ik zit natuurlijk niet letterlijk te wachten op een nieuwe Spaanse griep, maar virussen muteren dus vroeg of laat komt er weer een ernstige, blijkbaar zijn veel mensen nu van mening dat Covid-19 deze zou kunnen zijn.
     De Mexicaanse griepprik kostte 144 miljoen, ongeveer 10tje per hoofd van de bevolking, een schijntje dus, zeker in vergelijking met de prijs van medicijnen.
     Verkeersdoden wordt al jaren aan gewerkt om dat terug te dringen dus is helemaal niet acceptabel.
     Ja iedereen gaat dood, vroeg of laat, maar zelf ga ik liever laat dan vroeg, en liever van ouderdom.
     De ellende kan inderdaad gigantisch zijn, maar dat weten we pas over een paar maanden, overigens wordt er nu ook gigantisch veel geld verdiend. (Maar ik zeg niet door de juiste mensen.)

     2 likes
  • Henk Azie schreef:

   Corrupt dus.

   0 likes
 • Loekie schreef:

  Als de Fuhrer zelf in 40taine zit dan zal het ook wel “serieus” en “ernstig” zijn en moeten we maar doen wat ons verplicht wordt: ik ‘hoor’ het ‘t klootjesvolk zo denken/zeggen.
  En dan vooral roeptoeteren en eisen dat degenen die er niet in willen trappen met harde hand verplicht moeten worden (liefst op straffe van de doodstraf :).
  Inquisitie en programs verbleken toch bij zoveel naïviteit (afgezet binnen de tijdgeest natuurlijk)

  Wij konden het niet weten, als we het geweten hadden kunnen hebben, hadden we het niet willen weten

  10 likes
 • Axel M. schreef:

  Laten we dit artikel eens ontleden :

  Er staat geschreven ” De overheid koos ervoor om geen voorbereidingen te treffen , maar om tientallen miljarden euro’s te pompen in de ‘klimaatcrisis ”
  De klimaatcrisis heeft veel meer baad voor hun agenda dan dit niets zeggende corona virus, zeker op langer termijn.
  Bij het klimaat-onzin verhaal zitten veel meer grote instanties, zoals oa
  Bill & Melinda Gates Foundation verboden die hun vaccin programma willen doorvoeren ” in Bill Gates zijn eigen woorden; is het vaccin bedoeld om de wereldbevolkingsgroei terug te dringen naar 500,000, lees agenda 21 en the Georgia Guidestones “.
  De Duitse overheid heeft nooit actie ondernomen om ervoor te zorgen dat zij geen stok in de spaken zouden worden van hun meester “agenda 21/30 “.

  verder staat er geschreven ;
  ” De overheid had jaren geleden al geïnvesteerd moeten hebben in de gezondheidszorg ”
  Waarom zouden ze dat doen als er in agenda 21/30 geschreven staat dat zij de gezondheidszorg zó duur willen maken dat de normale bevolking het niet meer kan bekostigen en zelfs moet gaan kiezen tussen brood op de plank of medicatie wat weer inline is met hun genocideplan.
  De vraag was alleen of ze dit nou hard of soft-kill zouden ( hard-kill oorlogen, atoombom etc. , slow-kill virussen, ziektes, hogersnood etc. )
  Ze hebben ervoor gekozen het soft-kill te doen omdat er met hard-kill te veel mensen achter zouden kunnen komen en dus in opstand konden komen, ze willen er als mensreddend mee weg komen en niet ” wat ze zijn ” mensheid vernietigend .Want als een zogenaamde mens-reddende org. krijg je véél meer steun van de bevolking dan de ander ( zie wat er nu gaande is met het corona -virus, wat de kuddedieren nog steeds ziet als mensreddend terwijl het tekoste gaat van onze vrijheid !!! )

  De rest is allemaal ONZIN !!!

  Axel M.

  8 likes
 • Rob schreef:

  Merkel gewaarschuwd of geïnstrueerd, aan gezien het rapport zo overduidelijk aan gaf wat er moest gebeuren? Aande andere kant wordt er geschreven dat we niet vreemd moeten opkijken als er de aankomende tijd plotseling allerlei ‘bekende figuren’ aan het corona virus zijn overleden. Volgens andersoortige berichten is er een opruiming gaande van corrupte figuren. Gezichtsverlies is voor hen erger dan miljoenen doden. Als die verdwijnen dan wordt hun gezicht gered onder het mom van het corona virus. Dek alles af en er kan van alles plaats vinden buiten het gezichtsveld, zowel in positieve als negatieve zin.

  3 likes
 • frans schreef:

  Merkel is nog nauw verbonden en gedwongen om het spel mee te spelen.
  Pas als zij zo moedig als Trump dan…
  Bv Na Pasen.
  Als de wereld nog platter ligt dan plat. In dat opzicht hebben de platte-aarde-denkers gelijk.

  0 likes
 • Optimaforma schreef:

  Waarom zou je je druk maken om stervende burgers als je gewoon nieuwe kunt importeren? Ik snap haar wel. Voor het land is dit eindelijk een einde aan mensen die aan de soos trekken, en al dat nieuwe volk wordt toch betaald uit een speciaal potje. Kassa, kassa, en nog eens kassa.

  0 likes
 • x

  Check Also

  minister

  Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’

  Minister Hugo de Jonge gaat quarantaine voor ...

  duitsland

  Duitsland: kinderen die quarantaine niet naleven ‘belanden in gesloten inrichting’

  In Duitsland moeten kinderen minimaal 14 dagen ...

  >