Homepagina » Buitenland » Duitse topgeneraal: “Rusland zal vrede brengen in Syrië, Westen moet Turkije in toom houden”
Duitse topgeneraal: "Rusland zal vrede brengen in Syrië, Westen moet Turkije in toom houden"

Duitse topgeneraal: “Rusland zal vrede brengen in Syrië, Westen moet Turkije in toom houden”

Moskou kan een einde maken aan het conflict in Syrië, dat al aan honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Het Westen moet er bovendien op toezien dat Turkije de inspanningen om de crisis op te lossen niet ondermijnt. Dat heeft oud-voorzitter van het militaire comité van de NAVO Harald Kujat gezegd tijdens de Duitse talkshow Anne Will.

Westerse landen moeten op een meer objectieve manier naar de rol van Rusland in Syrië kijken en hun vooroordelen loslaten, aldus de Duitse topgeneraal. Ze moeten ieder besluit van het Kremlin niet langer zien als een ‘vreselijke bedreiging’ voor de wereld.

Geen vrede zonder Rusland

“Moskou heeft een plan om de jihadisten te bestrijden en het is duidelijk dat er zonder de Russische interventie geen einde aan de oorlog kan komen,” zei Kujat. “Zonder Rusland zal er geen vrede zijn in de regio.”

Volgens de gepensioneerde generaal is de succesvolle militaire campagne in Aleppo slechts het begin. Het uiteindelijke doel is het land ontdoen van terroristen. Sommige landen die betrokken zijn bij het conflict, waaronder Turkije, zullen echter proberen dit plan te dwarsbomen.

Wereldwijde catastrofe

De corridor tussen Aleppo en Turkije loopt door een gebied dat in handen is van de Koerden, die flinke successen hebben geboekt in de strijd tegen de terroristen. Turkije is niet van plan te stoppen met het bombarderen van deze gebieden en ziet de Koerden als grootste vijand.

Ankara is van plan grondtroepen naar Syrië te sturen en kan op die manier roet in het eten gooien. “De Turkse interventie kan het Syrische conflict veranderen in een wereldwijde catastrofe,” besloot Kujat.

[The Local, Huffington Post]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Ik zie veel mensen zich distantieeren van de Westerse Media, terwijl ze toch heilig geloven in een “Koerden” probleem.

  De Koerden hebben ten tijde van het Ottomaanse Rijk geleefd koningen. Ze hadden hele gebieden ter beschikking voor eigen bestuur op gebied van handel, grensbewaking e.d. En dan de Turkmenen/Alevieten (de ware oprichters van het Ottomaanse Rijk die na 300 jaar de minderheid vormden). De Koerden, saffi-soenitische moslims, hebben in opdracht van de toen regerende Ottomaanse sultan Yavuz Selim meer dan 50.000 Turkmenen/Alevieten afgeslacht op gruwelijke wijze. Een etnische zuivering als het ware. Confronteer de Koerden met dit feit en ze zullen doen alsof ze nergens van af weten. Tevens waren het met name de Koerden die te maken hebben met de “Armeense Genocide”. In deel van Turkije waar vandaag de dag met name Koerden wonen, woonden voorheen Armenen. Armenen en hun dorpen werden gedwongen verplaats en overgenomen door de Koerden. Dit zijn feiten.

  Noord-Irak wat sinds de Amerikaanse invasie op basis van valse beschuldigingen omgetoverd is naar Koerdistan, en dan met name de steden Mosul en Kerkuk waren Turkmeense gebieden, nog voor het ontstaan van de Turkije en Irak. Hoe is Koerdistan daar ontstaan? Was iedereen het daarmee eens? Nee. Tuurlijk niet. Want nog voordat Koerdistan officieel gesticht was, zijn er al meerdere bloedbaden verrichten op Turkmenen door de Koerden. Er was sprake van een assimilatie project waarbij de Turkmenen uiteindelijk gedeporteerd werden naar buurten waar de leefomstandigheden waardeloos zijn.

  Massoud Barzani, Irakees-Koerdische leider is van oorsprong een Zionist van Joodse komaf net al zijn voorvaderen die tevens geholpen hebben bij het stelen van Palestijns land en het oprichten van Israël.

