Homepagina » Buitenland » Duitse topgeneraal: “Rusland zal vrede brengen in Syrië, Westen moet Turkije in toom houden”
Duitse topgeneraal: "Rusland zal vrede brengen in Syrië, Westen moet Turkije in toom houden"

Duitse topgeneraal: “Rusland zal vrede brengen in Syrië, Westen moet Turkije in toom houden”

Moskou kan een einde maken aan het conflict in Syrië, dat al aan honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Het Westen moet er bovendien op toezien dat Turkije de inspanningen om de crisis op te lossen niet ondermijnt. Dat heeft oud-voorzitter van het militaire comité van de NAVO Harald Kujat gezegd tijdens de Duitse talkshow Anne Will.

Westerse landen moeten op een meer objectieve manier naar de rol van Rusland in Syrië kijken en hun vooroordelen loslaten, aldus de Duitse topgeneraal. Ze moeten ieder besluit van het Kremlin niet langer zien als een ‘vreselijke bedreiging’ voor de wereld.

Geen vrede zonder Rusland

“Moskou heeft een plan om de jihadisten te bestrijden en het is duidelijk dat er zonder de Russische interventie geen einde aan de oorlog kan komen,” zei Kujat. “Zonder Rusland zal er geen vrede zijn in de regio.”

Volgens de gepensioneerde generaal is de succesvolle militaire campagne in Aleppo slechts het begin. Het uiteindelijke doel is het land ontdoen van terroristen. Sommige landen die betrokken zijn bij het conflict, waaronder Turkije, zullen echter proberen dit plan te dwarsbomen.

Wereldwijde catastrofe

De corridor tussen Aleppo en Turkije loopt door een gebied dat in handen is van de Koerden, die flinke successen hebben geboekt in de strijd tegen de terroristen. Turkije is niet van plan te stoppen met het bombarderen van deze gebieden en ziet de Koerden als grootste vijand.

Ankara is van plan grondtroepen naar Syrië te sturen en kan op die manier roet in het eten gooien. “De Turkse interventie kan het Syrische conflict veranderen in een wereldwijde catastrofe,” besloot Kujat.

[The Local, Huffington Post]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
4 jaren geleden

Turkjie speelt een dubieuze rol roldecturken blijven dw koerdische partijen bestoken waar ze van afwillen. Ze houden een eigen agendaop na en houd tevens de EU. In ern wurggreep met gehetr vluchtelingenprobleem. En de EU wil Rusland zodanig in de greeo hebben zodat gun dw dienst uitmaken dus rusland wordt dan als gevaarlijk onstabielonstabiel betiteld de russen proviceren met milituare vluegtuigen die over de grens vluegen maar dw navo stuurt marineschepen voor vluchtelingen in boitjes op te vangen en terug te sturen omzo de mensensmokkelaaontmoedigen????? Ja ja dat zal wel

Rini
Rini
Reactie op  René
4 jaren geleden

Heb eens een xtje gelezen dat Turkye een helle grote fout gaat maken en dat dan Russland Turkye van de kaart af veegt,wie niet horen wil moet maar voelen,toch.
En ok dat de hoop van de wereld van Russland zou komen,en ik moet zeggen dat het daar aadig op lijkt niet 🙂 🙂 🙂

Elise49
Elise49
Reactie op  René
4 jaren geleden

Ik denk dat Griekenland dan uit de EU wordt gegooid. En de grenzen naar andere EU landen gaan dan hermetisch dicht. Doorstroom vluchtelingen Turkije gestopt. Zitten zij met gigantische problemen. Als de EU dat doet(er wordt hier al over gesproken), dan moet Turkije wel stoppen met de strijdt tegen de Koerden. Dus zo sterk staat Turkije nu ook weer niet.

Achilles
Achilles
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Ik denk dat Griekenland al lang uit de fascistische EE had moeten treden, de russen binnen hadden moeten halen en Turkije een lesje hadden moeten geven. De EE is verantwoordelijk voor het aantal vluchtelingen die hier komen maar te hypocriet om de waarheid te vertellen. Ze kunnen alleen Rusland de schuld geven, terwijl IS een creatie van de EE en VS is.
En jij kan je beter maar blijven slapen dat de turken iets aan zullen doen. Wat ze wel zullen blijven doen is IS trainen en wapens geven. De vluchtelingen in bootjes zetten en naar Griekenland sturen.

Elise49
Elise49
Reactie op  Achilles
4 jaren geleden

Ik vertel wat de EU gaat doen. Niet wat ik zelf denk. En wat betreft Griekenland. Das heel erg. Is al pispaaltje en wordt nog erger een pispaaltje.

Elise49
Elise49
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Denken = willen bedoel ik.

Stef Kraa
Stef Kraa
4 jaren geleden

Hoop dat snel duidelijk wordt wat voor een vies spel Turkije op dit moment aan het spelen is. De mainstream media kunnen de waarheid betreffende Turkije niet veel langer verdraaien.

Niels
Niels
Reactie op  Stef Kraa
4 jaren geleden

Turkije VS en EU spelen allen hetzelfde spelletje. Turkije moet haar grenzen openen voor de Syriers, maar ze moet hen wel daar thuishouden. Hoe kan je dat logisch vinden?
Geef 1.000.000 mensen (niet werkend) onderdak in Nederland en zorg ervoor dat ze alle basisbehoeften krijgen, dan mag je Nederland al snel failliet verklaren

Hey Stef weet je wat: “ik heb hier een aantal daklozen waar jij voor moet zorgen. Punt aan de lijn. Ik moet er verder niks van horen.”

