Homepagina » Buitenland » Britse journalist fel tegen lockdown: ‘Coronavirus is zoveelste paniekdemie’
coronavirus

Britse journalist fel tegen lockdown: ‘Coronavirus is zoveelste paniekdemie’

De Britse journalist Peter Hitchens raakte het vertrouwen in de gezondheidszorg kwijt nadat een dokter hem een verkeerd medicijn had voorgeschreven. Ooit keek hij op naar mannen in witte jassen, maar nu ziet hij ze als gewone mensen die ook fouten kunnen maken. Hitchens vraagt zich af of een lockdown wel het juiste antwoord is op het coronavirus.

Een lockdown betekent dat vrijheden drastisch worden ingeperkt en dat de macht van de politie en de overheid flink wordt vergroot, aldus de journalist.

Het volk is ondertussen vooral bezig met het hamsteren van toiletpapier.

Epidemie van de angst

Door alle paniekberichten over het virus en lege schappen in de supermarkt raakt het verontrustende nieuws over de aandelenbeurzen ondergesneeuwd.

De koersen kelderen en pensioenen staan onder druk. Overal ter wereld nemen overheden risicovolle maatregelen.

In eerste instantie wilde premier Boris Johnson niet toegeven aan de epidemie van de angst, maar langzaam maar zeker ging hij overstag.

Eerst zouden de scholen open blijven. Toen gingen ze dicht. Cafés en kroegen zouden open blijven, maar daar is nu geen sprake meer van.

Big Brother

Hitchens vraagt zich af hoelang het nog zal duren voordat we pasjes nodig hebben om de straat op te mogen, net als in andere bananenrepublieken.

Vrije landen lijken een despotisch regime te hebben gekregen: een avondklok, arrestaties, enzovoorts.

We geven onze zuurverdiende vrijheid op en vliegen Big Brother in de armen.

Ze zeggen dat het tijdelijke maatregelen zijn, maar dat zeggen ze altijd, aldus Hitchens.

Doemdenkers

De maatregelen in Groot-Brittannië zijn gebaseerd op een document van het Imperial College in Londen.

Daarin valt te lezen dat het coronavirus ongeveer net zo dodelijk is als de Spaanse griep in 1918, die tenminste 17 miljoen levens eiste. Daar klopt volgens Hitchens niks van.

Dierenarts Dick Sibley schreef vorige week in The Times dat ‘zijn hart even over sloeg’ toen hij las dat wetenschappers van Imperial College de overheid adviseren.

Hij noemde hen een ‘team doemdenkers’.

Grotendeel onopgemerkt

Het advies van ditzelfde team over de mond-en-klauwzeeruitbraak in 2001 leidde volgens Sibley tot ‘de onnodige ruiming van miljoenen gezonde koeien en schapen’.

Natuurlijk zijn er doden te betreuren, maar elk jaar sterven er ook veel mensen aan de griep, zegt Hitchens.

In Engeland zijn dat er jaarlijks alleen al 17.000. In 2014-2015 waren dat er zelfs 28.330.

De meesten van hen hadden bovendien onderliggende aandoeningen, net als de coronapatiënten.

Een arts schreef aan het begin van de uitbraak in het magazine Private Eye: “In de winter van 2017-2018 bedroeg de oversterfte in Engeland en Wales ruim 50.000. Dit bleef grotendeels onopgemerkt.”

Paniekdemie

In 1997 maakten ze ons bang voor de vogelgriep. Er zouden miljoenen sterven. In 1999 waren het de gekkekoeienziekte en de menselijke variant vCJD, waar een half miljoen mensen aan zouden sterven. Uiteindelijk overleden er in Groot-Brittannië 200 mensen aan.

Bij de Sars-uitbraak in 2003 was er een kans van ‘25 procent dat tientallen miljoenen zouden sterven’. Veel erger dan aids, riep men.

In 2009 claimde men dat de varkensgriep 65.000 mensen zou doden. Dat bleek niet het geval.