  Israël steunt de Koerden door dik en dun. Dat hebben de Israelische Zionisten vaak genoeg duidelijk gemaakt. Netanyahu heeft vorig jaar aan Jon Kerry vertelt dat Israel de Koerden zal steunen in hun strijd tegen de vijand en het realiseren van een volledig Koerdistan waarbij stukken land van Syrië en Turkije nodig zijn. Want Koerdistan is in werkelijkheid het beloofde/heilige land van de Israelier. Groot Israël.

  Nou leg me uit hoe onschuldig en wanhopig die koerden zijn als ze de steun genieten van Israël, Amerika en Europese landen die de Koerden voor miljoenen aan wapens en munitie steunen, jaarlijks.

  Toen ISIS z’n opmars maakte in Irak waren het als eerste de Sjiietische Irakezen en de Irakese Turkmenen die massaal afgeslacht werden. Gruwelijke beelden gingen rond op sites als Liveleak. Berichten kwamen naar buiten van verschillende bronnen. Facebookgebruikers die zelf uniek nieuws naar buiten brachten over desbetreffende gebeurtenissen.. waarom heeft het Westen daar geen gehoor aan gegeven? Waarom lieten ze dat toe en grepen ze pas in toen de Yezidi Koerden in gevaar kwamen? Waarom liet Obama direct jets met rakketwerpers die kant op vliegen? Waarom schenen Westerse media toen pas het licht op Irak en diens ISIS probleem?

  En sinds wanneer is Rusland te vertrouwen? Rusland die ontzettend veel bloed aan z’n handen heeft. Dat mag niet vergeten worden. Corruptie tot het uiterste.

  Mensen hebben een mening zonder kennis van zaken te hebben. Tragisch.

  9 likes
  • Droom lekker verder gonzales.jij bent zeket zelf een turk of turkliefhebben die ondanks alle feiten nog steeds word verblind.

   4 likes
   • Jullie bezoeken deze website voor het onafhankelijke, maar zijn verwikkeld in een spinnenweb waarin jullie een kant kiezen tussen verschillende machtsgeile landen.

    Volgens jullie is Amerika prut (wat ik zelf persoonlijk ook vind), en Rusland het alternatief daarvoor. Waarom? Als Rusland de macht van Amerika overneemt, zal het er niet veel beter op worden voor de mensheid. De machtsposities zullen veranderen van gedaante, cultuur en normen en waarden.. maar er zal altijd verdeeldheid en onderdrukking plaatsvinden. Of hadden jullie gedacht dat de wereld met Rusland aan de macht ineens rooskleurig zou worden?

    Rusland heeft ontzettend veel bloed aan z’n handen en heeft in het verleden vaker landen tegen elkaar opgespeeld ter behoeve van het eigen profijt.

    Ik raad jullie aan om jullie kennis op gebied van politiek en oorlog en geschiedenis te vergroten en dan pas een mening te uiten.

    8 likes
    • Jij bent zo een type die alleen maar naar de geschiedenis kan kijken, we leven in het nu.
     Rusland heeft de laatste 30 jaar juist veel landen hun eigen bestuur weer teruggegeven .
     De VS en de EU zijn nu nog steeds Wereldwijd landen hun wil aan het opleggen.
     Vergeleken met de VS zijn Russen schatjes.

     Rusland is tegen de afspraken in grotendeels omsingelt door de NAVO maar houd het hoofd koel, anders was de 3eWereldoorlog al lang bezig geweest.
     Stel je is voor als Rusland en China dit bij de VS zouden doen omdat ze niet willen luisteren, dan zou de VS gelijk een grote oorlog opstarten.

     Poetin is goed bezig door de rijken niet de macht te geven, dat zouden ze en in EU en VS ook moeten doen.

     En als je toch zonodig naar het verleden wil kijken dan heeft bijna elk land wel wat.
     Duitsland, Spanje, Turkije, Amerika, Oostenrijk, België, Engeland , Nederland etc… Ze hebben allemaal veel bloed aan hun handen.

     Probeer wat minder naar de Nederlandse TV te kijken en de kranten dan krijg je toch echt een andere kijk op de Wereld.
     Helaas duurt het bij veel mensen wat langer voordat hun ogen open gaan.

     7 likes
  • ha steek mn hand liever voor putin in het vuur dan voor deze westerse lafbekken

   14 likes
  • Je moet iets minder naar de NOS kijken.
   Het meest oorlogzuchtige land op deze Wereld is de VS
   De Britten kunnen er ook wat van.

   Daarmee vergeleken zijn de Russen lieve katjes.