Waarom wordt van het midden oosten niet verwacht een steentje bij te dragen. Met namen de olierijke staten. Waarom maken de EU en de VS hiervan geen punt?

Turkije en VS/EU één pot nat. Het zijn goede acteurs. De main stream media behartigd de belangen van EU en VS.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
J@n
4 jaren geleden

Gewoon zeggen dat als Turkeije zich niet gedraagt de AOW/pensioenen/kinderbijslag zullen gaan stoppen. Wedden dat de helft van Turkeije dan rustig is?

Barry Bas
Barry Bas
4 jaren geleden

Zou me ook niet verbazen dat de aanval met mosterdgas op de koerden door Turkije is uitgevoerd. net als de keer dat saddam daarvoor beschuldigd werd.

Sputnik
Sputnik
4 jaren geleden

Turkse kopstukken met hun jaren 30 vorige eeuw mentaliteit die gedekt worden door de NAVO/VS/EU/SA/ISR nazi fascisten ‘denken’ met Koerden killer Erdogan en zijn false flag aanslagen even heel Europa een derde wereldoorlog in te mogen rommelen en als ze (bewust) de Turken hun gang laten gaan dan gaat ook nog gebeuren ook. De Russen (met China en India??) zijn vermoedelijk in het geheel nog degene met het meest gezonde verstand en misschien in staat de vrede te bewaren, hoewel ik er ernstig rekening mee houd dat we binnenkort een derde wereldoorlog zullen krijgen, want met de westerse nazi fascisten is niets meer uitgesloten.

Ph
Ph
4 jaren geleden

Als je nu kijk wat de Turken weer aan het uitvreten zijn, er is een aanslag, onmiddellijk word gezegd dat het de Koerden geweest zijn…er is nog eens geen deftig/neutraal/objectief onderzoek gevoerd.
Ondertussen zijn ze de Koerden in Irak aan het bombarderen, hierbij word zelfs de soevereiniteit van Irak met de voeten getreden…en niet vergeten, van deze Koerden in Irak koopt Turkije olie.

Nu gaat alles weer blijven verder escaleren, waardoor Rusland, Iran en Syrische strijders, Irak, wel moeten optreden tegen Turkije, met alle gevolgen vandien.

Als ik de Europese unie en NATO was, dan gooi ik Turkije uit de NATO, gooi de geldkraan dicht door economische sancties, en die 2 Miljard Euro aan steun om de vluchtelingen daar op te vangen, daar mogen ze naar fluiten.

De VN moeten Turkije op het matje roepen, waardoor de deur dan open staat om een VN troepen macht te stationeren aan de grens.
Turkije, onder meer Sultan Erdogan moet dan voor het VN tribunaal verschijnen, vanwege aanslagen tegen de menselijkheid, gezien ze de rechten van de mens met de voeten blijven treden.

WW3 staat voor de deur, in the end mogen we het Westen inclusief Turkije daar verantwoordelijk voor stellen.
De oorsprong van de menselijke beschaving ligt in het huidige Syrië, maar ook het einde van de menselijke beschaving ligt in Syrië….zo is de cyclus weer rond!!

Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Het is de wil van onze scheppers dat er wereldvrede komt; dus heeft oud-voorzitter van het militaire comité van de NAVO Harald Kujat ook gelijk.

f@st
4 jaren geleden

Het is een grote, diepe explosieve put waar veel partijen (financiele) belangen bij hebben. Ik ben erg benieuwd wie eens goed het voortouw neemt en hoe dit opgelost wordt zonder steeds dichterbij een echte volledige catastrofe te komen.

ferrimassi
ferrimassi
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

Als landen eenmaal mobiliseren is er vaak geen weg meer terug. 1 bom op de verkeerde plek of een politieke moord en de boel ontploft. Net als ww1 word iedereen meegesleept, daar zorgt nato wel voor.

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Koerden zijn een politieke speelbal geworden in deze al jaren durende conflicten. Mede, omdat ze stateloos zijn. Zij leven in gebieden, waar men voorheen niet eens wilden komen. Hebben geen rechten. In alle landen waar zij verblijven als tweedehands volk gezien. En dan vindt men het gek, dat deze mensen voor zichzelf zijn opgekomen. Zelfs vrouwen doen mee met hun strijd. Velen hebben daarom hun vlucht genomen naar Europa. Ik ken zo’n vrouw, die gevochten heeft.(ze is er niet trots op) In mijn ogen voor haar leven traumatisch beschadigd. Ook, omdat er onderling van mening verschild. Als vrouw wil je toch ook graag een gezin stichten enz. Ligt wat gevoeliger bij vrouwen, dan bij mannen. Ik hoop voor hen, dat ze een eigen stuk land krijgen. En dat die vrouw dat nog mag meemaken. Als is het maar om bij haar familie op bezoek te kunnen gaan. Als die er dan nog zijn.

Typhoon
Typhoon
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Masoud Barzani vertrouwd alleen op Turkije, omdat de rest niet te vertrouwen is. Turkije heeft een leger gestationeerd in noord-Irak op uitnodiging van de koerdische Pesmerge. Maar Turkije bombardeert toch de koerden? Hoe kan dat? Van de andere kant helpt het de koerden?

x

Check Also

clinton

Vrijgegeven documenten: Hillary Clinton zat achter ‘Rusland-hoax’

Hillary Clinton heeft tijdens de verkiezingscampagne van ...

biden

Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

37
0
We lezen graag je reactie!x