De Raad van Europa noemde de hype rond deze pandemie ‘één van de grootste medische schandalen van de eeuw’.

Hitchens spreekt in het geval van het coronavirus van een ‘paniekdemie’.

Ondertussen sluiten winkels – mogelijk voorgoed – hun deuren en gaan talloze banen verloren.

[Daily Mail]


Vond je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Die moet ook dringend eens naar jensen.nl kijken.
  Hoeveel doden zijn er jaarlijks aan :
  Kanker
  Hart en vaatzieken
  Longziekten etc etc
  Millieurampen
  Verkeersongelukken
  Oorlogen
  Tekort aan medische hulp en eten
  Medicatie gebruik en misgelopen medische handelingen,
  Abortussen en euthanasie…
  De lijst is eindeloos !
  Wat een wonder dat net wíj nog leven !!!

  23 likes
 2. En ik maar denken dat VRIJHEIDSBEROVING strafbaar was….

  20 likes
  • @Sina

   Inderdaad, dit is een misdadige handeling door overheden en politici uitgevoerd onder dreiging met ingrijpen van politie en leger en is het onder valse voorwendselen zelfstandige en onschuldige burgers vastzetten en gijzelen of zelfs dreigen ze dood te schieten als ze niet de Befehlen opvolgen. En dat alles dankzij een buitenproportioneel opgeklopte flut en kat-in-de-zak virusje en hoax!!

   We worden met open ogen verneukt waar we bij staan!

   Overheid en politici zijn onze vijand?

   19 likes
 3. I’m mad as hell and I’m not going to take this anymore….

  https://youtu.be/rGIY5Vyj4YM

  En binnenkort klapt de EU uiteen? En gaat ieder land weer een eigen koers varen? Terug naar baas in eigen land!!

  18 likes
 4. De enige reden waarom er nog geen totale vergrendeling/fockdown is van Nederland komt doordat in Nederland vele niet gesynchroniseerde buitenlanders en degene met een middeleeuwse achtergrond beschikken over wapens en instant verzet. Iets waarover de brave, onderdanige landverraders van kaaskoppen niet beschikken.

  De politiek durft deze strijd met de groepen andersdenkenden niet aan, omdat deze groepen het niet zullen accepteren dat ze de hele dag thuis van hun vrijheid worden beroofd. AK-47, handvuurwapens rn handgranaten maken echt wel indruk, schijnbaar. En uiteindelijk, de politie en leger schijten voor ze in de broek. Daarom reageren de Ordnungsbeamten hun frustratie ook het liefst af op de slappe en weerloze kaaskoppen.

  18 likes
 5. Zum kotzen. Bij de npo werd een bekende nederlander geïnterviewd die in het ziekenhuis naar adem lag te happen door Corona. Het schijnt dat we nu al over het hoogtepunt heen zijn.

  9 likes
  • @Harry

   Haha, éne Joël Nogwat hebben ‘ze’ in één coronaklap wereldberoemd in Nederland gemaakt. Wat een oplichter en theatermaker en inghuurd door wie om wat te vertellen?… Kon nog net met z’n laatste beetje asem vertellen dat mensen maar beter thuis kunnen blijven. Deze zangvogel en feestvierder lag niet eens in quarantaine(?) en heeft de coronahoax in Oostenrijk, daar waar het koningshuis ook was, opgelopen?