   14 likes
  • Leuk verhaal maar wel met een aantal kanttekeningen. De Turken komen zelf van oorsprong uit Siberie en waren nomaden die het huidige Turkije veroverden. Dus op grond waarvan denken Turken rechten te hebben op het grondgebied wat nu Turkije wordt genoemd. In de tijd voor de Turkse verovering was er in dit gebied het Hellenisme (Griekse invloeden) en leefde de Koerden en de Armenen vreedzaam naast elkaar. Constantinopel werd in 1453 veroverd en omgetoverd naar Istanbul . De genocide begon in 1915 met het oppakken van Armeense leiders en intellectuelen in Constantinopel. Dit was onderdeel van een bredere genocide op meerdere groepen zoals de Assyrische en Griekse genocide. Mensen die tot deze groeperingen behoorden werden vermoord, verkracht en gedeporteerd. Het was toen al en nu nog steeds gericht op het uitroeien van anderen volkeren en dit werd aangestuurd door de Turks overheid. Turkije heeft meer bloed aan zijn handen dan Rusland

   9 likes
  • Kunnen we misschien ook nog wat verder gaan naar de tijd van de Romeinse overheersing, de oude Persen, het oude Egypte, de Saksen die de Engelsen afslachten, de Basken in Spanje..etc..etc..

   Punt is, wat in het verleden is gebeurd, zeker een paar honderd jaren geleden, dat doet er nu niet meer aan toe, het gaat om het NU en naar de toekomst toe.

   Alle landen/groeperingen die nu betrokken zijn in de huidige conflicten, hebben zonder onderscheid te maken, allemaal eigen belangen.
   Het zij individueel, het zij strategisch of geografische belangen, het zij belangen in bepaalde grondstoffen, ze hebben allemaal wel een dubbele agenda!!

   In the end zijn er ook nooit geen winnaars, het zijn allemaal verliezers, want het kost onschuldige mensenlevens.

   Zolang dat we opgescheept zitten met een systeem dat mensen onderdrukt (u en ik) waarbij winsten (economie) primeert boven het menselijk leed, waarbij het nationalisme primeert boven het wereldse (aarde/planeet) zal er hier op deze planeet nooit geen wereldse vrede gaan heersen.

   Hoe kunnen de mensen nu willen dat buitenaardse identiteiten onze Aarde zouden komen bezoeken, in een mum van tijd zitten we dan met een interstellaire oorlog opgescheept.
   We hebben hier op deze planeet een diversiteit van leven/groepen/culturen en we raken het onderling nog niet eens.

   Shame Shame you all Humans!!

   7 likes
 2. Turkjie speelt een dubieuze rol roldecturken blijven dw koerdische partijen bestoken waar ze van afwillen. Ze houden een eigen agendaop na en houd tevens de EU. In ern wurggreep met gehetr vluchtelingenprobleem. En de EU wil Rusland zodanig in de greeo hebben zodat gun dw dienst uitmaken dus rusland wordt dan als gevaarlijk onstabielonstabiel betiteld de russen proviceren met milituare vluegtuigen die over de grens vluegen maar dw navo stuurt marineschepen voor vluchtelingen in boitjes op te vangen en terug te sturen omzo de mensensmokkelaaontmoedigen????? Ja ja dat zal wel

  10 likes
  • Heb eens een xtje gelezen dat Turkye een helle grote fout gaat maken en dat dan Russland Turkye van de kaart af veegt,wie niet horen wil moet maar voelen,toch.
   En ok dat de hoop van de wereld van Russland zou komen,en ik moet zeggen dat het daar aadig op lijkt niet 🙂 🙂 🙂

   26 likes
  • Ik denk dat Griekenland dan uit de EU wordt gegooid. En de grenzen naar andere EU landen gaan dan hermetisch dicht. Doorstroom vluchtelingen Turkije gestopt. Zitten zij met gigantische problemen. Als de EU dat doet(er wordt hier al over gesproken), dan moet Turkije wel stoppen met de strijdt tegen de Koerden. Dus zo sterk staat Turkije nu ook weer niet.

   3 likes
   • Ik denk dat Griekenland al lang uit de fascistische EE had moeten treden, de russen binnen hadden moeten halen en Turkije een lesje hadden moeten geven. De EE is verantwoordelijk voor het aantal vluchtelingen die hier komen maar te hypocriet om de waarheid te vertellen. Ze kunnen alleen Rusland de schuld geven, terwijl IS een creatie van de EE en VS is.
    En jij kan je beter maar blijven slapen dat de turken iets aan zullen doen. Wat ze wel zullen blijven doen is IS trainen en wapens geven. De vluchtelingen in bootjes zetten en naar Griekenland sturen.

