Buitenland

Duitse topgeneraal: “Rusland zal vrede brengen in Syrië, Westen moet Turkije in toom houden”

Help door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Moskou kan een einde maken aan het conflict in Syrië, dat al aan honderdduizenden mensen het leven heeft gekost. Het Westen moet er bovendien op toezien dat Turkije de inspanningen om de crisis op te lossen niet ondermijnt. Dat heeft oud-voorzitter van het militaire comité van de NAVO Harald Kujat gezegd tijdens de Duitse talkshow Anne Will.

Westerse landen moeten op een meer objectieve manier naar de rol van Rusland in Syrië kijken en hun vooroordelen loslaten, aldus de Duitse topgeneraal. Ze moeten ieder besluit van het Kremlin niet langer zien als een ‘vreselijke bedreiging’ voor de wereld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Geen vrede zonder Rusland

“Moskou heeft een plan om de jihadisten te bestrijden en het is duidelijk dat er zonder de Russische interventie geen einde aan de oorlog kan komen,” zei Kujat. “Zonder Rusland zal er geen vrede zijn in de regio.”

Volgens de gepensioneerde generaal is de succesvolle militaire campagne in Aleppo slechts het begin. Het uiteindelijke doel is het land ontdoen van terroristen. Sommige landen die betrokken zijn bij het conflict, waaronder Turkije, zullen echter proberen dit plan te dwarsbomen.

Wereldwijde catastrofe

De corridor tussen Aleppo en Turkije loopt door een gebied dat in handen is van de Koerden, die flinke successen hebben geboekt in de strijd tegen de terroristen. Turkije is niet van plan te stoppen met het bombarderen van deze gebieden en ziet de Koerden als grootste vijand.

Ankara is van plan grondtroepen naar Syrië te sturen en kan op die manier roet in het eten gooien. “De Turkse interventie kan het Syrische conflict veranderen in een wereldwijde catastrofe,” besloot Kujat.

[The Local, Huffington Post]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
8 jaren geleden

Turkjie speelt een dubieuze rol roldecturken blijven dw koerdische partijen bestoken waar ze van afwillen. Ze houden een eigen agendaop na en houd tevens de EU. In ern wurggreep met gehetr vluchtelingenprobleem. En de EU wil Rusland zodanig in de greeo hebben zodat gun dw dienst uitmaken dus rusland wordt dan als gevaarlijk onstabielonstabiel betiteld de russen proviceren met milituare vluegtuigen die over de grens vluegen maar dw navo stuurt marineschepen voor vluchtelingen in boitjes op te vangen en terug te sturen omzo de mensensmokkelaaontmoedigen????? Ja ja dat zal wel

Stef Kraa
Stef Kraa
8 jaren geleden

Hoop dat snel duidelijk wordt wat voor een vies spel Turkije op dit moment aan het spelen is. De mainstream media kunnen de waarheid betreffende Turkije niet veel langer verdraaien.

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
J@n
J@n
8 jaren geleden

Gewoon zeggen dat als Turkeije zich niet gedraagt de AOW/pensioenen/kinderbijslag zullen gaan stoppen. Wedden dat de helft van Turkeije dan rustig is?

Back to top button
37
0
We lezen graag je reactie!x