   5 likes
 6. Een lockdown is in een democratie niet mogelijk ” keuze vrijheid ” in een dictatuur wel.
  De definitie van een dictatuur is dat de één dictaten aan een ander op legt ( waar ze zichzelf hoofdzakelijk niet aan houden ) waar wij de bevolking ons 100% aan MOET houden ! zoniet dan volgen dwangsommen, arrestaties, of ander lichamelijk pijn.
  Neem het excusse voor deze aangekondigde lockdown, door dat jullie ( wij bevolking ) zich niet aan onze regels ” dictaten ” houden gooien wij ” dat stel criminelen ” de winkels opslot zodat jij/wij aan de hongers dood kunnen sterven zolang wij ons niet aan hun dictaten/dictatuur toewijden ” geen keuze vrijheid “.
  Dit word doorgevoerd door ordervolgers die zelf voornamelijk geen idee hebben van wat ik hierboven schreef , politie en het leger, die alleen ja en amen zeggen en verder niet nadenken en als het fout gaat zich proberen te beroepen op, ik volgde alleen orders, omdat ze voornamelijk door hun onwetendheid geen NEE durven zeggen .
  ” Ik volgde alleen orders ” is GËËN excusse en NOOIT geweest, al deze mensen staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis !!!
  Dus nog maal hebben we het over een dictatuur !!!!!

  Axel M.

  9 likes
 7. “De maatregelen in Groot-Brittannië zijn gebaseerd op een document van het Imperial College in Londen.
  Daarin valt te lezen dat het coronavirus ongeveer net zo dodelijk is als de Spaanse griep in 1918, die tenminste 17 miljoen levens eiste. Daar klopt volgens Hitchens niks van”

  ten eerste is er niets zo dodelijk als politici; daarbij komt nog dat al het eventueel dodelijke anders dan politici een vrij snelle dood tot gevolg hebben; dit in tegenstelling tot politiek welke een langzame wrede dood betekent

  8 likes
 8. De Spaanse griep 1918-1919 kwam door een vaccin ontwikkeld door de The Rockefeller Foundation,
  The Rockefellers hebben dus 20 tot 100 milj. mensen levens op hun geweten ( en dat is alleen nog maar wat dit betreft )
  Nu worden wij gevraagd hen onze vertrouwen te geven om ons van dit virus te bevrijden ?!

  En dan te bedenken dat De Spaanse griep dus een ontwikkeld virus is geweest zé zeggen dat het coronavirus net zo erg is dan mag je toch ook aannemen dat ook dit virus door hen ontwikkeld is !

  Er is maar één virus in deze wereld wat bestreden moet worden en dat is dat zooitje tuig wat aan top staat !!!

  Axel M.

  3 likes
 9. De Spaanse griep (1918 – 1920) heeft meer dan 30 miljoen met name jonge slachtoffers geëist. Mijn oma van moederskant heeft in november 1918 in een paar weken tijd zeven zussen en broers verloren, maar dit terzijde. Dit in een defensielaboratorium in de Amerikaanse staat Illinois onder auspiciën van de Rockefellers ontwikkeld griepvirus was de eerste fase in het terugdringen van de wereldbevolking (zie de Georgia Guidestones). Amerikaanse soldaten hebben het virus na het einde van de Eerste Wereldoorlog meegenomen naar de VS, vandaar het grote aantal slachtoffers.
  AIDS, SARS, Ebola, Ziekte van Lyme, diverse veeziektes en het H1N1-virus met vele mutaties zoals de Mexicaanse griep uit 2009 zijn allemaal ontwikkeld in Amerikaanse defensielabs, in opdracht van de Deep State om de groei van de wereldbevolking zoveel mogelijk te belemmeren en de mensheid te kwellen. AIDS is ook gecreëerd om de mensheid angst voor seksualiteit te bezorgen. De dreiging van de Mexicaanse griep is enorm overdreven, maar de Big Pharma Maffia streek 144 miljoen op wegens de aanschaf van vaccinaties; over onze ruggen!

  1 likes
 10. Jammer dat zelfs in de alternatieve media berichten zoals deze nogal schaars zijn. Voel me eerlijk gezegd wel een beetje in de steek gelaten door die kanalen die doorgaans wel rationele berichtgeving leveren.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anderhalvemetersamenleving

Waarom iedereen nee zou moeten zeggen tegen de anderhalvemetersamenleving

Planbureaus SCP, CPB en PBL vinden dat ...

president

President El Salvador onthult: Meeste wereldleiders gebruiken hydroxychloroquine tegen corona

Wereldleiders krijgen het advies om hydroxychloroquine te ...