    7 likes
 3. Hoop dat snel duidelijk wordt wat voor een vies spel Turkije op dit moment aan het spelen is. De mainstream media kunnen de waarheid betreffende Turkije niet veel langer verdraaien.

  26 likes
  • Turkije VS en EU spelen allen hetzelfde spelletje. Turkije moet haar grenzen openen voor de Syriers, maar ze moet hen wel daar thuishouden. Hoe kan je dat logisch vinden?
   Geef 1.000.000 mensen (niet werkend) onderdak in Nederland en zorg ervoor dat ze alle basisbehoeften krijgen, dan mag je Nederland al snel failliet verklaren

   Hey Stef weet je wat: “ik heb hier een aantal daklozen waar jij voor moet zorgen. Punt aan de lijn. Ik moet er verder niks van horen.”

   Waarom wordt van het midden oosten niet verwacht een steentje bij te dragen. Met namen de olierijke staten. Waarom maken de EU en de VS hiervan geen punt?

   Turkije en VS/EU één pot nat. Het zijn goede acteurs. De main stream media behartigd de belangen van EU en VS.

   8 likes
 4. Als je nu kijk wat de Turken weer aan het uitvreten zijn, er is een aanslag, onmiddellijk word gezegd dat het de Koerden geweest zijn…er is nog eens geen deftig/neutraal/objectief onderzoek gevoerd.
  Ondertussen zijn ze de Koerden in Irak aan het bombarderen, hierbij word zelfs de soevereiniteit van Irak met de voeten getreden…en niet vergeten, van deze Koerden in Irak koopt Turkije olie.

  Nu gaat alles weer blijven verder escaleren, waardoor Rusland, Iran en Syrische strijders, Irak, wel moeten optreden tegen Turkije, met alle gevolgen vandien.

  Als ik de Europese unie en NATO was, dan gooi ik Turkije uit de NATO, gooi de geldkraan dicht door economische sancties, en die 2 Miljard Euro aan steun om de vluchtelingen daar op te vangen, daar mogen ze naar fluiten.

  De VN moeten Turkije op het matje roepen, waardoor de deur dan open staat om een VN troepen macht te stationeren aan de grens.
  Turkije, onder meer Sultan Erdogan moet dan voor het VN tribunaal verschijnen, vanwege aanslagen tegen de menselijkheid, gezien ze de rechten van de mens met de voeten blijven treden.

  WW3 staat voor de deur, in the end mogen we het Westen inclusief Turkije daar verantwoordelijk voor stellen.
  De oorsprong van de menselijke beschaving ligt in het huidige Syrië, maar ook het einde van de menselijke beschaving ligt in Syrië….zo is de cyclus weer rond!!

  21 likes
 5. Turkse kopstukken met hun jaren 30 vorige eeuw mentaliteit die gedekt worden door de NAVO/VS/EU/SA/ISR nazi fascisten ‘denken’ met Koerden killer Erdogan en zijn false flag aanslagen even heel Europa een derde wereldoorlog in te mogen rommelen en als ze (bewust) de Turken hun gang laten gaan dan gaat ook nog gebeuren ook. De Russen (met China en India??) zijn vermoedelijk in het geheel nog degene met het meest gezonde verstand en misschien in staat de vrede te bewaren, hoewel ik er ernstig rekening mee houd dat we binnenkort een derde wereldoorlog zullen krijgen, want met de westerse nazi fascisten is niets meer uitgesloten.

  20 likes
 6. Gewoon zeggen dat als Turkeije zich niet gedraagt de AOW/pensioenen/kinderbijslag zullen gaan stoppen. Wedden dat de helft van Turkeije dan rustig is?

  16 likes
 7. Zou me ook niet verbazen dat de aanval met mosterdgas op de koerden door Turkije is uitgevoerd. net als de keer dat saddam daarvoor beschuldigd werd.

  12 likes
 8. Het is de wil van onze scheppers dat er wereldvrede komt; dus heeft oud-voorzitter van het militaire comité van de NAVO Harald Kujat ook gelijk.

  8 likes
 9. Koerden zijn een politieke speelbal geworden in deze al jaren durende conflicten. Mede, omdat ze stateloos zijn. Zij leven in gebieden, waar men voorheen niet eens wilden komen. Hebben geen rechten. In alle landen waar zij verblijven als tweedehands volk gezien. En dan vindt men het gek, dat deze mensen voor zichzelf zijn opgekomen. Zelfs vrouwen doen mee met hun strijd. Velen hebben daarom hun vlucht genomen naar Europa. Ik ken zo’n vrouw, die gevochten heeft.(ze is er niet trots op) In mijn ogen voor haar leven traumatisch beschadigd. Ook, omdat er onderling van mening verschild. Als vrouw wil je toch ook graag een gezin stichten enz. Ligt wat gevoeliger bij vrouwen, dan bij mannen. Ik hoop voor hen, dat ze een eigen stuk land krijgen. En dat die vrouw dat nog mag meemaken. Als is het maar om bij haar familie op bezoek te kunnen gaan. Als die er dan nog zijn.

  6 likes
  • Masoud Barzani vertrouwd alleen op Turkije, omdat de rest niet te vertrouwen is. Turkije heeft een leger gestationeerd in noord-Irak op uitnodiging van de koerdische Pesmerge. Maar Turkije bombardeert toch de koerden? Hoe kan dat? Van de andere kant helpt het de koerden?

   0 likes
 10. Kunnen we de Turkse akties tegen de Koerden al bestempelen als genocide?

  6 likes
 11. hehe putin blijft rustig 🙂 wacht maar hij pakt hun straks allemaal in hun arie wees gerust en zoals ge weet 1 klap van een beer is meestal genoeg ze kunnen van alles en nog wat proberen dat zijn gewoon paniek reacties en daden… zoals agent smith al eens zei it is inevitable

  4 likes
 12. Het is een grote, diepe explosieve put waar veel partijen (financiele) belangen bij hebben. Ik ben erg benieuwd wie eens goed het voortouw neemt en hoe dit opgelost wordt zonder steeds dichterbij een echte volledige catastrofe te komen.

  2 likes
  • Als landen eenmaal mobiliseren is er vaak geen weg meer terug. 1 bom op de verkeerde plek of een politieke moord en de boel ontploft. Net als ww1 word iedereen meegesleept, daar zorgt nato wel voor.

   1 likes
 13. Pleeg genocide op alawieten, koerden en yezidi’s en krijg miljarden van Rutte.. Putin is vast en zeker een eikel. Maar die van ons zijn nog een gradatie erger. Genocide met een glimlach rutte.. Hebben ze daar in rusland niet nog wat polonium. Hier in nederland zijn ze dol op “thee” drinken.

  2 likes
 14. EINDELIJK heeft top brass de moed om te vertellen hoe de vork in de steel zit.
  Hoop, dat er meer volgen en het kwaagaardige imperialisme van de Anglo-Saksische wereld – met vazallen (wij dus) – bloot leggen.

  2 likes
 15. Vanochtend hoorde ik dat de VS ONVOORWAARDELIJK achter Turkije zal blijven staan! Dus Turkije heeft carte blanche. En het uiteindelijke standpunt van Nederland is dan ook gelijk duidelijk. En achter de aanslagen in Turkije zit feitelijk Rusland!

  1 likes
 16. het is volgens mij meer simpel. voorheen was Europa op goede voet met de russen, als dat nog beter (zou) word heeft de USA een probleem, een sterk Europa, dus alles wat je hoort is fout van Rusland, zonder een enkel bewijs, krijgen ze de schuld. en vele in Europa geloven het door de MSM, maar er is veranderingen, over al waar de USA is / kwam is het chaos en dat levert geld op. eerst lenen voor wapens. dan lenen voor wederopbouw,
  geluk dat de rente nu laag is….

  1 likes
 17. IS verklaart Turkije de oorlog http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=195782 Turkse militairen worden onder meer aangeduid als ”ongelovigen”, ”afvalligen” en ”afgodenaanbidders” die gedood moeten worden, omdat zij ”vijanden van de islam” zijn.

  0 likes
  • Turkije is niet alleen in gevecht met ISIS maar ook met PKK/PYD en Iran/Hezbollah en Assad/Rusland en iedereen die hen steunt. Op de NATO is ook niet te vertrouwen dat zijn allemaal hypocrieten. En ja Rusland is al vanaf het begin Turkije aan het provoceren. En nee Rusland is niet ISIS aan het bombarderen. Dat denken jullie alleen maar. Wat zijn er veel russen op deze site..?

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...